Cari Blog Ini

Selasa, Disember 27, 2011

Free hand bouquet for grab!!:)

just nk share this promo to all the bride to be 2012 :)

taken from here
taken from here

comel x??:)hehe

sapa nak hand bouquet yang bernilai RM80 mcm kat atas nie??:)

hehe.senang sahaja 

buat kt wall post facebook cerita hand bouquet yang anda paling minati :)and make sure tag AZMAH AHMAD WEDDING DECOR & EVENTS

contoh nyer mcm ini laaa~~~

taken from here
kalo nk maklumat lebih lanjut sila ke sini..


selamat mencuba!!


alor setar langgar pokok sena?

salam untuk semua peminat ai.hehe


apa khabar suma?hehe

baru je balik dari kedah darul aman.pengalaman yang best!almaklumla aku nie bukan reti nor nk berjalan luar KL.kekdahnyer aku nie orang kl la sangat.padahal duk cheras nun kt kajang.haha

meh layan gmbr aku g sana.hehe suma gmbr kawan2 aku amik.tp aku suka sangat.so nk simpan kt sini.hehe

hehe muka teruja sangat
model la konon2 
hehe 

banyak lagi gmbr.tp diorg xupload lagi.comel je diorg tuh.ai je lite2 jer:P

p.s tahniah ja!weii dh jadi tunangan orang.xcaya aku.hehe moga ko n min bahagia berdua hingga ke akhir hayat!:)love you so much!

Rabu, Disember 14, 2011

Sabar itu indah.

salam sayang untuk semua :)



apa khabar peminat ai?hehe
sekarang mmg tgh banyakkan bersabar.tgh atur langkah.berhati-hati.mungkin terlalu berhati-hati.

mungkin perjalanan mudah bagi orang lain.tapi takpela.itu kan rezeki masing2:)

kalo nk stress banyak je benda boleh di stresskan.duit,tgk gmbr orang kawin/tunang.or orang dapat baby.tiny things that make you just wanna cry out loud. tapi? cuba fikir balik.banyak je yang ko ada.(referring to myself)

eventhough majlis is no where near,tapi still dh ada effort towards it.pelan2 kayuh.sepol being so supportive.susah hati gak bila tgk orang len suma dh kawin.tp dier tetap rilek.i guess he completed me.

kadang2 nk cerita pun what for.sbb right now lebih kepada getting serious to Thephotoboothcorner. my baby yang banyak tolong kami throughout these few months.thank you to all of you.yes!YOU:) sbb support diba in my business.syukur sangat.

being vain atas kebahagiaan orang lain pun bukan bawak pekdah paper pun.fokus perkara yang utama dulu.the time will come.insyaALLAH.diba harap bisnes dapat cepatkan majlis kami nnt.

usaha keras kemudian berdoa kepadaNya dan bertawakal.

diba ada mcm2 promosi baru.do look out for it!:)just search thephotoboothcorner in FB or just go to photoboothcorner.blogspot.com :)thanks alot.

Khamis, Disember 08, 2011

Backdrop!and paper fan.hehe

salam sayang untuk semua:)





hehe

sihat korang?skrg ada project baru.hehe yaaaaaa...backdrop.ada beberapa ideas pop out already.hehe.thanks to all the contestant yang banyak bagi ideas.not to forget my dreams backdrop.hehe

it going to be very practical and simple.yet cute and fresh.gituewwwwwwwwww...over jer.

will do in few sizes.but everything still in the paper.cant wait to build it.hehe

will update from time to time.thanks!!:)

Selasa, Disember 06, 2011

Fujifilem instax mini 7s for sale.

salam sayang untuk semua:)

hehe yer sekarang diba ada jual kamera polaroid 7s kalo ada sesiapa yang berminat.

dia ada 4 jenis warna.

putih

biru

coklat

pink
harga untuk kamera pink dan biru = rm240

harga untuk kamera coklat dan putih = rm280 :)

kalo berminat boleh la email diba or saiful

adibahzack6@yahoo.com / sweetadibahzakaria@gmail.com / saifulcorner@gmail.com

Sabtu, Disember 03, 2011

wedding anes!:)

salam sayang untuk semua :)

nie update untuk minggu lepas.haha.sori anes!dh seminggu baru nk update.

minggu lepas g wedding anes!!wehuuuuuuuuu~~~

pelamin anes:)
pelamin nikah :)
bilik pengantin:)
guestbook corner:)

my handwriting:) wedding wishes!
last but not least, me n anes:)hehe
to anes,diba wish happy marriage and moga kekal bahagia hingga ke syurga with hubby:)and moga dpt baby cepat2.hehe


Khamis, November 24, 2011

rezeki itu dari ALLAH ~

salam sayang untuk semua:)

aku panas hari nie.kenapa plak kan?..haha.seyesly mmg la customer's referee itu penting.but then ko xpayah nk potong rezeki orang la kan.haish.aku bukan la berniaga atas sebab nk banyak pelanggan.tp on basis customer satisfaction.bagi aku kalo customer itu happy pun dh cukup.

as for me..quality itu penting.aku bagi yang terbaik untuk customer.sbb tue kalo ada feedback,aku xla meroyan sgt.chillex sudah.aku kira xsengaja nk masuk biz nie.sbb niat aku nk kongsi barang yang aku ada untuk orang yang nk guna untuk majlis diorg.sbb nk tunggu majlis aku kan lambat lagi.sayangla kan.lagipun suma pun kawan2 aku.apa salahnya tolong-menolong.

hahaha..aku mmg berasap kalo orang yang suka2 nk mencatas rezeki aku.tp aku xder la nk balas dendam ke apa.sbb aku percaya rezeki itu datang dari ALLAH.ikhlaskan diri dalam berniaga itu penting.

well aku membebel lebih2 pun bukan bg kelebihan apa2 pada aku.so it just a friendly reminder untuk aku terus kuat je dalam mengharungi dunia nie.biasa la kan orang rambut sama hitam tp hati lain2.

yang penting jangan sampai ko hilang jati diri sebab nk kejarkan keuntungan:)rileks sudeyh.


aku minta maaf.ini luahan hati aku yang tak seberapa.hehe.xder sapa2 yang patut terasa ok.

Selasa, November 22, 2011

shallow minded

hi!hehe salam to all my lovely readers!:P

well it gonna be a hot issue i guess.sorry to say but i am not that fan of being involve to something that i am not pretty sure of.there are so many kind of people but i really cant tolerate with those shallow minded.why?they easily get annoy with things that not-so-big-issue. come on la.in so many thing,why la have to be so over conscious or more correct words being so head over heel about something that you don't really sure for yourself in the first place?

well thats all!hehe. (less is sweet.eceh!)

Sabtu, November 19, 2011

9 hari lagi.

salam sayang untuk semua:)

hehe pe yang lagi 9 hari nie??

lagi sembilan hari lagi untuk buat lab.huuu~..harap2 sempat la untuk siapkan experiment yang dr suh buat tuh.

tp pg beli adapter untuk laptop.yahuuuuu~~!!dh boleh online and buat kertas kerja.tuh pun kena siapkan lagi 9 hari lagi.sbb nk hantar dalam bulan depan gak.YA Allah permudahkan la perjalanan aku.alhamdulillah atas rezeki yang Kau berikan.

then writing bab 2 dan journal.haish.harap2 sempatla nk siapkan suma.

sok nk g wedding customer kt bandar tasik selatan.thanks bazillah( haha i lagi suka panggil u bazillah,umi!hehe)

ramai yang kawin hujung minggu nie..thanks alot for the invite:) diba doakan semoga perkahwinan sehingga ke akhir hayat dan bahagia hingga ke syurga:)

kawan kolej aku hazim bernikah ahad nie.tahniah hazim!!nnt belah ko aku datang.hehe.uwaaaaaaa..suma pun dh kawin.


Rabu, November 16, 2011

what i most love right now:)

salam sayang untuk semua:)

hehe i really in love with everything that can be props for thephotoboothcorner:)

Many ideas are pouring in right now.especially for the backdrop.right now mmg xmampu nk wt using solid wallpaper or whatsoeva.but then hey we are for those bride on budget.hehe

right now we are taking baby step to have our creatively made backdrop for our customers:)

as we speak many have emailed us asking about the backdrop.insyaALLAH we will do our best to cater the best with our price.:) anyways we welcomed any feedback.please do!without your feedback,we do not know what suit or best for you :)thanks for all the supports given.we appreciate it alot.

just a friendly reminder we are launching new add on service - that is taking guest picture at your very own photoboothcorner :) by using our new baby DSLR :)alhamdulillah:) starting Jan 2012.

please shower us with your vibrant and cool mail :) we will ensure you will get reply as soon as possible.

email : adibahzack6@yahoo.com 

Isnin, November 14, 2011

random

salam sayang untuk semua :)

hehe today i must say it is fun to have those friend that willing to be your friend and vice versa.

even though i must admit that i am not a very good friend because i tend to be to myself when that time comes.but eventually there will be always friend that cherish every moments and be with you in your most crucial time.

i really love being with those you can be yourself.without being a pretender.sigh.there are also we called as acquaintance (hehe pengaruh sims) those we only know as colleague or just some people we know.

yesterday (ok last sunday) was a blast even though i was having my bad time of the month. yaaaa..its excruciating okeyh! but then i was there being with my little buddies.haha not so little la kan!everyone has grown up but still stay together and having fun.tp x lama la kot.semua pun dah ada pasangan.hehe termasuk la yang cakap nie.hehe (dun worry kak nabby!i'll assure you will find your prince charming sooooooooooonnnnnnnn!!!hehehee)

anyway,people do come and go.dun be so sad diba :)you still have you-know-who :)thanks love!

Sabtu, November 12, 2011

canvas printing by thephotoboothcorner:)

salam semua:) thanks to all girls:)appreciated alot!:)





interested? email me kayh!:)
adibahzack6@yahoo.com

Ahad, November 06, 2011

planning ahead

salam sayang untuk semua:)

sihat korang???td dh boring melayan kt hset.so skrg dapat melayan pakai laptop adik.thanks uda.ada hikmah gak ko balik raya haji nie.

sempena hari raya aidiladha yang mulia nie aku nk ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam tak kita di mana anda berada.eceh!!

semoga kita semua mendapat barakah dari hari raya yang mulia ini.huuu

aku g ikea semalam dengan encek sepol.azam murni nk cari barang untuk props.ceh.padahal dh tatau nk pusing mana kt shah alam pagi2 buta.hahahaha

so byk idea dh cuma duit xder.sabo jela.pening nk pikir pasal bisnes kengkadang berangan nnt rumah macamana nk buat.hahaha..tp aku suka je jalan2 dalam ikea tuh.best banyak idea menarik untuk diaplikasikan pada rumah yang kecik.cuma ko kena pandai la manage kan mcmana design n konsep yang ko nak.

list untuk barang nk beli dh ada tinggal nk cari sumber kewangan.sila jangan cakap minta kt sepol.dier pun kengkadang minta duit kt aku.heh.tipu jer...mebi nk minta duit kerajaan minta source geran ke ape k untuk senangkan pergerakan bisnes aku.so skrg nie nk google kt internet mcmana nk wt kertas kerja yang mantap.pastuh minta kat agensi kerajaan yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan usahawan2 mcm aku nie.sbb skrg capital xbesar leh r.tp kalo nk beli laptop n camera DLSR tuh kena la minta belanjawan kerajaan malaysia kot.doakan la wei impian aku nie tercapai.skrg lum tercapai lagi sbb duit pun kena bahagi2 dgn keluarga dan kos sara hidup.

rancangan dh ada kt situ.skrg kena buat la.orait.thanks for your support.eceh!


Sabtu, November 05, 2011

master: haper update?

salam sayang untuk semua:)

hampun.xder update pasal wedding.hehehe

skrg rasanya ada writer block pasal wedding kot.heee..baru lepas kena brain wash dgn supervisor.agagagaga

mission impossible.cop impossible k?(ampun,pengaruh penulisan agak kurang bermoral)

saya kena writing sambil buat lab.sbb kakak2 dan abg saya suma ckp kena writing sambil wt lab.ye ye..saya buat lab sambil online eh bukan writing.hehehehe

strategi untuk mengelakkan off tracks.bak kata dr.

jangan cari alasan,cari jalan!!

1. bila buat HPLC dari nk emosi lambat nk tunggu result HPLC kuar, baik duk diam2 kt corner meja dan writing satu bab..hahahaha..ingat satu bab tuh mcm tulis blog k??tulis blog pun dh jarang gler skrg.hahaha

2.kalo rasa mcm dh bosan menghadap internet(cheh padahal addicted kot dgn tenet) leh duk kt lab processing.sbb xder line internet kt situ.danggggggggggggggggggggggg~~~!!!

3.kalo mcm susah je nk writing sila duk kt library 2 jam.confirm kena tulis at LEAST satu perenggan.hehe

4.sebenarnya kalo dh PEMALAS nk tulis tuh xleh nk wt pe.ahahahahaha..tp yang penting jgn online kalo nk writing.xpun block fb n twitter n blog kalo online.ececececececehhh...boleh k??

nampak gayanya blog nie akan lebih kepada personal blog la eyh.kalo ada paper yang menarik kami kongsi.cheh.tiba2 kami.agagagaggagaga

p/s: selamat hari raya haji untuk semua peminat ai.Ya ALLAH pe dh jadi dgn aku nie.pengaruh tul la!

Rabu, November 02, 2011

just my 2 cents

salam sayang untuk semua:)


sihat x suma?hehehe

first of all..diba nk minta maaf for all the wrong doing yang dba buat.yeah.kengkadang ada little kids kt dalam diri nie yang suka for gossip and thing la kan? (sapa xde ? mmg salute ar) so skrg everything went ugly la i guess..

diba rasa sapa2 yang tau cter mesti la fhm pe yang dba membebel nie..thanks tau sbb korang being the best listener in the whole world la kan.diba seyesly mmg xder la very the grupie sgt.tp diba appreciate frenship.sori kalo ada yang terasa.diba skrg rasa menyesal sbb ada contribute to this thing.

right now suma pun back to zero.please forgive and forget? kalo nk fight sampai bila kan?
saya dengan ini mengambil langkah tidak berpihak pada mana2.haish.seyes mcm lalang plak aku rasa.gaduh pun no point kot.lagi destructive ada la.

dulu nk sgt leave grup.but then bila pikir mcm sayang plaks...well aku mmg xtetap hati pun.hahahaha..

thanks alot girls.sumtime aku jahat gak.ampun eyh!

Isnin, Oktober 31, 2011

ongoing projects!!:)




Khamis, Oktober 27, 2011

bila resah

salam sayang untuk semua:)


hai pe khabar suma kawan2?hari nie dba live dari perpustakaan UKM Tun Sri Lanang.hehe konon2 nk cari pasal absorption of Calcium Carbonate pada mengkudu.tapi akhirnya pegi melencong kt facebook dan akhirnya update blog.heeee


oh!sebenarnya saya nk ucapkan terima kasih yang tak terhingga pada suma yang selalu support saya dalam bisnes saya nie.dba terharu sangat sbb selalu nya duit bisnes yang tlg dba hidup dalam masa sesak nie.thanks alot kawan2.dba hargai sangat.dba janji dba akan buat yang terbaik.

dba sekarang risau yang amat.macam2 nk dipkirkan bila merancang nk berkawin. lagi2 kalo pihak laki nk tetapkan tarikh kawin lg setahun dari sekarang.hurm...

sapa2 yang penah datang rumah dba mesti tahu yang diba nie orang nya tidak la miskin tapi tidak mewah.sederhana tapi kadang2 terkucil gak.tp sejak abah tidak lagi menanggung kami, kehidupan kami mcm kais pagi makan pagi kais petang makan petang.tapi tidak la sampai mcm orang yang tiada rumah tuh.masih lagi bersyukur dikurniakan kawan2 yang membantu dan juga ibu yang banyak berjimat dalam kehidupan sehari2.

dba sekarang yang menanggung famili dba.mcm kelakar kan.bukan nk berlagak.tapi dba rasa tanggungjawab nie berat.sekarang dba baru je jadi GRA kt UKM balik.atas ehsan supervisor yang baik.bersyukur amat.gaji pun tidak dinafikan lebih besar dari keje kt Kenny Roger tuh.tp masalahnya duit xclear lagi untuk bulan nie.dan terasa sangat perit nya.

dba bersyukur.seyes.maafkan kalau ada yang terasa dba nie xbersyukur.bila ckp pasal nk kawin pun boleh menitis air mata.rumah pun xsempurna.saving pun xder.Ya ALLAH.maafkan la aku.aku sepatutnya bersyukur.


dba harap sangat hidup dba lebih baik dari sekarang.insyaALLAH.

Isnin, Oktober 24, 2011

saiful's konvo!:)

salam sayang untuk semua:)

love weekends! eventhough rasa nk bahagikan badan into a few places in one time.sbb byk event on sunday.sobssssssss

lama dh sepi kan?:) well,mcmana nk cter,hehe pelan-pelan kayuh. suka hati bila urusan dipermudahkan.

semalam dba hadiri konvokesyen saiful.yup with his family.saya kena jd orang gaji dier duk angkat baju jubah dier.hahaha.sabo jela -_-*

hari yang penuh dgn drama.tapi naseb suma happy ending.

day started early.kena grk dari rumah kul5pagi sbb family saiful duk kt rumah sedara diorg kt ampang.so kena la bgn pagi ke utem melaka:)

then sampai utem at 7am pas breakfast suma g masuk dewan.parent saiful jela yang dapat masuk memula.

then me n adik saiful g cari bunga untuk sepol.haha kejap saiful jap sepol.sabo jela.-_-*

tgh-tgh beli bunga nie,haish dapat phone call dari mama (mak sepol). suh datang kt khemah persiapan graduan.pelik.napa plak nk jumpa kt situ?bukan dier dh masuk dewan k?

then datang jela ke khemah tuh.suma orang ada.plus pekerja AJK majlis.hurmp..apsal kecoh2 nie?

rupanya si sepol nyer suar wane coklat.dalam guideline kena pakai suar berwarna gelap.laaaaaaaaaaa..seriau bila ckp xleh masuk hanya sbb suar wane coklat.nasib baik la ada sorg staff utem yang kebetulan saiz suar sama dengan sepol (ok,xsangka kan!mmg bernasib baik sbb saiz dier one of a kind!)

drama abis!so sepol dapat masuk with the staff's trouser.then mama minta extra pass for me n her daughter.auwwwwwwww..i can feel the love bebeyh.hehe

well drama do not ends there.AJK yang nk amikkan pas masuk 2 pun hadapi mcm2 dugaan.haish.kitorg g amik bunga yang dh tempah kt gerai bunga.then balik suppose dh abis g amik pas masuk.tp xabis2 lg amik.dgn moto xleh start nyer then salah bagi kad invitation plak.haish.

actually xder la nk masuk sgt.hehe.ok.poyo kt situ.tp bakal mak mertua dh insist.ececececeh..

esited nampak sepol amik skrol.hehe.

seb bek sepol amik skrol awal2.then dba terus bantai membuta dalam dewan yang sejuk tuh.heeeeee.dh agak2 lama bosan.g amik uda (my sister) plak.cian dier xder sapa nk amik dier kt rumah g utem sbb pakwe dier pun grad sesi yang sama gak.mcm xsedap la kita jer dapat tgk pakwe kita kan?

so pg amik dier then sampai2 je balik kt dewan besar.majlis dh abis.amik2 gmbr kt pentas.hehe.camwhoring.heeeee

congrats sepol!heee

keluarga sepol :)

hehe..us!!:P
uda & her other half!:)

heeeee~!

ahhhhhhh~!suka.hehe

my other half.eceh!
nk say tahniah to my dearest kakak pijat!dh kawen dh ko kak.aku merintih xdpt nk pegi wedding ko.dh siap wt reminder kot dalam hset.sobbssss

jugak to una my ukm coursemate yg dh tunang!! bila la turn aku plaks?

semalam dpt jumpa mama yumie!!:) suka sgt tgk perut dier.nk laga perut yumie xkasi.HAHAHA.pat la kawen.nk laga perut.eceh!sempat la kan?haha.by the time nk laga perut time kawen dh kuar baby nyer.heeee

Khamis, Oktober 20, 2011

~My Dream Veil Contest By Non-Cinderella Story~


salam sayang untuk semua :)

bismillahirahmanirahim.honestly dba xder idea.since suma pun idea sangat cute and hebat2!:)so dba just trying my luck.


by the way, nk wish cik lijah! selamat pengantin baru puan lijah!so sori xdpt nk dtg masa wedding lijah hari 2.sob2 mmg kempunan.sabo jela.

so i guess bila smpai bab veil nie. dba bayangkan veil yang simple dan ringan.tidak sarat dan juga mudah untuk bergerak :) let start k!:)hehe


ok.mula2 start google ..taip 'veil pengantin' then jumpa mantan2 pengantin kita mcm faradiba, nora anne burn & famously blogger nadia bayu. suma pun comel and cantik.


then bagi idea yang best.sebenarnya ada sorang blogger nie.mmg dba berkenan sangat2 dgn veil dier.kalo xsilap nama dier nadia.tp bukan nadia bayu la.haish.pe la nama dier.rugi xsimpan dalam folder wedding.haih. 
-_- *

orait. dba akan terangkan mcmana veil impian dba.thanks lijah for reading this.eceh.amik hati juri dulu.hehe

1. dba suka yang paras bahu je.kalo panjang pun sampai belakang badan.xsampai pinggang.i nie ganas.haha

2. dba love veil dari kain chiffon. sbb pe?dier beralun cantik sangat.aaaaaaaahhhh..berangan..

3. dba suka ada bunga 3D.haish.xabis2 dgn bunga 3D.i love dimension.ahaks!

4. dba xsuka glitz but then suka kalo ada pearls off white.nampak suci.ececece.

5. dba suka veil yang kosong.just add the patches of 3D flowers.

aya's veil.
puan ika's veil (taken from here

xpun dari jaja nyer veil...owh i love patches flower!

comel kan kan?? (taken from intan!hehe)
i wish leh dapat these veil.hehe.seriously if i've got this.leh cross out veil dalam pencarian saya.eceh!hehe

for those yang ada idea your own personalised veil tapi tangan xbedung macam dba. please join this contest tau!:) here are the details http://non-cinderella-story.blogspot.com/p/contest.html 


ok skrg saya kena tag tiga orang. haaa..sapa nk veil free??hehe

2. nora

p.s: menang kalah adat pertandingan. :) may the best girl wins!:) muah! :)

Rabu, Oktober 19, 2011

adawiyah's wedding!:)

salam sayang untuk semua :P

haha..br nk update kan?suma pun dh basi.sbb dh tgk gmbr kt fb yaty.and review yaty kan?haha..sori3 br nk update.bz nor..hahaha

let start with picture that i loved most hehe

hehe 
owh..suka sgt photobooth!hehe 
ruangan guestbook:)
from us saiful & adibah <3 
hehe gmbr kepala sapa la tuh.potong stim btul la~
gorgeous ada~! :) tp yg len suma cantik!!!suka!!

thanks for inviting ada!saya xbyk tangkap gmbr.huuu~..

p.s : suka dpt jumpa yaty & fariza :) korang cantik!!!hehe

love,

adibah.

Isnin, Oktober 17, 2011

need a photographer for your photoboothcorner?

salam sayang untuk semua

hehe..i guess tajuk dh menunjukkan segala nya.hehe dba skrg nk tlg all bride to be dalam merealisasikan impian untuk mendapatkan tukang amik gmbr kt photoboothcorner korang:)hehe

best x idea kalo kami sediakan photoboothcorner plus with a photographer?right now kami letak harga rm400 for service baru nie..but then we will make sure our service if up to your needs:) chewah.mcm nk kempen pilihanraya plaks.hehe

td borak dgn abg wira.dier bg idea yang sangat best!letak videocam kt photoboothcorner!!so guest leh bg wish yang live siap dgn mimik2 muka.ok x korang??bestnyer!!!kalo dpt realisasikannya!:)


till next time!!love korang to the max!



attention to all participant!

salam sayang untuk semua:)

just nk inform please give us your address for delivery of gift:)thanks alot girls :)

1. Renee Meow
2. Zimie
3. Nanie
4. Sykeyra
5. Zaila
6. Habibah
7. Wanie
8. Nora
9. Anna
10. Nida
11. Kerry
12. Mrs Sallehuddin :)


those that have been crossed out, we already have the details.please email us ok for those who haven't :)

thanks alot.


next entry, review on adawiyah's wedding :)

Jumaat, Oktober 14, 2011

the announcement!!:)

salam sayang untuk semua:)


at last br dapat nk announce the winner!:)


first of all thanks untuk semua peserta:)thanks tau!:)i love you all!:)

t for those yang menang hadiah 1st, 2nd and 3rd sila beri alamat n no tel plus with event majlis dan tarikh & masa majlis :)hehe

tahniah for all the winner!!:)


grand prize : RENEE MEOW -we love your sketch!and please to tell we love to do it for you on your big day!:)

second prize : CIK ZIMIE - oh!we both love the idea of having board telling the guest about the photobooth. certainly you give us the ideas!:)

third prize: NANIE - we love rainbow:) thanks darling!:)

as for fourth to ninth as follows

4. sykeyra
5. zaila
6. habibah
7.wanie
8. nora
9. anna

for the tenth to twelveth

10. nida
11.kerry
12.mrs sallehuddin

Khamis, Oktober 13, 2011

ok dh leh start kumpul duit.hehe

salam sayang untuk semua:)



hehe hari nie hari yang sangat menggembirakan.eceh!sbb smlm encek saiful dh bg green light kumpul material untuk majlis kami.so right now nk kumpul duit la kan.sbb kalo boleh xnk la pinjam duit untuk kawin.banyak lagi yang lebih penting dari majlis kawin.especially life after married.haish.aku risau hokeyh!

korang kalo aku nk kawin tahun depan hujung tahun kan, macamana nk kumpul duit eyh?

if wedding budget dalam rm20k. each month kena kumpul rm840 kan?haish.i wish i am a billionaire.huhu

if before this berangan jer, right now ia akan jadi reality.eceh!doakan korang!


eh pasal hadiah 2 kan,kitorang br decide hadiah grand prize jer.haish.malam nie br leh tgk list hadiah untuk semua orang...hepi thursday korang!!!:)

Selasa, Oktober 11, 2011

list of prizes!:)

salam sayang untuk semua:)


sori for the delay.insyaALLAH in this week we will announce the winner!!:)


here's goes the prizes!


grand prize! - our lovely package C = instant camera, easel, prop box, 2 instant film and canvas printing + coupon kenny rogers one complimentary kenny quarter meal with purchase of one kenny's quarter meal. :)hehe 


second grand prize: our package B = instant camera, easel, prop box and 2 instant filem + gift certificate of kenny rogers (rm10)


third prize: our package A = instant camera, easel and prop box. plus gift certificate of kenny rogers (rm10)


consolation prizes : 


from 4th to 9th place = each will receive voucher of rm10 from us + gift certificate of kenny rogers worth of rm10 


10th to 12th place : each will receive a voucher of rm10 from us:)




next entry will be the announcing the winner!dont worry everyone will get their prize!:)

Jumaat, Oktober 07, 2011

hehe WVV :P

salam sayang untuk semua :)

alhamdulillah dh dapat kete baru :)


hehe gmbr nie je leh tunjuk :P
next post.nk g tau list of hadiah yang menanti our participants!!:) stay tuned ah!:)

Khamis, September 29, 2011

pau for wedding?

salam sayang untuk semua :)


hehe saja je kan tajuk mcm 2:) haha..dba terfikir kalo ada pau untuk time wedding t.maknanya ganti kan pau dengan candy buffet or manisan yang lain:) my uncle ada buat bisnes jual pau :)lama dh since 2009 kot.xingt dh.tp dh lebih dari 5 tahun.nama syarikat nuralin enterprise.based kt bangi selangor.if korang nk tempah pau tapi xtau kat mana yang murah dan halal, leh r contact pak sedara dba nie.jangan risau sedap sgt!!hehe

fb anwar atan
if needs details leh email dba adibahzack6@yahoo.com or direct dgn pak sedara dba anwaratan@yahoo.com

lapo la plaks!hey jom breakfast. (time publish nie pagi lagi.hehe)

jgn lupa contest dba!!ada surprise gift untuk korang!:)hehe


till then,

xoxoxo

adibah

Khamis, September 22, 2011

depression is going away. i hope.

salam sayang untuk semua:)

xsangka dh lama tinggalkan blog.sori sangat korang.right now tgh nk bangkit balik.eceh!hehe

tajuk post mcm la teruk sangat kan?hahaha.dalam this 3 months mmg agak mencabar but i guess itu la the "gees"dalam hidup kan.haish.diam xdiam dah 200 followers.thanks korang for following my blog.insyaALLAH i will share all the good thing in life dgn korang.

pg tadi g test drive kete saga FLX :)hehe

mybestcardealer
Ya ALLAH,seronok sangat!insyaALLAH.dapat kete baru bulan depan.hehe. t kita sambung k!:)

till then,

xoxoxo

adibah:)

Rabu, September 21, 2011

wordless wednesday!:)hehe

salam sayang untuk semua!:)

xnk cakap banyak
pe lagi?hehe..xtau pe yang dba ckp kan nie sila klik sini dan sini

good luck!:) 

Selasa, September 13, 2011

save the date~~

salam sayang untuk semua:)

rindunyer kt korang semua!update tiba2 je dh save the date!hahaha..buat suspen je kan?:)

i wish mmg my date.tapi skrg masih banyak halangan bagi kami untuk dirikan masjid.HAHA.thanks for my beloved follower yang sentiasa ikut dan baca perkembangan dba :) if you girls need help, just buzz me kayh~! email n phone number that always available for you girls:)

ingt x peveyhack?:) for those yang dh banyak survey photographer, sure dh penah dgr this team.photographer yang sporting and professional. skrg diorg mengorak langkah ke bidang videography. kewl kan? baru je hari nie abg rashdi bg link save the date client dier kt fb dba.so bila tgk..whoa!comel gler dari segi cinematography dier.tp pendek sangat la cter dier!!!HAHA.we want more,we want more.haha over aku nie.

kenapa beriya nk promote abg rashdi nie?? sila tonton video kat bawah nie!worth watching!

i love it. kalo nk contact abg rashdi boleh pegi kt sini
 
website :  peveyhack.com
 
 
next entry will be about voucher kenny rogers!dh dapat dh.hehe.xsabar nk tunggu entry korang!
 
blur?xtau pe yang dba maksudkan? leh pegi link sini dan sini :)till then!!
 
love,
adibah
xoxoxo.

Jumaat, September 02, 2011

jubah untuk majlis ehem2?:P

salam sayang untuk semua

haha aku mmg ngada.masih lagi berkira-kira nk pakai apa untuk majlis.hehe.harga jubah sekarang mmg boleh tahan harga nya dengan design baju kebaya atau baju kurung yang ada design2 itu.rm1++ gak ah.whoa!tp cantik kan?mestila mahal.huuu~..tp kalo dapat yang murah plus cantik,lagi ah best.ye x?hehe

aku duk jalan2 kt jubah online website.meh kita cuci mata :)

dari jubah online. rege rm2++ T_T
dari jubah online.rege rm1++
xpun jubah kaftan kan? :)

dari butikmaya
dari mmly collection
p.s: dba nk jemput semua kawan2 ke rumah terbuka dba pada 24hb September nie.kebetulan dapat cuti for alia wedding so alang2 wt rumah terbuka skali. thanks suma:)

surah al-israa' ayat ke 23

salam sayang untuk semua :)

selamat hari raya untuk semua sedara mara dan
sahabat handai di mana jua anda berada. dba paling suka hari raya apabila kami sekeluarga dapat berkumpul bersama meraikan kemenangan sebulan berpuasa dan beribadat dalam bulan ramadan barakallah.

tertarik dengan inti pati surah al israa' buat dba lagi sayu di pagi raya meminta keampunan kepada kedua ibu bapa dba.kemungkinan tahun ini tahun terakhir menjadi seorang anak bujang.

marilah kita fahami maksud surah al israa' ayat ke 23

dari surah.my

Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata, dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibu bapa. Jika salah seorang dari keduanya, atau kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah engkau berkata kepada mereka (sebarang perkataan kasar) sekalipun perkataan "Ha", dan janganlah engkau menengking menyergah mereka, tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun). (surah al-israa' 23)

allahualam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX