Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Rabu, Disember 16, 2015

Cemburu

Aku masih lagi berusaha pam (.) (.) walaupun just angin. masuk hari ni dh 2 minggu pam angin. Aku yg memula semangat dh hilang semangat. Makan habatus sauda, halba amik depo. Ntahla sedih pun nk buat mcmana. Ni jauh dengan anak lagi la rasa kosong. Tak rasa apa2. Blunt je. Takla sedih, tak happy. Takde semangat nk makan. Mandi pun sbb nk g keje. Balik rumah tgk tv sampai tertido. Bosan nyer. Kalo ada dgn anak, boleh main dgn dia, peluk dia. hurm mmg hilang semangat. 

Tak pun tgk facebook kt phone. tapi g tgk group #bfmembers. cemburu jer. 'alhamdulillah hari ni dapat 12 oz. cukup je untuk anak'. " sedihla anak minum susu badan tapi muntah balik,susu banyak', 'alaa susu drop la dari 5 oz jadi 2 oz, mcmana ni?' 

Ya rabbi, kadang2 nk marah tp yela diorg mana tau perasaan kita. Kita ni kemain la usaha memacam, diorg ckp mcm la diorg takde susu langsung. Aku lg tak puas hati yang up status 'baru pantang 3 hari, susu pam dapat 5 oz, tp anak reject susu. Sedihla saya'. Memangla susu ko tuh banyak, perut dia 4 sudu teh je boleh muat sekali minum kalo baru lahir. Haish menyampah giler la tgk gitu.

Ye aku cemburu. Sampai tahap aku naik giveup bila tgk post2 diorg. Terus patah semangat. Rasa nk berhenti keje je. Buat keje pun dh tak berapa betul. Ceramah pun asal buat je. Ikhlas tuh bukan mudah nk diterjemahkan. 

Aku baru je ditauliahkan sebagai kaunselor laktasi. Tapi nk reject boleh tak? Rasa tak layak dh. 

3 ulasan:

misz sheyla berkata...

xpe ilmu yg ade boleh kongsi...mungkin rezeki untuk anak stkat tu aje...

chibimoruku berkata...

i lagi la sbb my boobies so big, baby refused to latch, so i EP for 9 months, sedih, jealous sgt tgk anak org bf directly. pastu bila start kerja environment tak encouraging utk pump so mmg selalu missed pump. u dah try SNS method tu? i tak try sbb i tak tau (try google SNS madela). if next baby tak nak latch gak i nk try this. i operate so dah la sakit tahan luka denyut2, frust baby taknak latch pastu my SIL yg baru deliver and other SILs byk betul bg "helpful" suggestions. bertabah la

malaysian environment mmg sgt tak supportive, i made a mistake for joining the TBAN page, ya allah sedihnya. and i have friends yg keep on posting status yg i felt like slap on my face ckp dia ikut sunnah bg anak bf 2 years la, like i am trying her, bukan ke being a good mother is much better than being a depressed mother?

i was so depressed, then i joined formula feeders group from US, they are so positive and i love their tag line "fed is best"

i blog hop and arrived at ur blog. when i read i mcm nk bg u virtual hug. sabar ye, tak payah fikir pasal org, i know u can't help it but pls try

lovelyadibah berkata...

thanks chibi. really bila tgk diorg sgt tak supportive. so end up kita depressed. tuhla skrg ni fokus nk jd ibu yang baik je. lantak la tak ikut sunnah nabi ke apa. bukan tak usaha.

tuh la miss syela. kena redha. thanks.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX