Cari Blog Ini

Khamis, November 28, 2013

Stress!

hurm suppose orang dh dapat keje happy kan ? kan? tapi aku the other way around. Stress yang amat. tak tau la nk cakap apa. tensen marah takut semua la ada.


aku macam mimpi je dh keje weiii... berapa lama dh menganggur? hidup free style. ini nk jd budak ofis tp aku ++ la keje. bukan time ofis hour je. rasa mcm cuak seh. HAHA giler laa mcmana nk hadap hidup mcm ni lagi selama-lamanya dh la tawaran keje tetap. :((((

mmg tak bersyukur betul la aku ni kenapa la susah sangat nk adjust diri ni. masih lagi ke pos ofis hari2 untuk pos barang bisnes. uwaaaa tensen laaa hidup dua alam nie. tapi kalo aku tak keje ni mcamana hidup aku nk stabil ye dak? terfikir patut kena telan je. :(((


aku paling takut sekali kena duk cakap kt pesakit. Pesakit ok bukan pelanggan dah. Uwaaa.. ini pun dh ada pesakit nk di refer pada aku. Aku cakap haha minggu depan laa. Homaiiii mcmana nk survive. hari ni pun dh khamissss.... mmg tak de alasan laaa nnntttttt :(((((

Ya Allah tolong laa permudahkan perjalanan hidup aku ...seriously

Sabtu, November 23, 2013

ThePhotoBoothCorner : Promo


Hey out there!!:) Great news to all! :) Love to have photobooth at your event plus great pictures of yours for future safe keeping? Or love to have both but over your budget? Search no more!! :) Lets grab this offer :) 

Just book any of AzamHashim Photography's package and save RM100 for your photobooth session!! :) 
Do contact azam_hashim@hotmail.com to grab yours!!:)


Sabtu, November 09, 2013

Persiapan Kawin : Doorgift Jem Mini

 Salam semua :) Diba sekarang tengah mencari-cari doorgift yang sesuai untuk event diba nnt tahun depan. Dulu diba pernah pratikal kt kilang fama buat jem dan kordial. Selain dari botol-botol jem biasa diorg ada buat bungkusan dalam botol kecil. Untuk flight MAS rasanya masa aku pratikal dulu. Sekarang diorg ada buat options untuk jadikan doorgift. Wow menarik kan? Not to worry dia boleh amik as low as 100 pcs. Menarik kan? 

Each botol dijual RM1.60. Kalo pos RM50 untuk 500 - 3000 botol, tapi kalo 100 pos dalam RM22. Menarik kan? At least kalo nk buat something yang different boleh try yang ni kan? 

Jem mini ni ada empat jenis perisa, Seri Kaya, Nenas, Roselle dan Belimbing. 

tinggi sampai penutup 4 cm , diameter 4.3 cm dan berat produk 34 gm. 


Jem mini Sri Kaya

Jem mini Nenas

Jem mini Roselle

boleh jugak kalo nk jem mini tanpa stiker :) harga dia murah skit RM1.50 per jem mini 

Nk order direct dengan diorg pun boleh, nk order dengan diba pun boleh :) 

Yang penting halal dan orang melayu yang buat :) diba sendiri dh pernah tgk kilang diorg mmg bersih dan selamat :) 

Meh serbu fanpage diorg :)

Rabu, November 06, 2013

Promotion #Yearendpromo : AzamHashim Photography



Salam semua :)  

Diba nk ajak ramai-ramai like fanpage kawan diba nie. Dia tengah buat #yearendpromo :) Meh-meh cuci mata. Alang-alang tuh g la tanya kot2 leh dapat reaseonable price. Memang recommended!!:)




Wah ada rebat RM300 :) Jimatttt :) 








Cepat-cepat promosi berakhir 15 November ni. :) Jom B2B 2014 Kita cuci mata.  Kalo tak pun terus jeerrr book :)  Teheeee


azamhashim
email       : enquiry@azamhashim.com, azam_hashim@hotmail.com
website   : www.azamhashim.com
blog         : blog.azamhashim.com
facebook : AzamHashim-Photography

Jumaat, November 01, 2013

ThePhotoboothCorner : #3KGIVEAWAYTPBC


Its here!!!  A gift from us to all of you who have been genuinely been a fan for us  Do share our happiness reaching 3,000 fans by sharing this pictures. Thank you thank you thank you 

Let's!!:) 

Rabu, Oktober 23, 2013

ThePhotoboothCorner : GiveAway

Sempena fanpage diba yang masih baru dan perlu lagi banyak tunjuk ajar tuhhh https://www.facebook.com/ThePhotoboothCorner dh hampiirrr (waktu tulis ni masih ada 2995) 3ribuu.. Tauu alaa takat 3 ribu mau kecoh ka? LOL sorrylaa korangg excited sbb aiii memang jarang nk suh orang like fanpage aiii :) gituhhh..


Terima kasih terima kasih terima kasih... Diba terharu sangat kawan-kawan blogger yang paling banyak menyumbang kepada keramaian fan kt fanpage diba tuh. Nk belanja sesorang tak mampu.. Aku pun masih bertatih dalam bisnes ni :) SO ingt nk buat giveaway.. Lama oooo tak buat. HAHA sbb aku ni kedekut orang nya :P 

Since dh nk 3,000 ni, apa cadangan kawan-kawan blogger ku?Nk bagi GiveAway apa? kat fanpage customer diba, Farah suggest canvas. Aaah kann? Boleh la bg 16"x24" canvas :) Please-please pretty please. Diba still nk tau apa yang korang inginkan for GiveAway :) 

Nnt kan Give Away bila dh cecah 3,000 fan:)

Selasa, Oktober 22, 2013

Review Tunang : The Sweets


Salam selasa, hoi laaa dh selasa. Cepatnyer. Kali ni nk cerita the mix and match all the foods :)

marshmallow beli kt mines tingkat bawah 

smarties ni pun beli tempat yang sama dengan marshmellow

fuyooo campur dgn kuih-muih yang ibu tempah plus cheese tart
 yang angah tempah plus oren yang aku beli kot.lupaaa

ini red velvet yang kawan angah buat kan 

ini plak dadih yang mak ngah aku buat kan :) tak dapat rasa pun :(
ni plak gambar doorgift :) 
tapi unfortunately Zamm tak amik gmbr main course.. which is ayam masak kicap, pajeri nenas, ada ulam2 plus sambal belacan. Thanks alot kepada semua :) rasanya tak mungkin semua tu akan jadi kenyataan tanpa pertolongan semua :) 

Isnin, Oktober 21, 2013

Review Tunang : Hantaran

Salam isnin, hehe sejak-sejak bertunang ada je kan nk diupdate kan. LOL. Well hantaran aku adik kesayangan aku yang buat. Huaaa hebat kan? :) aku tak sangka ada bakat terpendam. Aku ada beli inspirasi pengantin n pengantin. So kebetulan dalam tuh ada macamana nk buat hantaran. Hihi. Tapi adik aku ni hebat wooo.. LOL leh amik upah. 


Bakul hantaran ibu dan angah beli kt Fah Lean, Balakong Cheras. Dekat je. Total hangus dalam RM189. Siap dgn pistol gam semua laa.. :) Setel.. Nasib baik ada adikk yang baikk hati.

bakul buah. Buah diba beli kt Giant.

sejadah dari Jakel :) 

Coklat. Diba beli kt KLIA. Murah diba beli sekali dengan coklat doorgift.

Kek. Dari aunty Zie

Rupanya sangattt cantikkk :)


Kain nikah untuk Sepol

Yang ini plak dari pihak Sepol utk aiii :) Seriously sangat class tapi simple. Tak sarat. Mama Sepol just minta dari kedai siapkan kot rasanya dia bercerita hari tuh. HAHA ampunn kan bakal anak menantu mu ni. Lupa dh.


Kain nikah nnt :)

Buah-buahan.. huuu lagi banyak dari kitorg.

tepak sireh. katanya adat orang perak

Bekas Cincin

Teheee nampak tak cincin tuh? :P
Haha yang ni kalo berminat leh laa cuba tanya my sis k :) 

Ahad, Oktober 20, 2013

Review Tunang : Zaifie Zainal Creation

Selamat hari Ahad :) hehe mmg mengada nk review sesatu :) rasa appreciate sgt semua bagi kerjasama yang baik masa tunang. Haha 


Now rentetan nk pakai baju apa ni pun mmg drama. haha kalo dh mengada tuh mmg mengada la jugak. LOL.

Memula cadang nk pakai baju raya tahun ni. Cenkonon nk laa jimat. HAHA pe la aku ni. Bagusla kan nk berjimat. 

Then mak Sepol cakap g la sewa baju tunang. LOL. Aku pun haha nk la kann. leh la melaram. gituhh.

Padahal aku dh beli tudung yang matching untuk baju raya tuh. shawl half moon kot. haha mmg membazir. kena leter dengan adik aku. 

Sepol yang temankan aku g jumpa kak zaifie. LOL ingat lagi jumpa hari Jumaat, Ahad nk tunang. Kak Zaifie sikit lagi nk g makeup kan orang kt putrajaya. huuu mmg nasib baik youuu...

Tapi bukan leh dapat terus baju tuh. kena outer sebab besarrrr rupanyaa.. so nasibb laa kak zaifie baik hati nk layan perangai ai yang mengada2 last minit ni. So sabtu g amik yang outer. Mak kak zaifie sangat baikkk :) sukaaa :)














Untuk pengetahuan korang, baju ni n manik2 ni dibuat oleh mak kak zaifie. hebat okeyh :) kagummm :)

So korang leh view kak zaifie leh refer kat sini

Facebook : Zaifie Zainal 
Fanpage facebook : Zaifie Zainal Creation
WhatApps : +60 19-2939023 / +60 16-2630158



Jumaat, Oktober 18, 2013

Review Tunang : MizzAmy Zalini

Haha pe kemenda yang MizzAmy Zalini tuh? Ni nama FB dan instagram amy tukang makeup aku masa tunang. Berbalik pada review tunang kt SINI meh aku share cerita tukang makeup plak. 


Amy ni aku kenal dh lama. Dari dia memula join BBF (Blogger Bride Forever) kan? hahaha tgk aku pun dh lupa short untuk apa. LOL. Then masa dia start bisnes dengan buat kasut kawin. Now dia dh makeup orang dh. LOL lama nyer laa rupanya aku ni jadi blogger bride. Orang lain dh ada anak sampai tiga. HAHA. 

Ok cukup dengan itu. Meh sambung balik. SO mmg dengan 9 hari yang pendek. Aku tak pikir panjang. Aku tanya terus. Alhamdulillah dia free. YAY!! :) Ah senang. member online kan. 

haha sorry la mekk banyak gmbr tanganmu jerr



masa ni sibuk je nk bercakap. LOL

Kan aku cakap masa Zamm datang aku dh start makeup kan? So yang sebelum makeup nan ado laa. Tapi Amy pun pun sangat punctuall okeyh. Haih aku yg kelam kabut kemas rumah terus kena g makeup. Bayangkan laa.. Nasib laa amy datang awal walaupun dia sesat jugak laa..HAHA.. salah kan goggle map yang giler. LOL.


Haha ada skit muka amy :) LOL
Selepas dimakeup kan jadi la muka macam ini :)

alaaa blur plak gmbr amyy



So please-please leh tgk sini utk banyak lagi gambar makeup amy :)

Instagram  :  MizzamyZalini

Rabu, Oktober 16, 2013

Review tunang : AzamHashim Photography

Salam semua, rasanya untuk yang tidak tau diba dh bertunang 29 September lepas. Kebetulan dengan tarikh roadtax kereta. haha. Permulaan baru untuk kereta dan permulaan baru untuk aku jugak. 

Perasaan bercampur gaul. Boleh dikatakan aku mmg bernasib baik. Semuanya dipermudahkan. Alhamdulillahh.. Aku senang uruskan pertunangan aku walaupun aku dapat tau pun hari jumaat sebelum tuh (20 September 2013) . Bayangkan sembilan hari je nk prepare semua. Aku nak je meronta bagitau orang kt Facebook, Twitter,Instagram sebagainya. Tapi apakan daya, aku kan asyik cakap je nk kawin bagai. Ada k orang nk caya? LOL. Macam mimpi pun ada. Selama ni aku tengok je orang bertunang, berkahwin. Tapi kali ni aku plak yang bertunang. 

Aku amik kawan aku untuk amik gambar tunang. Memang aku n saiful selesa dengan dia. Ada la jumpa beberapa kali. Dua kali masa kerja photobooth, sekali masa kenduri kawin kawan aku. hahaha banyak la sangat. Tapi kebetulan dia ada contact dengan kitorg pasal bisnes. SO, kira try my luck tanya dia. huuu... seb baik laa free time tuh.. mmg lega.

backdrop yang aku buat dengan bantuan adik aku. LOL

amboii ceriaa nyaaa

hehe dengan affan, arisha, firman :)

Thanks aunty zie :) cantikknyerrr

Hantaran dari pihak laki dan perempuan.

Azam ni mmg baik. Dan awalll giler sampai. Aku suh datang awal. Tapi takdela expect datang kul9 pagi. LOL. Senang. Aku tgh makeup zamm dh sampai. Yay!! Lega satu hal. 

ibu :)

mama :)

abah :)

abah sepol :)
haha :)

Us!!:)

Cantik kann?? :) Azam sangat tau mana nk fokus. Gambar ibu dan abah lagi banyak dari gambar diba tauuu..huuu sabau je la..

So please-please g sini

azamhashim
email       : enquiry@azamhashim.com, azam_hashim@hotmail.com
website   : www.azamhashim.com
blog         : blog.azamhashim.com
facebook : AzamHashim-Photography

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX