Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Selasa, Februari 22, 2011

nk wt sendiri cupcakes untuk hantaran ok x??:P

sapa dh rindu kat dba???angkat tangan!!!! hahahaha~...okeyh2..abaikan kepoyosan..heeeeeeeeeeee~


nk tau x kenapa xnk tulis persiapan majlis jeng3 kt blog??sbb takut la xjadi
[lagipun jauh lagi tarikhnyer...muahahaha..tiru gaya seseorang jap..]


doa2 kan la majlis jeng3 2 jadi..[hahaha..faham2 sendiri jela..]






ok2..tajuk sangat terang lagi bersuluh..[apakah??haha abaikan tatabahasa merepek 2] pasal aku nk wt sendiri cupcakes nyer.. sbb budget aku rendah kan..[aku mmg cheapskate!] so bila tanya2 suma lebih dari budget aku...aku kena ukur baju di badan sendiri.. sob3*


so hari nie aku memilih untuk wt cupcakes sendiri..HAHA..cakap senangla kan..xpe2..aku akan cuba..:)


aku penah je wt cupcakes tp resipi kek..HAHA..faham x?aku wt adunan untuk masak kek tapi sbb aku xder bekas nk masak kek,aku bantai masuk dalam cupcakes..sedap wooo...tp byk kolesterol..huuuuu~...[ok2..sangat xmembantu]


so hari nie aku nk share resipi yang aku jumpa online..sangat famous amos ok resipi nie..aku taip je resipi coklat kek kt pak cik google,terus kuar resipi nie..SAYANG pakcik google..:) hahaha...


so nie kredit pada tuan punya resipi :) [eh dh jadi sharing resipi plak..paper jela labu..layanzzz]


kredit dari sini [link]


mmg sedap..cubala!hehe..[lum paper lagi dh ckp sedap..hahahaha]



Bahan-bahan:
2 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1 cawan gula perang
Bahan A
1 sudu kecil vanila
1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
Bahan B
2 sudu kecil sodium bicarbonate
1 sudu kecil baking powder
1/2 cawan serbuk koko
2 cawan tepung gandum
==============================
** Topping **
1/2 cawan koko van hauten
1/2 cawan susu pekat
1 sudu besar minyak masak
Cara-cara:
  • Pukul telur hingga kembang
  • Masukkan gula dan pukul lagi
  • Kemudian masukkan minyak masak
  • Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
  • Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
  • Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok…taruk je atas kek yg dah sejuk
Sumber resipi: fendy75@myresipi.com



hehehe~...gmbr yang menunjukkan i penah wt mende nie..jap eyh..HAHA...


hahaha~..ok..mmg mcm ntah paper..:P
p/s: dba xsabar nk tunggu weekend nie..nk g karnival pengantin kt Mid Valley..hehehe~..jom2..tensen sbb baru hari selasa..huahahaha~

21 ulasan:

~ NANA ~ berkata...

tersangatlah OK :)

farahfatihah berkata...

mmg ok lah kan..jimat kalau wat sendiri nih..go go go

Sabahan Bloggers Club berkata...

Semoga majlis berjalan lancar. Kita pun nak kawin bulan March ni...

"cikkin" berkata...

tersangt laaa ok nye..yg penting testing tu bg kite rase dulu..hehe..aci2 =)

lovelyadibah berkata...

nana: :) yippie!ada orang sokong..:)

farahfatihah: hehehe..a go go!:P tau xpe..sangat jimat!:)nie nk wt 10 100 pun stil dalam budget:)

sabahan bloggers club: ye k??wah!!:)kt sabah eyh??huhu~..

cikkin: baik la..jadi tukang tester!:)

andeliana berkata...

yeahhh..buat lebih2 sket leh x dba? hehehe

Rilla berkata...

Ok je dear. Yang penting ikhlas. Sweet ape diy cupcake untuk hantaran. Air tangan gitu

lovelyadibah berkata...

andy: haip!!..balik malaysia dl..hehe

rilla: huu~..sweet2 buah gitu:)thanks sayang~:)

Miss Tatie berkata...

mehla sertai contest ini.... yang dah berkahwin/ belum berkahwin dialu-alukan..hadiah lumayan!
http://berkatalahdia.blogspot.com/2011/02/contest-mesti-menang.html

lovelyadibah berkata...

Wah!mcm menarik la!will do sayang!hehe:)

cheQmOomOo berkata...

klu reti ok je..lg bes..lg bermakna ;)

midvaley e minggu ni? :)

lovelyadibah berkata...

cheqmomo: thanks sayang!haha..bermakna la sangat:P

haah~..tp more kepada english style r..sbb life magazine yang handle..

tau pun sbb ada member ajak pg midvalley this saturday:)

cheQmOomOo berkata...

btol ape..nk compare ngn org ni..xreti pun hehehe

MIZZ SUE berkata...

ok lah tu..dari su yg tak pernah wat ni..huhu

nizabeba berkata...

good!! selain jimat, lagi puas kan dpt guna air tgn sendiri..hehe

lovelyadibah berkata...

cheqmomo: HAHA..usaha tangga kejayaan..xpun,meh kita men masak2 sama2:) heee~

mizz sue: HAHA..dba pun ikut resipi nie jer..confirm sedap!cuba la!:)

niezabeba: jampi2 skit kan??HAHA

cheQmOomOo berkata...

buleh2, kt jd adik awk tau hahahaha :))

cheQmOomOo berkata...

menarik :)

lovelyadibah berkata...

HAHA..boleh2!:)

cheQmOomOo berkata...

:)) terdua komen plk..

lovelyadibah berkata...

HAHA~..tape2:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX