Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Khamis, Oktober 13, 2011

ok dh leh start kumpul duit.hehe

salam sayang untuk semua:)



hehe hari nie hari yang sangat menggembirakan.eceh!sbb smlm encek saiful dh bg green light kumpul material untuk majlis kami.so right now nk kumpul duit la kan.sbb kalo boleh xnk la pinjam duit untuk kawin.banyak lagi yang lebih penting dari majlis kawin.especially life after married.haish.aku risau hokeyh!

korang kalo aku nk kawin tahun depan hujung tahun kan, macamana nk kumpul duit eyh?

if wedding budget dalam rm20k. each month kena kumpul rm840 kan?haish.i wish i am a billionaire.huhu

if before this berangan jer, right now ia akan jadi reality.eceh!doakan korang!


eh pasal hadiah 2 kan,kitorang br decide hadiah grand prize jer.haish.malam nie br leh tgk list hadiah untuk semua orang...hepi thursday korang!!!:)

14 ulasan:

~ NANA ~ berkata...

dba...my advice kn, cut belanja bln2 & simpan duit gaji tu sebanyak mungkin...mcm i hari tu kn, i akn simpan duit gaji at least 1k/month...tp i baru stat keje, so dpt simpn stakat 5 bln je la...kekeke

btw gud luck dba! semoga dimurahkn rezeki :)

cheQmOomOo berkata...

yeay2 nk kawen :)

K.I.N.A berkata...

insyaAllah jadi realiti dewi..:p

tqahmisdar berkata...

samelah diba.. dah dpt green lite jugak.. jom same2 saving.. >_<

lovelyadibah berkata...

nana: whoa!1k!hehe kalo dba bertahan sampai tgh bulan jer.hehe thanks dear!:)hehe

amal:hehe yeye!

kina: haha.hampeh!hehe

tqah: jom!kita tabung rm8++ k!:)

Cik Zimie berkata...

dba, ikut gaji gak le.cam zimie kumpul rm500 jek.so far byk dah dlm akaun.tapiiii tu pun asik korek2 dan terasa tak cukup.erghh haritu dpt bonus, dptla simpan byk sikit.

yg pnting asingkan duit siap2 tak kisahlah amount berapa.kalau part time tu boleh menjana duit, why not.haaa skrg kan dba dah buat bisnes.hihi tu pun salah satu cara gak

lovelyadibah berkata...

hurm..2 la kan zimie!harap2 la cukup menampung perbelanjaan :(

amani.. berkata...

insyaallah bole..usaha tgga kjayaan..chaiyok2...dba lpas ni kne blnje bnde yg pentg je..tak bole horay2 sgt dh tau..

Renee Meow berkata...

yeay happy for u dear.. :) welcome to the 2012 bride's club.. hehehe :D

kAseh Mir'Ha berkata...

dba...kena smpan duit lebih dr ape yg kita bajet. sbb last minit msti tak cukup punya. macam saya. =p

a.d.i.b.a.h berkata...

hi Adibah. sy Adibah jgk!!! hehehe. btw, we have the same plan laa dear. kene stat jimat dah. huhu. hrp kite same2 berjaya kumpul duit. and plg penting, hrp sume dipermudahkn. mari doa same2 eh. =D

Rilla berkata...

Memang dah kena start menabung. Rilla dulu ikat perut jek simpan at least 1k sebulan.Tapi ikut kemampuan Dba lah. Mana yang mampu, tapi simpan sebanyak boleh. Duit tabung terlebih takpe, jangan terkurang, ahahah

iedayah berkata...

dbah da lpe kt kte ke..sedihny..

lovelyadibah berkata...

iedaya!!mana ada lupa!sobbsss...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX