Cari Blog Ini

Khamis, Julai 28, 2011

pertandingan mencari idea kreatif!:)

salam sayang untuk semua

hehe..lama dah mencari masa untuk menlancarkan pertandingan ini.tapi konon2 bz tue yang tak lancar2 kan.haha.

nie ada la untuk semua pembaca tegar blog lovelyadibah. thanks alot sbb selalu sngt singgah dan beri pendapat dan komen.sayang korang semua.for those yang nk join pun xpe.kita mmg mengalu2kan pernyertaan dari semua orang yang sudi.hehe



not to worry. xder kena like pun.eceh.tp kalo nk like fanpage thephotoboothcorner leh g kt sini 
hadiah utama je yang ada?haha.not to worry.prizes bukan untuk grand prize je.coming soon.korang pe lg.leh ar wt entry yang best2!:)



Rabu, Julai 27, 2011

penjual songket vietnam

salam sayang untuk semua :)

tgh wt pe suma?lama terbiar blog nie.dapat email dari reader pasal kain songket vietnam yang dba beli dari kawan dba hari 2 :) yup dari alia :)hehe...


dier tanya whether dba ada stok ke x.haha.i'm so sorry sayang.dba xjual la kain songket vietnam 2. :)

tp rasanya my dear fren Nadya Yusof ada jual sbb dier br balik dari vietnam. :) this is her link

http://nadyazahid.blogspot.com/ 

suppose ada yang bg komen pasal dier jual kain vietnam gak.tp dh cari2,xjumpa plak.haish. if ada sapa2 nk tambah info, please do!

rindu blog.ingt nk beli la gadget yang leh update blog on the go.huhu


Isnin, Julai 18, 2011

GS Production

salam sayang untuk semua:)

selamat hari senin kawan2!!:)meh kita mulakan hari nie dgn mencuci mata.HAHAHA 2 je kan keje aku.cuci mata.

GS Production adalah team videographer and photographer dari perak:) wooot wooot!!aku suka.kalo ada budget lebih aku leh r consider diorg as video time bertandang.sob sob.xpe2 leh bg suggestion untuk b2b perak kan?:)

meh layan satu video diorg :)


comel kan?? :) mcmana dengan gmbr plak?hehe meh tgk pilihan gmbr yang dba suka :)





hehe..nk tgk lagi yang lain??

https://www.facebook.com/GS.Production


Ahad, Julai 17, 2011

kata dulang paku serpih,kata orang dia yang lebih

salam sayang untuk semua:)

sapa tau maksud pepatah kat atas nie?hehe

yup,kadang2 bila seseorang itu menuduh kesalahan orang lain.dier sendiri xsedar tentang kesalahan dier sendiri.

ego?jeles?dendam? antara alasan utama diorg suka mengata orang lain.kebaikannyer?? puas hati rasanya kalo mengata kan.hahaha

aku pun bukan manusia sempurna.ngata gak.tp xder la jadi makanan harian.kalo mcm pelik,aku ngata la.tp xder la sampai nk dengki kt orang lain.bukan untung pun mendengki orang.xder pekdah hokeyh!

kesimpulan? hiasi la peribadi dengan akhlak yang mulia. hehe

Sabtu, Julai 16, 2011

keje saya bese2 jer..

salam sayang untuk semua:)

hehe tajuk post xleh blah kan..hahaha

mcmana nk cakap eyh?dba nyer keje mmg bese2 jer..gaji pun xcecah rm2k pun.cukup2 utk survive jer.

mcmana dgn taraf pendidikan?dba kan dh belajar master.tapi Allah lebih mengetahui.di saat2 genting master,master kena hold dulu..walaupun dh setahun lebih study,jadi mcm nie plak.so gaji untuk taraf master mmg xder la.2 yang back to degree.sob sob.so mmg keje bese2 jer..huuuu

pe la aku merepek nie?putus asa?oh tidak!xder pun dalam kamus hidup aku.mencari penyelesaian adalah jalan terbaik:)

kadang2 bila kita merungut,lagi banyak keburukan yang kita dapat.astagfirullahalazim.

Jumaat, Julai 15, 2011

surah al-Takaatsur

salam sayang untuk semua

meh kita mendalami maksud surah nie..niat dba just nk sharing:)




AT TAKAATSUR (BERMEGAH-MEGAHAN)

SURAT KE 102 : 8 ayat


Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


ANCAMAN ALLAH TERHADAP ORANG YANG LALAI DAN BERMEGAH-MEGAHAN
1. Bermegah-megahan telah melalaikan kamu[1],
[1]. Maksudnya: bermegah-megahan dalam soal banyak harta, anak, pengikut, kemuliaan, dan seumpamanya telah melalaikan kamu dari ketaatan.


2. sampai kamu masuk ke dalam kubur.

3. Janganlah begitu, kelak kamu akan mengetahui (akibat perbuatanmu itu), 


4. dan janganlah begitu, kelak kamu akan mengetahui.

5. Janganlah begitu, jika kamu mengetahui dengan pengetahuan yang yakin,

6. niscaya kamu benar-benar akan melihat neraka Jahiim,

7. dan sesungguhnya kamu benar-benar akan melihatnya dengan 'ainul yaqin[2].
[2]. 'Ainul yaqin artinya melihat dengan mata kepala sendiri sehingga menimbulkan keyakinan yang kuat.
8. kemudian kamu pasti akan ditanyai pada hari itu tentang kenikmatan (yang kamu megah-megahkan di dunia itu).

 
semoga kita tidak bermegah-megah dan insyaALLAH dirahmatiNya :)

Khamis, Julai 14, 2011

the photobooth corner

salam sayang untuk semua

hehe mentang2 la kan aku ada blog,promote bisnes je keje nyer..hehe
sapa2 yang rasa photoboothcorner is a must.tapi budget ciput?? angkat tangan!!!hehehe

sila layari blog ini

https://www.facebook.com/ThePhotoboothCorner


sila email adibahzack6@yahoo.com / sweetadibahzakaria@gmail.com

Rabu, Julai 13, 2011

hepi wednesday!

salam sayang untuk semua :)

hehe..hepi sbb pe?haaa...2 yang kita xtau.hehe

kelako sebenarnyer..hehe..kan dba br nk keje..so kebetulan kt tmpt keje ramai yang hensem2 dan kira kurus la dari si sepol.haish..pas2 aku kan mmg gediks!hehe..apo nyo?bukan aku hover pun..giler ko.t ingt aku sewel plaks.gedik terlebih2..hahahaha


so camno nie?? penat la nk melayan laki majuk..agagagagaggaga...

p/s: kengkawan sepol,kalo nk komen sila komen. [cheh,kantoi baca blog aiiiiiii]

Selasa, Julai 12, 2011

MyWeddingDay

salam sayang untuk semua:)

sapa yang masih lagi tercari2 direktori wedding yang best?hehe

meh layan MyWeddingDay :)

http://myweddingday.com.my

kat sini ada pelbagai kategori pasal wedding yang leh kita search.mana la tau,saja2 je jalan2 kt situ leh berminat kan??hehe

dba nyer bisnes pun ada kt situ.eceh!bahagian rental services tau!hehehe

pe lagi? jom cuci mata:)hehe

Isnin, Julai 11, 2011

Style Wedding

salam sayang untuk semua:)

sapa nie?huhu mungkin yang selalu search for wedding mesti penah dgr:)


 Style Weddings merupakan penaja utama dalam Pameran Pengantin Malaysia, PICC Putrajaya 8-10 Julai.Sapa yang blur??dulu style wedding dikenali sebagai Duriankahwin Gift dan Horahorey Videography. so diorg bergabung jadi style wedding :)


http://www.facebook.com/styleweddings.my


dier ada 3 kategori


1. style favors
2. style cards
3. style video


untuk style favor diorg ada pelbagai jenis favor yang unik dan lain dari yang lain.sila jamu mata!








selain itu juga terdapat juga 

1. Tasbih
2. Personalized Jam Jar
3. Cookies





untuk Style Video mereka menawarkan pakej video yang amat style la!ecececehh!!!pandai je kan aku.hehe


meh layan satu:)hehe



Nikah Wedding Highlights - Amri & Diyana :) from Style Weddings on Vimeo.


harga diorg start rm1688 tapi kalo pegi pameran pengantin leh dapat smpai rm1288.sob sob..mmg murah lagi la berbanding dgn Saiful Nang nyer cinematography dgn CST nyer.hehe.sapo nk sponsor nieh??ekekke


what i love about them? 

dh lama sevey diorg nie.since dari nama diorg HoraHorey lagi.hehe.suka sbb diorg nie ceria jer moment yang diorg capture.n mereka leh dikatakan almost at par dengan CST n iMOMent.hehe..saja je kan nk ckp almost.hehe

last but not least 

Style Card.nie baru je launch kt PICC hujung minggu lepas:) mesti dapat harga yang berpatutan since dier baru launch:)

pe lagi kalo berminat boleh pg kt fanpage diorg nie 






Jumaat, Julai 08, 2011

surah Alam Nasyrah

salam sayang untuk semua:)

pe khabar semua?:)meh kita fahami maksud surah alam nasyrah.:)


ALAM NASYRAH
(BUKANKAH KAMI TELAH MELAPANGKAN)

SURAT KE 94 : 8 ayat

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

PERINTAH ALLAH KEPADA MUHAMMAD S.A.W. AGAR TERUS BERJUANG DENGAN IKHLAS DAN TAWAKKAL
1. Bukankah Kami telah melapangkan untukmu dadamu?,


2. dan Kami telah menghilangkan daripadamu bebanmu,

3. yang memberatkan punggungmu[1]?
[1]. Yang dimaksud dengan beban di sini ialah kesusahan-kesusahan yang diderita Nabi Muhammad s.a.w. dalam menyampaikan risalah.

4. Dan Kami tinggikan bagimu sebutan (nama)mu[2],
[2]. Meninggikan nama Nabi Muhammad s.a.w di sini maksudnya ialah meninggikan derajat dan mengikutkan namanya dengan nama Allah dalam kalimat syahadat, menjadikan taat kepada Nabi termasuk taat kepada Allah dan lain-lain.

5. Karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan, 

6. sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.

7. Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan) yang lain[3],
[3]. Maksudnya: sebagian ahli tafsir menafsirkan apabila kamu (Muhammad) telah selesai berdakwah maka beribadatlah kepada Allah; apabila kamu telah selesai mengerjakan urusan dunia maka kerjakanlah urusan akhirat, dan ada lagi yang mengatakan: Apabila telah selesai mengerjakan shalat berdoalah.

8. dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap. 


AMIN.


Khamis, Julai 07, 2011

pahlawan atau raja?

salam sayang untuk semua:)

pe khabar semua?:)kalo hari 2 cerita pasal baju untuk perempuan,hari nie cerita pasal lelaki plak.

RAJA.love baju tomok nie:)

Ministry of Moment
PAHLAWAN
Sam Rais

dh tanya encek sayang..dier ckp pahlawan lg sesuai dengan dier.hehe..kalo la dier leh pakai ala2 raja nyer.haish.ekekekeke

Rabu, Julai 06, 2011

wedding wawa yusof.BBF :)

salam sayang untuk semua:)

hehe..sihat x?baru hari nie nk review kan?sabo jela.hehe..meh layan gambar:)
comelnyer diorg nie:)

hehe

amik berkat!eceh!

pelamin:)

nyum!

pelamin lagi:)

guestbook!:P

harusla menconteng!:)

Selasa, Julai 05, 2011

kebaya labuh & baju riau pahang

salam sayang untuk semua:)

hehe.gatal je kan aku.hari sabtu g temankan adik aku g library negara.hehe saja je.dier nk cari pasal pantang larang kaum kadazan untuk projek kelas dier.haku?asyik pikirkan pasal pakaian pe yang sesuai untuk kawin nnt.HAHA


then aku jumpa satu buku nie.not sure plak pe nama buku 2.tapi dier cerita semua jenis kain fabrik zaman dahulu kala sampaila design baju time tue kt tanah melayu nie.mmg kewl abis.hehe


definisi baju kebaya labuh - labuh hingga ke paras lutut. pesak dari tengkuk hingga ke kaki baju.meh kita layan gambar.:)


memori kedah
Baju kebaya labuh yang menggunakan fabrik songket menampilkan perasaan klasik dan sangat sesuai untuk dipakai ketika hari persandingan. Lebih cantik sekiranya menambah aksesori seperti kerongsang emas atau rantai emas labuh  hehe qoute dari sini 


baju riau pahang. kalo ikutkan dier mcm baju kebaya labuh.cuma dier ada kancing di bahagian leher seperti baju kurung cekak musang.tetapi uniknyer dier bebutang hingga ke bawah. [2 yang aku tengok la kt dalam buku 2]


pahang delights yang riau pahang wane ungu 2:)

kalo xsilap baju riau pahang nie ada kekek gantung dan pesak kembang:)hehe


haish..berangan nk design songket tue dengan baju jenis pe..hehe

Isnin, Julai 04, 2011

hey monday!:)

salam sayang untuk semua :)

hehe pe kabo kengkawan?hari nie bermula la saya menjadi pekerja di kenny roger subang parade:)thanks suma:)aik?camno leh update post kan?? sapa2 dh baca status kt facebook.tau la.hehe wt post pukal.insyaALLAH.selagi larat wt pukal.:)kalo boleh xnak la terkubur mcm 2 je blog nie.sbb nk maintain untuk bisnes and utk stay in touch dengan kawan2:)insyaALLAH kalo sambutan yang baik,kita teruskan.eceh!padahal aku mmg suka menulis kan.pandai je wt alasan.hehe

hari nie nk cter pe eyh? hari pe ntah kakak ku sayang cik wanet dh tag aku dengan gambar nie:)sgt murah okeh.sangat menepati budget aku:)meh tgk gmbr:)

fauzi mahamud
ingt x budget kt post ini? so sangat la murah hokeyh!dh menggigil2 nie.nk amik ke xnak??huaaaaa~~

Jumaat, Julai 01, 2011

kerana mulut,badan binasa

salam sayang untuk semua:)

hye korang!!!sihat x??:)dba xder wt pe pun hari ini..kira mcm berehat la kunun2, t kan nk keje dh hari senin.:) hehe

kenapa dengan perumpamaan kt atas 2??:)sekarang nie dba perhatikan banyak sangat pertelingkahan kt tv [berita],facebook  n twitter. haish.semua nya sebab mulut yang berkata-kata.bukan kah kita nie masyarakat yang kaya dengan budi bahasa.dba pelik bin ajaib la..di negara kita nie ada yang lebih suka bergaduh dari meningkatkan produktiviti kerja.tapi bukan semua tau.segelintir sahaja.

banyak perumpamaan melayu menyentuh pasal cara kita berkomunikasi, mcm kalo sapa yang makan cili, dia la yang merasa pedasnya. kata lebih tajam dari pedang yang tajam dan kerana mulut, badan binasa.mungkin ada lagi..hehe tp dba xtau plaks:)

bila marah kita harusla bersabar.jangan cepat menuduh yang bukan-bukan.siasat dahulu sebelum melenting.jika betul apa yang dituduh,barula kita boleh buat tindakan yang seterusnya.Ya ALLAH,mmg siapa yang tak sakit hati kalo dituduh atau dihina.kalo ikutkan hati mmg nk gaduh. tp nmpk sgt mcm budak2 kecik yang senang diprovok..

Ya ALLAH,kuatkan hati dan perasaan aku untuk berhadapan dengan mereka.sesungguhnya tiada niat pun untuk mencari gaduh apatah lagi hendak menunjuk-nunjuk..

moga kita semua dilindungi NYA :) saya sayang semua!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX