Cari Blog Ini

Khamis, September 30, 2010

scadery catT_T"

hurm...saya sangat la rasa mcm budak2 yang baru pas dapat lesen P..hurmm...mmg bila dipkirkan sangat la kekanak2 kan..sedey for being me..dh xde semangat nk driving..after 5 long years without any accident..tetiba melanggar kete org..kaki nie like kena strok jer..sedey...menci la..sangat2 la takut..


padahal xder pe pun..org len lagi truk kot excident..huaaa...rasa xmo drive pun ada ...bleh x b??haha~..t b jela drop and amik dari keje..haha~..xpun nek la kenderaan awam yang ado..bas k lrt..paper jela..sangat tatot!!!


iye..saya sangat sore l****...sekian terima kasih...

balai polis~..adeh..

adoi la..dah wt kete orang kemek kena la repot kat polis..kalo xnk leh x??hahaha~..sbb nyer..t kena saman..


malasnyer..kena wt repot polis after 24 hours xcident..haih..mcmana2??xmo leh x??


aku pun pikir punya pikir..aiseh..mcmana la nie??sapa aku nk minta tolong nie..then aku minta tlg mama affan..ok2..sapa mama affan nie??


dia nie la yang hantar anak2 dia suh ibu jaga..hari2 mmg jumpa dia la~..confirm..sbb aku dtg lewat g UKM kan..hahaha~..


call henset..xdapat..then call rumah dia..ada ringing..oke2.aku mmg dh nekad nie..


ada org angkat phone..hello..aku pun trus je to the point..mama, nie along nie..nk minta tlg hantarkan k balai polis kajang leh x??abah xde g outstation..[by that time..aku still xtau abah ada kt mana..tau dia g outstation jer..haha]


then dia ckp..bleh..tapi kena tunggu ayah..[husband dia..haha~..suka hati je aku panggil diaorg mama n ayah..mcm dh ada 1 lg parents..haha]dia blk dalam kul8 lebeh..n pas isyak leh r datang rumah amik along t...owh...ok2..


then aku dok col b..dia suh mandi..haha~..masa 2 aku xingt paper pun..xingt nk mandi pun..trauma btul la..haih~..thanks b..muah..aku mmg dh tensen gler...kenapa???malas nk ulang..pi baca blk entry sebelum nie..haha~..


then pas isyak..siap2 n pg r kajang..eh lupa2..mama suh pg tesco..keje dia..adeh..xpela..sabo jela..dh tinggal nk wt repot polis je pun..huh


p balai polis..amik nombor..aik??aku ingt xpayah bernombor2 nie..dh macam kt pejabat pos aku rasa..


sampai je giliran aku..aku br je nk wt laporan aku ada nmpk no plat kete aku kt atas meja 2..meja 2 ada mcm file yang sll jurulatih pegang 2..aku nmpk no plat kete aku..sah..mesti cik viva 2 dh wt repot..adoi hai..


so aku malas dh nk ckp byk2..aku jadi keli..eh salah kelu..aku mana r byk ckp sangat..ngehngehngeh..lagi2 time aku tensen..lagi maaaaaaaaaalllllllllaaaaaaaasssssss...


mak aku byk ckp..bgs2..aku malas dh nk gtau paper...so repot dh siap...senang..tp diorg nk tangkap gmbr utk full repot..alamak!kete 2 dh xleh grk..mcmana plak nk g balai polis kajang..?aku pun gtau la xleh k encek polis datang rumah?xleh..ala..2 pun xnk..[oke..2 monolog ajer..mampus aku..kalo nk kerek macam 2]


encek polis suh jumpa sarjan..aku pun pg la..sumhow aku rasa mcm bo**** jer..bek aku xpayah pg sebenarnya..t xpasal2 aku kena tiket..but then ..suma nek aku pun nek jela..


dh kena interview..tp yang ckp ibu sorg jer..haha..malas..biarla..aku mmg malas nk ckp..
selesai ckp dapat saman..


tahniah!...hampeh tulla!


nie gmbr kete..ok2..gelap sbb aku tangkap time malam..




sedey...

alamak~..xcident!!T_T"

hurm..aku rasa mcm kena petir jer..xpun kena shock yang org bg utk dapatkan pulse jantung org 2..seyesly...aku rasa trauma lagi kot smpai sekarang..2 yang aku malas bila dh kena excident..aku nyer kaki cramp tiba2..xleh nk drive kete..lemah semangat kan...~..huu~..sedey sgt..seyesly aku mmg dalam keadaan shock..


meh aku ceritakan mcmana dan bagaimana suma nie terjadi..


aku mmg kebelakangan nie dh asyik2 mengantuk bila drive..masalahnya time drive jer aku mengantuk..time len aku xleh nk mengantuk pun..aku pelik gak kengkadang..b dh bising dh..lama dh dia bising..suh aku benti kalo mengantuk..haaaa....2 la pasal..degil lagi xnk dengar cakap suami..[eh suami k??hahaha~]


so rasanya Allah 2 Maha Mengetahui..semalam at 6.10 pm dekat junction naik bukit ke Bandar Tun Hussein Onn..yang sebelahnyer leh g Cheras Perdana 2..area kedai2 suakasih 2..the first bump..aku mmg tutup mata like 1second kot..tup2 jer...dump...loud thump..seyesly..kalo korang dengar bunyi xcident 2..korang mesti ingt mcm horibble gler xcident 2..aku terkejut terkujat suma..omaigod3!!!


rupanya aku melanggar org depan viva putih nombor plat bkv 8996..seyesly..aku panik!!..
aku rasa numb for like 10 minutes!!freaking 10 minutes..xleh wt pe...s***!!


aku ketepikan kete..after that freaking 10 minutes..baru aku call abah aku..sedey pun ada gak.. sebab my dad g outstation dari hari senin..rasa mcm xder sapa leh tolong dh..


miracle ly..ada abg insuran nie dgn wifey dia datang tolong..omaigod..THANKS A LOT ABG HANIFF and wife..walaupun 2 first time jumpa..but dia sangat baik helping me out yang sangat blur n numb nie...


dia la yang tlg aku lari dari ramai2 org yang btul2kn if ada excident..pe ea orang panggil diorg nie??aku xtau la beb..kira nya nie 1st time aku yang menyebabkan kemalangan..after 5 long years..aku menggigil yang amat..scary yang amat..omaigod..wut have i done...sempatla minta maaf kt cik viva 2..aku xtau nk wt pe..aku xde duit nk bayar kt cik viva 2..aku nie dh la student..mana nk cekau duit bebanyak??


dia pun seb baik xmarah2..n xminta ganti rugi pun..omaigod..suma2 nya sangat baik...aku mmg bersyukur yang amat..aku risau sangat kalo2 nk minta2 duit..aku mmg xde duit..hahahah~..[eh gelak plak..]


yang penting xlama pas 2 ibu call plak..dia mmg risau..tapi aku lagi risau..mesti kena bebel...so then i've cried..sampai kak wifey tenangkan aku ..ckp apsal nk nanges??..aku xtau nk ckp pe..leh x nk ckp..'takut kena marah dengan ibu??'


aku xleh nk bawak kete tiara kesayangan aku 2 blk rumah..so abg Haniff yang bawak balik..dia suh wt laporan polis..huurmm...*sigh*...mmg xleh nk wt pe dia ckp..mayb kena byr saman..


oh lupa..pas tepon abah..i tepon b..b pun xtau nk react pe..sbb dia dh leh agak kot benda nie akan terjadi..
omaigod..aku dh xingt b ckp pe..T_T"


xkisahla..aku sampai rumah..seb baik ada mama affan..kalo dia xder..mmg tersidai la kete tiara 2 kat situ sampai abah balik...~


p/s:sampai je kt balai polis..sabau je la..next entry...

Isnin, September 27, 2010

karena kasihmu~vina panduwinata

lagu nie jadi background utk vid encek mohd firdaus mustafa dan puan nurunnawal yem nyer video wedding~..


and since then,aku jatuh cinta pada lagu ini~..setiap kali dengar pun jatuh cinta..haha~..aku demam cinta oke!!!
aku rasa sgt terbuai2 dengan lagu ini~..sangat sesuai dengan diorg yang dh pun selesai menjadi perantin baru..aku turut tumpang gembira..xder yang lebih menggembirakan dari melihat kawan2 kita bahagia bersama yang tersayang..


sila la enjoy ea...



tiada hati yang lebih putih
tiada senyum yang setulus senyumanmu
tiada mata yang lebih bening
tiada peluk sehangat pelukanmu
sejuta impian karena kasihmu
telah menjelma jadi kenyataan
tiada mimpi yang tersisa
kan ku raih semua
karena kasihmu
tiada hati yang lebih putih
tiada senyum yang setulus senyumanmu
tiada mata yang lebih bening
tiada peluk sehangat pelukanmu
sejuta impian karena kasihmu
telah menjelma jadi kenyataan
tiada mimpi yang tersisa
kan ku raih semua
di dalam doa
satu yang ku pinta
selalu dan selamanya
bahagia bersamamu oh..
sejuta impian karena kasihmu
telah menjelma jadi kenyataan
tiada mimpi yang tersisa
kan ku raih semua
sejuta impian karena kasihmu
telah menjelma jadi kenyataan
tiada mimpi yang tersisa
kan ku raih semua
karena kasihmu..


:D

Ahad, September 26, 2010

nak kawin!!!:D

huu~..akhirnya majlis perkahwinan gilang gemilang kakakku nurunnawal yem telah pun selesai..aku sangat hepi untuk dia...haha~..


walaupun dgn kelam kabut nyer..hahaha~...yg penting dh selamat pun majlis ko:D..haha~..aku hepi dapat jadi dari sebahagian majlis ko..terharu k..:D..hehe~..


walaupun i nie bridesmaid utk registration jer..tp i ttp hepi~..suka sgt dapat tgk ko atas pentas malu2 dgn abg daus..hahaha~..


utk kawan2 suma ada gambar i n frens..tp yg nie guna hset buruk i jer:D



Khamis, September 23, 2010

mengantuk dalam kelas..dejavu??

haha~..aku nie kadang2 lupa yang aku nie masih lagi ada kelas yg kena pegi..mentang2 la kelas aku tinggal satu je..so mmg lupa 2 selalu sangat..kenapa ntah..aku xleh nk relate dgn kelas aku 2..aku nie kan budak processing food..tiba je masuk dalam kelas microb..mmg kelas la kan!..akhirnya aku nie mengantuk dalam kelas..adoi hai..tipikal2 nyer aku nie..


tp kan kan org ckp kalo dh master kena la perangai macam budak master yang kononnyer penuh ilmu di dada..haha~..tp aku nie la mcm kanak2 riang yang baru masuk kelas darjah 1..haha~..lagi2 nk kelas yang aku xleh nk relate langsung..ELISA??haha~..korg ingt pe??kosmetik??haha~..pening aku nk menghafal nama2 makhluk2 halus 2..napa la kelas nie xmacam tengok movie yang best??[kena quote gak movie yang best..sbb aku leh tido gak kalo movie xbest]


so kelas yang patutnya 3 jam aku dgr,aku cuma dgr 30 minit yang pertama,dan setengah jam yang terakhir ajor..haha~..yang len??hahaha~..korg pun leh agak kot..aku dh menyendor kt belakang..mmg masa 2 aku dh xingt la ciri2 perempuan melayu terakhir k apa k..mmg saham aku masa 2 jatuh bes la..hahaha~..selekeh kot..haha~..2 yg tiap kali kelas aku mmg pilih port yang baeeeeekk punya utk tdo..haha...


pe yg aku dapat??aku dapat copy lecturer nyer power point!!yay!!hahaha~..


so korg ingt aku nie tumpukan perhatian dalam kelas??haha~..

Rabu, September 22, 2010

aku suspen!!!

aku mmg suspen gler r..berdebar2 plak dh nie..mana xnya..lagi beberapa hari je aku akan menjadi dayang2 indah..[eceh..indah k??] untuk majlis kawin kak nawal t..aduh..aku nie gler suspen..


untuk pengetahuan semua,ini merupakan pengalaman pertama saya bergelar dayang2 indah untuk pengantin..haha~..sebelum nie hanya melihat pengantin dikawinkan sahaja..haha~..


b ckp jgn risau..nnt semua akan berjalan lancar..syg mmg dh cukup cantik....tp b,syg nebes..mcmana??..xpe2..t 3g dgn b..b sentiasa akan ada utk syg t....aku trus rasa ringan beban suspen aku..


sesungguhnya,aku bertuah kerana ada org yg sentiasa akan ada utk aku..yer..aku doakan kamu semua akan bahagia seperti ku~..amin~..[eh, berlagak plak..Ya Allah,ampunkan la hambamu nie]


sekarang aku nk wt ucapan ringkas untuk kakak nawal ku yang tersayang...


"walaupun t aku akan jadi dayang2 indah ko,aku nk ucapkan selamat menempuh alam kehidupan baru,babak baru dalam warna-warni kehidupan dan semoga hubungan yang dibina atas nama cinta akan berkekalan sehingga akhir hayat"


p.s: i will always love you:D

Selasa, September 21, 2010

Doa untuk Kekasih

Diambil dari laman web tentang cinta


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…
Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.




gmbr nie di ambil dari sini

Ahad, September 19, 2010

cupcakes:D

hehe~...hari nie hari yang sangat bermakna dalam hidup aku..aku rasa bertuah sangat dapat seorang teman lelaki yang sangat sweet..hahaha~..aku rasa sangat dihargai dan perempuan sangat..hahahaha~...
oke2..sapa2 yang menyampah leh tukar blog len..hahahaha~

hari nie aku pg majlis kawin sepupu teman lelaki aku..hahaha~..aku dengan dia la ..sapa lagi...but then aku xsedar masa aku terima pelawaan dia 2, aku xigt yang dia akan pegi sekali dgn mak and sedara mara dia..hahaha~..aku dan kelurusan bendul ku~..hahaha~

at first, kitorang ingt nk g jalan2 jer kt mana2..hahaha~..dan aku nk amik hati dia..so wt la kek..cup cake actually..hahaha~..jadila~..

then bila dh tukar plan,aku jadi malu sangat..hahaha~...kiranya cup cake 2 nanti sedara2 dia makan la skali..uwaaaa~...maloooooooooo~..

seb bek cup cake 2 sedap,xmanis sgt,just sweet jerk..hahaha~...hepi2..kiranya mama dia suka la..hahaha~...

gmbr cupcake yang dibuat:D

huhu~...tp angah dan iwan pun ada tolong gak..~ 2 yg wt manis kot~..abah dgn ibu pun tolong gak~..hepi2..projek sukses~..hahaha~..

pas nie,kena try belajar masak plak~..hahaha~..takutnyer~..wish me luck!!:D

Selasa, September 14, 2010

pe perasaan korg bila org tanya "dh keje kan??"

hahah~..tetiba mood nk menulis 2 mencurah2 plak..haha~..bese la..kalo xder mood nk menulis pendek je post nyer..haha~..

ok2..pe nyer tiba je bagi tajuk mcm 2 si dba oi??hahaha~..

aku nie kan baru jer balik dari kampung ibu dan abah ku yang tercinta..so,status aku nie masih lagi seorang pelajar yang bertauliah..so secara teknikal nyer xleh la nk bg duit raya untuk anak2 buah dan sepupu yang kecik lagi..walaupun sepupu yang baya aku atau yg lagi muda dari aku ada yang dh keje and bagi duit..

haih~...[menghela nafas yang panjang...]

so rasa2nya apa perasan aku korang rasa??L****...xtau la kalo korang...yang pasti kalo aku ditanya soklan mcm 2 mmg la rasa down gler..

selalunyer..aku biar je soklan 2 tanpa jawapan..atau pun bg ibu atau abah yg jawab..hahah~..aku kan amik master..sapa yg fhm??kalo fhm pun napa tanya lagi ye x??hahaha~..

aku minta maaf sgt2 kt ibu dan abah yang banyak bersabar dalam menunggu aku dapat sebuah ijazah master dan insyaAllah pHD..mungkin aku harus lupakan cita2 utk famili??

paper pun..aku mmg bertekad..kalo pun aku kena stop jap utk keje,aku tetap gak akan sambung pHD..harap2 aku dipermudahkan jalan~..amin~..

ibu, abah terima kasih sbb sanggup tunggu~...insyaAllah along akan beri balik hasil yang menyenangkan ibu dan abah di masa hadapan~

ramai org gastrik time pose..~..huu~

hahaha~...pe kejadahnyer aku nie tiba2 wt assumption macam 2??


sbb nyer aku br perasan ada pages STAT kt dashboard aku..then utk pengetahuan kamu semua..bulan ogos jer satu ribu org datang kt blog aku..huu~..


then aku duk tgk la post pe yg plg byk di review..jeng3..post lama aku yg pasal aku penah kena gastrik dl 2..actually aku copy paste je dari internet sources..tp rasanya sangat berguna utk sapa2 yg kena gastrik..


haha~..tp skrg dh xpose dh pun..hahaha~...agak2 nyer ramai k org nk dtg blog aku nie lagi??hahaha~..motip xder confident??haha~...paper pun hepi raya kawan2 aku suma~..aku sayangkan korg..yang mana jauh kita rapat2kan dan yang mana dekat,kita mesra2kan...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DAN MAAF ZAHIR BATIN dari saya Tuan Punya Blog~

Jumaat, September 03, 2010

burn the midnight oil!!:D

hey u'ols!!!yer skrg nie dh kul2.42pagi..dan aku masih lagi di depan laptop sedangkan orang lain sedang sedap je beradu di katil atau di mana2 yg sesuai utk melelapkan mata..


adakah aku tgh bersedih sampai aku xdapat nk lelapkan mata??  SALAH!!hahahaha~..naseb la korg baca post nie time aku ting tong~


ini adalah penangan full paper aku..oleh kerana aku nie kan kononnyer nk jadi seorang lecturer yang berjaya..


aku kenala siapkan full paper nie sebelum progress meeting dengan supervisor yang paling aku hormati dan sanjung tinggi..[eh ikhlas oke..xcaya sudah]


so, pe lagi..aku nk yg terbaik kot utk paper aku..aku bukan jenis yg suka wt cincai utk hantar kt mana2 journal..sori skit..biarla org hormat kita dgn kita hormat diri kita sendiri..[hahaha..meraban~]


oke nie adalah kononnyer berehat time sebelum nk sudahkan result n discussion yang aku dh menghadap 2 hari nie..conclusion insyaAllah jap jer..setakat satu perenggan ajor..


result n discussion r aku rasa paling stress skali dalam byk2 bahagian dalam wt full paper nie..mana tak nyer..aku nk kena cari journal mana yang leh sokong pe yang aku wat..dalam 20 paper aku baca, baru dapat satu yang leh aku guna utk sappot finding aku..gila tak stress..ingt nk dapat master ni senang k??macam ha***..hahahaha~..maafkan bahasa yang dh sampai tahap gaban nie..:D


aku tulis nie xder niat nk menunjuk2 atau nk cakap aku nyer keje r paling susah dalam dunia..


cuma aku rasa lepas nie aku akan lebih menghargai artikel2 journal yang aku amik dari e-portal journal..mana tak nyer..aku nie baru jer nk merangkak2 dalam bidang nie pun dah stress ntah paper,pe ntah lagi org yang lagi byk wt paper berbanding aku..mmg aku respek diorg!!


so kalo korg nk sambung belajar master k pHD..korg kenala berhadapan dengan apa yang aku sedang lalui nie.. kalo master,senang lagi amik coursework kot..cepat mudah dan tidak serabut..paper pun, suma 2 depend pe yg korg nk achieve later..


macam aku, senang lagi mcm nie..aku lebih fokus dan dapat la ber huha2 sementara wt lab..hoho~..
aku nie mmg malas nk buka buku..journal xpe..SEYES..aku malas nk baca buku tebal2..journal paling panjang aku jumpa pun setakat 20 pages jer..hahah~...2 yg aku jumpa la..kalo ada lebih byk,aku xbaca dah..hahaha~..


ala,lek la kan..xpayah nk kisah sangat bende lain kalo korg dh fokus dgn apa yg korg nak, teruskan jela..xperlu nk rasa susah k senang k..btul x??hahaha~..kalo xbtul,aku la kot yg xbtul..hahaha~..


apa yg penting??kerjasama~...ini mmg sbnr nye KEY of research..aku respek dgn suma kawan2 postgrad aku..diorg mmg mudah berkerjasama dgn aku..aku sll minta pandangan diorg dan cadangan..dan aku terima je dl..logik x logik 2 letak kemudian..ko akan rasa dunia nie bukan ko sorg jer..hahaha~..


contoh kakak2 kt lab aku,kak pijat, kak wanet, kak huda, kak mei, kak syikeen dan kak aya..n abg2 lab..abg nazri, afiq...diorg byk bg aku cadangan pandangan yang kadang2 aku mmg xterfikir pun..aku sangat2 bersyukur dapat kawan2 yg baik..research nie kalo nk sombong2 sangat ko xleh nk kemana sgt..hahahah~
tapi 2 hanya pendapat aku~..:D


selain 2 aku byk tanya dgn kawan2 aku yg len..walaupun kadang2 lain bidang or pengkhususan,dulik r..macam ja n yaya..hahaha~..


postgrad yang len pun besh oke..suma..yes..suma!!!aku terus dan terus bersyukur atas persahabatan kita..


moh sambung wt result n discussion!!:D

Rabu, September 01, 2010

T.E.N.S.E.N!!!!!!!!!!!!!!!!

LEH X NK CAPS LOCK JER???HAHAHAHAHA~...


AKU SANGAT TENSEN!!!!!ARGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHH!!!!!!!!!!


KENAPA LA SUSAH NYER NK WT PAPER NIE???DULU SENANG2 JER AKU DUK AMIK PAPER ORG,SENANG JER..[TINGTONG DH~]


NK SABAR PUN,RAM OTAK AKU DH PANAS...!!!!


MCMANA???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX