Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Selasa, Jun 05, 2012

Sarjana Makanan : Update!

Sekarang sedang menulis untuk journal. Yang paling susah aku rasa buat perbincangan. Nasib baik dalam bahasa inggeris. Cuma sakit la aku nk membaca journal orang lain. Banyak woo kena baca. Tapi bukan semua boleh guna, boleh ngam. 

Susah? Memangla. Dh ckp sarjana. Kalau senang, mesti aku dh abis belajar dh sekarang. HEHE.

Suma tuh mind set kita jer. Journal nie penting untuk aku dapat Sarjana. Syarat wajib untuk pelajar Sarjana Makanan melalui penyelidikan lulus.Kalau tak ada, alamatnya lambat lagi la aku nk graduasi.

Perjalanan kerja makmal? So far so good. Aku banyak kena baca balik sebab journal yang aku ikut selama nie tak sesuai dgn kajian aku. Aku kena mencipta kaedah baru melalui kaedah yang sedia ada. Mmg portal ukm/library tuh website kegemaran aku sekarang nie. HEHE

Pejam celik, pejam celik dah nk abis semester nie. Aku target journal aku nie mesti publish dalam tahun nie. So, lepas tuh aku boleh concentrate nk writing tesis dan viva :) HEHE

Pastuh leh kawin :P

5 ulasan:

oshinz berkata...

chaiyuk chaiyuk.. kite pun tengah struggle. hehehe.

lovelyadibah berkata...

oshin pun tgh struggle nk abiskan master k?:) meh kita sesama siapkan!

nYomeL berkata...

chaiyuk dba! all the best. cepat abeskan master. pastuh leh kawen. hoyeahhh.. tihihi.. ;)

♥ balkidz_hunny ♥ berkata...

aku pun tgh pikir nak tulis journal & buat research. pening lah hoiii.

lovelyadibah berkata...

nyomel! yeah! nk kawin!HEHE

kid: tau takpe.hebat dh nie membaca journal.harap2 la mantap journal nyer.eceh!meh sesama jom buat jurnal.HEHE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX