Cari Blog Ini

Rabu, Oktober 23, 2013

ThePhotoboothCorner : GiveAway

Sempena fanpage diba yang masih baru dan perlu lagi banyak tunjuk ajar tuhhh https://www.facebook.com/ThePhotoboothCorner dh hampiirrr (waktu tulis ni masih ada 2995) 3ribuu.. Tauu alaa takat 3 ribu mau kecoh ka? LOL sorrylaa korangg excited sbb aiii memang jarang nk suh orang like fanpage aiii :) gituhhh..


Terima kasih terima kasih terima kasih... Diba terharu sangat kawan-kawan blogger yang paling banyak menyumbang kepada keramaian fan kt fanpage diba tuh. Nk belanja sesorang tak mampu.. Aku pun masih bertatih dalam bisnes ni :) SO ingt nk buat giveaway.. Lama oooo tak buat. HAHA sbb aku ni kedekut orang nya :P 

Since dh nk 3,000 ni, apa cadangan kawan-kawan blogger ku?Nk bagi GiveAway apa? kat fanpage customer diba, Farah suggest canvas. Aaah kann? Boleh la bg 16"x24" canvas :) Please-please pretty please. Diba still nk tau apa yang korang inginkan for GiveAway :) 

Nnt kan Give Away bila dh cecah 3,000 fan:)

Selasa, Oktober 22, 2013

Review Tunang : The Sweets


Salam selasa, hoi laaa dh selasa. Cepatnyer. Kali ni nk cerita the mix and match all the foods :)

marshmallow beli kt mines tingkat bawah 

smarties ni pun beli tempat yang sama dengan marshmellow

fuyooo campur dgn kuih-muih yang ibu tempah plus cheese tart
 yang angah tempah plus oren yang aku beli kot.lupaaa

ini red velvet yang kawan angah buat kan 

ini plak dadih yang mak ngah aku buat kan :) tak dapat rasa pun :(
ni plak gambar doorgift :) 
tapi unfortunately Zamm tak amik gmbr main course.. which is ayam masak kicap, pajeri nenas, ada ulam2 plus sambal belacan. Thanks alot kepada semua :) rasanya tak mungkin semua tu akan jadi kenyataan tanpa pertolongan semua :) 

Isnin, Oktober 21, 2013

Review Tunang : Hantaran

Salam isnin, hehe sejak-sejak bertunang ada je kan nk diupdate kan. LOL. Well hantaran aku adik kesayangan aku yang buat. Huaaa hebat kan? :) aku tak sangka ada bakat terpendam. Aku ada beli inspirasi pengantin n pengantin. So kebetulan dalam tuh ada macamana nk buat hantaran. Hihi. Tapi adik aku ni hebat wooo.. LOL leh amik upah. 


Bakul hantaran ibu dan angah beli kt Fah Lean, Balakong Cheras. Dekat je. Total hangus dalam RM189. Siap dgn pistol gam semua laa.. :) Setel.. Nasib baik ada adikk yang baikk hati.

bakul buah. Buah diba beli kt Giant.

sejadah dari Jakel :) 

Coklat. Diba beli kt KLIA. Murah diba beli sekali dengan coklat doorgift.

Kek. Dari aunty Zie

Rupanya sangattt cantikkk :)


Kain nikah untuk Sepol

Yang ini plak dari pihak Sepol utk aiii :) Seriously sangat class tapi simple. Tak sarat. Mama Sepol just minta dari kedai siapkan kot rasanya dia bercerita hari tuh. HAHA ampunn kan bakal anak menantu mu ni. Lupa dh.


Kain nikah nnt :)

Buah-buahan.. huuu lagi banyak dari kitorg.

tepak sireh. katanya adat orang perak

Bekas Cincin

Teheee nampak tak cincin tuh? :P
Haha yang ni kalo berminat leh laa cuba tanya my sis k :) 

Ahad, Oktober 20, 2013

Review Tunang : Zaifie Zainal Creation

Selamat hari Ahad :) hehe mmg mengada nk review sesatu :) rasa appreciate sgt semua bagi kerjasama yang baik masa tunang. Haha 


Now rentetan nk pakai baju apa ni pun mmg drama. haha kalo dh mengada tuh mmg mengada la jugak. LOL.

Memula cadang nk pakai baju raya tahun ni. Cenkonon nk laa jimat. HAHA pe la aku ni. Bagusla kan nk berjimat. 

Then mak Sepol cakap g la sewa baju tunang. LOL. Aku pun haha nk la kann. leh la melaram. gituhh.

Padahal aku dh beli tudung yang matching untuk baju raya tuh. shawl half moon kot. haha mmg membazir. kena leter dengan adik aku. 

Sepol yang temankan aku g jumpa kak zaifie. LOL ingat lagi jumpa hari Jumaat, Ahad nk tunang. Kak Zaifie sikit lagi nk g makeup kan orang kt putrajaya. huuu mmg nasib baik youuu...

Tapi bukan leh dapat terus baju tuh. kena outer sebab besarrrr rupanyaa.. so nasibb laa kak zaifie baik hati nk layan perangai ai yang mengada2 last minit ni. So sabtu g amik yang outer. Mak kak zaifie sangat baikkk :) sukaaa :)














Untuk pengetahuan korang, baju ni n manik2 ni dibuat oleh mak kak zaifie. hebat okeyh :) kagummm :)

So korang leh view kak zaifie leh refer kat sini

Facebook : Zaifie Zainal 
Fanpage facebook : Zaifie Zainal Creation
WhatApps : +60 19-2939023 / +60 16-2630158



Jumaat, Oktober 18, 2013

Review Tunang : MizzAmy Zalini

Haha pe kemenda yang MizzAmy Zalini tuh? Ni nama FB dan instagram amy tukang makeup aku masa tunang. Berbalik pada review tunang kt SINI meh aku share cerita tukang makeup plak. 


Amy ni aku kenal dh lama. Dari dia memula join BBF (Blogger Bride Forever) kan? hahaha tgk aku pun dh lupa short untuk apa. LOL. Then masa dia start bisnes dengan buat kasut kawin. Now dia dh makeup orang dh. LOL lama nyer laa rupanya aku ni jadi blogger bride. Orang lain dh ada anak sampai tiga. HAHA. 

Ok cukup dengan itu. Meh sambung balik. SO mmg dengan 9 hari yang pendek. Aku tak pikir panjang. Aku tanya terus. Alhamdulillah dia free. YAY!! :) Ah senang. member online kan. 

haha sorry la mekk banyak gmbr tanganmu jerr



masa ni sibuk je nk bercakap. LOL

Kan aku cakap masa Zamm datang aku dh start makeup kan? So yang sebelum makeup nan ado laa. Tapi Amy pun pun sangat punctuall okeyh. Haih aku yg kelam kabut kemas rumah terus kena g makeup. Bayangkan laa.. Nasib laa amy datang awal walaupun dia sesat jugak laa..HAHA.. salah kan goggle map yang giler. LOL.


Haha ada skit muka amy :) LOL
Selepas dimakeup kan jadi la muka macam ini :)

alaaa blur plak gmbr amyy



So please-please leh tgk sini utk banyak lagi gambar makeup amy :)

Instagram  :  MizzamyZalini

Rabu, Oktober 16, 2013

Review tunang : AzamHashim Photography

Salam semua, rasanya untuk yang tidak tau diba dh bertunang 29 September lepas. Kebetulan dengan tarikh roadtax kereta. haha. Permulaan baru untuk kereta dan permulaan baru untuk aku jugak. 

Perasaan bercampur gaul. Boleh dikatakan aku mmg bernasib baik. Semuanya dipermudahkan. Alhamdulillahh.. Aku senang uruskan pertunangan aku walaupun aku dapat tau pun hari jumaat sebelum tuh (20 September 2013) . Bayangkan sembilan hari je nk prepare semua. Aku nak je meronta bagitau orang kt Facebook, Twitter,Instagram sebagainya. Tapi apakan daya, aku kan asyik cakap je nk kawin bagai. Ada k orang nk caya? LOL. Macam mimpi pun ada. Selama ni aku tengok je orang bertunang, berkahwin. Tapi kali ni aku plak yang bertunang. 

Aku amik kawan aku untuk amik gambar tunang. Memang aku n saiful selesa dengan dia. Ada la jumpa beberapa kali. Dua kali masa kerja photobooth, sekali masa kenduri kawin kawan aku. hahaha banyak la sangat. Tapi kebetulan dia ada contact dengan kitorg pasal bisnes. SO, kira try my luck tanya dia. huuu... seb baik laa free time tuh.. mmg lega.

backdrop yang aku buat dengan bantuan adik aku. LOL

amboii ceriaa nyaaa

hehe dengan affan, arisha, firman :)

Thanks aunty zie :) cantikknyerrr

Hantaran dari pihak laki dan perempuan.

Azam ni mmg baik. Dan awalll giler sampai. Aku suh datang awal. Tapi takdela expect datang kul9 pagi. LOL. Senang. Aku tgh makeup zamm dh sampai. Yay!! Lega satu hal. 

ibu :)

mama :)

abah :)

abah sepol :)
haha :)

Us!!:)

Cantik kann?? :) Azam sangat tau mana nk fokus. Gambar ibu dan abah lagi banyak dari gambar diba tauuu..huuu sabau je la..

So please-please g sini

azamhashim
email       : enquiry@azamhashim.com, azam_hashim@hotmail.com
website   : www.azamhashim.com
blog         : blog.azamhashim.com
facebook : AzamHashim-Photography

Sabtu, Oktober 05, 2013

Senarai Semak Permohonan Berkahwin bagi perempuan di Selangor

Senarai Semak Permohonan Berkahwin Negeri Selangor (Perempuan)


Prosedur

1. Hadir Kursus Pra Perkahwinan.
2. Dapatkan Borang 2C dan 2D di JAIS/PAID atau mengisi permohonan secara online di alamat http://ncr.jais.gov.my
3. Lengkapkan borang dan lampirkan dokumen sokongan.
4. Dapatkan pengesahan dari penolong pendaftar nikah kariah.
5. Dapatkan kebenaran berkahwin dari PAID. 
6. Akad nikah dijalankan 
7. Ambil surat perakuan nikah di JAIS/ PAID.

Dokumen Sokongan

1. Salinan MyKad pemohon
2. Salinan MyKad wali
3. Sijil kursus pra perkahwinan dan salinan ( diiktiraf oleh JAKIM / JAIS / JAWI / JAIN)
5. Rekod ujian saringan HIV (Hanya  di klinik kerajaan sahaja)
6. Borang 1 (Akuan Pengesahan Pemastautinan) yang disahkan oleh Nazir Masjid / Pengerusi Jawatankuasa Penduduk / Pengerusi taman perumahan /Pengerusi JKKK / Penghulu mukim / Pegawai Kumpulan A (bagi pemohon yang mempunyai perbezaan alamat tempat tinggal dengan alamat di dalam MyKad) 
7. Surat kebenaran berkahwin lelaki 
8. Surat perakuan nikah ibubapa dan salinannya
9. Sijil kematian wali dan salinannya
10. Surat perakuan cerai dan salinannya (Jika bercerai hidup)
11. Surat perakuan nikah dan sijil kematian pasangan beserta salinan (jika bercerai mati)
12. Surat / Kad Perakuan Islam dan salinannya (Jika pemohon saudara baru)
13. Surat kelulusan dari KAGAT / PDRM ( Jika pemohon anggota tentera / Polis)
14. Surat kebenaran berkahwin daripada Konsulat / Kedutaan / UNHCR dan imegresen (Jika pemohon bernikah di luar daerah / negeri / negara)

Jumaat, Oktober 04, 2013

Ombree Cakeee :)

Selamat hari jumaat :) 
hehehe hari ni diba nk share pasal this kind of cake. LOL sekarang dh lost magic touch nk menulis. LOL


Ini adalah impian kek diba since the last month. tak perlu kek yang tinggi sampai tiga tingkat. And for sure aku tak nk burger ganti kek tingkat. haha








suma gambar diba google sahaja... huuu ampunnnn :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX