Cari Blog Ini

Rabu, Mac 31, 2010

alhamdulillah~..:D

yay!!!hepi2..hepi2..hepi2...[haih. bp byk da~]


aku nie excited sgt...2 great story!!


ok2...napa aku hepi sangat nih??


aku kan dh pg interview NSF awal bulan ari 2..yay!!!!dapat biasiswa NSF!!!:D


hahaha~...hepi sgt2!!:D


2 satu..


satu lagi...


hehehe~...aku dapat panggilan dari SPA


PEPERIKSAAN KHAS MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM GRED 41


yay!!!:D


hahaha~..tp bapak susah dow...skrg nk cari plak buku 'MALAYSIA KITA'

Isnin, Mac 29, 2010

P.U.L.A.U P.E.R.H.E.N.T.I.A.N!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hahaha~...i'm really in holiday mood!!cannot think of other thing dah~...nk g meroyan/sunbathing/relaxing kt pulau perhentian...

pulau perhentian is just soooo beautifulll~...eceh..lum pg lg dh ckp beautifull!!hahaha~..over plaks!
suka tgk pantai dia~...sgt putih n laut dia biru~...uwaaaaaaaaaa~...mesti best jer~


tgk kt PULAUPERHENTIAN...uwaaaaa~...yay!!!sonok!!



Ahad, Mac 28, 2010

negative thinking~..why it is contagious??

is it??is it really that contagious??i felt it a lot worst than H1N1..


there are so much more bad thing than good thing about the negative thinking...
seriously guys!!think!!
if u already that negative thinking,
of course that negative will come back at you..please wake up!!


why certain people is so much luckier than some people??
is not because of luck alone...it is because that certain people thinking the right way..YES!!
by being positive...


urgh!!i'm not going to listen any of those craps anymore..
such as..No, you are not going to be a good girl if u can't cook..
or No, be ashamed of urself...on what reason??


hello!!i'm not a child anymore..u cannot abuse mentally on me anymore..
is not going to work ok!!

ZOO!!

huu~...semalam g zoo dgn anies..yup..my bff dari kecik lg...


temankan dia n adik2 dia g zoo...


best k g zoo??boleh la~..kalo sapa minat nk amik gmbr n peminat binatang best la kot...~
aku??hahaha~..dua2 pun bukan~


rupanya zoo negara 2 sgt besar oke!!..sangat2..best aku nie menapak tgk satu2 binatang kt situ..hahaha~
adik2 anies suka la kan...(kalo aku bwk adik2 aku mesti diorg bosan)


seb baik cuaca oke..cuma panas sgt la~..abis makeup i!!:D..hhehe~
dh abis tgk zoo,perut pun lapar..g singgah McD..[lapar k??aku rasa aku kehausan ada la~..hahaha~]


then balik rumah~..


nk tau lg lanjut silala ke website zoonegara


[hahah~..nmpk sgt xbp best..pengolahan cter sgt membosankan~..hahaha~]

Khamis, Mac 25, 2010

MoU

eh apa 2??


xkan xtau...Memorandum of Understanding...huuu~...


td petang at 2.30pm..aku pg MoU Mamee dgn UKM..wah..hebat~..
t Mamee nk wt kerjasama dgn program Sains Makanan..:D..yay!!!
nk dapat kajian!!:D..suka!!hahaha~..


tp la kan..yang lagi2 aku suka..abis memorandum 2...hahaha~..makan la pe lagi...heee~..
paper pun aku rasa salute pada Program Sains Makanan yg tidak putus asa dalam menaikkan nama Sains Makanan..[sbb kadang2 aku rasa Program Sains Makanan ni di pandang eteng..(wow..eteng..hee~..)]


cuma 2 la..harapan menggunung dapat hamper k goodies k..hahaha~...[datang xikhlas!!:D]
paper pun..my daddy datang gak MoU 2..mungkin ada kaitan dgn dia kot..
yela kitorang nie dalam processing food~..mamee pun nk wt kajian atas kandungan acrelemide[eh..btul k eja nie??] bila produk di goreng...


huu~...sonok gak tgk MoU..[tiba..pelik tul]

Selasa, Mac 23, 2010

gel filtration chromatography~

adeh...pe plak nie??


nie la benda method yg aku kena wt plak t...dh nama scientist..kena la pandai bab2 alah nie...


tp tgk nama pun dh bosan..secara amnyer..benda nie untuk menapis benda yang aku nk buang dari solution aku 2...


nie pun dr yg bg suggestion...[yea!!!lepas seksa!!]


haha~...tp 2 la...kena la bg aku keje..kalo xasyik main2 jer..[eh..memandai jer~..:P]

chaiyok2!!:D...huu~

Isnin, Mac 22, 2010

jodoh..:D

ok2..napa cter pasal jodoh nie??


aku jumpa kawan aku kt kl baru2 nie...well,borak2 pasal dia dh tunang suma la kan..


cter dia tunang pun macam fairytale...jumpa soka then tunang..n akan kawin insyaAllah dalam bulan 6 nie..


mcmana??dia pun ckp dia fokuskan kt dalam hati dia yg dia nk jumpa dgn jodoh dia..hurmm...


dia syorkan kat aku..tau la kan ...aku mmg ada masalah bab nie...bukan aku xnak cuba...[xkisahla kalo xnk percaya pun..]


then dia ckp mcm nie..tulis pe yg kita nk kt noticeboard k or kt hset k mcmana org yang kita nk 2..then bila exactly nk jumpa..


aku mcm xcaya jer..tp i'll take the chances..bukan pe..aku mmg nk move on...


so contohnya mcm nie:


"Ya Allah, kau jodohkanlah aku pada 15 Disember 2010 dengan lelaki yang tampan, taat kepadaMu, direstui oleh keluarga ku,baik hati,bijak,kaya, kelakar dan rajin"


pe lagi kawan2..jom amalkan..aku nk letak kt hset..:D

Jumaat, Mac 19, 2010

hope n dream

ya ya..we as humans do need hope n dream..but as day goes along[plus when i have menstrual problem..hurm..]
i do felt hard n difficult...really felt lost n alone...i really wish i can have everything that i want...i wish i have more money,more time for myself..have time to learn new thing..to be someone else...


the things is..i felt alone~...i want to be in love..BUT..seriously i am afraid...what if one guy just aiming for my money, my body, or my looks??i really need someone to be my best friend..hahaha~...what a desperate person..hahaha~..


so i just wait...haha~..really...not going to chase anyone...no...penat..biarla..wait n see~ :D

Khamis, Mac 18, 2010

arghh!!!!!!!

oke..oke...i'm really at my peak of tension right now..urgh!!!!!!!!napala susah sgt aku nk wt keje lab???aku rasa blur jer...mcm ada je halangan...skrg nie dr push aku...aku rasa tension la~...

Rabu, Mac 17, 2010

meeting dgn dr yusof

hari nie ada meeting dgn my SV..dr yusof maskat..[sayang my daddy]


here's goes nothing


ketuk pintu bilik dr...knock3..[ahh..dr nie ada k x???wt suspen jer]..
dalam 5 saat gak la~..ingt nk blah jer..tetiba dgr bunyi dari dalam[ahh..ada plak..nie yg kecut perut nie]


tup..bunyi pintu dibuka selak kunci[eh selak k??paper la ea]..


aku pun buka pintu...[seyes berdebar...daym!!]


aku:dr..assalamualaikum dr..ingt dr xder td..


dr:ada


[erkk!!mood mcm xok jer..abis la aku]


trus aku mula kan meeting..


aku:dr..saya xdapat la cari pasal removal of buffer salt..[aduh...mmg matila aku]


dr:huh??...


[muka dr seyes sgt...pas2 senyap gler..xdpt tangkap langsung pe yg dr pkrkan]


dr: meh saya tgk journal kamu...[then silent killer...mmg rs nk cabut jer dari bilik dr]


then dh nyelak suma journal aku..dia taip kt desktop dia...senyap lg..aduh...mmg aku takut~...


dr:cuba kamu baca artikel nie..[then dia dok print...senyap lg...argh!!!tensen nyer!!!]


then dia suh aku baca artikel..


pas2 dia suh aku cari solution utk selesaikan masalah aku 2..bengang tul...


dia gak marah pasal aku xwt lg HPLC, yield percentage and fraction of oligochitosan ...[haih...]


at last aku mintak maaf...bukan aku xcari..cuma mungkin cara aku cari salah..seb baik dia fhm...cuma yela kan..aku cuba dh...wt aku rasa sedih kena mcm 2..[dr sgt care oke!!..huuu~]..so dia ckp solution utk dapatkan bahan..cari kt google k..tukar keywords..seb baik dia dh cool blk...


at least dia senyum gak last2...


[dr. saya janji saya akan cuba sehabis mungkin!!!]

luahan hati yg sedang lara

salam~


lama xblogging~..well..skrg tgh wt lab..tp still aku tgh celaru n keliru~...


kadang2 aku rasa semangat aku hilang pergi dgn masa yg berlalu~..
aku iri hati dgn mereka yg kurang keupayaan tp mahu untuk terus berjuang..
dari mana mereka dapat semangat 2 sendiri walhal tiada yg membantu~..
hati mereka begitu kuat untuk meneruskan kehidupan yg suma tau tidak akan lebih baik pun..
tp mengapa??mereka tetap lebih gigih...


mereka menjadi inspirasi kepada ku..
aku malu dgn mereka yg mahu hidup..sedangkan aku rasa lebih baik aku mati~..
aku mahu untuk terus hidup...hidup ini mmg susah~...
lebih2 lagi bila kita rasa susah~..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX