Cari Blog Ini

Khamis, Mei 31, 2012

MIXED Feeling

Really indeed. Am I dreaming as I speak?

He just bought me a ring. A simple one. Belah rotan jer. All this time, I'd only dreamed of him buying me that. Out of nowhere, he had bought me a ring. Oh he is so spontaneous. Which is scared me to hell. He is always like that. 

He said this is a ring that claimed I'm his fiancee. Without any ceremony, just between us. We have been tying to each other. I've called ibu about it. She was confused. "Hah, cincin. Nak buat apa?" . " Ibu, Saiful cakap nk merisik" , I've replied. 

" Hah, tak payah la dulu. Habiskan master tuh dulu" . I was silently listened. " Ikut macam kak Pijat ( my former senior in master ), dh abis master baru kawin" .

 " Nanti senang, tak kelam kabut" . 

 "Rumah pun masih bersepah. Sabar eyh. Nanti dh abis belajar boleh la tunang pastuh kawin. Tak payah tunang lama2 nnt. "

My first conversation with my mother about wanting to get married. HAHA . Thru phone only. I don't have the courage to talk face to face.Yet. Conversation ke? More like one way communication. HAHA.

Well, am I too pushy? I hope not. So this is it. I can't wait to end this master journey. Wish me luck!

Rabu, Mei 30, 2012

Wordless wednesday




Hey peeps!I'm so excited to watch this tonite:) 

Selasa, Mei 29, 2012

Wedding's Progress

Homaii... 

Really? Am I typing this? HAHA ok propa sangat.

Me and wedding seems to have a very strong connection. ( yeah..right) Eventhough I'm seriously understand that I'm not that ready for the life after married, but yeah I always been revolved with wedding. Since he decided that we were not tying our knot ( engagement), I was really devastated. Like, frustrated. But who are we to control, right. At that time,  I was really think it was a childish move to be tantrum or mad because of it. SO, I let it go.Seriously.

Don't worry, me and him are still an item. HAHA. He is my sunshine and rain. Sometime thunder and storm. Grrrr...

Ever since the cancellation, I never talk with him about getting married or to get to another level or step. Never. Even it is for jokes. I guess it was really hurts. And of course he doesn't want to talked about it too.


Lately, many asked him " What is your relationship with her? (referring to me) " 

If before, he would said " Oh , she is my partner" or " Oh , she is my friend" 

But, to my surprise. Last weekend, he answered differently.

" Oh, she is my fiancee." 

Any particular reasons? I 've asked. He said, he was ready to have me in his life. And he wants to end our relationship with marriage.

HAHA. My reaction?

Of course I was mad. HEHE  Boleh percaya k? Mesti la senyum sampai hujung telinga.

But I kept calm. Cheh! Because I don't want to get hurt twice. 

Ok he decided to get married at the end of this year. Me? Well, I don't believe him anymore. If we were meant to be, it will be. 

So in mean time, lets have fun!

Cuti Sekolah :)

Salam sayang untuk semua :)

Cuti sekolah dah mula! Means keje business aku pun banyak setiap kali nk sampai weekend.Huuu...

Cuti sekolah juga bermakna aku tak stress gi UKM. Hehe.. Lancar je perjalanan ke UKM. Seronoknyer!

Cuti sekolah juga bermaksud aku senang; tak yah g mengajar tuisyen tiap2 malam selasa dan khamis. Hehe 

Seronoknyer cuti sekolah! Pada kawan2 yang jadi cikgu, Selamat bercuti! :) Enjoy it as I am. Walaupun aku tak la cuti pun.Hehe

Isnin, Mei 28, 2012

Assumption never right

heyya!

Why with the title? haha

Yesterday, it was a good day as my partner and I had to happened to met Mr Razali at our customer's wedding. Who is that?Hehe. Those who followed Mrs Shakina a.k.a Kina's blog must know him well. As he was the official photographer for her solemnization if I'm not mistaken :)

Haha still not answering Why with the title? haha. I guess Kina must already knew. HAHA memandai je la aku kan?

I've followed Mr Razali since the day he took Kina's pictures. Well, he puts his caption all in english. ALL. haha. abis la aku kalo dier baca nie.hehe

So I thought " He is just a show-off" .

So when yesterday , Saiful was kind enough to greet him. I was surprised. Why? Ok he still speaks Malay. Down - to - earth. Maybe all the caption in english in his fanpage just his trademark :)

Moral of the story : Tak kenal maka tak cinta. HAHA 

Hope to see him soon!such a gentlemen. nasib baik dh kawin. HEHE

gambar?please scroll down to see my previous post.

Photoboothcorner's Update!


Salam sayang untuk semua :) 


Semalam was a day full of activites. :) Semalam Diba ke Lendu, Melaka untuk Photobooth Nurul dan Saiful :) 

enjoice!hehe 

Nurul's sporting siblings :)
One of the pages :)
Guestbook's table
hehe they are having fun :)

the bride and groom

hehe they from sarawak :)
 
Nurul's Official Photographer :) Razali with Saiful Rahim 
feel free to email me :)

adibahzack6@yahoo.com 

Jumaat, Mei 25, 2012

Cepatnyer dh jumaat!

Salam kawan2:)

Cepatnyer dh Jumaat!Diba masih lagi belum jahit backdrop. Guestbook n canvas tak amik lagi.Ada kt kedai. Hari ahad nie dh nk guna.So many things to do and so little time.

Tapi ada yang dh siap. mcm syira nyer canvas. Tapi tak der amik gmbr la.huu..Syira dh amik pun semalam sebab nk terus balik Johor. Syira nie kawan blogger gak.


Dia amik pakej dulu Photobooth. 

2 kotak instant filem + sewa kamera , sewa easel + canvas printing (19"x25") dan props. 

Hari nie plak Diba nk amik guestbook untuk weekend nie job !:) tak sabar nk share gambar guestbook dan canvas printing yang diba dh buat :) 


Happy Weekend suma!


Khamis, Mei 24, 2012

Kain dari Vietnam dh siap jahit.

pe nie?pe nie? kain vietnam dh siap jahit?

haha aku sebenarnya dh lama tinggalkan preps untuk kawin.ala2 nk kawin budget tuh. mungkin belum sampai kekuatan dan seru untuk berkahwin :)

masa aku tgk baju tuh.aku tak try pun.tak sentuh pun. nk amik gmbr baju kebaya tuh pun aku tak nak. HAHA. macam depress je kan?

aku tak tau nk cakap apa. cuma bersabar :) paper pun, mesti ada hikmah di sebalik segala nya kan? aku dh malas nk pikir

About the baju.

Baju kebaya. Kain dari vietnam

Dijahit oleh makcik Aya dari Taman Connaught 

Tak penah pakai lagi. So tak tau sedap ke tak. Tapi makcik Aya nyer jahitan mmg sedap pakai. Hehe

Warna Merah Hati. A bit darker. Tak tau nama warna apa.

Gambar? HAHA sok la upload.
 

Rabu, Mei 23, 2012

Side track

Hey peeps.

Lately, I'm so exhausted. Like, totally tired mentally and physically. Yeah whinning me.. At day, I'm a student/graduate research assistant. At night, i'm a businesswoman. Kinda hard, and it been dragged for a while right now. 

Until i've been skidded. Just like last monday, I had to skip from coming to UKM. ahhh The feeling was suck indeed. I really want this. But now it seem so exhausting. As if it was too far from reaching. I do want to finish it. 

The business had been great.I love when it became more satisfying through time. Thanks for all the support tho. 

I just been used up too much energy I guess. Wishing hard I will find my rhythm in having both success in my life. Maybe I should organized more and do less. :)  

Selasa, Mei 22, 2012

Photoboothcorner update!

hye suma :) semalam diba dan sepol di jb for photobooth job at Grand Paragon Hotel :) let savours the picca k!:)


our photobooth:)


the backdrop :)

:)


haha berpeluk tubuh sebab sejuk.

before.

after :)

and the crowds love it!

haha they love the props:)

gorgeous girls:)

thanks girls:)


me and the ladies :) 


thanks to Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru :)


Rabu, Mei 16, 2012

Bride to be and Groom to be 's Contest


Kenal Wan Mahazir? Dier penah cover ramai bride to be's blogger before :)






Haha maybe familiar to you guys? :)

interested? 

Apa yang kawan2 harus buat ialah ....

1. Hantarkan sekeping gambar anda dan pasangan ke email one.mzpix@gmail.com dengan tajuk BRIDE & GROOM TO BE PHOTO CONTEST.

2. Tarikh tutup penyertaan pada 17 Mei 2012.

3. Sertakan sekali maklumat-maklumat yg diperlukan seperti di iklan.

4. Saya akan upload gambar anda dan pasangan untuk undian fans Page Wan Mahazir (gambar peserta akan diupload serentak selepas tarikh tutup penyertaan).

5. Gambar yang mempunyai jumlah "LIKE" tertinggi akan dikira sebagai pemenang. Peluang "Like" diberi masa selama 1 bulan sahaja.

6. Kami berhak menolak penyertaan jika gambar yg dikirimkan dianggap tidak sesuai.


Hadiah berupa ;

Tempat Pertama : FREE Pre-Wed Outdoor Shoot + 1 pcs guestbook album (8x12) 20 pages + 1pcs 16R wood stretch + DVD with case, cover & label + Unlimited shoot.

Tempat Kedua : FREE Pre-Wed Outdoor Shoot + 1 pcs 12R wood stretch + DVD with case, cover & label + Unlimited shoot.

Tempat Ke-3 : FREE Pre-Wed Outdoor Shoot + 1 pcs 8R wood stretch + DVD with case, cover & label + Unlimited shoot.


Wah dapat canvas printing :) senang save budget :) it costs you almost RM500 :) hehe


Esok adalah hari terakhir ok. 


Email sekarang penyertaan anda kepada one.mzpix@gmail.com

Selasa, Mei 15, 2012

Pelik bin Ajaib

HAHA. aku rasa pelik bila..


1. Hanya kerana kita berkawan dengan sesetengah orang, kita tidak boleh berkawan dengan kawan yang lain. Berdosa eyh kalo kita berkawan dengan sesapa yang kita suka eyh? mcm tak ikhlas je aku rasa. Aku lagi selesa berkawan dengan orang yang aku rasakan ngam dengan aku dan boleh terima aku seadanya. Bukan takat nk kawan untuk kepentingan kau.

2. Hanya sebab aku kawan dengan sesetengah orang, aku tahu segala cerita dier dari A sampai Z? Hey aku bukan la jenis penyibuk yang tak tahu hujung pangkal. Aku tau sempadan aku bila berkawan dan apa yang patut aku tahu dan apa yang aku tak patut tahu.

3. Hanya sebab aku melawat ke certain blog2, bukan bermaksud aku nie SPY. Hello, sejak bila kena berhati-hati nk jenguk blog orang? Ke kau tuh yang insecure? Semua pun nk against kau. Haih la.

4. Seseorang tuh bercerita tentang amalan dan sikap orang lain, TETAPI, aku rasa dier pun sama je. Perangai pun seperti apa yang dia ceritakan tentang orang lain tuh. 

5. Seseorang tuh suka sangat nk buruk sangka. Dan mudah je nk memberi anggapan yang bukan-bukan pada orang yang tidak bersalah.

6. Orang lain lebih tahu pasal kehidupan orang lain LEBIH dari empunya diri. Siapa yang patut lebih tahu nie? 

Tolong. Aku dh pening. kahkah

Isnin, Mei 14, 2012

Saiful Rahim's photo

salam sayang untuk semua :) 

diba nk share gambar2 dari encik Saiful Rahim :) I love how he capture the moment.from Scha & Awal's Reception :)

Easel kami +  CandidSyndrome's canvas :)

ramai yang datang :)

bagai pinang dibelah dua

comel tak diorg? :)

The doorgift :)

Yummeyh!

I love their happiness :)

Everyone is busy taking the moment:)

Love is in the air :)

hehe :)

amik gmbr org amik gambar.get it?

sweet!


people swarming towards the pictures

haha US :)

I love it:)


auwwwwww...:)

alololo :)



hehe takder keje :)




hehe tak abis lagi demam nie rupanya. :P




Jumaat, Mei 11, 2012

Demam Schawal :)

Salam sayang untuk semua :)

Lebih tepat lagi demam dengan CST n CandidSyndrome :)hehe 

I love everything about the wedding :) Especially muka awal n scha yang mmg obviously in love with each other :) as best friend forever. hehe :) 

Sekarang tgh gler dgn lagu Afgan - Bukan Cinta Biasa :) dh lama tak rasa nk kawin mcm nie. Thanks CST dan CandidSyndrome sbb kembalikan rasa nk kawin ke dalam diri ini.

Kenapa beriya sangat nk fefeeling nie? hehe 


Ya Allah, aku cari mana button share tp tak dok.so redha jela amik link nie jerr.. pssst dalam link nie ada lagu afgan yang aku gler nor tuh.hehe



auwww...I've always dreamt of having this moment.


Even gambar pre-wedding pun best.hehe


my fav :)


 
hehe hensem nyer awal.





sekian kegilaan aku. :) doa ku agar scha dan awal kekal bahagia dan sentiasa bercinta hingga ke syurga :)

Selasa, Mei 08, 2012

Schawal's wedding :)


Salam sayang untuk semua :)

Ahad lepas merupakan hari yang best sangat sebab Thephotoboothcorner bertuah menjadi vendor sewa easel / art stand kepada Schawal. hehe . best gler kot.kaaaaaaaaaahhhhhhhhhh..

Just nk share this with suma kawan2 :) 

hehe :P
me with saiful nang. :) lagi excited jumpa saiful dari jumpa artis :P
our easel with saiful nang's canvas photo :)
hehe :)


Last but not least , :)

me and Schawal :) 

Thanks Saiful Rahim for the lovely photo :) 


Untuk yang lain :) sila la hubungi diba for more info :) 

adibahzack6@yahoo.com / sweetadibahzakaria@gmail.com 

0176571345 / 0162065767


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX