Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Jumaat, Februari 04, 2011

hantaran untuk majlis pertunangan:)

salam pada semua pencinta:) hari nie just pegi rumah kak huda untuk meraikan dier yang sudah bertukar title kepada puan :)hoyeh!! tahniah kepada puan nur huda haron helmi dan encek mohd hafizzuddin:) semoga kamu berdua dimurahkan rezeki dan berbahagia sehingga ke anak cucu:) we love u:) hehe~..

dan ramai gak b2b blogger yang akan dan telah menjadi isteri :) masmona,aya, dan lala..hoho..kalo ada yg xtermasuk sowie yer yang..love uolls:)

bila la nk tiba my turn kan kan??kalo leh nk cepat2kan jer  majlis..hehehe~...

HAHA..sangat la berangan ..

hantaran untuk majlis pertunangan..heee~

kalo ikut adat melayu ,hantaran mesti dalam bilangan ganjil. selalunyer 5-7, 7-9 dan 9-11..hopefully t majlis i 5-7 jah..hahaha~..ada k patut encek b nk 1-3??hish..emo jap..:P

ok..budget utk bertunang sll nyer orang akan spend rm1000 paling byk pun..huu~..

meh kita tengok barang hantaran yang selalunyer bagi pihak perempuan:)

1.sirih junjung
2.baju melayu/ bau kemeja/ T-shirt
3. Tali pinggang dan wallet (beli yang sekali kan??ada set dengan kotak:)
4.kain songket
5.sejadah
6.tuala
7. kuih muih/bahulu[erk??ada eyh??jarang dh nmpk]/halwa/puding
8.coklat atau manisan lain
9.KEK..hoho..
10.Potpurri
11. buah-buahan
buah dan kain sepersalinan

kalo untuk pihak lelaki plak:)
1.cincin bertunang (biasanya cincin belah rotan)
2.tepak sirih
3.kain sepersalinan (atau baju yang telah siap dijahit)
4.telekung sembahyang
5.kek
6.buah
7.coklat atau manisan lain
8.kuih-muih/puding/halwa dsb.
contoh coklat:)

huuu~...at least ada la kan idea kan kan??:)ke korang nk tambah lagi??

source here

2 ulasan:

LittleSunshine berkata...

dah ade list ya..gud job!!!

lovelyadibah berkata...

Yay!!! Hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX