Cari Blog Ini

Selasa, Ogos 31, 2010

LAPAR!!!!

huu~...oke2..mmg xelok ckp mcm 2 sbnrnya..hahaha~...tp perut nie mmg berbunyi2..uwaaaaaaaaaa~...


adoi la...hari nie adalah hari menyambut kemerdekaan Malaysia yg ke 53....so public holiday...huu~..tp kan..dalam bulan puasa yg mulia mmg malas la nk kuar huuu~...
[lagipun xlarat oke nk g jalan2..huu~...tp kalo xder $$$ lagi la malas nk kuar....HAHAHAHA]


ok2...meh la aku bercerita tentang bulan puasa...[walaupun dh tinggal bp hari lagi nk raya..Heee~]


berpuasa di bulan ramadan adalah salah satu perkara yang wajib di lakukan oleh umat islam di seluruh dunia..ia adalah salah satu dari rukun islam iaitu berpuasa selama 1bulan di bulan ramadan...


puasa??aiyooo...aku sgt la susah sebenarnya nk pose...kalo leh aku nk cpt2 abiskan pose..tp malangnya xleh..huu~...oleh sbb yg tidak dapat dielakkan ..tau jela pmpuan..eceh..!:D


sebagai org islam kena la byk bersabar dalam bulan puasa..:D..sebagai contoh skrg nie...aiyooo...sangat la L****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahaha~...huuu~...duk rumah jer mmg lagi terasa oke!!!


so pe lagi...siapkan full paper yg ntah bl nk siap 2...hahahahha~...:D



Khamis, Ogos 26, 2010

ini post geli2..hahaha~

heee~..aku sangat hepi dan bahagia..:D


aku harap suma pembaca pun sentiasa hepi n bahagia macam aku gak..:D


meh kita sama2 bahagia sampai bila2..:D
__________________________________________________________


kali nie aku nk cter pasal perasaan aku..


walaupun rasa mcm baru jer kena reject hari 2..hahaha~...nie dh ada yg len..haha~.. [eh??xla..nie la jiwa, jantung..hahaha~]


heeee~..dia la kawan,dia la cinta..hahaha~..[oke..aku dh sangat over..heee~]


yg best aku xrasa bosan..cara dia btul2 wt aku hepi..dan aku rasa selesa sangat dengan dia..
dia faham dan suka melayan perangai ntah paper aku..[aiyoo..]


dia gak jarang tunjuk cara yang kasar..[kadang2 nk gak la kan gaya THE EXPENDABLE dia 2..hahaha~]
tp dia sweet..


walaupun kadang2 mcm aku jer yg over dan dia xder perasaan..tp aku tau dia ikhlas..hahaha~


tp dia pesan..jangan nakal2..hahaha~..nakal k aku nie??haha..menjeng jer bak kata kak ila~

Isnin, Ogos 23, 2010

Selamat Tinggal ~

post ini aku tujukan kepada semua yang mengenali dan mempunyai pertalian secara terus atau tidak dengan dr Ayub Mohd Yatim..




Selamat Tinggal 


semasa hayat, kamu selalu tertawa dan tersenyum riang...


walau pun dalam keadaan susah hati,jarang sekali kamu menampakkan kerisauan.


kamu sentiasa mesra dan ramah dengan semua orang..


Kini


kamu pergi tinggalkan kami


tiada lagi dapat mendengar suara gelak tawa dan gurau senda


nasihatmu atau teguranmu


namun,kami tetap akan rindukan kamu 


hanya doa dapat kami kirimkan


moga kamu tenang di samping NYA


(Kamu itu hanya la utk tujuan retorik..saya tetap sanjung dan menghormatimu ,Dr Ayub Mohd Yatim)

Ahad, Ogos 22, 2010

THANK you

salam suma:D

post ini utk semua yang menjadi pembaca blog nie..

terima kasih kerana singgah dan baca blog nie:D

saya hargai dan sayang kamu semua:D

moga kita semua dapat kebaikan dalam bulan baik nie:D

Jumaat, Ogos 20, 2010

the Expendable

ok2..sebelum paper..aku nk cakap..ini berdasarkan pendapat aku yang mmg xminat cter ganas ok..
bg laki rasanya cter nie best jer..b ckp dia suka sgt cter nie...urrrggghhhhhh....


so dari cter kt atas suma tau aku nk review cter movie yang baru jer aku tgk hari rabu ari 2..[yer...mmg time 2 puasa n aku still xsihat..*haih*]


aku dan kawan2 ku yang ku sayangi berbuka sama2..then diorg tiba jer nk tgk wyg la kan..adoi hai..org len kan g beribadat..aku plak g tgk wyg..adeh2..


meh aku cepat2 g review..hahaha~..


dari mula lagi dh nk pecah badan org sana,sini..hey..ingat nyawa manusia 2 pe..xder nilai k??hahaha~..[aku emosi..]


kisah pasal ada satu kumpulan rahsia yang bantu selamatkan tebusan k atau paper la yg berbahaya..yang ada kaitan dgn meletup2 atau mesin gun..hahaha~[masih lagi beremosi..]


kumpulan nie dpt 1 assignment utk bunuh sorg jeneral kt satu pulau nie..dia kuku besi..*haih*..perlula kan suma keganasan..[sori..emosi xbis2..]


so diorg nk g bunuh..then tgk dia nyer army ramai sgt..kira bahaya la sgt..


then kalo cter xder pmpuan xsah la kan..ada sorg pmpuan misteri nie lantang gler lawan jeneral nie..rupa nya dia anak jeneral 2..[padanla..huhu]


yg len byk aku xtgk..aku tutup mata sebab terlalu ganas..menci!!!!!!!!


review nie kalo ada yg xsetuju mmg aku xkisah..sbb aku mmg xsuka genre ganas..hahaha~

Khamis, Ogos 19, 2010

ketakutan yang amat sangat...

huu~..perlula kan caption yg over??huu~..aku rasa sgt perlu oke!!


sbb pe nie dba oi???..
hmmm...aku sgt takut malam semalam..seyes..aku xpenah rasa setakut 2 dalam sepanjang hidup aku...


ok2..napa ea??sbb malam semalam hujan lebat yg amat sangat...hujan yang menderu2 ..dan sangat lebat..bayangkan aku lalu jalan yg sama pg lab TIAP2 hari pun leh xconfident lalu lagi..aku sgt takut...dh la gelap..then tambah dengan cuaca yang sgt buruk...aku menggigil ketakutan..aku xtau pe yang ptt aku wt..


aku trus jer bawak kete dgn perlahan untuk balik rumah..aku tau aku ptt tggu hujan reda..tp dh lewat sgt..parent aku xkasi..nk xnk kena redah gak..


aku nk lalu jalan biasa aku guna g UKM..lalu pekan Kajang..tp nmpknya pilihan yang salah..sbb pe??


air dh naik kt jalan...bayangkan air naik setinggi van nyer tayar...aku sgt menggigil..aku pantas pikirkan route yang len leh aku gunakan..


aku pikir bek nek highway..btul x?aku pun tanya b mcmana..dia ckp xpe..highway longkang dia besar..suh aku bwk kete pelan2..bahaya la kan kalo aku bwk kete laju2 masa hujan lebat nie kan??


aku nk ckp mengucap..dh byk kali kot..jantung aku leh kata xberdegup lama gak la..aku mcm dlm shock..
dh la br pas tgk cter ganas the expendable..mmg dlm shock xbis lg...menci sgt..


kenapa aku kisah sgt kalo pasal banjir2 nie???


xtaula mcmana nk cakap..mimpi ngeri aku selalu berkisahkan aku dalam kete dan di mana sampai satu tempat yang luas..aku akan dipukul oleh ombak yang kuat..dan aku hanyut dalam lautan air yang tiba2 jer ada..dan aku mati lemas sbb aku xpandai berenang..


banyak kali gak aku dpt mimpi macam 2..seyes..aku mmg xdpt nk elak setiap kali mimpi ngeri mesti ada pasal  air yang banyak dan aku akhirnya tenggelam..


mimpi ngeri aku selalunya xdela mcm tipikal mimpi ngeri..dalam keadaan gelap dan ada hantu or lembaga yang menakutkan..mimpi aku selalu dalam keadaan yang cerah dan mesti ada kaitan dgn bencana alam macam banjir,ombak or gempa..


so..kesimpulannya..aku ptt tggu hujan reda br bwk kete..Allahualam...

Selasa, Ogos 17, 2010

sakit~...huu~..selsema n batuk~

salam suma..


saya nk bgtau yg saya sakit..hee...daddy cakap bgsla utk cuci dosa~..


batuk2 dari minggu lepas masih lagi ada..cuma kahak dh kurang skit kot..


sore pun dh elok skit dari hari2 sebelumnya...kalo x,gelak pun pelik...


bgs gak aku sakit nie...kurang bercakap benda bukan2..dosa pun kurang:D


tp ada gak kekurangan sakit nie..


1.macam nk wt keje lab susah skit la..penat campur pening kepala..susah nk concentrate..makin sakit jadinya
2.nk wt abstrak utk UNRI pun ssh..asal nk pikir jer,ssh nk dapatkan clear head...asyik rasa panas je otak nie..ram cepat panas..hehehe~..


harap suma dapat doakan saya cepat sembuh k..:D

Isnin, Ogos 16, 2010

bercinta kerana NYA~

salam..


sebelum terlambat, saya di sini mengambil peluang ini utk mengucapkan selamat berpuasa di bulan ramadhan yang mulia..semoga kita semua mendapat barakah di bulan ramadhan.


if post ini agak mushy2..ples forgive me..xder niat pun nk wt korg rasa geli2..hurm..lama dh xblogging..mungkin kerana tidak berapa sihat yang menghambat keaktifan aku utk terus berkarya..


bercinta kerana NYA..konteks nyer impian suma hambaNya yg cintakan Nya..
doa ku dikurniakan pasangan yg dapat mendekatkan aku dgn Nya..yang mengingatkan aku betapa kecil nyer kita disisi NYA..


yg dapat menjaga kelakuan aku n percakapan ku..yang tidak pula mengunakan paksaan dalam nasihatnya..yang sentiasa memahami walaupun mencabar keegoannya..


doa ku..harap ia berkekalan hingga akhir hayat ku..menerima seadanya dan tidak merendahkan..menghormatinya seperti seorang pemimpin yg adil..


sama2 la kita munasabah diri di bulan ramadhan yg mulia nie:D

Rabu, Ogos 11, 2010

pening...hahaha~...gedik la~..

kalo kita sayang org,panggilan pe yg plg sesuai??kalo pmpuan aku leh pikir macam2..sayang,baby,manja,comel..n bla bla bla..


tp..kalo laki??abg..[alor..tipikal..xspecial]..eceh..,hubby?..[tp lum kawin g..pelik plak]...korg ada cadangan x??:D

Isnin, Ogos 09, 2010

bahaya tinggalkan barang bila amik wudhuk kt surau awam~

ingat!!amaran keras tau~..


JGN tinggalkan barang time amik wudhuk..tolong la..please2..sangat bahaya...kalo leh sangkut je kt bahu 2 kalo dh xder tmpt nk letak sangat..


oke..apsal la aku nie duk kalut sangat pasal nie??


masa aku duk temankan ja g shopping kasut 2,aku n yaya g solat kt jusco mid valley..solat maghrib..


aku masuk2 jer aku jumpa adik bff aku,si anis..muka dia gila pucat..aku tanya la..apsal bby??then dia ckp walet dia suma hilang..OMG!!!aku like xcaya jer..tanya lagi sure k dh hilang??then dia ckp,yup..dia letak kt shelf kt corner surau 2..dh hilang..astafirullah!!..sapa la yg kejam sangat 2..tau x org nk g surau g beribadat bukan pg mencuri...aiyoo..marah la kan...aku duk membebel..aku saja ckp kuat2 so sapa yg dengar leh berjaga2 dgn brg diorg...kang ada lagi yg jadi mangsa..TP..rupa2nya ADA..YA ALLAH..napa la..ada kakak 2 pun hilang gak..tmpt letak sama dgn adik kawan aku 2..kakak 2 dhla pregnant..kalo la si pencuri 2 baca nie,insaf la wei..cuba ko bayangkan ko yg hilang barang sbb dicuri oleh org len??


so, PLEASE2..jgn la tinggalkan barang time amik wudhuk..bwk je skali...bahaya!!!t nyesal xguna!!!

Ahad, Ogos 08, 2010

saya suka heppi ending~..:D

helo suma..i rindu dgn blog i sebenarnya..tp xder mende nk cter..yela kena pkr mcm2 b4 nk post kt blog nie..bukan pe..kita nie duk cter2 kosong jer..tp t ada org sentap..cmne??so far,aku xder nk kutuk org..aku suka aku tulis..haha..tp kalo tersentap,minta maaf byk2


ok pe kaitan post nie dgn hepi ending??hahaha~


aku xg tgk wyg so bukan pasal nk review cter kt panggung mana..


ari nie aku sehari suntuk temankan ja g cari kasut konvo n have fun dgn ja n yaya..:D..hahahaha~..


aku suka sgt..hepi2 dari mula smpai habis..


ok2..aku mula2 nek kete ingt nk g sogo la mula asalnyer..alih2..salah masuk simpang nk g mid valley:D..so xjadi la g sogo..g mid..then cari2 kasut yang sesuai..xder


then gila g sogo gak nek komuter sampai bank negara..adoi hai..gigih masuk koc wanita..walaupun ada jer lelaki yg mengaku wanita sbb ada jer lelaki masuk koc 2..heee~


then sampai sogo..siap terserempak bakal tunang kak huda..tp selisih jer uolls..xtegur pun..mcm la dia kenal i..hahahah~


so sampai je kt depan sogo..member's only sale..adeh..xleh la masuk unless ada kad sogo..bengong tul la..then tanpa berpikir panjang..kami bertiga g wt kad sogo..hahahah~..gila tul la time 2..


dh dpt kad sogo, g solat..hahaha~..then mulakan acara mencari kasut ja..tp xder yg cantik dan murah..samada cantik tp mahal ataupun murah tp buruk..hahahha~


kecewa..balik g mid..konon amik jer la mana dh berkenan dgn kt bata..skali xder plak saiz nyer..geram plak i..


then xputus asa lagi nie..masih lagi mencari kasut yang cantik tp murah..:D


then masuk kedai carlo rino ada sale sampai 50%..TP..harga dia SGT2 MURAH...hahaha..puas hati aku..
kasut leh dapat RM40..gila ke apa??kat sogo pun xdpt harga 2..dh la CARLO RINO..bukan jenama ntah paper kan..yay!!!


akhirnya dh dapat gak kasut idaman:D


hahaha~..mmg aku xnafikan..aku berbudi bahasa apabila memandu..termasukla angkat tangan bila nk masuk lane..aku angkat tangan kt back mirror la..so xder la org kt blkg marah..btul x??:D


so aku ingt nk singgah la upm..so lalu tol yg sebelah mines 2..yg RM1.30..haha~..xprsn dh ada line panjang queue utk tol..so aku terpaksa potong line..suh la minah 2 org 2 g angkat tangan..so dapat..


ingt trus jela..tiba kete kt blkg ktorg yg ktorg potong 2,beriringan dgn ktorg..sempatla pandang..ada budak laki kot..dia duk bg signal nk no phone..aku nie plak ingt nk ajak minum..hahaha~


then biar jela..ada simpang nk g mines 2..kete 2 bg signal nk nek g mines..so fine la..ja ckp hon la kira trima kasih diorg bg potong td..punya la terkejut aku..ada mamat macho nie duk juih mulut bagi flying kiss time nk lepas diorg..oh no!!!
terkujat suma org..hahaha~


kitorg pe lagi..sepanjang2 jalan duk gembira n gelak at the same time..gila ke pe mamat 2..adoi la..gila lawak:D


then aku ingat 2 jer episod di ganggu oleh insan nama lelaki..[eleh..tp suka..hahaha~]
then kt traffic light kt dpn equatorial hotel bangi 2..aku wt pe ntah..ada moto nie..abg hensem gak r..hahaha~....[gatal nk mampus]..hahaha~..tiba pandang aku n wt muka.. aku ckp pehal mamat nie..adeh la..


moto nie pun mcm nie communicate gak dgn aku..adeh..pe dia dh jadi nie..hahaha~..melampau plak dh aku rasa..pas nie ramah berpada2..[motip..bwk kete pun ramah k??]


hahaha~..kalo la dh ada bf,mcmana la agaknyer ??eceh..:D



Selasa, Ogos 03, 2010

[M/V]Wonder Girls 2 Different Tears English


hahaha~...saya suka sangat lagu ini!!!:D..

mari kita sama2 nyanyi:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX