Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Rabu, Julai 10, 2013

Ahlan Wa sahlan Ya Ramadhan :)

Sedar tak sedar ramadhan datang lagi. Ia bulan yang penuh dengan keberkatan dan keinsafan. Bila tiba nya ramadhan, bermakna hubungan kami dh bertambah usianya. Ini bermakna kami sudah 3 tahun bersama. LOL. Tiba-tiba teringat video klip yang viral semalam kt facebook pasal budak perempuan yang baru seminggu ber'couple' dengan 'boyfie' dia. Haiyoo.. Patutkah aku buat benda yang sama? LOL


Janji? HAHA Aku terus terang sudah malas nk berpegang pada janji. Janji manusia bukan boleh diharap. Hanya janji Allah je yang pasti. Sekarang apa-apa sahaja perancangan yang dibuat bukan la daripada pihak aku. Sebab aku seriously dh malas. Dia dh banyak buat persiapan aku je yang masih lagi teragak-agak adakah ini yang aku mahukan selama ini? Setelah tiga tahun, aku rasa aku dh cukup tua untuk membuat segala persiapan. Aku mahukan segalanya berakhir dengan cepat. Itu sahaja. 

Beberapa minggu yang lepas merupakan hari yang agak perit untuk aku telan. Semuanya derita. LOL. Macam la aku sorang je yang menderita kan? Well, jalan aku pilih dah sampai jalan mati. Aku buntu. Keliru. Hurrmmm aku harus patah balik dan mulakan di jalan yang baru. Kawan-kawan yang memahami hanya mampu menenangkan aku sahaja. Benarla kata pepatah ' Berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul'. 

Biarla. Aku sesungguhnya redha. Aku tidak akan berdendam. Aku akan salahkan semua nya kepada ku. Ya memang aku yang salah kerana biarkan semua ini terjadi. Jadi aku kena kuat untuk lepaskan semuanya. Mulakan yang baru di tempat baru dengan kawan-kawan baru. Semoga jalan baru yang aku pilih ini terusan ke jalan yang lebih luas dan baik untuk aku lalui. 

Be strong diba. Cemburu? HAHA memang selalu kot. Tapi kalo aku cemburu lebih-lebih pun aku masih lagi macam tuh. Baik la aku salurkan tenaga cemburu tuh ke tempat yang lebih elok macam cari tempat pengajian yang lebih baik. 

Berbalik pada kawin, aku dah bosan. TITIK. Sekian. Ada jodoh ada la. Walaupun aku masih bersama dengan dia, tapi aku tak nak mengharap benda yang tidak pasti lagi. Ada baik nya aku fokus pada interview yang akan datang nnt :) Biar aku dapat keje then sambung belajar. Pedulik! 

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX