Cari Blog Ini

Khamis, September 27, 2012

ThePhotoboothCorner : Alhamdulillah

Salam dan selamat malam :)

Semalam diba terbaca status dari kukubesi manipulasi :)



Oh my! Murah nyer. So semalam juga pergi renew :) 





mmg betul murah :)





bagi kawan2 bisnes yang lain, pe lagi meh la renew license :)

Isnin, September 24, 2012

ThePhotoboothCorner : Promo Raya Haji

Salam dan selamat pagi :) 

Kami ada promo raya haji :)

untuk RM 500 
1. sewa kamera (fujifilem instax 7s) + 4 kotak instant filem (40 keping)
2. 1x guestbook (A4 size, 30 pages, customised design) + guestbook table deco 
3. Backdrop (customized design)

untuk sebarang pertanyaan boleh email diba di adibahzack6@yahoo.com atau sms di 0162065767 :)

our backdrop (10'x10')
and we are also have photo shoot promo

The promo is on until the end of October!:)

Jumaat, September 21, 2012

#2 Photobooth Ideas

Salam to all!

love-the-day.com

   
stylemepretty

Or maybe built a gigantic self taken camera like this? :)

instructables

instructables


Love to have it if possible :) dreamy me.

Selasa, September 18, 2012

ThePhotoboothCorner : Photo shoot promo!


All the pictures will be taken by Saiful Rahim. 
I love all his pictures. He have this talent capture the moment.
The picture can be browse at my previous post.tehehe

Later we would like to provide snap n print picture at photo-booth:) 
Pray hard!:)

Weddings:)

I love weddings :) just wanna share my weekend :)


:)
saiful rahim pandai amik momen!
lama tak jumpa :)
comel nyer una:) 
Hai Azam!! hehe ai yang tangkap.comel tak? :)
I finally gained back my confidence to go weddings once more. It is getting nearer? herherher speku je tau.

Ahad, September 16, 2012

#1 Backdrop :)

Nothing excite me more than this! :) We have our own backdrop :)  Thanks a lot to Mr Humaizi, Principal of Lembayung Senja Photography that is so kind enough to gave us the idea and where bout to buy this backdrop :) Alhamdulillah :) We are one step ahead in realizing our own dream :) I know, I am so slow in realizing our dream.  I guess when it come to marriage. It was fun before tho ( at that time, I was only thinking the beauty thingy excluding the responsible later ). Now when it really come, I have become more aware the responsible later as a wife , a daughter to two families and so on. 


The picture, you guys can browse it at my previous post :)

Actually, I've done surveying. It just a matter of time. Right now, I must finish my master in order to get married :)  That's all :) Seem easy huh? I wish. 

The backdrop can go as far as 10' x 10' :) The backdrop later we will using it as backdrop in our future studio. So it still be useful even after our event. In fact, we already rent it out for anyone who wants to use it for their event :) 

I guess nothing is more exciting than doing what you love most!

Sabtu, September 15, 2012

ThePhotoboothCorner: Photobooth

Salam semua, 

Hari nie diba sangat happy dapat last minute job.Mula2 diba agak nervous bila dapat last minit job. But then,we managed to pull it off. Alhamdulillah diba dpt lakukanya.! :) browse this page to see more from us:)

So diba nk share the pictures :) 

our simple booth :)

our props :)



thanks Ejad & Ayu :)



hehe me wearing the hello kitty's spec ;)
 In this event we provide,

1. 1 x Backdrop max 10'x10'

2. 1 x Easel & Signage Chalkboard

3. 1 x Various props
4. 1 x Table cloth & decor. 

Do email or sms me for more info : adibahzack6@yahoo.com / 0162065767


Selasa, September 11, 2012

ThePhotoBoothCorner : Guestbook table deco

Salam dan selamat tengahari :) meh tengok simple guestbook table deco diba n partner buat :)
the guestbook table deco 








at the wedding, we provide

1. the table cloth

2. pen + pen holder

3. fresh flower

4. the signage for guestbook table


Simple deco :) interested? please email me for more info :)

adibahzack6@yahoo.com 

Isnin, September 10, 2012

Thephotoboothcorner : Canvas Printing

Just want to update the recent works :)


16"x24"
16"x24"
16"x24"
diba ada buat a few sizes 

1. 9"x12" = RM52
2. 12"x12" = RM55
3. 16"x24" = RM80
4. 19"x25" = RM91
5. 20"x30" = RM104
6. 24"x36" = RM140 
7. 24"x42" = RM156
 

ini tidak termasuk cas pengangkutan :) RM20 untuk penghantaran pos. untuk maklumat lanjut, sila email/sms diba adibahzack6@yahoo.com / 0162065767 / 0176571345

Sabtu, September 08, 2012

Uncertainty

Well, who hasn't before? Even right now, I'm not certain that future will be for me. Being such an optimism, only sky is the limit. But for those who have lack of hope, uncertainty may be the biggest wall to move forward. Sometimes, I do have the uncertainty. OK honestly, always. Like is he really will be mine? As if my man, my husband, my leader in the future. I really have no variables or any parameters to do some experiment in this problem. This is no science. This is life. Blueeerrgghhhh. You have to go through all the ups and down to know the consequences. 

Recently, I've been messaging my how'd you say it? My old schoolmate back in year 2003. He (oh yes, HE) is right now into one of my lovely sweet friend :) The way he said it, he wants to be serious enough to have her as his wife. But the uncertainty holds him back. That is why I've been telling you guys before. See? It can kills your hope. There is no move yet. But he wants to know badly whether she likes him back as he does. Auwwwww... that is so sweet aight? :) I don't want to meddling into their matter actually. But what you guys thinks? Should I? I really wants it to be naturally. Let them decides the road themselves. It will be more beautiful right? :)

I can't be more certain anymore that them or anyone else. I just really hope this is the right person for he and she :) [the names are classified.tehehe]


Jumaat, September 07, 2012

Free Give Away : The winner

Yes. The winner! :) Terima kasih sebab join free give away nie :) diba nk umumkan pemenang nyer :)


untuk wishing tree ,Wishing tree x1 (A3 size, customized design) (worth RM50) + 3 different colour stamp pad (medium size) (colours varies on availability) (worth RM30)  
adalah milik AyongAtikah Zaid 

Canvas printing (16"x24") (worth RM80) pulak adalah milik Cik Cha :)

Last but not the least , Guestbook x 1 ( A4, 30 pages, customized cover design) (worth RM150) untuk CIk Mah 

CONGRATULATIONS!! :)

Please please please claim your price with me :) thanks alot for others. diba happy sgt. Hope awak2 semua nnt hepi dengan hadiah kita nnt :) 

Untuk yang lain2 :) Diba dengan suka hati nyer nk bagi hadiah saguhati bagi yang tidak berjaya, RM10 off to any of ThePhotoBoothCorner's services :) 

Yay!everyone is a winner! :) 

owhhh jangan lupa diba dh bgtau awal2 kalo nk diba post, kena bg RM10 tau. tapi nie optional :) kalo tak nak, meh amik dekat diba kt kajang @ bangi.

Isnin, September 03, 2012

Collagen : Beauty tips

Salam dan selamat pagi :)


Apa khabar kawan2 semua ?? :) 

Hari ini diba nk berkongsi produk yang dipasarkan oleh adik diba :) Yang mana diba rasa rugi kalo kita tak kongsikan :) 

Yang pastinya kita ingin menjadi lebih awet muda dan kelihatan sihat. Kolagen adalah kumpulan protein yang banyak terdapat dalam ligamen dan rawan tubuh badan kita. Kolagen memainkan peranan yang penting dalam badan sebagai perkembangan sel dalam tubuh badan kita. Hampir 30% badan kita terdiri daripada kolagen. Kolagen penting sebagai tisu penghubung dalam sistem badan kita. Kolagen juga berfungsi sebagai tisu yang dapat memegang dan menyokong struktur tisu. 

taken from her fanpage 
Produk yang adik diba pasarkan dari first grade.  The description is from her fanpage also :) 

Khasiat & Fungsi Cocoa Collagen With Honey :

Melambatkan proses penuaan dengan membantu mencantikkan kulit supaya lebih lembut,lembap dan licin.

Menganjalkan PAYUDARA & PUNGGUNG!

MENAIKKAN SERI dan mencerahkan wajah.

Membantu membina sel-sel dalaman wanita yang keluar dan rosak sewaktu haid dan melahirkan anak.

Membantu membina semula otot-otot dalaman wanita yang telah mengendur seperti mengetatkan faraj dan meningkatkan libido wanita

Dapat merapatkan kembali sistem peranakan wanita

Menghilangkan bau di bahagian sulit wanita dan menghilangkan keputihan

Membetulkan sistem pusingan haid & menghilangkan senggugut

Membina sel-sel tulang

Membina sel-sel kulit yang mati dan rosak

Menghilangkan penyakit gatal-gatal pada kulit,kulit kering,bersisik dan berbau.

Menguatkan akar rambut sekaligus mengelakkan cepat gugur dan melembutkan,menyinarkan dan melebatkan rambut.

Meningkatkan kadar metabolisme badan. 

Cara Hidangan :

Campurkan 1 sachet dengan 100ml air suam.Kacau sehingga sebati menggunakan sudu plastik. Atau anda boleh juga shake menggunakan shaker khas. 

Ambil sebelum sarapan pagi.

Bahan Kandungan :

Non-Dairy Creamer, Maltodextrin,Skimmed Milk Powder,Coffee Powder,Cocoa Powder,Honey Powder,Marine Collagen,Anti-Caking Agent(E551),Flavor,Non-Nutritive Sweetener.


terdapat juga collagen gold :) 

taken from her fanpage also
kolagen ialah protein dalam badan manusia dan juga haiwan yang merangkumi 30% daripada jumlah keseluruhan protein badan. Ia memberi struktur tisu perantaraan menjadikan kulit sihat, gebu, cantik dan anjal. selain itu, kolagen penting untuk struktur tendon, rawan dan tulang.

kepentingan kolagen tambahan
badan kita menghasilkan kolagen semulajadi. bila usia kita mencecah 26 tahun ke atas, penghasil
an kolagen mula berkurangan sehingga 1.5% setiap tahun. kolagen juga mudah dimusnahkan oleh keracunan dalam sistem badan disebabkan amalam pemakanan yang tidak sihat, sress, dan kesan mencemaran kosmetiks, wangian dan pencemaran persekitaran.

bila usia mencecah 40tahun, hampir separuh kolagen hilang dari tubuh kita. akibatnya kulit kelihatan mula berkedut,hilang kelembapan, nampak kusam, jeragat mula kelihatan, hilang keanjalan dan sebagainya.

kekurangan kolagen juga ditunjukkan dengan keadaan kehilangan keanjalan payudara, bahagian punggung dan bahagian abdomen serta perit kelihatan mengendur ke bawah.


1 botol = 60 kapsul

RM 75 / botol
Postage : RM 6 (Semenanjung) / RM9 (Sabah/Serawak)


set jimat

4 botol = RM255.00

jimat RM 25.00!!


kita berusaha, Allah yang menentukan :) 


for more info, boleh pergi ke fanpage adik diba or just email diba. 

p/s: diba dh shortlist the free give away list. nk pilih dgn sepol mlm nie :) 
Goodluck semua ! :)

Sabtu, September 01, 2012

Free Give Away : Update III

Dengan ini, free give away is officially closed. :) the latest updated list 

Kami akan buat penilaian dalam minggu nie. :) stay tuned!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX