Cari Blog Ini

Jumaat, Ogos 31, 2012

Free Give-away : Guestbook, Wishing tree & Canvas Printing

Salam to all :)


On 10 August 2012,it is our Two (2) years being together as couple. Yay!

Let's make it fun, will ya. Diba would love to give away 

Wishing tree x1 (A3 size, customized design) (worth RM50) + 3 different colour stamp pad (medium size) (colours varies on availability) (worth RM30)  

Canvas printing (16"x24") (worth RM80)

Guestbook x 1 ( A4, 30 pages, customized cover design) (worth RM150)

all you have to do

1. Share our picture (the one with the umbrella, tihihi) on your post (blog,tumblr, wordpress or FB)

2. The title must be "Happy Two Years Together"

3. Tell me why you want the gift. (Hint: promote a bit about photoboothcorner.HEHE)

4. Don't forget to link our fanpage https://www.facebook.com/ThePhotoboothCorner :)

4. Done with it. Do link it at this post. So that I can go to your post back.

DO SHARE IT WITH YOUR FRIENDS :)

owhhh.. I have to tell you guys that postage RM10 will be charge (for the winners (optional)).
The result will be on the end of this month (31 August 2012). Do remember 3 prizes to three (3) winners. :)
any questions?just email me adibahzack6@yahoo.com

Selasa, Ogos 28, 2012

Bila nk kawin : Formspring time #5

Salam semua :) 

Thanks pada semua yang support ThePhotoboothCorner :) 

Diba dapat lagi soalan kt formspring. Tapi mcm reluctant skit nk jawab. HAHA.


Kan dh cakap. malas ah nk jawab. soalan nie adalah soalan yang cliche. lagi-lagi bila diba so keen on doing preparation of wedding kan letak dalam blog lagi tuh. 

Diba terus terang cakap. Diba belum ada tarikh lagi. Diba kena siapkan Master Diba dulu. Then baru aggressive ly buat preparation. Sebab kami ada perancangan untuk buat pelamin kami sendiri (tapi photobooth 's style), do our own solemnization outfit  then all the small things. Sebab kami tight budget bride to be n groom to be. heee

Sekarang pun tak menang tangan with the business :) Alhamdulillah :) 

For those yang nak gunakan perkhidmatan kami, sekarang ada promo raya :)

RM 500 untuk 

1. backdrops (10'x10') + props (customized design)
2. guestbook x 1 (A4,30 pages, customized design) + guestbook table deco 
3. sewa easel + canvas printing (16"x24")
4. sewa kamera polaroid (fujifilem instax mini 7s) + 3 kotak (30keping) film 
5. 2 orang jaga photobooth (4hour/event)

ini tidak termasuk cas pengangkutan :) untuk maklumat lanjut, sila email/sms diba adibahzack6@yahoo.com / 0162065767 / 0176571345

owhh hari nie dh 28 Ogos. Sapa-sapa nk barang free meh join Free Give-Away diba buat :) tehee. For more info please go to this link.The dateline is this coming Merdeka day, 31st August 2012.

Jumaat, Ogos 24, 2012

Pakej Photobooth : Formspring time #4

Salam kawan2, 


Diba nk jawab lagi satu soalan di Formspring. lama dh. Tapi Diba baru perasan. Sori sangat!


Diba mmg ada jaga photobooth untuk event. In fact, untuk promosi raya nie diba ada pakej Photobooth plus jaga photobooth.

RM 500 untuk 

1. backdrops (10'x10') + props (customized design)
2. guestbook x 1 (A4,30 pages, customized design) + guestbook table deco 
3. sewa easel + canvas printing (16"x24")
4. sewa kamera polaroid (fujifilem instax mini 7s) + 3 kotak (30keping) film 
5. 2 orang jaga photobooth (4hour/event)

ini tidak termasuk cas pengangkutan :) untuk maklumat lanjut, sila email/sms diba adibahzack6@yahoo.com / 0162065767 / 0176571345


Kami ada sediakan servis menjaga photobooth.Kami akan charge RM100 untuk menjaga booth 4jam/event.

Harga photobooth tuh tidak termasuk cas pengangkutan. Kami akan cas pengangkutan jika lebih 20km dari bangi.


Senarai Harga ThePhotoBoothCorner

Salam kawan2, diba just nk share senarai harga ThePhotoboothCorner

Harga yang terkini dari 24 Ogos 2012.

1. sewaan untuk kamera polaroid, easel/ art stand, backdrop + props 
        1. fujifilem instax mini 7s + 2 boxes of film (20 film strips) = RM130
        2. fujifilem instax 210 + 2 boxes of film(20 film strips) = RM200 
        3. easel = RM35/easel per event
        4. backdrop (10'x10') = RM250
        5. props = RM50

2. jual customized guestbook, jual instax mini and wide film /kamera polaroid, jual easel/art stand, jual pelbagai saiz canvas printing.
       1. guestbook (A4, 30 pages, customised cover design) = RM150 
       2. fujifilem instax mini 7s = RM240 (with manual+warranty card+battery + camera  strap + free1 box(10pcs) of film+ free postage)
       3. fujifilem instax 210 = RM350 (with manual + warranty card + battery + camera strap + close up lens with self- capture mirror+free 1 box twin pack film ( 20pcs film) + free postage )
       4.film instax mini = RM30/box , film instax 210 = RM35/box
       5.easel/art stand = RM100 ( 135cm height)
       6.Canvas printing
          1. 9"x12" = RM52
          2. 12"x12" = RM55
          3. 16"x24" = RM80
          4. 19"x25" = RM91
          5. 20"x30" = RM104
          6. 24"x36" = RM140 
         7. 24"x42" = RM156

3. servis jaga photobooth, servis amik gambar (guna dslr) :)
   1. servis jaga photobooth = RM100
   2. servis amik gambar guna DSLR = RM300 (shoot n burn)/event 

penghantaran akan dicas jika lebih dari 20km dari bangi. terima kasih. Jika pos, RM20 akan dikenakan :) (pos utk barangan yang dijual sahaja)

untuk pertanyaan lanjut, boleh la hubungi diba di email adibahzack6@yahoo.com / 0162065767 :)

Khamis, Ogos 23, 2012

Puasa 6

Salam semua :)


Raya tahun nie Diba bersahaja.Persiapan lebih kepada rumah. Sebab target nk kenduri tahun depan. InsyaAllah.Walaupun tidak bekerja, tapi kita masih ada impian kan?hee. Kalau nk kawin tuh, insyaAllah ada rezeki. Ruang tamu dh cantik. Nnt nk kumpul duit kemas dapur dan bilik. :) Perlahan-lahan. Masih banyak masa. Diba pun harapkan pada bisnes ThePhotoBoothCorner. Doa Diba agar tahun 2013 berikan harapan baru dan semoga bisnes Diba bertambah maju.Amin.

Diba tak ke mana-mana. Cuma hari raya ke-2 Diba dan keluarga berjalan ke Kg Sebatu, Jasin, Melaka. Jumpa atuk sedara dan mak cik n pakcik :) Merapatkan silaturahim :) 

Masuk hari nie dh dua hari Diba berpuasa sunat + ganti pose di bulan Syawal. Alhamdulillah. Sebab tahun nie budget raya dh ke rumah, so raya kt rumah la.heee

Ada pendapat mengatakan tak elok menggabungkan niat puasa sunat + qadha. Kerana puasa qadha adalah harus didahulukan.maknanya kalo nk puasa sunat 6 Syawal, kena qadha dulu. Tapi kan, Diba dh buat pose ganti + sunat nie ever since I was small.

Mungkin Diba akan ikut pendapat yang mana dibolehkan sekali kan niat. Dengan syarat niat qadha puasa Ramadhan dulu baru puasa sunat 6 Syawal. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua :)

Rabu, Ogos 22, 2012

Free Give Away : Update II

Selamat hari raya Aidilfitri kawan2!!:)


Diba nk update senarai peserta Free Give Away yang diba anjurkan :) Diba nk berkongsi kegembiraan bersama kawan2 :) sempena dua tahun ulangtahun perhubungan diba n sepol :) 

Sudah ada 15 orang yang menyertai Free Give Away. Yay!! Thanks alot untuk semua kawan2 :) 
Bagi yang belum menyertai Free Give Away nie, jangan risau masih ada masa. Tarikh tutup pada 31 Ogos 2012. 

bagi yang baru terlihat Give Away nie, meh la join :) kita berkenal-kenalan sekali :) untuk maklumat lanjut, sila baca post diba :)

Jumaat, Ogos 17, 2012

Persiapan raya

By the time post nie published, mungkin ramai dh tak online sebab sibuk dah dengan persiapan raya, mengemas rumah, pasang langsir baru, cat rumah or mungkin nk sibuk beli bahan-bahan nk buat rendang n ketupat di malam raya nnt. :)


diba masih lagi kt rumah, kemas rumah yang dh macam tongkang pecah. Sebab apa, kitorang kt rumah dh keluarkan almost everything. HAHA literally. Sebab banyak benda yang tidak perlu ada dalam rumah nie. So banyak yang kena let go!hehe 

Seronok sangat dapat cat ruang tamu dengan cat baru. nampak dinding ruang tamu bersih dan bersinar. Seronok!Walaupun diba tak der duit gaji untuk belanja ibu, abah dan adik-adik baju raya atau duit raya, tapi nasib baik ada duit nk beli cat dan barang-barang dalam rumah (small things). Alhamdulillah. bukan nk mendabik dada, diba rasa kita perlulah bahagiakan keluarga kita dengan memudahkan segala perkara dalam rumah. secara psikologi nyer , membantu your inner self control. be proud of the small thing you did. InsyaAllah, kita dapat rasa dihargai dan akan terus melakukan perkara yang baik. tak derla rasa down dan tidak berguna walaupun tak keje. make yourself useful.

Pictures? tarak. HAHA. later dh raya maybe boleh upload a little :) Lagipun still in messy state. diba rasa walaupun tak dapat balik raya atas kekurangan duit untuk balik kampung, raya tetap diraikan. thanks to ibu yang sanggup bagi modal + with my small contribution + my siblings hard work in making our house become more prettier by raya nnt. 

being handicap with no permanent income from pay wages (sebab tak keje lagi), was always the big challenge. But thanks to my optimism behaviour, I see the bigger picture. So girls, rezeki itu akan ada jika kita berusaha dan selepas berusaha, kita tawakal kepada Nya. jangan risau sangat about what other's think. bukan diorg yang bagi korang duit pun.bukan nk bangga diri, just nk inspires those girls yang sama nasib macam diba, masih belajar tanpa apa2 income. dont worry much. usaha tangga kejayaan ok!

diba nk siapkan my thesis by the end of this year. harapan yang tinggi supaya dapat convo pada tahun 2013. kalo tak pun takpe,dh boleh cari keje. hehe

hehe dh jadi luahan perasaan. cut the chase,diba nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin kepada semua kawan-kawan yang mengenali  dalam alam maya dan juga yang mengenali diba di alam realiti (LOL). 

Rabu, Ogos 15, 2012

Kamera Polaroid for Rent : Formspring time #3

Salam kawan-kawan,


diba ditanya lagi di formspring.

diba assume rate untuk sewa nie adalah kamera polaroid. sebab diba refer to the next questions.


diba sekarang ada 2 jenis kamera 

1. fujifilem instax mini 7s x 4 
2. fujifilem instax 210 x1

diba sewakan for 

1. fujifilem instax mini 7s + 2 boxes of film (20 film strips) = RM130
2. fujifilem instax 210 + 2 boxes of film(20 film strips) = RM200 

untuk the procedure. (alang-alang dh tanya kan)

1. mula-mula diba tanya tarikh untuk booking :) if available, boleh proceed next step. kalo not available, stop sampai situ jela

2. diba akan clarify other expenses such as wang jaminan RM100 for both polaroid camera. plus if nk diba hantar ke tempat event. diba akan cas RM0.60/km ke tempat awak dari bangi. if lebih dari 20km.kalo kurang 20km takder transport charge. for postage diba tak boleh buat. sbb nnt kemungkinan barang tak dipos balik. naya tuh!

3. if agreed with the grand total, diba akan minta RM100 untuk lock date. bank in dalam akaun diba then diba akan simpan details awak. 

so far untuk 31Ogos n 2 Sept masih kosong :) 

masih lagi ada yang tidak jelas? boleh email diba adibahzack6@yahoo.com

Jumaat, Ogos 10, 2012

Free Give Away: Update I

Salam kawan-kawan,


Pertamanya, terima kasih pada sapa yang dah menghantar kan penyertaan untuk Free Give Away nie. 

Diba nak update senarai  peserta  Free Give Away setakat hari nie (10 Ogos 2012, Our anniversary.Yay!)

3. Diyana
7. Zirah 
10. Cik Cha

Untuk yang lain jangan risau. Masih ada masa lagi :) Penyertaan diterima hingga hujung bulan nie. Hujung bulan nie akan diba umumkan pemenang nya (31 Ogos 2012). 

Akan ada 3 pemenang sebab ada tiga hadiah :) terima kasih atas sokongan kawan-kawan. Happy dapat wishes dari korang. It means alot. thanks. Goodluck to all!

Tak tahu apa yang diba nk bagi untuk Free Give Away? Do check this post.



Isnin, Ogos 06, 2012

Nk buat contest lagi. TAPI

Salam buat kawan2,

Lama dh tak amik tau sangat pasal perkembangan kawan-kawan blogger lain, dh macam duduk bawah tempurung je nie.heee

Diba pun dh lama tak mengaktifkan diri since its not my goal yet to get married. 

Cerita pasal vendor buat contest tapi tak bagi outcome nie mcm dh dengar dua kali sepanjang dalam 2 tahun nie.tapi tak taula kalo sebenarnya dh banyak, sbb diba pun jarang nk baca semua. Tapi diba dapat rasakan hancurnyer hati pemenang bila ckp mcm tuh. Diba pun sekarang just baca blog dan buat penilaian sendiri.

Dulu, diba ada sediakan contest. Diba pun risau bila jadi mcm nie.Sbb diba ada jugak minta sedikit wang untuk melancarkan urusan. Rasa bersalah? HAHA yela kot. Things didn't run smoothly I guess. 

Sekarang diba nk buat contest, tapi diba pikir "ukur baju di badan sendiri". Mampu ke tidak untuk tunaikan janji. (HAHA dah mcm parody tema merdeka plak) Ah! Emosional plak diba nie. 

Fanpage diba dh capai seribu kt facebook. Thanks alot untuk semua kawan-kawan yang dh like. Diba dh berkira-kira nk buat contest tapi still diba tak yakin dgn diri sendiri. Later will having a new contest tapi seriously diba have no idea at all.

Any idea for contest guys? kalo segan nk tulis comment, please write to adibahzack6@yahoo.com , I really need your advice.

Thanks in advance!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX