Cari Blog Ini

Khamis, November 24, 2011

rezeki itu dari ALLAH ~

salam sayang untuk semua:)

aku panas hari nie.kenapa plak kan?..haha.seyesly mmg la customer's referee itu penting.but then ko xpayah nk potong rezeki orang la kan.haish.aku bukan la berniaga atas sebab nk banyak pelanggan.tp on basis customer satisfaction.bagi aku kalo customer itu happy pun dh cukup.

as for me..quality itu penting.aku bagi yang terbaik untuk customer.sbb tue kalo ada feedback,aku xla meroyan sgt.chillex sudah.aku kira xsengaja nk masuk biz nie.sbb niat aku nk kongsi barang yang aku ada untuk orang yang nk guna untuk majlis diorg.sbb nk tunggu majlis aku kan lambat lagi.sayangla kan.lagipun suma pun kawan2 aku.apa salahnya tolong-menolong.

hahaha..aku mmg berasap kalo orang yang suka2 nk mencatas rezeki aku.tp aku xder la nk balas dendam ke apa.sbb aku percaya rezeki itu datang dari ALLAH.ikhlaskan diri dalam berniaga itu penting.

well aku membebel lebih2 pun bukan bg kelebihan apa2 pada aku.so it just a friendly reminder untuk aku terus kuat je dalam mengharungi dunia nie.biasa la kan orang rambut sama hitam tp hati lain2.

yang penting jangan sampai ko hilang jati diri sebab nk kejarkan keuntungan:)rileks sudeyh.


aku minta maaf.ini luahan hati aku yang tak seberapa.hehe.xder sapa2 yang patut terasa ok.

Selasa, November 22, 2011

shallow minded

hi!hehe salam to all my lovely readers!:P

well it gonna be a hot issue i guess.sorry to say but i am not that fan of being involve to something that i am not pretty sure of.there are so many kind of people but i really cant tolerate with those shallow minded.why?they easily get annoy with things that not-so-big-issue. come on la.in so many thing,why la have to be so over conscious or more correct words being so head over heel about something that you don't really sure for yourself in the first place?

well thats all!hehe. (less is sweet.eceh!)

Sabtu, November 19, 2011

9 hari lagi.

salam sayang untuk semua:)

hehe pe yang lagi 9 hari nie??

lagi sembilan hari lagi untuk buat lab.huuu~..harap2 sempat la untuk siapkan experiment yang dr suh buat tuh.

tp pg beli adapter untuk laptop.yahuuuuu~~!!dh boleh online and buat kertas kerja.tuh pun kena siapkan lagi 9 hari lagi.sbb nk hantar dalam bulan depan gak.YA Allah permudahkan la perjalanan aku.alhamdulillah atas rezeki yang Kau berikan.

then writing bab 2 dan journal.haish.harap2 sempatla nk siapkan suma.

sok nk g wedding customer kt bandar tasik selatan.thanks bazillah( haha i lagi suka panggil u bazillah,umi!hehe)

ramai yang kawin hujung minggu nie..thanks alot for the invite:) diba doakan semoga perkahwinan sehingga ke akhir hayat dan bahagia hingga ke syurga:)

kawan kolej aku hazim bernikah ahad nie.tahniah hazim!!nnt belah ko aku datang.hehe.uwaaaaaaa..suma pun dh kawin.


Rabu, November 16, 2011

what i most love right now:)

salam sayang untuk semua:)

hehe i really in love with everything that can be props for thephotoboothcorner:)

Many ideas are pouring in right now.especially for the backdrop.right now mmg xmampu nk wt using solid wallpaper or whatsoeva.but then hey we are for those bride on budget.hehe

right now we are taking baby step to have our creatively made backdrop for our customers:)

as we speak many have emailed us asking about the backdrop.insyaALLAH we will do our best to cater the best with our price.:) anyways we welcomed any feedback.please do!without your feedback,we do not know what suit or best for you :)thanks for all the supports given.we appreciate it alot.

just a friendly reminder we are launching new add on service - that is taking guest picture at your very own photoboothcorner :) by using our new baby DSLR :)alhamdulillah:) starting Jan 2012.

please shower us with your vibrant and cool mail :) we will ensure you will get reply as soon as possible.

email : adibahzack6@yahoo.com 

Isnin, November 14, 2011

random

salam sayang untuk semua :)

hehe today i must say it is fun to have those friend that willing to be your friend and vice versa.

even though i must admit that i am not a very good friend because i tend to be to myself when that time comes.but eventually there will be always friend that cherish every moments and be with you in your most crucial time.

i really love being with those you can be yourself.without being a pretender.sigh.there are also we called as acquaintance (hehe pengaruh sims) those we only know as colleague or just some people we know.

yesterday (ok last sunday) was a blast even though i was having my bad time of the month. yaaaa..its excruciating okeyh! but then i was there being with my little buddies.haha not so little la kan!everyone has grown up but still stay together and having fun.tp x lama la kot.semua pun dah ada pasangan.hehe termasuk la yang cakap nie.hehe (dun worry kak nabby!i'll assure you will find your prince charming sooooooooooonnnnnnnn!!!hehehee)

anyway,people do come and go.dun be so sad diba :)you still have you-know-who :)thanks love!

Sabtu, November 12, 2011

canvas printing by thephotoboothcorner:)

salam semua:) thanks to all girls:)appreciated alot!:)





interested? email me kayh!:)
adibahzack6@yahoo.com

Ahad, November 06, 2011

planning ahead

salam sayang untuk semua:)

sihat korang???td dh boring melayan kt hset.so skrg dapat melayan pakai laptop adik.thanks uda.ada hikmah gak ko balik raya haji nie.

sempena hari raya aidiladha yang mulia nie aku nk ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam tak kita di mana anda berada.eceh!!

semoga kita semua mendapat barakah dari hari raya yang mulia ini.huuu

aku g ikea semalam dengan encek sepol.azam murni nk cari barang untuk props.ceh.padahal dh tatau nk pusing mana kt shah alam pagi2 buta.hahahaha

so byk idea dh cuma duit xder.sabo jela.pening nk pikir pasal bisnes kengkadang berangan nnt rumah macamana nk buat.hahaha..tp aku suka je jalan2 dalam ikea tuh.best banyak idea menarik untuk diaplikasikan pada rumah yang kecik.cuma ko kena pandai la manage kan mcmana design n konsep yang ko nak.

list untuk barang nk beli dh ada tinggal nk cari sumber kewangan.sila jangan cakap minta kt sepol.dier pun kengkadang minta duit kt aku.heh.tipu jer...mebi nk minta duit kerajaan minta source geran ke ape k untuk senangkan pergerakan bisnes aku.so skrg nie nk google kt internet mcmana nk wt kertas kerja yang mantap.pastuh minta kat agensi kerajaan yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan usahawan2 mcm aku nie.sbb skrg capital xbesar leh r.tp kalo nk beli laptop n camera DLSR tuh kena la minta belanjawan kerajaan malaysia kot.doakan la wei impian aku nie tercapai.skrg lum tercapai lagi sbb duit pun kena bahagi2 dgn keluarga dan kos sara hidup.

rancangan dh ada kt situ.skrg kena buat la.orait.thanks for your support.eceh!


Sabtu, November 05, 2011

master: haper update?

salam sayang untuk semua:)

hampun.xder update pasal wedding.hehehe

skrg rasanya ada writer block pasal wedding kot.heee..baru lepas kena brain wash dgn supervisor.agagagaga

mission impossible.cop impossible k?(ampun,pengaruh penulisan agak kurang bermoral)

saya kena writing sambil buat lab.sbb kakak2 dan abg saya suma ckp kena writing sambil wt lab.ye ye..saya buat lab sambil online eh bukan writing.hehehehe

strategi untuk mengelakkan off tracks.bak kata dr.

jangan cari alasan,cari jalan!!

1. bila buat HPLC dari nk emosi lambat nk tunggu result HPLC kuar, baik duk diam2 kt corner meja dan writing satu bab..hahahaha..ingat satu bab tuh mcm tulis blog k??tulis blog pun dh jarang gler skrg.hahaha

2.kalo rasa mcm dh bosan menghadap internet(cheh padahal addicted kot dgn tenet) leh duk kt lab processing.sbb xder line internet kt situ.danggggggggggggggggggggggg~~~!!!

3.kalo mcm susah je nk writing sila duk kt library 2 jam.confirm kena tulis at LEAST satu perenggan.hehe

4.sebenarnya kalo dh PEMALAS nk tulis tuh xleh nk wt pe.ahahahahaha..tp yang penting jgn online kalo nk writing.xpun block fb n twitter n blog kalo online.ececececececehhh...boleh k??

nampak gayanya blog nie akan lebih kepada personal blog la eyh.kalo ada paper yang menarik kami kongsi.cheh.tiba2 kami.agagagaggagaga

p/s: selamat hari raya haji untuk semua peminat ai.Ya ALLAH pe dh jadi dgn aku nie.pengaruh tul la!

Rabu, November 02, 2011

just my 2 cents

salam sayang untuk semua:)


sihat x suma?hehehe

first of all..diba nk minta maaf for all the wrong doing yang dba buat.yeah.kengkadang ada little kids kt dalam diri nie yang suka for gossip and thing la kan? (sapa xde ? mmg salute ar) so skrg everything went ugly la i guess..

diba rasa sapa2 yang tau cter mesti la fhm pe yang dba membebel nie..thanks tau sbb korang being the best listener in the whole world la kan.diba seyesly mmg xder la very the grupie sgt.tp diba appreciate frenship.sori kalo ada yang terasa.diba skrg rasa menyesal sbb ada contribute to this thing.

right now suma pun back to zero.please forgive and forget? kalo nk fight sampai bila kan?
saya dengan ini mengambil langkah tidak berpihak pada mana2.haish.seyes mcm lalang plak aku rasa.gaduh pun no point kot.lagi destructive ada la.

dulu nk sgt leave grup.but then bila pikir mcm sayang plaks...well aku mmg xtetap hati pun.hahahaha..

thanks alot girls.sumtime aku jahat gak.ampun eyh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX