Cari Blog Ini

Sabtu, Januari 30, 2010

meh2~..tgk tudung~

i ada tolong my cousin jual tudung ekin~..meh2 tgk

nie namanya tudung THAI SILK:D
harga rm50


huu~...
nie plain harga rm40

ada byk lg plain nie~..



its weekend bebeh!!!!!!!:D

I LOVE WEEKEND!!!!

hahaha~...hari nie hari sabtu yg paling ditunggu2..[padahal aku xwt paper sgt pun weekday!!]hahaha~

skrg tgh layan lg yg aku suka..[walaupun ms aku tgk review kt youtube ramai xsuka penyanyi nie~..pedulik la...diorg 2 jeles..ehe~]

blah blah blah~....


enjoy guys!!!!!:D

Jumaat, Januari 29, 2010

things nk beli t kalo dah ada duit~...tengs!:D

hahaha~...gila kentang~...

eh..lum ada duit dh nk plan pe nk beli...[saya sedar saya boros..sekian]

senarai pe nk beli t bila dh ada duit...ekekeke~

1. hp [mmg seyes membazir]

2. eyeliner...[xdpt nk wt mata macam aminah dalam nur kasih..huu~]

3. baju santek!!...haha~

teeet..2 je so far...ehehe~

da..nk blk dari lab la..balik rumah

those who celebrating thaipusam..happy thaipusam:D

Selasa, Januari 26, 2010

tooth fairy~

gambar kredit dari sini

hey all~

nk wt review film..thn nie aku xwt review film lg kan??eceh..tukar profesion lak jd film reviewer..eceh!![sukahatila..hehehe~]

ok~..nie filem yg aku nk comment..dun wori...mmg 100% dari hati aku~...huu~

wah..citer nie mmg klakar nk mampus..mimik muka mmg lawak..xslaptik or lawak bodoh...

diorg nyer lawak mmg leh related dgn kita..xbosan...rasa best sgt tgk cter tooth fairy nie...

walaupun kita as muslim nie, mana lah nk percaya pasal tooth fairy nie..tp mmg lawak la...

rugi la sapa xtgk...ak rasa mcm nk tgk lg skali la...jom??

[bapak pendek review...ekekeke~]

Isnin, Januari 25, 2010

huarrghh!!!bosan~...

meh2..dgr citer bosan i ms duk kt lab~...

things i'd love bila duk lab...[nie time xder keje lab tau!!]

1. facebooking..ekekeke~[ampun dr...:P]

2.blogging..eceh!..padahal tulis merepek2 ajor...

3.cari journal...[wah...bangga jap]

ok..cari journal..meh2 aku share mcmana nk cari journal...[tp utk budak UKM je la kot...kalo ada sapa2 nk bg idea mcmana nk cari journal leh jer tambah:D...]

cara cari journal

1.g laman web UKM

2.then klik kt perpustakaan..

3.g journal nyer..xpun link je trus mcm i...[sll sgt nk masuk kan..bookmark ajor]..kt e-journal portal

4.pilih la memana yg sesuai...

:D..hepi searching uolllzz!!!

Ahad, Januari 24, 2010

low fat ice cream~...haih~..malasnyer nk wt..

ok2..mesti suma bertanya..asal low fat ice cream??

nie la tajuk assignment ak..utk kelas teknologi berprotein...

meh2..oleh kerana aku sgt malas nk start wt assignment nie..aku cerita kat korg ea..

low fat ice cream nie masih lagi xperfect org ckp la..

sbb?

1.fat dalam ice cream mcm segala2nyer...diala yg bg rasa lemak,sedap,simpan perisa..rasa penuh..huuu~

2.kalo xder fat, penstabil dan pengemulsi pun pening..sbb diorg je xkuat nk pegang perisa,gula dan bhn2 len..lemak nie hebat tau!:D

3.lemak nie juga dia sendiri mmg hebat..chewah!..kalo cmpur dgn bahan tambah eg bulking agent, xsesedap dgn fat...mama mia!!:D

ok..cukup dgn itu..assignment nie aku wt dgn kawan aku..Nurliyana..so dia wt part dia..aku wt part aku..[duh!!!mestila..mengong la]

part aku[yg malas nye nk wt dari td..ekekeke~..salahkan facebook!!]

1. processing line
-mixing
-blending
-pasteurization

2.Quality
-creamy texture
-appearance

3.Ingredient
-stabilizer

huu~...sekian uollzz!!..:D..mari2..wt assignment~..

[tetiba lapa nk ice cream..ssh btul la amik cos food science nie..ehe~]

hari ahad~..(weekend mmg aktif sungguh berblogging..ahaks!!)

well hari ahad of course lebey baik dari hari sabtu..y??sebab my parent ada!!:D..ehe~..gediks jap..i love my parents..diorg sgt manjakan i [erk??k i manjakan diri sendiri??]..xkisahla..so wake up, my dad yg kejutkan...owh...love u daddy!!:D...act, dia nk guna kete pg mana ntah..saja nk bgtau..so dh xleh tdo..malu dgn abah..haish..tdo smpai tghari..smlm ajer ok!..:D

then xlapar,so pas mandi g iron bj suma bagai...hebat sungguh aku nie bl datang time rajin..ehe~

lalala~...the rest bosan jer...duk rumah, tgk tv...then g lib jap(sgt sekejap..like 1jam jer...adoi)

ptg duk kt balkoni men tiup buih belon...ala~...men ms kecik2 dl 2...tiup sabun then jadi buih..sonok plak ak..~...ekeke~

then malam..huu~..menci bl diorg blk...huu~...i love their accompanies~...i heart them~...always..*hugs n kisses*

sekian my day!!:D..soon weekend will be occupied!!:D..nk masuk kelas masak..xpun t pndai2 ak masak kt rumah~

salahkan MTV Teen Cribs..ehe~

i sgt2 suka hiasan dalaman..lagi2 kalo hiasan itu sangat menarik dan berfungsi dalam sesebuah rumah..

i plg suka kalo dapat rumah yg ada mcm2 jenis bilik...owait meh2 dengar kalo aku dh ada rumah aku nk ada blek pe..

huhu~

blek2 yg MESTI ada kt rumah impian aku t...huu~

1.blek solat..(tgk Teen Cribs xder tmpt solat..darn!![yela diorg kan kafir])

2.blek mainan-nk ada mesin slot utk menari nyer 2...hehe~..mesti cmbest!!

3.blek tv..[fuyooo..aku plg suka blek nie..ada byk idea dh utk blek nie t]

4.gym..[leh kuruskan badan bila2 i nk]

5.blek tdo[adoyai..kalo xde mmg bukan rumah]

6.blek air [nk ada jakuzi...ehehe~]

7.kitchen [nie tmpt yg aku plg suka]

8.blek music [letak piano,gitar,drum..]

then,mesti ada backyard..ehe~.[xmo kalah]

barkyard lak mesti ada

1.tanah lapang [green grass]

2.kolam renang [senang nk berenang t]


ok2..2 jela~...huu~

Sabtu, Januari 23, 2010

updated blogspot background

lalala~

dh updated background..

santek x??ekeke~

credits to
www.thecutestblogontheblock.com

layanzzz~

list of jenis masakan yang mahu saya kuasai:D..eceh!!ekekee~

kali nie saya nk senaraikan jenis-jenis masakan yang mahu saya belajar dan kuasai:D

list masakan yang saya mahu belajar

1.ASAM PEDAS

2.MASAK LEMAK

3.SAMBAL

4.TELUR BISTIK

5.BUBUR

6.MASAK KICAP

7.NASI GORENG

8.SAYUR GORENG

9.SUP

10.KARI

yeah!!!!!!!!mari2 cari resipi!:D

hari sabtu~

huu....hari sabtu...bosan sebenarnya..dh la lapar...aish...almaklumlah~..i nk masak tp..xpandai masak..mcmana nk kawin t??huu~...mmg nk kena wt checklist mcmana nk memantapkan diri menjadi seorang perempuan...aiseh..minggu nie parent ak xdtg rumah ak hari nie..sebab adik2 aku ada skolah ganti untuk tahun baru cina nyer cuti t..mesti panjang cuti nyer kan?adeh...

ak pun pg r tgk frigde yg ada dlm dapur 2...telur-xde,ayam instant goreng-xde...then aku g tgk kt cabinet kot2 la ada tin sardin-xde...aduh...ak nk makan apa nie...yang ada dalam fridge 2 aiskerim...aik?xkan la aku nk makan ice cream untuk lunch...ai ya yai...teruk btul la aku nie bila bab memasak...

hurm...mcmana nk buang fobia masak ea??aku nie kalo teruk sangat pengalaman yg aku lalui tentang sesuatu..susah nk aku nk wt lagi mende tue..contohnya memasak...aku nie kan xpandai masak..bukan ak xcuba...aku dh cuba..hurm...sedih la...baiklah..aku mesti cuba bangkit blk dan akan menjadi seorang yg leh r masak..xla g makan kt gerai makan yg ntah paper kt luar tue..kan2??

sekian sahaja hari sabtu aku~..ekeke~...perut lapo~...heeee~


mari bercerita~-apa itu cinta??

lalala~..

hari nie nk bercerita bleh x??

apa itu cinta??

cinta itu sejenis ubat k yg mampu merawat penyakit jiwa??
cinta itu sejenis senjata k yg dapat menembusi akal fikiran yg waras?
cinta itu sejenis alat perhubungan k yg dapat merapatkan hubungan dgn insan lain??

hurm...bagi aku cinta itu sebuah buku pengembaraan..di mana kita dapat mencorakkan warna dan lukisan dalam nya..juga untuk menyimpan kenangan dan kisah silam yg mana kita leh wt teladan dan contoh...

cinta itu juga dapat berubah menjadi seperti sebuah alat yg mampu memberikan tenaga pabila kita lemah,seperti sebuah mesin yg dapat membasuh jiwa yg kotor dan juga seperti kipas yg dapat memberi nyaman..

mcmana pun..aku dalam usaha mencari cinta..bagi aku, tidak perlu la untuk terburu2 dalam mencari cinta...bukan bermaksud aku nie memilih atau menjadi seorang yang tinggi ego nya..tapi pilihanku mestila berlandaskan atas paksi yg benar dan tidak jauh menyimpang dari tugas aku yg hakiki;menjadi muslimah yg patuh pada Tuhan.

cinta itu juga sangat penting dalam mendirikan sebuah masjid..bagiku apa gunanya masjid jika tiada pengisiannya..cinta perlukan pengorbanan. Namun, jenis pengorbanan apa yg perlu kita lihat.jangan la berkorban nyawa atau maruah..biarla kita dapat berfikir secara waras dalam melakukan pilihan.sebagai seorang manusia yang selalunya dikaitkan dengan ketidaksempurnaan harusla bersedia menerima qada dan qadar NYA...jangan la trus menyalahkan sesiapa atau menyalahkan Tuhan.

cinta itu juga banyak memberi peluang untuk kita menjadi diri kita yang sebenar dan membantu melengkapkan kehidupan kita tanpa kita sedari. Tapi,janganlah sampai menjadi orang yang tidak bersyukur dng rahmatNYA.

aku suka kalo dapat dilamun cinta..sapa yg xnk??tapi cinta itu bukan mudah untuk dilakukan dan tanggungjawab terhadap cinta juga penting.~

sekian sahaja kisah cinta aku..:D

Khamis, Januari 21, 2010

doakan la dr ayub cepat sembuh~

salam semua rakan2 muslim ku...n hi utk semua pembaca ku:D

post kali nie lebih kepada dr ayub...yup..dr ayub nie pensyarah aku kt UKM..dia byk ajar subjek pemakanan. saya suka sungguh personaliti dia...dia sgt peramah, understanding, hepi go lucky...

but then..dia xbp sihat a few month nie...br je kuar wad 2 minggu lps..nie dh masuk wad lagi..sbb mild stroke...rasa senang je Tuhan nk tarik nikmat kan...dh 2 kali tgk dia kali nie dia masuk wad..wish dia cpt sembuh...sayang dgn dia..dh rasa mcm my dad..

marilah kawan2..doakan dia...biarlah dia leh mengajar lg...we still need him~...

Jumaat, Januari 15, 2010

huu~...hari2 yg memenatkan otak~

salam kepada suma muslim dan hi untuk semua pembaca blog ku..ehe~

pe aku wt hari nie??hahaha~..dari pagi sampai petang aku xtau pe ak wt..huu~..

keje nye duk menghadap laptop dan membaca journal smpai sudah...

sabar jela

bila nk dapat elaun nie...huu~...pkrn melayang2...huu~...

setiap pe yg berlaku ada hikmah dan musababnyer

salam kepada semua muslim dan hi untuk semua

hari nie saya rasa terpanggil untuk menulis berkenaan dgn merenung kepada pe yg berlaku pada kita sehari2..

walaupun pe pun yg terjadi,janganlah cepat melatah..sebaliknyer biarla kita beristirafar dan munasabah diri kita. mungkin pe yg terjadi bukan lah untuk menyusahkan tetapi untuk kebaikan kita jua akhirnya..

aku baru je sedar yang perjalanan aku masih jauh..gembira melihat orang lain mempunyai pasangan yang sesuai dan menyayangi tetapi aku masih begini..

cemburu??mestila..tapi bukan aku dapat pe pun dari cemburu itu..aku mesti sentiasa bersikap positif..mungkin kekurangan aku di situ..tp dari segi lain aku mungkin lebih bernasib baik dari yang lain..aku tetap bersyukur..dan terus bersyukur..

doaku setiap kali untuk dipercepatkan jodoh dan ditemukan jodoh yg kuat pegangan agamanya dan direstui oleh keluarga ku..

hidup ini terlalu singkat untuk bersedih..kita mesti terus beribadah pada tuhan dan bekerja untuk keredhaan Nya...

doaku hari nie...biarla aku menjadi lebih matang dan terus menikmati nikmat yang diberikan..
amin~..

*senyum*

Khamis, Januari 14, 2010

progress project ku

salam to muslims and hi to all

hi today i would like to write about what do i spend of my days with..my master research..huu~..looks very the high educated..huu~..padahal aku rasa biasa jer..

basicly now is the preliminary study..xmasuk paper lg..adoi...dh masuk minggu ke3 dik oi...so i still trying out the method used by the journal that i referring to..but then still i modified the method to adjust with my objectives...

the preliminary study most on the raw material to be prepare for the my main experiment..

the raw material still have to be wash and hydrolyse by the enzymes..adoi...work3x...

but above all, i love my job right now..haha~..basicly is my thing...huu~..poyo jerk..

love ~..

:D

Sabtu, Januari 09, 2010

thinking of getting new phone..hurm



salam to muslims and hi to others

hurm...i want to get a new handphone but then i still don't have any clue what brand or type of handphone i should get...

should i get nokia 1208 or CSL i200???please help me...uuu~

you got me by colbie caillat :D


love this song so much...the melody n lyrics so sweet!!!love u colbie caillat:D

You're stuck on me and my laughing eyes
I cant pretend though I try to hide
I like you. I like you.


I think I felt my heart skip a beat
I'm standing here and I can hardly breathe
You got me. Yeah, you got me.


The way you take my hand is just so sweet
And that crooked smile of yours
it knocks me off my feet


Oh, I just cant get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
Its everything that Ive been dreaming of.
I give up. I give in. I let go.
Lets begin.
Cuz no matter what i do,
Oh (oh)
My heart is filled with you.


I cant imagine what it'd be like
Livin each day in this life
Without you. Without you.
One look from you
I know you understand
This mess we're in you know is just so out of hand.


Oh, I just cant get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
Its everything that Ive been dreaming of.
I give up. I give in. I let go.
Lets begin.
Cuz no matter what i do,
Oh (oh)
My heart is filled with you.

I hope we always feel this way
(I know we will)
And in my heart I know youll always stay


Oh, I just cant get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
I give up. I give in. I let go. Lets begin.
Cuz no matter what I do,

Oh, I just cant get enough
How much do I need to fill me up?
It feels so good it must be love
(Its everything that I've been dreaming of)
I give up. I give in. I let go.
Lets begin.

Cuz no matter what I do,
Oh (oh)
My heart is filled with you.


Oh (oh)
You got me. You got me.
Oh (oh)
You got me. You got me.


memaafkan...

salam to all muslm readers and hi to all

today's post would most probably about myself...

how i've been letting down my bff..i know she's ok with it..but not me..

i just don't know why...i mean i always help her whenever she need me..but this time i was just too selfish...omg...y is it...hurm...

i have to let this feeling go..she already forgive me..Ya Allah,forgive your 'hamba'...sesungguhnya aku tiada niat untuk menjadi seorang yang kejam terhadap saudaranya..

aku janji aku tidak akan menjadi seorang yang mementingkan diri sendiri..aku doa perangai aku lebih cantik dari rupa paras ku...amin...

terima kasih kepada kawanku yang memaafkan..sesungguhnya hanya Allah dapat membalas jasa mu kawan...amin:D

*senyum*

Jumaat, Januari 08, 2010

secret admirer...secret k??

hello to all...ehe~...

kalo tgk kt tajuk..mesti ingt ak perasan...hahaha~...

biasa la pmpuan kalo xprsn xsah...ehe~...>mengaku perasan:D

ada hamba Allah yang rasa dia dh jatuh cinta dgn ak...

adeh..walaupun ak nie status nyer single...tp napa la ak xleh nk suka dia..

sebab 1. ak nie xleh terima org yang berkawan sbb nk bercinta..
2.ak benci org yang xder adab..ingt pmpuan nie brg mainan k??

maafla ak berperangai mcm b****...tp 2 hakikatnyer...
kawin nie bukan perkara yang main2 kan?


Isnin, Januari 04, 2010

sweet 23:D

hepi birthday to me

hepi birthday to me

hepi birthday to Adibah Zakaria:D

hepi birthday to me....

hahaha~

Ahad, Januari 03, 2010

L.O.V.E.

what is love??

its it some kind of device machine??

or it is some sort of veda voodoo spell??

for me..its about having spark..chemistry...

when u have the spark,u know it will be love..

it not some thing u can force into..

for all lover out there...enjoys every bits of it...

peace~

hurm...emo emo emo

apa khabar suma??

hurm...emo2...felt so wrong...rasa empty...menci!!!!!!

napa ak xleh hepi macam sll???

:(

Jumaat, Januari 01, 2010

new resolution!!!!!!!

salam to all muslims and hi to others...

as we all know today is 1st jan 2010..meaning the new year and new resolution!

hait..ok..everyone has their resolution right..

ok..there goes nothing

my 2010 resolution is

1.to get bf...hukhuk...(sgt2 la mcm budak kecik!)

2.insyaAllah habiskan lab work by the end of disember 2010

3.nak wat tabungan untuk melancong bulan 6 nie...hikhik~...(sepuloh sen sehari..cukup x??)

4.beli blackberry...fuyooo~...


2 jela..kang byk2..xlarat nk tunaikan...
~senyum~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX