Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Selasa, Jun 29, 2010

pulau perhentian!!

yay!!dh balik dari pulau perhentian..n the result is...BESH GLER oke~...

the things is aku mcm segan2 [konon la kan..]
sbb ingt aku dh lama kot xupdate dgn kawan2 skola aku nie...so tetiba nk join plak reU..mmg mcm malu sgt2 la kan..

so ms malam khamis 2 aku tunggu r 4 jejaka datang amik aku~..hahaha~..si amin ,syidi, paan n si zul..
naik kete avanza..konon nk konvoi ramai2 g sana dgn yg len

so aku pun naik la kete...ingt nk bersopan [kononla kot] tp akhirnya teknik mengawal keayuan tidak dapat dikawal..pas amik ekin kt airport..aku dh start bising kt belakang..ngehngehngeh~

then pg la ke pulau perhentian..aiyoyoyo..gler penat kot nk tunggu sampai sana..aku dh macam kram..dh la aku nie period 1st..duk kt belakang skali seat avanza plak...lagila aku mcm nk bunuh org yang drive avanza 2..hahaha~...

bila sampai aku mcm gler scary la..konon t xleh nk click sgt dgn yg len...[gedik je 2..hahahaha]
so jumpa suma salam2..hahaha~...then nek boat..aku like 'pandai' la sangat berenang..hahahaha~..
like HELL...menci siot...aku hanya dapat mendiamkan diri seperti batu supaya tidak menyusahkan diri aku dan sapa2...

then sampai ke destinasi yang di tuju; PULAU PERHENTIAN...[yay!!!!]

aku nk masuk blek yg tempat aku nk kemaskan diri selepas hampir seharian atas jalan..aku satu blek dgn ekin n fam..:D...guess what...[drama!!!]...ada ULAR..[aku gler takut kot...]..thank god dapat tukar blek len..which is sea view kot...[yay again!!!]...

so aktiviti hari 1st..mandi laut!!![tapi aku xmandi hanya sunbathing ajor...]

mostly tdo jer...qada' tdo ms perjalanan..[kononnyer la..xnk driver rasa dipergunakan..ngehngehngeh]
oh lupa ada g jungle trekking...[sigh..]nk melintas pulau g satu lagi pantai...the guys jela yg mandi..

so 2nd day

like full day kot penuh dengan aktiviti...pagi jer g kayak...aku suka sbb dapat team dgn si sauqi...aku kayak comel2 jer...:D
besh!!!

petang plak..gi snokelling..mula2 berani la kalo takat tepi pantai snokel..pas2 skali dia bwk g tgh laut plak...menggigil satu badan...adneraline rush aku mcm xagak2la kan...so xturun ms first...masa 2 gler rasa mcm loser...hahaha~...

then aku ckp dgn edi..aku takut siot...edi pun ckp...'lek r dib..takder paper...oke jer'
so berdasarkan kata edi tu,aku trus turun~...hahaha~...
terima kasih jugak pada flip yg aku sewa 2...aku rasa hepi jer gi snokelling~...
aku nmpk si penyu tapi xjumpa si shark..dem!!
malam plak wt bonfire..aku ingt nk makan bbq masak guna bonfire..rupanya tidak..hahahaha~!
so wt la sesi goreng pisang dan  poco2..dem..hahaha~

so setel 2nd day!!

last day..aku seyes ngantuk..n xder mood..sbb apa??aku berembun sampai kul bp kt pantai..agak2 dlm kul3pg gak...dem..
dh lama aku tak tdo lewat kot..
so just berehat jer kt tepi pantai sampai pulang~...

paper pun thanks kt man organiser..aku nk pg lagi!!!!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX