Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Ahad, Januari 30, 2011

'URBAN VIBE ONLINE CONTEST EDISI KE-3 "..... and they live happily ever after"

ok..ini serius!heee~...

bismillah...doakan eyh kawan2...huu..kalo menang, byk 2 leh save kan kan??dh leh cross byk dari checklist nie..:) dan mana tau byk lagi hepi ending pas menang contest nie:)*wink2*

untuk penganjur yang baik hati dan suma sayang2 ku suma :) meh kita baca cerita cinta yang abadi dari pasangan sehidup semati yang menjadi inspirasi dba dan encek b:)


"...and they lived happily ever after"

kisah percintaan yang agung ini bermula pada tahun 1985 iaitu pada masa itu kuala lumpur belum ada sistem keretapi moden seperti LRT atau monorail:) bangunan pun xdela mcm sekarang yang ada KLCC dan menara Kuala Lumpur.

si uda
raya 2 tahun lepas:)
owh..xder gmbr dolu2..:P


seorang yang baik hati dan pemalu.. :) lebih selesa berkawan dengan lelaki :) aktif dalam bersukan, lagi2 dalam bola sepak :) seorang yang alim dan masuk kumpulan tabligh [ kumpulan dakwah ] -pernah skali dia ke India atas tiket tabligh nie :) owh..dan dier orang yang hitam manis:) n abah sangat mengambil berat pada keluarga dan juga pada kawan2 rapatnyer [i will always love u abah!!hukhuk*]

si dara


picture ini masa aku konvo:) i love u ibu!


seorang yang peramah dan murah senyumannyer.. :) seorang yang pandai berdikari dan semangat yang kental :) bukan perempuan yang gedik mcm anaknyer nie....dier juga mempunyai azam untuk membantu keluarga nyer dan juga membina masa depan yang bahagia ..owh..dier sangat pandai menggunakan duit:) walaupun masa itu kan gaji sebagai akauntan lepasan diploma tidakla seberapa tapi dier mampu untuk menguruskan kewangannyer..[oh!sangat jeles ini..sampai skrg dier masih pandai menguruskan kewangannyer:)]




how they meet??


korang rasa diorg nie tipikal couple ke ?~..meh3 kita dengar pe ceritanyer...biasala kan..bila kita makan ramai2 [fyi,famili dba total ada 8 orang..huu~..sangat sayang sumanyer!] kitorang mmg suka sangat berborak :) and from time to time,ibu n abah will tell us cerita yang comel atau yang memberi teladan bagi kitaorang anak2 dier :)

diorang jumpa sebab kerja :) ~..sebab kerja kt tempat yang sama:)owh kat mana eyh ?

angkat tangan kalo sapa2 tau..heeee~..

yup!felcra berhad.tp itu nama skrg..dl kalo xsilap Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah Persekutuan (FELCRA) {source here


department diorg pun lain2..ibu akauntan so dier department kewangan dan hal2 pasal kontrak or watsoeva la kan..abah plak lebih kepada perladangan..sbb mmg degree in pertanian:) 


diorg jumpa pun after being transferred to telok intan:) masing2 kan ? ~..jodoh 2 mmg keje ALLAH..Dia lg mengetahuinyer:)


most of the dating and stuff ,ibu n abah jarang-jarang la..almaklumla..keje 2 kan lagi penting..hehe~..lagipun masing2 kan dh biasa dgn gaya hidup yang bukan la suka berdua2an or wutsoeva..


bercinta xlama dan bila masing2 suka dan diorg pun langsungkan perkahwinan diorang:)




what so special about them??


oh...ini part yang menarik okeyh..heee~


Percintaan mereka sama seperti pasangan suami isteri yang lain...ada pasang dan surutnyer..namun bila mereka dapat mengatasinyer,itu yang menjadi pendorong dan inspirasi pada kami anak2nyer:)


1.bila nk kawin byk yang xsenang duduk 


oOoOOoo...ala..drama bagai..biasala ..dulu ibu hawt okeyh!..haha..tapi bukan yang pakai sexy2 itueww kayh!..maknanya dirinyer yang banyak kualiti sebagai seorang bakal isteri menarik ramai2 jejaka utk melamarnyer.. :-)..propa la dba nie..~


but like i said: jodoh tu kan keje ALLAH :) ~..abah will and always be the perfect match for ibu :)~


ibu seorang yang sangat tinggi tahap kesabaranyer..marah jer xberapa nk sabar..~~..2 zaman muda-mudi la kan..skrg je dh cepat sejuk :)


hoho..comel x??:P
2. life after married..


rasanya ini lagi mencabar then masa nk married kan kan?? tapi paling respect my mom la..a.k.a ibu:) hee~..napa plak kan??walau apa pun..diulangi sekali lagi..walau apa pun, dier akan ikut cakap suami dier..xpenah dgr lg dier melawan ckp abah..walaupun pada aku [yang kadang2 agak rebelious bila dgr abah nyer decision] xmasuk akal or mmg pilihan yang salah [bagi aku la]. mmg salute la ibu! sbb apa??dier respect abah as husband n head of famili..


benda nie wt aku kagum dan sungguh pelik bin ajaib. kenapa eyh ?


sangat penting kan??
3. how to always keep the "sparks"?


ini masa kitorang kecik2 mmg rasa nk muntah okeyh! haha~..


rasa sentiasa seperti baru je kawin kan??hehe
usually kan perempuan yang gedik2 nk attention dari lelaki kan??tapi guess what~??hehe~.. abah yg sll tergedik2 nk attention from ibu..[hahaha~..ok2..alamak dh kantoi..korang t wt2 xtau je tau..hehe] but 2 lagi sweet kan kan??so dh tau la aku byk amik perangai sapa..hehehe~..my dad is the sweetest person on earth..:) walaupun seriusly dier mmg tipikal husband yang mmg totally out dalam memasak or mengemas or menyidai baju dan etc. , tapi dier sanggup wt pe jer utk ibu.. .he is ...so sweet:)


kes 1 


paling vivid skali dalam ingatan bila ibu nyer 1st n last pg outstation ke kelantan..xingt exactly kt ner sbb br tadika that time:) bayangkan abah nk masak gak untuk kitorang telur goreng untuk breakfast..tp ended up jd telur goreng terbakar!OMG! haha~..


lawak okeyh!tp sweet sbb dier sanggup gak la nk jaga kitorg..dan yang plg best skali..hahahahaha..dapat makan kt A&W kt ampang point yang masa 2 dekat je dengan rumah kitorg..[masa 2 kat ampang lagi..] hahaha~..breakfast,lunch n dinner..huahuahua...




kes 2


ibu ada penah alami penyakit berkaitan dengan bahagian peranakan..makes ibu bleeding nonstop..a.k.a period 3 bulan nonstop..mmg xsakit tp cepat letih..masa nie mmg rasa abah sangat sweet..sbb eventhough dier mmg xtau sangat pasal sakit pmpuan..tp bila ibu suh beli pad,dier ok jer..dh la agak pelik kan??kalo dh 3 bulan non stop,mestila rasa paper kan??


then abah bwk ibu g klinik,walaupun abah yg nk g checkup tp perangai abah mesti nk bawak ibu skali :) comel x ? ~..sbb 2 ibu warded kt hospital for a week kalo x silap.. sbb dr mmg dh nmpk ibu lost byk sangat blood dan muka sangat pucat.. ibu was rescued! i love u abah ! :)






kes 3


nenek sakit sbb terjatuh sbb tersadung dari sumthing kot..or just plain excident..hoho..xingt la plak kenapa..tp yang penting nenek sakit..and kena ada extra care from sumone..ibu volunteered to help mak busu..


so, pe yg sweet nyer ? :P


ibu kena duk di kluang sbb nenek stayed with mak busu kat kluang JOHOR, and kitorang kt cheras SELANGOR .. so mcm kena berjauhan :)


abah xleh langsung berenggang dengan phone!so sweet:) abah tau ibu suka lagi telepon no rumah,so abah like duk je dekat phone rumah..[dulu xpakai wireless phone lg..]


 :) maknanyer dier rindukan ibu okeyh ...





dulu2 mmg xfaham kenapa laa diorg 2 mcm 2..tp now sangat faham .. dan hope we [saya dan encek b] are determined to be just like my parents. :) ibu dan abah banyak sangat mengajar erti kasih sayang dan cinta :) i am truly blessed to have them as my lovely cute and comel parents. !


:) comel kan??
heee~..sayang abah n ibu:)
Urban Vibe Event {source here}


Sebuah syarikat penuh milik Bumiputera yang di tubuhkan dari tahun 2005. Berpengalaman luas menganjurkan pameran bertema seperti 'Merdeka Celebration', 'Ramadhan Eid Mubarak', 'Property & Home Exhibition' dan yang paling sinonim dengan Urban Vibe Event ialah 'Pameran Pengantin Malaysia'.

merupakan penganjur "Pameran Pengantin Malaysia" yang akan berlangsung di SACC (Shah Alam Convention Centre) dari 11-13 Februari 2011 :) dan Pameran Pengantin Malaysia 2011 (18th Edition) di Legar Putra, PWTC, Kuala Lumpur pada 1 - 3 April 2011 :)








last but not least nk gak la enterprem uolss!!:) penat dh mengarang seharian:P
 






4 ulasan:

~ NANA ~ berkata...

masuk contest ek? gud luck k :)

lovelyadibah berkata...

huhu..:) malu plak:) aah..:) thanks sayang!!

.::DinCma::. berkata...

good luck dba for the contest..

sweetnyee parents dba.. org tua kita lagi berumur lagi romantik tau.. hope kita pun bleh jadi mcm dorg kan.. sumber inspirasi dlm mempertahankan & kebahgiaan umah tangga;-)

lovelyadibah berkata...

thanks cma!:)*hugs*

2 la..diorg sangat memberi inspirasi untuk kita yang baru nk melangkah ke alam rumah tangga kan kan??:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX