Cari Blog Ini

Isnin, Oktober 31, 2011

ongoing projects!!:)




Khamis, Oktober 27, 2011

bila resah

salam sayang untuk semua:)


hai pe khabar suma kawan2?hari nie dba live dari perpustakaan UKM Tun Sri Lanang.hehe konon2 nk cari pasal absorption of Calcium Carbonate pada mengkudu.tapi akhirnya pegi melencong kt facebook dan akhirnya update blog.heeee


oh!sebenarnya saya nk ucapkan terima kasih yang tak terhingga pada suma yang selalu support saya dalam bisnes saya nie.dba terharu sangat sbb selalu nya duit bisnes yang tlg dba hidup dalam masa sesak nie.thanks alot kawan2.dba hargai sangat.dba janji dba akan buat yang terbaik.

dba sekarang risau yang amat.macam2 nk dipkirkan bila merancang nk berkawin. lagi2 kalo pihak laki nk tetapkan tarikh kawin lg setahun dari sekarang.hurm...

sapa2 yang penah datang rumah dba mesti tahu yang diba nie orang nya tidak la miskin tapi tidak mewah.sederhana tapi kadang2 terkucil gak.tp sejak abah tidak lagi menanggung kami, kehidupan kami mcm kais pagi makan pagi kais petang makan petang.tapi tidak la sampai mcm orang yang tiada rumah tuh.masih lagi bersyukur dikurniakan kawan2 yang membantu dan juga ibu yang banyak berjimat dalam kehidupan sehari2.

dba sekarang yang menanggung famili dba.mcm kelakar kan.bukan nk berlagak.tapi dba rasa tanggungjawab nie berat.sekarang dba baru je jadi GRA kt UKM balik.atas ehsan supervisor yang baik.bersyukur amat.gaji pun tidak dinafikan lebih besar dari keje kt Kenny Roger tuh.tp masalahnya duit xclear lagi untuk bulan nie.dan terasa sangat perit nya.

dba bersyukur.seyes.maafkan kalau ada yang terasa dba nie xbersyukur.bila ckp pasal nk kawin pun boleh menitis air mata.rumah pun xsempurna.saving pun xder.Ya ALLAH.maafkan la aku.aku sepatutnya bersyukur.


dba harap sangat hidup dba lebih baik dari sekarang.insyaALLAH.

Isnin, Oktober 24, 2011

saiful's konvo!:)

salam sayang untuk semua:)

love weekends! eventhough rasa nk bahagikan badan into a few places in one time.sbb byk event on sunday.sobssssssss

lama dh sepi kan?:) well,mcmana nk cter,hehe pelan-pelan kayuh. suka hati bila urusan dipermudahkan.

semalam dba hadiri konvokesyen saiful.yup with his family.saya kena jd orang gaji dier duk angkat baju jubah dier.hahaha.sabo jela -_-*

hari yang penuh dgn drama.tapi naseb suma happy ending.

day started early.kena grk dari rumah kul5pagi sbb family saiful duk kt rumah sedara diorg kt ampang.so kena la bgn pagi ke utem melaka:)

then sampai utem at 7am pas breakfast suma g masuk dewan.parent saiful jela yang dapat masuk memula.

then me n adik saiful g cari bunga untuk sepol.haha kejap saiful jap sepol.sabo jela.-_-*

tgh-tgh beli bunga nie,haish dapat phone call dari mama (mak sepol). suh datang kt khemah persiapan graduan.pelik.napa plak nk jumpa kt situ?bukan dier dh masuk dewan k?

then datang jela ke khemah tuh.suma orang ada.plus pekerja AJK majlis.hurmp..apsal kecoh2 nie?

rupanya si sepol nyer suar wane coklat.dalam guideline kena pakai suar berwarna gelap.laaaaaaaaaaa..seriau bila ckp xleh masuk hanya sbb suar wane coklat.nasib baik la ada sorg staff utem yang kebetulan saiz suar sama dengan sepol (ok,xsangka kan!mmg bernasib baik sbb saiz dier one of a kind!)

drama abis!so sepol dapat masuk with the staff's trouser.then mama minta extra pass for me n her daughter.auwwwwwwww..i can feel the love bebeyh.hehe

well drama do not ends there.AJK yang nk amikkan pas masuk 2 pun hadapi mcm2 dugaan.haish.kitorg g amik bunga yang dh tempah kt gerai bunga.then balik suppose dh abis g amik pas masuk.tp xabis2 lg amik.dgn moto xleh start nyer then salah bagi kad invitation plak.haish.

actually xder la nk masuk sgt.hehe.ok.poyo kt situ.tp bakal mak mertua dh insist.ececececeh..

esited nampak sepol amik skrol.hehe.

seb bek sepol amik skrol awal2.then dba terus bantai membuta dalam dewan yang sejuk tuh.heeeeee.dh agak2 lama bosan.g amik uda (my sister) plak.cian dier xder sapa nk amik dier kt rumah g utem sbb pakwe dier pun grad sesi yang sama gak.mcm xsedap la kita jer dapat tgk pakwe kita kan?

so pg amik dier then sampai2 je balik kt dewan besar.majlis dh abis.amik2 gmbr kt pentas.hehe.camwhoring.heeeee

congrats sepol!heee

keluarga sepol :)

hehe..us!!:P
uda & her other half!:)

heeeee~!

ahhhhhhh~!suka.hehe

my other half.eceh!
nk say tahniah to my dearest kakak pijat!dh kawen dh ko kak.aku merintih xdpt nk pegi wedding ko.dh siap wt reminder kot dalam hset.sobbssss

jugak to una my ukm coursemate yg dh tunang!! bila la turn aku plaks?

semalam dpt jumpa mama yumie!!:) suka sgt tgk perut dier.nk laga perut yumie xkasi.HAHAHA.pat la kawen.nk laga perut.eceh!sempat la kan?haha.by the time nk laga perut time kawen dh kuar baby nyer.heeee

Khamis, Oktober 20, 2011

~My Dream Veil Contest By Non-Cinderella Story~


salam sayang untuk semua :)

bismillahirahmanirahim.honestly dba xder idea.since suma pun idea sangat cute and hebat2!:)so dba just trying my luck.


by the way, nk wish cik lijah! selamat pengantin baru puan lijah!so sori xdpt nk dtg masa wedding lijah hari 2.sob2 mmg kempunan.sabo jela.

so i guess bila smpai bab veil nie. dba bayangkan veil yang simple dan ringan.tidak sarat dan juga mudah untuk bergerak :) let start k!:)hehe


ok.mula2 start google ..taip 'veil pengantin' then jumpa mantan2 pengantin kita mcm faradiba, nora anne burn & famously blogger nadia bayu. suma pun comel and cantik.


then bagi idea yang best.sebenarnya ada sorang blogger nie.mmg dba berkenan sangat2 dgn veil dier.kalo xsilap nama dier nadia.tp bukan nadia bayu la.haish.pe la nama dier.rugi xsimpan dalam folder wedding.haih. 
-_- *

orait. dba akan terangkan mcmana veil impian dba.thanks lijah for reading this.eceh.amik hati juri dulu.hehe

1. dba suka yang paras bahu je.kalo panjang pun sampai belakang badan.xsampai pinggang.i nie ganas.haha

2. dba love veil dari kain chiffon. sbb pe?dier beralun cantik sangat.aaaaaaaahhhh..berangan..

3. dba suka ada bunga 3D.haish.xabis2 dgn bunga 3D.i love dimension.ahaks!

4. dba xsuka glitz but then suka kalo ada pearls off white.nampak suci.ececece.

5. dba suka veil yang kosong.just add the patches of 3D flowers.

aya's veil.
puan ika's veil (taken from here

xpun dari jaja nyer veil...owh i love patches flower!

comel kan kan?? (taken from intan!hehe)
i wish leh dapat these veil.hehe.seriously if i've got this.leh cross out veil dalam pencarian saya.eceh!hehe

for those yang ada idea your own personalised veil tapi tangan xbedung macam dba. please join this contest tau!:) here are the details http://non-cinderella-story.blogspot.com/p/contest.html 


ok skrg saya kena tag tiga orang. haaa..sapa nk veil free??hehe

2. nora

p.s: menang kalah adat pertandingan. :) may the best girl wins!:) muah! :)

Rabu, Oktober 19, 2011

adawiyah's wedding!:)

salam sayang untuk semua :P

haha..br nk update kan?suma pun dh basi.sbb dh tgk gmbr kt fb yaty.and review yaty kan?haha..sori3 br nk update.bz nor..hahaha

let start with picture that i loved most hehe

hehe 
owh..suka sgt photobooth!hehe 
ruangan guestbook:)
from us saiful & adibah <3 
hehe gmbr kepala sapa la tuh.potong stim btul la~
gorgeous ada~! :) tp yg len suma cantik!!!suka!!

thanks for inviting ada!saya xbyk tangkap gmbr.huuu~..

p.s : suka dpt jumpa yaty & fariza :) korang cantik!!!hehe

love,

adibah.

Isnin, Oktober 17, 2011

need a photographer for your photoboothcorner?

salam sayang untuk semua

hehe..i guess tajuk dh menunjukkan segala nya.hehe dba skrg nk tlg all bride to be dalam merealisasikan impian untuk mendapatkan tukang amik gmbr kt photoboothcorner korang:)hehe

best x idea kalo kami sediakan photoboothcorner plus with a photographer?right now kami letak harga rm400 for service baru nie..but then we will make sure our service if up to your needs:) chewah.mcm nk kempen pilihanraya plaks.hehe

td borak dgn abg wira.dier bg idea yang sangat best!letak videocam kt photoboothcorner!!so guest leh bg wish yang live siap dgn mimik2 muka.ok x korang??bestnyer!!!kalo dpt realisasikannya!:)


till next time!!love korang to the max!



attention to all participant!

salam sayang untuk semua:)

just nk inform please give us your address for delivery of gift:)thanks alot girls :)

1. Renee Meow
2. Zimie
3. Nanie
4. Sykeyra
5. Zaila
6. Habibah
7. Wanie
8. Nora
9. Anna
10. Nida
11. Kerry
12. Mrs Sallehuddin :)


those that have been crossed out, we already have the details.please email us ok for those who haven't :)

thanks alot.


next entry, review on adawiyah's wedding :)

Jumaat, Oktober 14, 2011

the announcement!!:)

salam sayang untuk semua:)


at last br dapat nk announce the winner!:)


first of all thanks untuk semua peserta:)thanks tau!:)i love you all!:)

t for those yang menang hadiah 1st, 2nd and 3rd sila beri alamat n no tel plus with event majlis dan tarikh & masa majlis :)hehe

tahniah for all the winner!!:)


grand prize : RENEE MEOW -we love your sketch!and please to tell we love to do it for you on your big day!:)

second prize : CIK ZIMIE - oh!we both love the idea of having board telling the guest about the photobooth. certainly you give us the ideas!:)

third prize: NANIE - we love rainbow:) thanks darling!:)

as for fourth to ninth as follows

4. sykeyra
5. zaila
6. habibah
7.wanie
8. nora
9. anna

for the tenth to twelveth

10. nida
11.kerry
12.mrs sallehuddin

Khamis, Oktober 13, 2011

ok dh leh start kumpul duit.hehe

salam sayang untuk semua:)



hehe hari nie hari yang sangat menggembirakan.eceh!sbb smlm encek saiful dh bg green light kumpul material untuk majlis kami.so right now nk kumpul duit la kan.sbb kalo boleh xnk la pinjam duit untuk kawin.banyak lagi yang lebih penting dari majlis kawin.especially life after married.haish.aku risau hokeyh!

korang kalo aku nk kawin tahun depan hujung tahun kan, macamana nk kumpul duit eyh?

if wedding budget dalam rm20k. each month kena kumpul rm840 kan?haish.i wish i am a billionaire.huhu

if before this berangan jer, right now ia akan jadi reality.eceh!doakan korang!


eh pasal hadiah 2 kan,kitorang br decide hadiah grand prize jer.haish.malam nie br leh tgk list hadiah untuk semua orang...hepi thursday korang!!!:)

Selasa, Oktober 11, 2011

list of prizes!:)

salam sayang untuk semua:)


sori for the delay.insyaALLAH in this week we will announce the winner!!:)


here's goes the prizes!


grand prize! - our lovely package C = instant camera, easel, prop box, 2 instant film and canvas printing + coupon kenny rogers one complimentary kenny quarter meal with purchase of one kenny's quarter meal. :)hehe 


second grand prize: our package B = instant camera, easel, prop box and 2 instant filem + gift certificate of kenny rogers (rm10)


third prize: our package A = instant camera, easel and prop box. plus gift certificate of kenny rogers (rm10)


consolation prizes : 


from 4th to 9th place = each will receive voucher of rm10 from us + gift certificate of kenny rogers worth of rm10 


10th to 12th place : each will receive a voucher of rm10 from us:)




next entry will be the announcing the winner!dont worry everyone will get their prize!:)

Jumaat, Oktober 07, 2011

hehe WVV :P

salam sayang untuk semua :)

alhamdulillah dh dapat kete baru :)


hehe gmbr nie je leh tunjuk :P
next post.nk g tau list of hadiah yang menanti our participants!!:) stay tuned ah!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX