Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Selasa, Julai 05, 2011

kebaya labuh & baju riau pahang

salam sayang untuk semua:)

hehe.gatal je kan aku.hari sabtu g temankan adik aku g library negara.hehe saja je.dier nk cari pasal pantang larang kaum kadazan untuk projek kelas dier.haku?asyik pikirkan pasal pakaian pe yang sesuai untuk kawin nnt.HAHA


then aku jumpa satu buku nie.not sure plak pe nama buku 2.tapi dier cerita semua jenis kain fabrik zaman dahulu kala sampaila design baju time tue kt tanah melayu nie.mmg kewl abis.hehe


definisi baju kebaya labuh - labuh hingga ke paras lutut. pesak dari tengkuk hingga ke kaki baju.meh kita layan gambar.:)


memori kedah
Baju kebaya labuh yang menggunakan fabrik songket menampilkan perasaan klasik dan sangat sesuai untuk dipakai ketika hari persandingan. Lebih cantik sekiranya menambah aksesori seperti kerongsang emas atau rantai emas labuh  hehe qoute dari sini 


baju riau pahang. kalo ikutkan dier mcm baju kebaya labuh.cuma dier ada kancing di bahagian leher seperti baju kurung cekak musang.tetapi uniknyer dier bebutang hingga ke bawah. [2 yang aku tengok la kt dalam buku 2]


pahang delights yang riau pahang wane ungu 2:)

kalo xsilap baju riau pahang nie ada kekek gantung dan pesak kembang:)hehe


haish..berangan nk design songket tue dengan baju jenis pe..hehe

8 ulasan:

yUmIe berkata...

i really love kurung riau pahang.but personally utk kurung riau,yumie lbh suke kain yg lembut sbb nt die akn nmpk lebih beralun dan cantik.klu songket,yumie rse mcm kurung cantik skt if buat kurung riau..tp songket klu buat kebaya labuh mmg superb..klasik abs..huhu

Hunny Kitty berkata...

cantiknya kebaya riau tuh....dulu berangan nak buat baju bertandang...last2 nak kene pakai dress..skang berangan nak buat baju raya...tapi tak pegi tempah pun.....*sigh*

K.I.N.A berkata...

baju pahang comel2 macam orangnye..:P

baju kahwin aku kebaya labuh!

UyaRayza berkata...

KEBAYA LABUH CANTEK HEHE..N RIAU PAHANG SOPAN HEHEHE..SO UYA COTE RIAU PAHANG..NAMPAK KEMELAYUAN,KESOPANAN AND KELEMBUATAN HEHEHE...SUKE2

~ NANA ~ berkata...

body i x sesuai pakai kurung riau coz nmpk sgt gemok...hihi...org kurus sgt sesuai!

Miss Sunshine berkata...

kain singket buat kebaya... mesti cantik... ^_^

iedayah berkata...

dear..bdy i xcntik pki bju riau phg..tp bdy u 100% i rs sgt sesuai dgn u.sbb ms u dtg mljis i,i tgk pic bdy u..hahaha.wt kebaye pn cntik gk dbah..ngee..=p

Cik Puan Nadia berkata...

saya suka baju riau pahang sbb dpt menyembunyikan hips saya yg lebar ini. hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX