Cari Blog Ini

Isnin, Disember 29, 2008

hehehe....love story...:)

skrg kul 10 malam...29 disember 2008...kt rumah kak ila...sambil melihat cter best kt tv3-kungfu hustle...yeah2...huhu...love story nie adalah lagu taylor swift yang besh r gak...about romeo and juliet..:)sweet story that been immortalized in a story that we'll cherish and felt by it...aku pun berharap aku dapat cerita cinta seperti itu...walaupun hati aku nie masih mencintai tapi dia bukan milikku...:)tetapi aku mahu mencintai selamanya..selagi hati nie masih bernyawa dan mempunyai kasih dan sayang,selagi itu la aku mahu mencintai...aku tiada berharap akan kesudahan yang baik..cukupla dengan melihat dia bahagia walaupun bukan hati nie pilihannya...aku tau betapa org lain yang melihat ku sebagai bodoh dan tiada berakal..namun aku telah cuba untuk tidak mencintai,hati nie xmampu...mungkin itu salah aku..tetapi tiada apa yang boleh aku wat untuk tidak mencintai...setiap kali aku bersama dia,hati nie riang sekali tiada apa yang boleh wt aku bersedih apabila bersama..apa kah itu namanya cinta?apabila bersama rasa masa berjalan begitu pantas...wah..aku terlalu mendesak..tipula jikalau aku katakan aku tidak menangisi ketiadaan dia disisi..lagi2 jika dia telah pun punya buah hati..namun begitu.aku xmahu lagi menyusahkan rakan2 tentang rasa sedih aku tentang perasaan aku..aku biarkan saja perasaan itu berlalu ...dan jauh di sudut hati aku nie...aku doakan kebahagiaan dan kesejahteraan dia...aku sentiasa menyokong dan menerima dia...maafkan aku jika aku terlalu beremosional...aku rasa hanya di sini je tempat aku dapat meluahkan rasa aku...:)

Selasa, Disember 23, 2008

PENAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^^

OMG!!!!!!lately teramatla sibuk...tolong!!!help...kenapa r lab aku nie sgt memenatkan?why?seyes..dua tiga hari nie aku pegi pagi blk petang...mak ai..gila keje pun ada gak..dh la byk gak barang kt tingkat 1 sedangkan aku wt lab kt tingkat 3...bayangkan aku naik turun tangga...seyes penat..lif ada, but then lambat sgt...kalo aku naik tangga, lif 2 baru gerak ke atas..2 r yang wat aku lagi rela naik turun pakai tangga..tapi penat...2 r yang perlu aku bayar...setiap hari aku rasa xcukup nafas...xsempat nk g toilet pun..bayangkan punya r bz sampaikan nk makan g toilet pun rasa xsempat..nie pun aku curi2 masa utk g toilet and makan n g solat...kalo x,xder maknanya nk berehat...kadang2 aku jeles tgk akak-akak master yang rilek baca blog, baca paper dengan bergurau senda sesama mereka...kalo r diorg tlg aku ada gak faedahnya..nie x,wat aku jadi jeles jer...apa-apa pun ketahui la..bahawa aku sgt penat...harap2 dapat keputusan eksperimen yang bagus...harap2 r..sedih plus penat dengan perasaan yang tidak dapat dibendung lagi...Ya Allah, kuatkan la iman ku,tenangkan fikiranku dan tabahkan keazamanku....Amin...

Jumaat, Disember 19, 2008

wedding ...tag by kak nawal..huh..

wah...wedding!i'm not really into it..kena k jawab?

1. How old are you?
21

2. Are you single?
xla..gantung tak bertali

3. In what age do you think you’ll get married?
hurmmm...ntah..xder prsn nk kawin...

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
hurmmm...xnak r dgn dier

5. If not, who do you want to marry?
hurmmmm...adala

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
ikt adat kot

7. Your ideal motif?
ntahla...

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
xske nyer jawab soklan mcm nie!!!!!!!!

9. How many guests do you think you’ll invite?
kalo xkawin lagi bagus..

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
neither

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
paper je r

12. How many layers of cake do you want to have?
xnk kawin!

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
hurmmmm...xfhm k?aku xnk kawin!

14. When do you want to get married, evening or morning?
xtau

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
dunno

16. Do you like a grand entrance for your groom?
hurmmmmmmm...ntahlah

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
perlu k?

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
huh?pening...

19. What age do you want to get married?
xnk kawin la!

20. Describe your ideal husband/wife
hurmmmmm...

21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
hurmmmm....xtau

22. Champagne or red wine?
org islam mana leh minum arak!

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
hurmmmmm...xnk kawin!

24. Money or household item?
xnk kawin!

25. Who will pay for the bills?
bill pe?

26. Are you ready for married life?
never!

27. Will u always be true to your wife/husband
insyaAllah..

28. How many kids do you like to have?
hish!xkawin mana nk dpt anak!

29. A new house for a newly wed or an old one?
huish..byk tanya r plak..jwpn nya ske hati aku r

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
huh?igt pe kawin ske2?

31. What kind of cuisine would you like for your wedding?
lauk kari

32. Will u record your honeymoon in a cd or dvd?
hish...xkawin r!

33. Whose wedding plans would you like to know next? Choose 5 person.
hish...tag org lagi...xnk wt..huhu....

the day the earth stood still...


hello all,hehe...hari nie nk cerita pasal semalam...semalam kak nawal yg mmg gler tgk wyg ajak g tgk wyg..well aku ok jer..no problem...then xtau nk tgk cter pe...then akak nk sgt tgk cerita nie the day the earth stood still..well,aku xder yg berkenan sgt...so ikt kan jer..ehe..then dapat seat tgh kt atas c9-c10..sebelah aku couple and laki yg duk seblh aku..sebelah kak nawal plak suma lelaki..xkisahla..then cerita 2 pun start r..huhu..mainly cter pasal mcmana tamadun len dari angkasa lepas nk lenyapkan spesies manusia dari muka bumi..boring sgt..lame!ntah paper..dh la boring dgn jln cter yang pelik dan bagi aku xder arah tuju...pas2 ditambah lagi dgn org sebelah kak nawal yang bercakap mcm kt rumah sendiri...bengkak jer..hehe...ok..so for those who like to watch the day the earth stood still,u can save ur money..dun go..boring sgt!

breast cancer

hurmmmmmm.......hari nie ada appointment dgn hukm klinik surgeri...about the suspect having breast cancer...hurmmm.....so far nothing to be worried about as the symptom are just merely the lump..besides that, nothing suspicious...well,so aku pegi r ke hukm dgn hati yang berdebar-debar..dhla almost terlepas appointment..sbb appointment sepatutnya kul 9 pagi but then traffic jam kt dpn isetan cheras 2 tgh upgrade jalan...hish...menyesal ak...bayangkan dari tol cheras 2 smpai kt isetan...padat!xkisahla...tp yg pntg smpai tepat pada masanya..dh smpai tepat pada masanya..ok,setel 1 masalah..then tggu dier pggl dengan no giliran...but then...org len yang dtg kemudian dari aku dapat nombor dulu...aik?mana adil mcm nie...after 1/2 jam tggu,aku xpuas hati...dhla ms sampai men biar je kak nawal g parking kete viva..kalo abah tau,mampus kena dgr syarahan dier...mmg aku rasa tidak senang duduk...aku g tanya kt kak receptionist 2...'kak,lambat lagi k?'...dia jawab selamber jer...'dik nie kes baru.kena daftar dgn pusat (sumtin tapi xingt pe).tapi server down plak..kena tggu lambat skit. tapi jgn risau akak dh reserve nombor utk adik...hurm...aku tanya lagi'agak2 lama lagi ke?'...dier jawab xtau la dik tapi kalo nk g makan pg r'..hish...geram tul r...so aku dgn prsn marahnya g cari akak...hish...lama gak r nk cari...dh la xdpt reach no phone dier..mula2 ingt dier pakai celcom...g r minta no celcom kt yana cozmate kitorg...dier mesti ada no phone celcom kak nawal...dh dpt tapi msh xdapt nk contak dier...penat gak r berlari ke dalam ke luar nk cari akak aku yang sorg 2...pas2 last2 baru teringt...kalo kt dalam klinik surgeri 2 mana ada line phone...especially maxis...huh...cepat2 g klinik surgeri...nah...btul pun sangkaan aku..dier ada kt situ sambil baca buku twiight walaupun dier dh baca buku 2...i guess saje nk hilangkan boring dier temankan aku...dier 2 mmg baik orgnya...bab2 nk temankan org serahkan pada dier...she has a very passionate heart...i love u kak...ok habis setel masalah aku yang kedua...huhu...jumpa akak dier ckp nama aku dah dipanggil...then aku cpt2 g kaunter tanya kan nombor aku...nombor aku 2050...by that time...baru 2023...huish...lama lg aku kena tggu nie...mula2 leh r...borak2 jap dgn akak citer mcamana leh g kuar...cari dier n mcamana leh teringt dier kt klinik suma...then...dh jadi boring...nombor 2 seems xgerak langsung..then ckp dgn akak...'jom r kak kt g makan dl'..then off we went to the cafeteria kt mula2 skali sebelum smpai ke klinik surgeri 2...then when makan nasi lemak...huhu...ada gak ush2 kalo2 ada mamat doktor yang hensem utk dingorat..tp xder..ehe...then dh kenyang g blk kt klinik with hope that it will be soon till my nombor..but then rupanya baru 2032..eeiiiiii...sabar jela...then tggu gak..baca paper...then nombor aku kena panggil...alamak ...takutla plak...tadi bkn men g rasa nk mengamuk dgn sistem yang lembap 2...then 2050 bilik 9...aku pun pegi r k bilik 2...aku disambut dgn sorg dr lelaki cina (yikes!men!) dalam lingkungan usia 30-an dan ada 2 lelaki(laki lagi!) dan sorg pmpuan sebaya aku...aik?pehal ramai sgt nie...pas2 aku fhm sendiri..diorg nie tgh belajar...dan aku salah satu spesimen untuk diselongkar...takut plak aku...dr pun start tanya..nama doktor 2 tan guan hee...aku tgk kt dier nyer kad matrik...dier tanya aku pelajar kt ner?then amik kos pe...t keje jd pe...lps suai kenal...dier bgtau aku kenapa ada pelajar perubatan dgn dier...huhu...kalo dier xbgtau pun aku leh agak...then the scary part...jeng3....so dh lama tau ada gumpalan 2?rasa dier membesar k atau sama jer?keluarga ada yang menghidap penyakit kanser?huhu...soklan2 yang mampu membuatkan aku ketakutan...then aku kena hadapi semua nie...then aku jawab satu persatu dgn jelas...dh lama dh dr..dr saya tingkatan 1 lg..tapi saya xberani nk check dgn pakar...baru skrg nk periksa..keluarga saya takder yang penah hidap kanser...huh...ok..skrg saya nk check...kat dr 2...(alamak!malunyer)...dier nk ajak semua pelajar td 2 tgk breast aku...dier tanya aku...then aku jawab...minta maaflah dr...saya segan r..then aku tunjuk breast aku kt dr dier n pelajar pempuan yang ada td...after dier dh periksa dier bg dua susulan pemeriksaan...satu "Fine Needle Aspiration Cytology (FNAC)" utk ambil sample dari gumpalan 2 utk dianalisis samada sel gumpalan 2 kanser atau tidak dan satu lagi wt ultrasound...utk check if ada lagi ketulan yang tidak dapat dikesan...aku pun g r fnac 2...mak ai...ramai gak...dier walk-in jer...so aku tggu r giliran ak...then sampai giliran aku...takut btul...aku just leh berharap jer...then masuk ada doktor laki (laki lagi!)abisla aku...malu yang teramat sgt...then nk wt mcmana...wt je r...ada assistan dier sorg pmpuan melayu...ok r skit xder prsn aku 2 xkeruan jer...jumpa doktor 2...tua kot...dalam area 40 an..kulit hitam..india kot..aku agak jer...then dier suh aku baring...dier nk amik smaple gumpalan 2 dari breast aku...aku takut...adalah dalam 1 minit aku duk merengek kt doktor dgn assistant dier...takut sgt...air mata aku dh nk mengalir dh...punya r tkt nk kena inject...then aku selambe jer r...nk mengada2 pun bukan dapat pe...then doktor tunjuk r jarum yang akan menusuk ke dalam kulit aku...mak ai...tebal jarum 2 mcm paku ...seyes...takutla...then doktor 2 kata relax...then dier start cucuk...mak ai...mmmg sakit!!!!!!!!!!!!sabar jer r...mmg dh menangis...biar je r...then aku dh selesai aku pun wt appointment baru...hurmmmm...t kena wt ultrasound...2 xsempat nk wt td...so aku wt len kali je r...k all...nite..:P

Selasa, Disember 16, 2008

twilight!!!!!!!!


hehehe...td ptg tgk twilight sekali lg...OMG!!!giler twilight oredi...kena badi kak nawal r nie...craze enuf bout it...making me going out of control...heheh...love edwards so much...:)hehe...ske sgt2...he is so gorgeous!!i wish my future or someone that i will love sumday will be just or almost like him..ekekeke...edward r my so hot crush!!!..i'm so envy of bella who have won edwards heart...i want to see edwards again in the sequel of twilight...i love him..so much...:)kekekeke...twilight is so good until everything about the twilight;soundtrack,cars,and the places r really lighten me up...huhu...now i understand why kak nawal become so obbessed with the twilight..well 2 thumb up to the director catherine hatwick (hehe...i just spelled it)and the others crew that make my edwards alive!also not forgetting the most important person who made all into reality...stephanie meyer...without her vivid dream about the couple in the forest...this will never come true...

Isnin, Disember 15, 2008

tagging!

ayok...aku kena taq....walaupun aku nie xramai kawan(realiti dan alam siber)..tapi nk wt cmne..so jawab jela soklan yang diberi

1. Sesiapa yang kena tag, 10 sesuatu berkenaan orang yang men'tag' dia.

Nawal
- 22 tahun
- dh berpunya..ramai yang patah hati...heheh
- dier ske twilight skrg nie...
- pandai masak...akak masak utk adik!
- hehe...very strong character(tau apa yang dia mahu)
- movies freak!
- ske sgt memblogging
- sll tension dgn lab work
- pe ea?ske gosip kot


2. Orang yang kena tag kena tulis tentang dirinya.

- suka coklat
- 21 tahun
- bakal grad tahun depan insyaAllah (sama la dgn kak nawal)
- suke kucing (hehe..dulu geli dgn kucing)
- ske twilight gak..tp xseobses kak nawal
- berangan menjadi isteri solehah dan ibu mithali (kawin????xder prsn nk kawin)
- sayang famili tapi tak reti luahkan (cian kak nawal...huhu)
- xsingle tp mcm single...(macamana 2?)
- kuat nangis!
- boring girl...

hehe...sori kak..copy and paste...ekekeke

3. At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

lor...kena k!xnk wt...hehe...

Sabtu, Disember 13, 2008

kenduri kawin kak fairuz

hari ini 13 disember 2008,kak fairuz felo blok d melangsungkan perkahwinannya dengan jurutera (engineer) di sime darby...(kata kak ila)...aku,kak ila,kak nawal,cuya,andi dan kak ina g muar rumah kak fairuz sempena majlis perkahwinannya:)these some of the pictures taken....


Sabtu, Disember 06, 2008

landslide....

hurmmm...by the time i post this blog...br jer terjadi...at bukit antarabangsa...whoa...sumting that happens when raining seasons.well,i not like to agree with the incident..but this accident really give a terrible sight and fright to all who see and survives from it..




well,this is just one of the pictures i get from the star online...:(..OMG!!!you guys can search for the latest news from the web...from the news..it happens after 15 years of the infamous landslide of highland towers...that killed 48 people..which left dreadful memories...now it coming all together again...OMG again!!!i can remember like it was yesterday...masa 2 i was just 6years old...masa 2 gak highland tower nyer case...hurmmm...well,agak2 berapa ramai r yang terkorban?please help to those in need..as for me blogger all that we can do is to give thought to the public out there...let it be a powerful lesson to all,think for ur safety first when considering a place to call home....

hari raya haji:)

at last ada gak masa utk ak luahkan perasaan dalam hati ku..lepas sibuk dengan lab yang mcm b*** dengan prof yang sgt r 'caring'..huh...so miserable when to think about it..hehehe...hari raya haji...well bagi aku xder yang special pun..sama je mcm cuti yang len..duk kt rumah nie..boring tul...tapi nk wt mcamana..at least dpt rest dari wt lab yang mcm Ba*****.argh!!!!!!!!tensen gler bl fpr pasal lab...lab yang ak kena wt nie sgt r remeh...seyes..mcm nk mati ..wt nyer baru suku...gler....well...2 jer nk membebel...well,to all hepi eid adha mubarak...love u all...mmmmmmmuuuuuuaaaaahhhhh......:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX