Cari Blog Ini

Isnin, Disember 29, 2008

hehehe....love story...:)

skrg kul 10 malam...29 disember 2008...kt rumah kak ila...sambil melihat cter best kt tv3-kungfu hustle...yeah2...huhu...love story nie adalah lagu taylor swift yang besh r gak...about romeo and juliet..:)sweet story that been immortalized in a story that we'll cherish and felt by it...aku pun berharap aku dapat cerita cinta seperti itu...walaupun hati aku nie masih mencintai tapi dia bukan milikku...:)tetapi aku mahu mencintai selamanya..selagi hati nie masih bernyawa dan mempunyai kasih dan sayang,selagi itu la aku mahu mencintai...aku tiada berharap akan kesudahan yang baik..cukupla dengan melihat dia bahagia walaupun bukan hati nie pilihannya...aku tau betapa org lain yang melihat ku sebagai bodoh dan tiada berakal..namun aku telah cuba untuk tidak mencintai,hati nie xmampu...mungkin itu salah aku..tetapi tiada apa yang boleh aku wat untuk tidak mencintai...setiap kali aku bersama dia,hati nie riang sekali tiada apa yang boleh wt aku bersedih apabila bersama..apa kah itu namanya cinta?apabila bersama rasa masa berjalan begitu pantas...wah..aku terlalu mendesak..tipula jikalau aku katakan aku tidak menangisi ketiadaan dia disisi..lagi2 jika dia telah pun punya buah hati..namun begitu.aku xmahu lagi menyusahkan rakan2 tentang rasa sedih aku tentang perasaan aku..aku biarkan saja perasaan itu berlalu ...dan jauh di sudut hati aku nie...aku doakan kebahagiaan dan kesejahteraan dia...aku sentiasa menyokong dan menerima dia...maafkan aku jika aku terlalu beremosional...aku rasa hanya di sini je tempat aku dapat meluahkan rasa aku...:)

Selasa, Disember 23, 2008

PENAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^^

OMG!!!!!!lately teramatla sibuk...tolong!!!help...kenapa r lab aku nie sgt memenatkan?why?seyes..dua tiga hari nie aku pegi pagi blk petang...mak ai..gila keje pun ada gak..dh la byk gak barang kt tingkat 1 sedangkan aku wt lab kt tingkat 3...bayangkan aku naik turun tangga...seyes penat..lif ada, but then lambat sgt...kalo aku naik tangga, lif 2 baru gerak ke atas..2 r yang wat aku lagi rela naik turun pakai tangga..tapi penat...2 r yang perlu aku bayar...setiap hari aku rasa xcukup nafas...xsempat nk g toilet pun..bayangkan punya r bz sampaikan nk makan g toilet pun rasa xsempat..nie pun aku curi2 masa utk g toilet and makan n g solat...kalo x,xder maknanya nk berehat...kadang2 aku jeles tgk akak-akak master yang rilek baca blog, baca paper dengan bergurau senda sesama mereka...kalo r diorg tlg aku ada gak faedahnya..nie x,wat aku jadi jeles jer...apa-apa pun ketahui la..bahawa aku sgt penat...harap2 dapat keputusan eksperimen yang bagus...harap2 r..sedih plus penat dengan perasaan yang tidak dapat dibendung lagi...Ya Allah, kuatkan la iman ku,tenangkan fikiranku dan tabahkan keazamanku....Amin...

Jumaat, Disember 19, 2008

wedding ...tag by kak nawal..huh..

wah...wedding!i'm not really into it..kena k jawab?

1. How old are you?
21

2. Are you single?
xla..gantung tak bertali

3. In what age do you think you’ll get married?
hurmmm...ntah..xder prsn nk kawin...

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
hurmmm...xnak r dgn dier

5. If not, who do you want to marry?
hurmmmm...adala

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
ikt adat kot

7. Your ideal motif?
ntahla...

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
xske nyer jawab soklan mcm nie!!!!!!!!

9. How many guests do you think you’ll invite?
kalo xkawin lagi bagus..

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
neither

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
paper je r

12. How many layers of cake do you want to have?
xnk kawin!

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
hurmmmm...xfhm k?aku xnk kawin!

14. When do you want to get married, evening or morning?
xtau

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
dunno

16. Do you like a grand entrance for your groom?
hurmmmmmmm...ntahlah

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
perlu k?

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
huh?pening...

19. What age do you want to get married?
xnk kawin la!

20. Describe your ideal husband/wife
hurmmmmm...

21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
hurmmmm....xtau

22. Champagne or red wine?
org islam mana leh minum arak!

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
hurmmmmm...xnk kawin!

24. Money or household item?
xnk kawin!

25. Who will pay for the bills?
bill pe?

26. Are you ready for married life?
never!

27. Will u always be true to your wife/husband
insyaAllah..

28. How many kids do you like to have?
hish!xkawin mana nk dpt anak!

29. A new house for a newly wed or an old one?
huish..byk tanya r plak..jwpn nya ske hati aku r

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
huh?igt pe kawin ske2?

31. What kind of cuisine would you like for your wedding?
lauk kari

32. Will u record your honeymoon in a cd or dvd?
hish...xkawin r!

33. Whose wedding plans would you like to know next? Choose 5 person.
hish...tag org lagi...xnk wt..huhu....

the day the earth stood still...


hello all,hehe...hari nie nk cerita pasal semalam...semalam kak nawal yg mmg gler tgk wyg ajak g tgk wyg..well aku ok jer..no problem...then xtau nk tgk cter pe...then akak nk sgt tgk cerita nie the day the earth stood still..well,aku xder yg berkenan sgt...so ikt kan jer..ehe..then dapat seat tgh kt atas c9-c10..sebelah aku couple and laki yg duk seblh aku..sebelah kak nawal plak suma lelaki..xkisahla..then cerita 2 pun start r..huhu..mainly cter pasal mcmana tamadun len dari angkasa lepas nk lenyapkan spesies manusia dari muka bumi..boring sgt..lame!ntah paper..dh la boring dgn jln cter yang pelik dan bagi aku xder arah tuju...pas2 ditambah lagi dgn org sebelah kak nawal yang bercakap mcm kt rumah sendiri...bengkak jer..hehe...ok..so for those who like to watch the day the earth stood still,u can save ur money..dun go..boring sgt!

breast cancer

hurmmmmmm.......hari nie ada appointment dgn hukm klinik surgeri...about the suspect having breast cancer...hurmmm.....so far nothing to be worried about as the symptom are just merely the lump..besides that, nothing suspicious...well,so aku pegi r ke hukm dgn hati yang berdebar-debar..dhla almost terlepas appointment..sbb appointment sepatutnya kul 9 pagi but then traffic jam kt dpn isetan cheras 2 tgh upgrade jalan...hish...menyesal ak...bayangkan dari tol cheras 2 smpai kt isetan...padat!xkisahla...tp yg pntg smpai tepat pada masanya..dh smpai tepat pada masanya..ok,setel 1 masalah..then tggu dier pggl dengan no giliran...but then...org len yang dtg kemudian dari aku dapat nombor dulu...aik?mana adil mcm nie...after 1/2 jam tggu,aku xpuas hati...dhla ms sampai men biar je kak nawal g parking kete viva..kalo abah tau,mampus kena dgr syarahan dier...mmg aku rasa tidak senang duduk...aku g tanya kt kak receptionist 2...'kak,lambat lagi k?'...dia jawab selamber jer...'dik nie kes baru.kena daftar dgn pusat (sumtin tapi xingt pe).tapi server down plak..kena tggu lambat skit. tapi jgn risau akak dh reserve nombor utk adik...hurm...aku tanya lagi'agak2 lama lagi ke?'...dier jawab xtau la dik tapi kalo nk g makan pg r'..hish...geram tul r...so aku dgn prsn marahnya g cari akak...hish...lama gak r nk cari...dh la xdpt reach no phone dier..mula2 ingt dier pakai celcom...g r minta no celcom kt yana cozmate kitorg...dier mesti ada no phone celcom kak nawal...dh dpt tapi msh xdapt nk contak dier...penat gak r berlari ke dalam ke luar nk cari akak aku yang sorg 2...pas2 last2 baru teringt...kalo kt dalam klinik surgeri 2 mana ada line phone...especially maxis...huh...cepat2 g klinik surgeri...nah...btul pun sangkaan aku..dier ada kt situ sambil baca buku twiight walaupun dier dh baca buku 2...i guess saje nk hilangkan boring dier temankan aku...dier 2 mmg baik orgnya...bab2 nk temankan org serahkan pada dier...she has a very passionate heart...i love u kak...ok habis setel masalah aku yang kedua...huhu...jumpa akak dier ckp nama aku dah dipanggil...then aku cpt2 g kaunter tanya kan nombor aku...nombor aku 2050...by that time...baru 2023...huish...lama lg aku kena tggu nie...mula2 leh r...borak2 jap dgn akak citer mcamana leh g kuar...cari dier n mcamana leh teringt dier kt klinik suma...then...dh jadi boring...nombor 2 seems xgerak langsung..then ckp dgn akak...'jom r kak kt g makan dl'..then off we went to the cafeteria kt mula2 skali sebelum smpai ke klinik surgeri 2...then when makan nasi lemak...huhu...ada gak ush2 kalo2 ada mamat doktor yang hensem utk dingorat..tp xder..ehe...then dh kenyang g blk kt klinik with hope that it will be soon till my nombor..but then rupanya baru 2032..eeiiiiii...sabar jela...then tggu gak..baca paper...then nombor aku kena panggil...alamak ...takutla plak...tadi bkn men g rasa nk mengamuk dgn sistem yang lembap 2...then 2050 bilik 9...aku pun pegi r k bilik 2...aku disambut dgn sorg dr lelaki cina (yikes!men!) dalam lingkungan usia 30-an dan ada 2 lelaki(laki lagi!) dan sorg pmpuan sebaya aku...aik?pehal ramai sgt nie...pas2 aku fhm sendiri..diorg nie tgh belajar...dan aku salah satu spesimen untuk diselongkar...takut plak aku...dr pun start tanya..nama doktor 2 tan guan hee...aku tgk kt dier nyer kad matrik...dier tanya aku pelajar kt ner?then amik kos pe...t keje jd pe...lps suai kenal...dier bgtau aku kenapa ada pelajar perubatan dgn dier...huhu...kalo dier xbgtau pun aku leh agak...then the scary part...jeng3....so dh lama tau ada gumpalan 2?rasa dier membesar k atau sama jer?keluarga ada yang menghidap penyakit kanser?huhu...soklan2 yang mampu membuatkan aku ketakutan...then aku kena hadapi semua nie...then aku jawab satu persatu dgn jelas...dh lama dh dr..dr saya tingkatan 1 lg..tapi saya xberani nk check dgn pakar...baru skrg nk periksa..keluarga saya takder yang penah hidap kanser...huh...ok..skrg saya nk check...kat dr 2...(alamak!malunyer)...dier nk ajak semua pelajar td 2 tgk breast aku...dier tanya aku...then aku jawab...minta maaflah dr...saya segan r..then aku tunjuk breast aku kt dr dier n pelajar pempuan yang ada td...after dier dh periksa dier bg dua susulan pemeriksaan...satu "Fine Needle Aspiration Cytology (FNAC)" utk ambil sample dari gumpalan 2 utk dianalisis samada sel gumpalan 2 kanser atau tidak dan satu lagi wt ultrasound...utk check if ada lagi ketulan yang tidak dapat dikesan...aku pun g r fnac 2...mak ai...ramai gak...dier walk-in jer...so aku tggu r giliran ak...then sampai giliran aku...takut btul...aku just leh berharap jer...then masuk ada doktor laki (laki lagi!)abisla aku...malu yang teramat sgt...then nk wt mcmana...wt je r...ada assistan dier sorg pmpuan melayu...ok r skit xder prsn aku 2 xkeruan jer...jumpa doktor 2...tua kot...dalam area 40 an..kulit hitam..india kot..aku agak jer...then dier suh aku baring...dier nk amik smaple gumpalan 2 dari breast aku...aku takut...adalah dalam 1 minit aku duk merengek kt doktor dgn assistant dier...takut sgt...air mata aku dh nk mengalir dh...punya r tkt nk kena inject...then aku selambe jer r...nk mengada2 pun bukan dapat pe...then doktor tunjuk r jarum yang akan menusuk ke dalam kulit aku...mak ai...tebal jarum 2 mcm paku ...seyes...takutla...then doktor 2 kata relax...then dier start cucuk...mak ai...mmmg sakit!!!!!!!!!!!!sabar jer r...mmg dh menangis...biar je r...then aku dh selesai aku pun wt appointment baru...hurmmmm...t kena wt ultrasound...2 xsempat nk wt td...so aku wt len kali je r...k all...nite..:P

Selasa, Disember 16, 2008

twilight!!!!!!!!


hehehe...td ptg tgk twilight sekali lg...OMG!!!giler twilight oredi...kena badi kak nawal r nie...craze enuf bout it...making me going out of control...heheh...love edwards so much...:)hehe...ske sgt2...he is so gorgeous!!i wish my future or someone that i will love sumday will be just or almost like him..ekekeke...edward r my so hot crush!!!..i'm so envy of bella who have won edwards heart...i want to see edwards again in the sequel of twilight...i love him..so much...:)kekekeke...twilight is so good until everything about the twilight;soundtrack,cars,and the places r really lighten me up...huhu...now i understand why kak nawal become so obbessed with the twilight..well 2 thumb up to the director catherine hatwick (hehe...i just spelled it)and the others crew that make my edwards alive!also not forgetting the most important person who made all into reality...stephanie meyer...without her vivid dream about the couple in the forest...this will never come true...

Isnin, Disember 15, 2008

tagging!

ayok...aku kena taq....walaupun aku nie xramai kawan(realiti dan alam siber)..tapi nk wt cmne..so jawab jela soklan yang diberi

1. Sesiapa yang kena tag, 10 sesuatu berkenaan orang yang men'tag' dia.

Nawal
- 22 tahun
- dh berpunya..ramai yang patah hati...heheh
- dier ske twilight skrg nie...
- pandai masak...akak masak utk adik!
- hehe...very strong character(tau apa yang dia mahu)
- movies freak!
- ske sgt memblogging
- sll tension dgn lab work
- pe ea?ske gosip kot


2. Orang yang kena tag kena tulis tentang dirinya.

- suka coklat
- 21 tahun
- bakal grad tahun depan insyaAllah (sama la dgn kak nawal)
- suke kucing (hehe..dulu geli dgn kucing)
- ske twilight gak..tp xseobses kak nawal
- berangan menjadi isteri solehah dan ibu mithali (kawin????xder prsn nk kawin)
- sayang famili tapi tak reti luahkan (cian kak nawal...huhu)
- xsingle tp mcm single...(macamana 2?)
- kuat nangis!
- boring girl...

hehe...sori kak..copy and paste...ekekeke

3. At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

lor...kena k!xnk wt...hehe...

Sabtu, Disember 13, 2008

kenduri kawin kak fairuz

hari ini 13 disember 2008,kak fairuz felo blok d melangsungkan perkahwinannya dengan jurutera (engineer) di sime darby...(kata kak ila)...aku,kak ila,kak nawal,cuya,andi dan kak ina g muar rumah kak fairuz sempena majlis perkahwinannya:)these some of the pictures taken....


Sabtu, Disember 06, 2008

landslide....

hurmmm...by the time i post this blog...br jer terjadi...at bukit antarabangsa...whoa...sumting that happens when raining seasons.well,i not like to agree with the incident..but this accident really give a terrible sight and fright to all who see and survives from it..




well,this is just one of the pictures i get from the star online...:(..OMG!!!you guys can search for the latest news from the web...from the news..it happens after 15 years of the infamous landslide of highland towers...that killed 48 people..which left dreadful memories...now it coming all together again...OMG again!!!i can remember like it was yesterday...masa 2 i was just 6years old...masa 2 gak highland tower nyer case...hurmmm...well,agak2 berapa ramai r yang terkorban?please help to those in need..as for me blogger all that we can do is to give thought to the public out there...let it be a powerful lesson to all,think for ur safety first when considering a place to call home....

hari raya haji:)

at last ada gak masa utk ak luahkan perasaan dalam hati ku..lepas sibuk dengan lab yang mcm b*** dengan prof yang sgt r 'caring'..huh...so miserable when to think about it..hehehe...hari raya haji...well bagi aku xder yang special pun..sama je mcm cuti yang len..duk kt rumah nie..boring tul...tapi nk wt mcamana..at least dpt rest dari wt lab yang mcm Ba*****.argh!!!!!!!!tensen gler bl fpr pasal lab...lab yang ak kena wt nie sgt r remeh...seyes..mcm nk mati ..wt nyer baru suku...gler....well...2 jer nk membebel...well,to all hepi eid adha mubarak...love u all...mmmmmmmuuuuuuaaaaahhhhh......:)

Sabtu, November 29, 2008

i love you....

sedih...

hari ni ak rasa sgt sedih sekali...ak rasa hidup ni kejam dan xmemahami ak..ak keletihan dan merasakan tiada lagi harapan untuk ak dalam apa pun...ak wt apa pun tidak dapat memberikan apa yang ak inginkan dalam hidup ini..kadang2 ak tidak mengerti kenapa ini suma terjadi?apa yang ak lakukan untuk mendapatkannya kembali...ak xmahu hidup macam nie..tapi ak sendiri yang keliru dan tidak mengerti akan apa yang ak mahukan dalam hidup...yang ak tahu ak rasa sedih benci hampa..kecewa dan rasa diri xberguna..menangisi akan sesuatu yang mustahil..ak tidak dapat menerima hakikat akan segalanya yang terjadi..ak rasa macam hilang pedoman untuk terus melangkah dalam dunia yang serba mencabar ini..ya Allah tolonglah hambaMu ini..aku buntu dan hampa dalam meneruskan hidup ini.aku keliru,celaru,dan pening....kenapa???????kenapa aku masih terikat dengan kata2 dan janji????????sedangkan aku tahu dia tak mungkin akan kembali padaku???????kenapa dia pandai bermain kata?kenapa dia mempermainkan hati ini?kenapa dia mengambil kesempatan ke atas cinta aku berikan?tahukah aku sangat mencintai??terlalu banyak persoalan tetapi tiada satu jawapan pun yang dapat menberikan ketenangan dan ketenteraman untuk aku..dia sangat bahagia disamping kekasihnya..tapi masih lagi bermain janji dengan aku...dia sungguh kejam terhadap aku...aku menderita dari perpisahan itu...kau masih mencariku dengan pelbagai alasan...aku telah cuba pelbagai cara untuk menjauhi dari kau...aku xmungkin akan membenci dirimu...tetapi jiwa aku ini sakit...hampir putus rasa sayang dan tidak mampu untuk bergembira...tiada ubat yang mempu menyembuhkan,tiada ucapan yang dapat menenangkan...tidakkah kau tahu semua itu...kenapa aku masih lagi dibelenggu dalam dilema?sedangkan engkau bahagia pabila dia ada bersama...untuk apa lagi engkau mencari aku sebenarnya?bukankah dia impian engkau dari dahulu lagi?engkau menunggu dia selama 2 tahun untuk bersama..aku tahu segalanya...selepas dari perpisahan itu,engkau terus jadikan dia temanmu menggantikan aku...terus,kenapa kau masih menyakiti hati aku lagi???????????????aku cuba menjadi rakan yang baik sentiasa menolong engkau tetapi kau cuba bermain cinta dengan aku..kini,aku tahu siapa pilihan mu dan aku berharap sangat engkau bahagia dengan dia...dan tolonglah lepaskan aku dari janjimu...dari kata2mu...tolonglah.....

Selasa, November 25, 2008

hello babe..:)

dh lama dh xtulis kt dlam blog nie...ish2...jd buta it jap...gler kejar 2 kejar nie...pening dh...mcmana r nk final nie...ak dh hampir gler memikirkannya...ekekeke....final sem depan menentukan segalanya harap apa ak nantikan selama 4 tahun tercapai dan seterusnya menjadi seorang yang berjaya di masa depan...moga apa yang ak harapkan dari pengAjian ak ni menjadi kenyataan..menjadi seorang yang mampu membantu keluarga...

sekarang ak nk merepek pasal tesis ak..ak nyer tajuk ialah pengambilan gentian diet jumlah, larut dan tidak larut dalam makanan jawa...gentian diet merupakan serat makanan yang tidak mempunyai fungsi khusus dalam sistem pencernaan manusia....peranannya dalam tubuh adalah lebih kepada pelawas yang membantu melawaskan makanan yang tidak dapat dihadamkan oleh manusia...(do correct me if i'm wrong)

makanan jawa pula merupakan makanan tradisi oleh masyarakat jawa yang mempunyai keunikan dari segi cara pemasakannya, bahan utamanya dan cara pemakanannya..oleh itu, jika dalam perkataan yang senang untuk difahami
ak wt experimen pasal serat dalam makanan org jawa...

hehe...setakat nie ak dh wt survey..nk dekat seminggu gak ak kt sg. besar..wt survey terhadap masyarakat jawa.tujuan utama ak untuk mendapatkan kekerapan makanan yang selalu dimakan oleh masyarakat jawa untuk seminggu....ak wt survey nie dgn cosmate ak nama dier rina suliyana bt abd mannan...dier dgn ak share subject survey yang sama;orang jawa...pandai je prof ak nie gabungkan kitaorg...gle xgle...xkisah r ak bkn jenis org yng xleh bergaul dgn org..cuma ssh nk bermesra sgt...2 jer...yang penting keje ak siap ...peduli yang len...hehe..tapi budi bahasa ak kena r jaga

eh mana dh ak td ?dh melalut smpai mana?huhu...so ak dh dapat r kiranya 10 makanan jawa yang paling dimakan oleh masyarakat jawa selama seminggu...nie list makanan jawa yang paling dimakan oleh masyarakat jawa
1.soto
2.pecal
3.abuk2
4.sambal tempe kering
5.masak lemak lodeh
6.punten
7.lembeng inti kelapa
8.mee jawa
9.kerabu ulam
10.ikan keli masak cekur

well,dh sampai sini pas2 ak nk kena wt experiment...hehehe...

Sabtu, Ogos 23, 2008

epal

salam to all...ak tgh sedih...then kawan baik ak cerita ttg epal...

straw_hatboy: ade pokok epal
straw_hatboy: byk buah
straw_hatboy: pkok tu tnggi
sweet candy: then?
straw_hatboy: so org ssh nk mkn epal tu
straw_hatboy: hen
straw_hatboy: then
straw_hatboy: byk gk epal yg gugur
straw_hatboy: so org snang nk amek epal tu
straw_hatboy: n mkn
straw_hatboy: sbb da jatuh kt tnah
straw_hatboy: tapii even snang
straw_hatboy: epal tu da kurang kualiti
straw_hatboy: mybe da msk sgt..orulat damkn
straw_hatboy: or ulat da mkn
straw_hatboy: haa
straw_hatboy: so ade je epal yg x gugur g
straw_hatboy: org pon pyah nk amek
straw_hatboy: jd epal yg x gugur tu tepelihara comel nye
straw_hatboy: epal tu tnggu dipetik oleh org yg btul2 mampu amek
straw_hatboy: so org tu betuah dpt
straw_hatboy: tp ssh
straw_hatboy: hehe
straw_hatboy: soo
sweet candy: sob...
straw_hatboy: ko jd la epal yg x jatuh g tu

ak sje letak cara penceritaan dier begini...
buat ak ingat lebih kuat...
ak nk jd epal yang xgugur....
be strong dibah....

thnks erin...

Khamis, Ogos 14, 2008

happy in many words...:P

heloo pada suma yang selalu bukak i nyer blog...if u all nk comment u noe where to go..:)so far,apa yang berlaku dlam sehari2 adalah wt tesis yang mcm hampeh...huhu~...lolz...walaupun khamis n jummat xder kls tp ada kt fac tetap kul8...semangat yang membara...dengan proposal yang asik kena reject...duh...n keje yang melambak2...tambah lagi dgn exam toksik yang jadi pelengkap kepada tensen i...:)tp nasib baik ada kakak n abg puaka yang sentiasa gler..n meghiburkan adik bongsu nie...:)huhu...well,dari sini kita leh wt kesimpulan bahawa walau mcamana stress pun,family will always there...:)ppl dun wori so much when sumting bad happen just face it with smile...:)love will always be with u...lolz...just be nice n good to everyone...:)have work to do...got to fly...:P...daaa~

Rabu, Ogos 13, 2008

amy....:)

huhu...last nite of pesta konvo...ak, nawal, bobo, kak dayang, n itam g makan kt pesta konvo together...since mlm 2 mlm terahkir kak dayang kt semenanjung...dier kata dier xtau lagi...mayb dier keje kt sabah jer...walau pun ak xrapat dgn kak dayang tp still rasa sedih...nawal ajak ak mkn kt gerai ayam berempah pe ntah..so g r order..then dh 30 minit nie...adus...perut ak dh xleh tahan nie...nawal g suh ak tgk...tanya leh plak xingt...pheh...ni leh mendatangkan marah...leh plak...xkisahla...then dapat kitorg mkn r...dh kenyang g tgk konsert...huhu...ada raihan, nash n amy seach...time kitorg kt konsert time nash..dh terlepas si raihan...huhu...mmg xminat pun...then leh plak dk kt sebelah speaker...mak ai...nk terkeluar suma dalam telinga ak...jantung ak pun dh berdegup ikt lagu...cheh...tp demi nk tgk, abaikan je...so dh feeling2 nie...mamat kt dpn usha2 plak...adus...ak pkr mesti tgk nawal...yela...nawal kn lawa...ak biasa jer...xlawa pun...huhu...xkisah...ktorg sing-a-long jer...nyanyi suka hati pun bukan sapa leh dgr...speaker 2 lg tggi dr ak...ak nk ckp dgn nawal pun kena jerit...penangan speaker...ehe...ak rasa teruja gler...paling best time amy nyanyi...walaupun ak biasa jer dgn lagu dier...tp layan jer...hhuhuu~...best2...nyanyi2....huhu...then,amy nyanyi lagu tiada lagi,kerja giler n pe ntah...lagu dier r...huhu...sori amy...ak xminat sgt lg rock...paper pun suara amy sengau abis...tp pedulik r...:)yang penting best gler...

then si itam nk jumpa pmpuan yang dier ske 2...huhu...lawak r..dh nk kul 12mlm br nk jumpa..pe r itam nie...ak mls r nk komen byk2...nnt dier merajuk...(kutuk org xper,bl time dier merajuk...pe r itam nie...)then ak lapar g...kot...g r mampley...minum air suam jer pun...(recently ak xder selera mkn)...xkisahlah...yg pntg blk tdo...:P

:)nawal...thanks

hurmmmmm...being stupid is so not cool...lg2 when kononnya nk jadi hero...or heroin...being in love not suppose to own..but to let the person we love have the happiness that he deserves...then i guess this is where we should be grown up and be matured...yeah...feeling is sumtin we all cannot control...mayb...but it comes naturally..i don't want to be stupid anymore...leaving is not good when especially u have so many good things together...mayb u all will have no idea at all...but then...this is my blog rite...huhu~...wat do i means is to let it go...i love him but its far more better to let him go...hurmmmmm....stupid adibah...:P

Jumaat, Ogos 08, 2008

proposal:)

assalamualaikum suma pembaca blog sy:)thanks for the comment :)...

as all know,i tgh final year...so skrg tgh kejar deadline proposal...huish...teruk tul...macam2 nk tambah untuk dapatkan proposal tesis yang mantap:)namun begitu,saya telah dilanda pelbagai dan seribu satu halangan yang menjadikan proposal yang setakat 7helai jadi berminggu2 untuk disiapkan...:p..plus dgn mslh peribadi yang cukup menghambat diri ini dari terus maju..saya harus kuat dan teruskan perjuangan kita...kenapa kita perlu takut dgn bayang2 kita?pkrlah adibah...jgn disebabkan mslh kecil,kerja xdapat jalan...xberbaloi...kita harus pandai menguruskan perasaan dan emosi kita semasa menjalankan tugas...jika tidak,ssh la untuk kita terus maju dan mendapat kejayaan yang pasti menjamin kt dari segala masalah...

proposal ak telah ak siapkan dgn secara sambil lewa...hahaha~dan siap dlm beberapa minit...kekekeke...then proposal itu sampai ke tangan prof su...hish dahla hantar lambat skit dari yang lain,tp ok r...ak leh bg prof check abis2an..:P...tetiba ak rasa mcm budak darjah 1...gentian n serat pun leh xdapat beza...ak teringat ckp mak ak..mak sedara ak jd pensyarah kt upm,mak ak penah dtg tgk mak sedara ak nie keje,dier kt dier gelak2 bl baca tesis anak2 muridnya...sbb pe?sbb bahasa yang digunakan oleh mereka suma giler....memalukan aja...:P...xkisahlah,dier kan profesor...so dier mesti tau pe yg penting..n dier leh tolg ak improve proposal tesis ak:)

then dier tgkla,ish mcm xkenan sgt dgn ak nyer proposal...huhu...byk gak r yang dibtulkan...aiseh...nk wt mcmana mmg ak wt pun memain2....

act,ak skrg dlm cc klj...kepala ak mengantuk gler...so..t r ak edit lg...:P...da~

Khamis, Ogos 07, 2008

why????????????

assalamualaikum n salam sejahtera kpd suma yang ske dtg blog ak...

hari nie ak mulakan dgn masuk blog ak nie...nie ak online kt library...hahaha~...br kul9.25pg kt jam laptop ak...ak rasa sedih sgt...knp?huhu....lelaki yg penah kt syg n curahkan sepenuh perhatian telah membuat hidup ak xtenteram....ex ak yg br ak tinggalkan telah mengacau ak...dia kt dier dh leh terima ak sbg kawan dier...so ak rs ok suma benda telah settle dgn cara baik....tp smlm dier col...n kwn2 laki yg angkat...then dier mengugut ak...tgh mlm 2...nasib baik r ak tutup hset...kalo x,mesti ak xleh tdo lgsg mlm td...argh!!!!!!napa?ak xkaco dier....ak btl2 dh hilang rasa cinta..malah rasa hormat pada dier pun dh hilang...cuma tinggal prsn tkt...np?...apa yang perlu ak wt untuk wt dier berhenti dari menganggu ak....tidak....xberbaloi ak hidup untuk ini....apa yang dh berlaku xptt di ungkit...kerana ia xdapat memberikan apa-apa pd kt....

sedih...walaupun ak berada di library,tp jiwa ak seakan melayang jauh...cuba melarikan diri dari segalanya...ada yang mencadangkan ak tukar phone number...mungkin gak...kebetulan skrg ada pesta konvo...bleh jugak...ak xnk pkr kn pasal dier...diharapkan dgn menulis segala yang terbuku dlm hati nie dapat melupakan ak terhadap betapa sengsaranya jiwa ini dihambat kenangan silam...adakah bersalah menjadi ikhlas?adakah dgn cara ini dpt mengikat ak kembali?namun,adakah dier memikirkan ttg hati n prsn ak?ak bkn seperti banduan yang dikawal segala2nya...ak adalah manusia bebas yang mahu menjadi diri ak bkn berpura2....n menjadi baik untuk memuaskan hati dier....kenapa ssh sgt untuk dier fhm?

jgn la dgn kenangan lalu,kt menjadi lemah...ak mahu jd seorg yang berani...ak mahu menjadi manusia yang boleh menjadi kuat...ak juga harap ak mendapat perlindunganNya...maafkan sgl2nya...tiada manusia yang sempurna,ak masih lagi belajar n memperbaiki diri...jgnla menghukum sesuatu sblm mengetahui perkara sebenarnya...ak mahu ke depan dan bukannya menangguk di air yang keruh...

Selasa, Ogos 05, 2008

lalala~....

hahaha~...berangan nk kiss girl...anyone?:P

I kissed A Girl-KAty Perry

This was never the way I planned
Not my intention
I got so brave, drink in hand
Lost my discretion
It's not what, I'm used to
Just wanna try you on
I'm curious for you
Caught my attention

I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chapstick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
It felt so wrong
It felt so right
Don't mean I'm in love tonight
I kissed a girl and I liked it
I liked it

No, I don't even know your name
It doesn't matter
Your my experimental game
Just human nature
It's not what, good girls do
Not how they should behave
My head gets so confused
Hard to obey

I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chapstick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
It felt so wrong
It felt so right
Don't mean I'm in love tonight
I kissed a girl and I liked it
I liked it

Us girls we are so magical
Soft skin, red lips, so kissable
Hard to resist so touchable
Too good to deny it
Ain't no big deal, it's innocent

I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chapstick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
It felt so wrong
It felt so right
Don't mean I'm in love tonight
I kissed a girl and I liked it
I liked it



PC Fair!!!!!!!

ola amigos!ehe...hari ahad lepas g pc fair...huh...ptt g hari sabtu...ak boring gler...ajak si kamal tp xdpt plak...bz dgn MIG metrowealth...dier intern kt situ...huhu...nk ajak ada org 2...tp mesti dier xnk...i'm just nobody for him...:(...then nawal tanya malam jumaat 2...tanya pasal keje microcomp...bgs tul..mcm org tdo disorongkan bantal...excited ak...sok nyer ari sabtu...konon nyer ak nk r wt keje gler...xplan trus g jer...tp nawal xreply msj plak sabtu 2....akhirnya dh ptg br msj...ckp dier lupa dgn msj ak...adeh...2 yg g ahad 2...takpela...ak pun bkn reti nk ajak sapa2 kuar...lain r ak selesa dgn org 2...pendiam xbertempat ak nie...hish...then,janji r nie...g ahad...(kalo xjd nie...mmg nk kena nawal!)

then pg r...ak kuar awal skit...sblm kuar ak dpt msj dr nawal...wei,kazen ak nk ikt...ah,sudah...nie mesti si noah 2...tau sgt...dh la kebetulan ak br add dier jd kwn ak kt facebook...ah,segan sebenarnya(segan k?...pkr jp)....hahah~...tp belasah r...
pas2 si noah dtg,ak diam je r dlm kete..diorg borak2 r...ak xreti nk myampuk...so diam jela...sampai kt klcc br r mnyampuk..nawal tny ak pasal pasang mp3 dlm kete 2..pe benda ntah nama benda 2...pas2 nawal ingt ak xtau...ms 2 msk bwh tanah parking kt klcc 2...nawal tny...dba,asal r siaran dier xeffect r?kn dh bwh tnh nie....then ak pun lurus bendul ckp r...kn pakai mp3..mmg la xeffect...hahaha~....si noah dh bantai gelak...dier kt nawal ko jer yg xtau...hahaha~....lawak2....

then,bleh r ak borak2...ok gak si noah 2...hehehe~....nama dier adam noah benjamin...nawal pggl adam...saja je nk pggl dier noah...kt nawal si noah nie bangga nama dier mcm org putih...prsn jer org putih tp mkn nasi gak...jln2 kt klcc...msk r kt tmpt pc fair 2...huish...mak ai...ramai btul org...agaknya dh last day kn...konon dpt harga runtuh....ak n nawal dh blur habis dh...xpela...yg pntg men amik jer flyer2...xsampai separuh jln kt pc fair dh balik...si noah dh penat...(xleh bwk shopping nih..)nk wt mcmana...ak pun bkn nk beli paper pun....so g r blk ke klcc...nk mkn...tp bdk 2 ekor 2 byk songeh plak...xnk fast food....kalo g food court mahal sgt....last2...ak cadang mkn kt dunkin donut....ak memain jer...bdk2 nie leh plak terima....adeh....mcm2...then kt dunkin donut r....lepak2...dgn merungut xhenti2....wt lawak xhenti2...nie suma pasal si noah 2 r...wt ktorg gelak jer...ak cter r ak nie br je pas clash...nk cuba menyingle...si noah 2 leh gelakkan ak...kata mcm jawa...si nawal kreatif nor g ubah jd menyingal...xpasal nama ak melekat jd pencipta suku kata 2...lawak2...then 1 lg yang klakar...si nawal konon nk jd manja...mintak tisu kt abg dunkin 2...abg,nk tisu... then abg 2 ckp r....pe ticu?...si noah nie xreti nk cover leh kutuk dpn abg dunkin 2...lawak2...ak gelak jer...laki gler...

then konon nk shopping r kn...gler...klcc nyer kedai mana nk terima org mcm ak msk kedai...cheh...jalan sampai penat...then si nawal bg idea gle...adam....jom karaoke... si noah mcm...eh br kul 12.30..gle pe....then g r cr karaoke kt ampang park...adus...ak xtau kt mana ampang park..ak penah lalu...tp ak segan r nk tunjuk teror...dh r br knl si noah 2...so ktorg leh sesat...smpai wangsa maju...end up...g alamanda jer...pas solat zuhur...g r melalak sampai kul 6 kot...siap jumpa si nani,huzil n nad...tp yang karoke ak,nawal n noah 2...ak nyanyi jer...blsh r...pedulik ape ak...ak byr...si noah ak tau kutuk2 ak....kurang ajar nyer budak...ak mmg minat menyanyi walaupun xreti menyanyi...sbb 2 r...dipanggil karaoke...hish...si noah 2 asik nk kutuk org jer...abg box sblh nyanyi pun dier leh kutuk...mmg biadap tul r laki nie...hish2....ktorg gelak jer...klakar mamat nie....

dh puas 2 jam melalak,g makan plak...oleh kerana duit masing2 dh abis kt karaoke,g mamplei jer makan...hahah~...jumpa si nani,huzil n nad lg...sembang2 r...biasa r...tp si mamat noah nie wt hal lg...dier g gelak pmpuan kt meja sebelah ktorg....teruk gler dier gelak....smpai xjadi nk makan...hish2...laki nie...mcm2....

then,balik...kalau r ak xder curfew....leh lepak lg...kul 8.30mlm smpai rumah....
mandi,solat suma....then,tdo....:)

:) : pd noah...jgn marah2 k...:)
:) : pd nawal,jgn sedih2 lg k:)

Ahad, Ogos 03, 2008

:)

puisi ini sgtla bererti bagi ak...
ini ak tujukan pada dier...ak tau dia bahagia sentiasa....n ak sentiasa mengharap kebahagiaan dia...ak bahagia bl dia bahagia..dia tau tentang puisi nie...tp biarlah...maafkan ak bl ak mencintaimu...ak tidak mahu menyusahkan malah mahu membahagiakan...namun,jika dia lebih baik disisi mu....ak mendoakan kebahagiaan selalu....

Wahai hati yang sedih,
Janganlah terus bersedih..
Mungkin ini hanya ujian dariNya
Dan akan datang sinar selepas gerimis
Apalah yang mampu ku lakukan
Selain dari memendam perasaan
Ku cinta tapi kami bukanlah sepasang kekasih
Ku rindu tapi rinduku hanyalah gurauan baginya
Tiada ruang dihatinya untuk diriku ini
Tak mampu ku miliki
Tak mahu merampas dia dari yang disayangi
Biarlah jiwa ini luka dari menjadi kejam
Aku hanya menumpang kasih sayangnya
Semoga dia dijodohkan dengan yang disayangi

Rasa bersalah makin memakan diri
Ingin menjauhkan diri tapi tak mahu menyakiti hatinya
Salahkah diri ini?
Bila dia berkecil hati pabila ku cuba berubah hati
Ingin saja ku tamatkan mimpi ngeri ini
Ingin ku teruskan hidup ini tanpanya di sisi

Namun, bila benar berjauhan hati ini masih juga pedih
Akhirnya ku akur dengan kehendak hati ini
Hanya namanya abadi dalam jiwa ini
Hingga ke akhir hayatku.....

i'm not single...



Filem yang baru ak tgk...dh lama tak tgk movie...last pun cter speedracer(ala yang ada rain 2)...then ak pg r...ok r gak..:)ak mmg ske cter komedi romantik...n i cried...rasa nk je ada guy yang leh syg i unconditionally...i wish...hurmmm....well,sapa2 yang ske cter komedi romantik...i suggest cter nie...supportla filem tempatan k:)

if nk tgk lebih pasal cter nie...leh pg laman web nie
im-not-single-themovie.blogspot.com

Sabtu, Ogos 02, 2008

fikirlah....by aizat....

FIKIRLAH

Verse 1
Benarkah salahku, lepaskan kamu
Kau duga egoku, fahami diriku begini
Tiada yang sama
Yang pasti kita semua bebeza
Kau fikirlah

Chorus
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat aku keliru

Tiada guna kita menderita
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Verse 2
Kita pernah satu, aku dan kamu
Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku
Kini berbeza
Namun masih ku harap kau bersedia
Oo mungkinkah, kau temu bahagia

Chorus

Bridge
Lepaskan semua mimpimu
Tangis dan juga sayumu
Kau fikirlah

Chorus
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat ku keliru

Tiada guna kita menderita,
Sungguh semua tidur pun tak lena,
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Aku keliru
Aku keliruuuu....

Aizat- Fikirlah (official video).mp3





Search & Listen Mp3 Music Code at CodeLagu.Com








p/s: lagu semangat ak yang baru...untuk menempuh hidup baru...ak bkn selemah yang org sangka...ak mahu bangkit...dan mulakan hidup yang baru dan jadi single...:P

Sabtu, Julai 26, 2008

my favourite song...just now..:P

hello fellow readers...miss me???hehe...ok2..let me share sumtin wit all of u...recently sumting bad happens to me...dh la i br je argue dgn daya sbb hal xngam serumah..now dis plak..my bf (skrg dh clash) wt hal when i kuar mlm wit my girl fren..i temankan dier kuar jumpa kwn keje dier (laki) so...my bf marah..sbb dier xske i jd liar..tp i n kwn i 2..xwt paper pun..just karaoke kt putrajaya...have fun..b4 pun i mmg sll kuar mlm..but wit frens..i mmg teruk..so wat?tapi yang wt i sgt2 sedih is...my bf nie pandai sgt pg bgtau mak i..pe lagi..i kena kurung kt rumah n my bf nie leh bersyukur...WHAT????i hate u...kebebasan i dh hilang then dier kata i dh slh gunakan kebebasan i..go to hell r..mcm dier 2 baik sgt...i geram sgt...then xckp dgn itu,dier kaco innocent ppl;my fren 2...sampai hati dier kutuk2 maki2 my fren 2..pe hak dier?lg i benci kt dier...xder sapa yg leh laknat org lain sbb laknat 2 kuasa tuhan jer....so i clash..i xnk org kawal hidup i...dah 2 days clash...correct me if i wrong...u noe who u r...xkisahlah..skrg my x sibuk2 nk baik balik dgn i..bullshit r...dier dh wt i mengamuk then sanggup nk baik balik dgn i plak...no way man..i dh pnh kena but then i kena lg...nape i ske guys yg mengawal?laki mmg ske rasa kt nie objek.bkn manusia yg bleh berfikir,makan,minum,beremosi...well,utk hidup sorg i xtkt..tp utk jd manusia yg tidak bebas merupakan bukan ak..ak ske wt pe je y ak nk tanpa halangan...tapi bl dh jd mcm nie..n time ak final yr plak 2...wt ak bengang gler...bbrp ari nie mcm gler...jap nangis,jap marah...hari nie..surf net mcm biasa r...tapi sorila guys xupdate...baby i (laptop) hang...so xleh nk online..jumpa dis new song from infinatez paparazzi...sesuai sgt utk my xbf...yg gler...kawal i dgn pasang spy...



amik from youtube...

Isnin, Julai 21, 2008

hari last praktikal :P



assalamualaikum and salam sejahtera to all my fellow reader...love u all..kt atas ni my video klip kepada tmpt praktikal ak ms kt rengit batu pahat johor...:)ske everyone there..sgt friendly and caring...best sgt...hope enjoy:)

Ahad, Julai 20, 2008

nak ucap terima kasih kepada seseorang:)

assalamualaikum and salam sejahtera...hari nie i nk ucapkan terima kasih dengan seseorang. dier byk membantu i dalam blog nie..br je knl sbb blog nie...hehe~..u know who u r..n nawal yang merupakan kawan yang ak ckp dlm 1st post..well,terima kasih banyak2.ak sangat menghargai kamu semua..hope kita dapat jadi kwn smpai bl2..as post nawal ari 2 about shbt dgn kawan..skrg ak mcm sedar pentingnyer shbt..b4 dis,ak xkisah pun org gunakan ak utk kebaikan diorg..sbb ak pun bknnyer baik sgt..senang terpengaruh pun ada gak..hurmmm...my parent sgt ssh ati dgn perangai ak..too kind...diorg ckp r...tp baru2 nie..baru ak sedar..kt mmg perlu sahabat...so to all,try to find someone u can depend bila u ssh,bkn u yg jadi shabat tp bl kt ssh,no one will help u...

Sabtu, Julai 19, 2008

weird things happens but it makes me happy

haha~...hello and assalamualaikum to all..hope everyone in their best condition...pe citer?hehe~...spatutnya ak yg bercerita sbb ak punya blog..kekekeke~...love is in the air..ak merasakan prsn yang sgt2 hepi:)..nk tau sbb pe?ak skrg dpt wireless kt rumah ak secara percuma..weird gle..dh 2-3 hari gak ak berkeadaan mcm nie..tp xkisahlah...pada sesiapa yg wt amal jariah nie..terima kasih r byk2..ak sgt bersyukur pada Allah..moga Allah membalas jasa2 kamu wahai si pembekal wireless ini..leh r ak online kt dlm blek tanpa kena duk kt hall dgn adik2 laki ak yg ske memekak..:P..well,ari 2 ak dgr slot tazkirah kt radio era after pengumuman solat maghrib masa ak nk balik dari ukm..dato' dr. haji fadzilah kamsah yang bg..dia ckp ada dua jenis org yang dapat kejayaan,1. org yang baik dan mengikut sunnah dan al-Quran dan 2.org yang mmg jahat dan memperoleh kejayaan dgn cara yang jahat tapi still kaya dan berjaya...dia terangkan lagi..bahawa golongan pertama adalah org yang diberi rahmat dan kesenangan untuk dier bersyukur.. manakala golongan yg ke2 adalah mereka yang diberi istijdrah..(sort of, sbb ak pun dgr jer)..meaning sst kejayaan atau kekayaan yang diberi kepada mereka yang kufur untuk mereka lebih kufur dan sesat..so berbalik kepada dapat wireless free ini..ak harusla bersyukur kepada Allah...semoga rahmat yang diberikan Allah kepada ak ini adalah rahmat dan bknnya ishtijdrat..nauzubillah...

untuk menjadi muslim yang baik adalah tidak mustahil..cuma memerlukan masa dan cara yang betul untuk berubah ke arah itu..menjadi baik atau jahat adalah pilihan masing-masing...

lagu kesukaan aku sekarang ini

lagu yang menjadi kesukaan ak skrg nie...jawapanmu dari misha omar..best2...sgt cute and sweet...two main factor dalam criteria pemilihan lagu2 utk carta mp3 ak....

nie lirik dier

Misha Omar - Jawapanmu
terleka bila berbicara denganmu pastiku terbang tinggi ke awan biru bermain dengan kata-kata dari bibirmu itulah mimpiku selalu
kerap kali kau muncul di ruang minda
denganku kini kian sempurna
bilaku terjaga kau di depan mata
katakan saja apa yang di rasa
hoooohhh...

kamu selalu buatku tersenyum sendiri
ku tahu apa sebalik senyuman itulah yang ku mahu
jawapan dari kamu

aku selalu terkenangkan kamu
bila kamu jauh dari diriku kamu selalu yang ku rindu
jawapan rinduku kamu

nyata berbeza cara kau berbicara
ku terasa diriku istimewa
mahuku bertanya tapi ku tak berdaya
dah ku dekat denganmu kelu lidah membisu


masih lagi ku tercari-cari
dari mimpi ke mimpi hari ke hari
nyata mulanya dari kamu
katakan saja apa yang di rasa
oooohhh...

kamu selalu buatku tersenyum sendiri
ku tahu apa sebalik senyuman itulah yang ku mahu
jawapan dari kamu

aku selalu terkenangkan kamu
bila kamu jauh dari diriku kamu selalu yang ku rindu
jawapan rinduku kamu

selalu aku mendoakan
agar kita disatukan
dan kita akan
ke akhirnya
hooo.. wo wooo...

kamu selalu buatku tersenyum sendiri
ku tahu apa sebalik senyuman itulah yang ku mahu
jawapan dari kamu

apa yang kau mahu
itu yang ku mahu
janganlah kau pergi
tinggalku sendiri
ku cari jawapan pasti

kamu..
kamu selalu buatku tersenyum sendiri

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Make-up


hehe~..salam sejahtera 2 all my fellow reader..ak sajer nk share pengalaman ak kena make-up(make-up k?stkt kena foundation je pun)oleh pengusaha booth kecantikan ni...dier beriya nk make-up ak..ak mmg dh rasa muka ak buruk..2 yg terima je offer dier nk make-up for free..asal ak xbl sudah..xsangka plak member ak candid gmbr nie..adus..xpela..lawa gak walaupun tgh make-up..muda lg mmg la..nie ms ak g jomheboh kt stadium bukit jalil bl ea?adus..xingt la plak..dgn kwn ak..daya n azwal..best2 tp biasa r kena panas..nasib baik xkena heat stroke..huhu...paper pun puas jalan jer..nk blanjer lebih2 kang ada yang jalan kaki balik rumah..ak sempat r gak g tgk mini concert by meet uncle hussein..tergamam ak bl dpt tgk diorg live..bkn lagi kt youtube or kt tv..gler2..ak excited abis..bayangkanla meet uncle hussein 2 especially lan dpn mata ak..siap usha ak(cheh wt citer over plak)tapi diorg mmg happening n rock slmber...cuma ak jer xreti nk borak..cis..kalo r dpt jumpa lg..gmbr ak dgn diorg ada tp aiseh xpndg camera r diorg nie..so ak mls nk nk ltk kt sini...biarla jg koleksi peribadi ak:)..pas jln2..nmpk farah fauzana..tp kt booth hot.fm r pe lg...mak ai...punya r ramai manusia nk tgk si farah nie..hebat2...padan r dier dpt title penyampai radio wanita paling popular...tabik spring r..ak ske farah gak..tp biasa2 jer..ak skali tgk farah nie mcm berlagak skit..tp ak xla rasa dier sengaja..mungkin cuaca or keadaan penat wt kan dier mcm kelihatan sombong...paper pun ak respect cara dier handle peminat yg gler...asik memekak pggl nama dier...adui..sakit telinga ak...farah wt bodo jer..kdg2 je dier layan...2 r farah harga seorg celebriti..kena r lyn malaun2 yg gle...

Jumaat, Julai 18, 2008

break the ice:)

assalamualaikum and happy greeting to all
yeah!!!!!!!i have my own blog...well ske sgt nk jot down or write thing bear in mind everytime..but then xsyok wt kt myspace or frenster..then tgk my fren wt kt blogger nih..mcm best...leh tambah bend pelik2 kt tepi at our own interest..wink*..syoknyer..b4 tgk jer blog org..tapi sbnrnya mls plak nk org coment..ntah2..tapi bgs gak kot if ada org coment...tapi ak dh leh agak pe je diorg nk coment..bahasa rojak r..ntah pape isi r..xpun kawan2 ak coment kalo ada gmbr diorg kt sini..lalalal~..skarang kul 12tgh mlm..kt rumah cheras...skrg tggl parent ak je xtido lg..diorg dh tdo dlam few hour ago then bgn plak..biasa r..parent..after pnt keje tdo then br bgn tgk tv..nsib baik ada astro..kiranya sbb astro yang memang ulang2..2 yg diorg xkisah bgn tgh mlm..lalaal~..xkisahla..yang penting family ak stil bahagia..hoping until death part us..:)love,love,love....ske sgt nk tulis everything..lg2 kalo nk merepek...so for those guys n girls...nk baca for fun leh r..tp kalo nk yang lebih mencabar minda n fizikal mayb blog ak xsesuai tuk korg..apa lagi ea?ok2...
biodata this blog owner...pe lagi yg ditunggu2
nama:adibah zakaria
umur:21thn(dh tua!!!)
tinggal:area cheras
status:pelajar/driver family/not married yet..hoho...
currently kt:UKM (UKM di hatiku)
love:music n surfing net...
books:hurmm....food and nutrition
hobi:hear new song,sing-a-along fav song,read books and journal

2 jer r kot..kalo ak ltk byk2 pun bkn korg nk bc pun...hahah~..xkisah kn yang penting ak bahagia..n ak harap dgn kehadiran blog ak dlm dunia siber yg makin menggila n mengarut nie dapat memeriahkan lagi dan bg peluang untuk penggemar /pembaca blog untuk singgah n baca coretan ak spjg ak hidup suka duka dan segala yang terjadi dalam menempuh hidup yang penuh dgn dugaan dan cabaran..love to sing and bowling...love to hear wat ppl tink bout me...so kalo rasa nk meluahkan prsn k marah k or wteva r..coment r..kalo ak ada idea k ape k..kt borak2..knl2..n ak cuba r merespon:P...k til next time...:)selamat...assalamualaikum n selamat tinggal suma...tunggu next post....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX