Cari Blog Ini

Isnin, Januari 31, 2011

chocolate as favor:)

huu~..saja je nk tolong cik belle dalam choco hunting dier:) oh well..sama2 la kita suma yang lain2 yang tengah choco hunting gak kan kan??sharing is caring..kenapa aku byk sangat dh survey pasal chocolate nie??hahaha~..ok2 dh melalut..sila jamu mata sayang2 suma:)

dari [sini]
dari lola chocz
dari teratak chetam
dari teratak chetam gak
nie dari masmerahcupcakes :)
nie dari icha choco
icha choco gak:)
dari wedding cottage :)
dari merisik gallery
hehe..ok2 nie macaroon bukan coklat..:P
hahaha~...dasar pemalas nk cakap2..korang jamu mata je ek..hahaha~...tetiba malas nk ckp:P

p.s:nk tgk lg gmbr2 diorg 2 suma??sila la ke caption gmbr..ada link2 yang leh tekan2 :P

Ya Allah selamatkanlah pelajar dan rakyat di Mesir...

salam pada semua pencinta2

hari nie kecoh di mana2 pasal keadaan di mesir yang tidak stabil dan huru-hara...Ya Allah!sangat menakutkan la..bukan pe..kerajaan Malaysia harus lebih peka dengan kesusahan rakyat walau di mana2 pun.haih..dh la dengan internet dan telefon di sekat...sangat merisaukan lg bila ada yang mengatakan ada pelajar Malaysia yang dirogol

source here
aku sangat2 risau okeyh!walaupun bukan ada kaitan dengan aku secara pertalian darah or wutsoeva..tp kita mestila ada rasa semangat 1Malaysia kan??

ini link seorang ibu pasal keadaan anaknyer di Mesir..source here Ya Allah..

ini di ambil dari blog liyana lunia [sori yang..i copy eyh..]


Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blogKrisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
TwitterDyyaDizarch
BlogNadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia

doa aku satu jer..selamatkan la those girls and boys from Malaysia..xsanggup la dengar pasal budak kena rogol nie..sayu...

Ahad, Januari 30, 2011

'URBAN VIBE ONLINE CONTEST EDISI KE-3 "..... and they live happily ever after"

ok..ini serius!heee~...

bismillah...doakan eyh kawan2...huu..kalo menang, byk 2 leh save kan kan??dh leh cross byk dari checklist nie..:) dan mana tau byk lagi hepi ending pas menang contest nie:)*wink2*

untuk penganjur yang baik hati dan suma sayang2 ku suma :) meh kita baca cerita cinta yang abadi dari pasangan sehidup semati yang menjadi inspirasi dba dan encek b:)


"...and they lived happily ever after"

kisah percintaan yang agung ini bermula pada tahun 1985 iaitu pada masa itu kuala lumpur belum ada sistem keretapi moden seperti LRT atau monorail:) bangunan pun xdela mcm sekarang yang ada KLCC dan menara Kuala Lumpur.

si uda
raya 2 tahun lepas:)
owh..xder gmbr dolu2..:P


seorang yang baik hati dan pemalu.. :) lebih selesa berkawan dengan lelaki :) aktif dalam bersukan, lagi2 dalam bola sepak :) seorang yang alim dan masuk kumpulan tabligh [ kumpulan dakwah ] -pernah skali dia ke India atas tiket tabligh nie :) owh..dan dier orang yang hitam manis:) n abah sangat mengambil berat pada keluarga dan juga pada kawan2 rapatnyer [i will always love u abah!!hukhuk*]

si dara


picture ini masa aku konvo:) i love u ibu!


seorang yang peramah dan murah senyumannyer.. :) seorang yang pandai berdikari dan semangat yang kental :) bukan perempuan yang gedik mcm anaknyer nie....dier juga mempunyai azam untuk membantu keluarga nyer dan juga membina masa depan yang bahagia ..owh..dier sangat pandai menggunakan duit:) walaupun masa itu kan gaji sebagai akauntan lepasan diploma tidakla seberapa tapi dier mampu untuk menguruskan kewangannyer..[oh!sangat jeles ini..sampai skrg dier masih pandai menguruskan kewangannyer:)]




how they meet??


korang rasa diorg nie tipikal couple ke ?~..meh3 kita dengar pe ceritanyer...biasala kan..bila kita makan ramai2 [fyi,famili dba total ada 8 orang..huu~..sangat sayang sumanyer!] kitorang mmg suka sangat berborak :) and from time to time,ibu n abah will tell us cerita yang comel atau yang memberi teladan bagi kitaorang anak2 dier :)

diorang jumpa sebab kerja :) ~..sebab kerja kt tempat yang sama:)owh kat mana eyh ?

angkat tangan kalo sapa2 tau..heeee~..

yup!felcra berhad.tp itu nama skrg..dl kalo xsilap Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah Persekutuan (FELCRA) {source here


department diorg pun lain2..ibu akauntan so dier department kewangan dan hal2 pasal kontrak or watsoeva la kan..abah plak lebih kepada perladangan..sbb mmg degree in pertanian:) 


diorg jumpa pun after being transferred to telok intan:) masing2 kan ? ~..jodoh 2 mmg keje ALLAH..Dia lg mengetahuinyer:)


most of the dating and stuff ,ibu n abah jarang-jarang la..almaklumla..keje 2 kan lagi penting..hehe~..lagipun masing2 kan dh biasa dgn gaya hidup yang bukan la suka berdua2an or wutsoeva..


bercinta xlama dan bila masing2 suka dan diorg pun langsungkan perkahwinan diorang:)




what so special about them??


oh...ini part yang menarik okeyh..heee~


Percintaan mereka sama seperti pasangan suami isteri yang lain...ada pasang dan surutnyer..namun bila mereka dapat mengatasinyer,itu yang menjadi pendorong dan inspirasi pada kami anak2nyer:)


1.bila nk kawin byk yang xsenang duduk 


oOoOOoo...ala..drama bagai..biasala ..dulu ibu hawt okeyh!..haha..tapi bukan yang pakai sexy2 itueww kayh!..maknanya dirinyer yang banyak kualiti sebagai seorang bakal isteri menarik ramai2 jejaka utk melamarnyer.. :-)..propa la dba nie..~


but like i said: jodoh tu kan keje ALLAH :) ~..abah will and always be the perfect match for ibu :)~


ibu seorang yang sangat tinggi tahap kesabaranyer..marah jer xberapa nk sabar..~~..2 zaman muda-mudi la kan..skrg je dh cepat sejuk :)


hoho..comel x??:P
2. life after married..


rasanya ini lagi mencabar then masa nk married kan kan?? tapi paling respect my mom la..a.k.a ibu:) hee~..napa plak kan??walau apa pun..diulangi sekali lagi..walau apa pun, dier akan ikut cakap suami dier..xpenah dgr lg dier melawan ckp abah..walaupun pada aku [yang kadang2 agak rebelious bila dgr abah nyer decision] xmasuk akal or mmg pilihan yang salah [bagi aku la]. mmg salute la ibu! sbb apa??dier respect abah as husband n head of famili..


benda nie wt aku kagum dan sungguh pelik bin ajaib. kenapa eyh ?


sangat penting kan??
3. how to always keep the "sparks"?


ini masa kitorang kecik2 mmg rasa nk muntah okeyh! haha~..


rasa sentiasa seperti baru je kawin kan??hehe
usually kan perempuan yang gedik2 nk attention dari lelaki kan??tapi guess what~??hehe~.. abah yg sll tergedik2 nk attention from ibu..[hahaha~..ok2..alamak dh kantoi..korang t wt2 xtau je tau..hehe] but 2 lagi sweet kan kan??so dh tau la aku byk amik perangai sapa..hehehe~..my dad is the sweetest person on earth..:) walaupun seriusly dier mmg tipikal husband yang mmg totally out dalam memasak or mengemas or menyidai baju dan etc. , tapi dier sanggup wt pe jer utk ibu.. .he is ...so sweet:)


kes 1 


paling vivid skali dalam ingatan bila ibu nyer 1st n last pg outstation ke kelantan..xingt exactly kt ner sbb br tadika that time:) bayangkan abah nk masak gak untuk kitorang telur goreng untuk breakfast..tp ended up jd telur goreng terbakar!OMG! haha~..


lawak okeyh!tp sweet sbb dier sanggup gak la nk jaga kitorg..dan yang plg best skali..hahahahaha..dapat makan kt A&W kt ampang point yang masa 2 dekat je dengan rumah kitorg..[masa 2 kat ampang lagi..] hahaha~..breakfast,lunch n dinner..huahuahua...




kes 2


ibu ada penah alami penyakit berkaitan dengan bahagian peranakan..makes ibu bleeding nonstop..a.k.a period 3 bulan nonstop..mmg xsakit tp cepat letih..masa nie mmg rasa abah sangat sweet..sbb eventhough dier mmg xtau sangat pasal sakit pmpuan..tp bila ibu suh beli pad,dier ok jer..dh la agak pelik kan??kalo dh 3 bulan non stop,mestila rasa paper kan??


then abah bwk ibu g klinik,walaupun abah yg nk g checkup tp perangai abah mesti nk bawak ibu skali :) comel x ? ~..sbb 2 ibu warded kt hospital for a week kalo x silap.. sbb dr mmg dh nmpk ibu lost byk sangat blood dan muka sangat pucat.. ibu was rescued! i love u abah ! :)






kes 3


nenek sakit sbb terjatuh sbb tersadung dari sumthing kot..or just plain excident..hoho..xingt la plak kenapa..tp yang penting nenek sakit..and kena ada extra care from sumone..ibu volunteered to help mak busu..


so, pe yg sweet nyer ? :P


ibu kena duk di kluang sbb nenek stayed with mak busu kat kluang JOHOR, and kitorang kt cheras SELANGOR .. so mcm kena berjauhan :)


abah xleh langsung berenggang dengan phone!so sweet:) abah tau ibu suka lagi telepon no rumah,so abah like duk je dekat phone rumah..[dulu xpakai wireless phone lg..]


 :) maknanyer dier rindukan ibu okeyh ...





dulu2 mmg xfaham kenapa laa diorg 2 mcm 2..tp now sangat faham .. dan hope we [saya dan encek b] are determined to be just like my parents. :) ibu dan abah banyak sangat mengajar erti kasih sayang dan cinta :) i am truly blessed to have them as my lovely cute and comel parents. !


:) comel kan??
heee~..sayang abah n ibu:)
Urban Vibe Event {source here}


Sebuah syarikat penuh milik Bumiputera yang di tubuhkan dari tahun 2005. Berpengalaman luas menganjurkan pameran bertema seperti 'Merdeka Celebration', 'Ramadhan Eid Mubarak', 'Property & Home Exhibition' dan yang paling sinonim dengan Urban Vibe Event ialah 'Pameran Pengantin Malaysia'.

merupakan penganjur "Pameran Pengantin Malaysia" yang akan berlangsung di SACC (Shah Alam Convention Centre) dari 11-13 Februari 2011 :) dan Pameran Pengantin Malaysia 2011 (18th Edition) di Legar Putra, PWTC, Kuala Lumpur pada 1 - 3 April 2011 :)








last but not least nk gak la enterprem uolss!!:) penat dh mengarang seharian:P
 






Sabtu, Januari 29, 2011

rekaan gubahan hantaran:)

hi sayang suma!:) hari nie mmg hari yang cukup indah untuk berblogging:)hehe~

hari nie saja2 nk tgk gubahan hantaran yang konon2nyer berkenan dihati:)

hoho...simple jer..
bunga lily pun comel utk wane putih
dari indah kraft
dari tepak sireh
xpun hias macam nie je kan??simple jer
dari indahkraft

cantiknyer dari jemari kreatif :)

pastu kan korang..rupanya ada mcm2 jenis bekas untuk barang-barang hantaran..HAHA..baru tau..:)

bekas kayu :)
bekas besi:)
dulang besi dari eddiegift

sangkar hee~..dari eddiegift
bekas comel:) dari eddiegift

Khamis, Januari 27, 2011

checklist!:)

hehe..mmg poyo jer..:) tape la..aku nk detail utk majlis t..leh??:)haha..at least secara kasar:)

things dat need to be survey from now..

1. pelamin mini

seyes ly aku masih berpikir samada nk go for fresh flower or just plain plastic flower..aku puas hati lagi fresh flower..tp sakit poket i..haha~..ada yang aku tgk combine..masih mencari2..then dais nk simple couch or nk ada stage or just simple bantal..
mungkin mcm nie..tp xnk pasu pelis!:P

cantiknyer chenta nyer!!haih~
nk backdrop dier mcm nie??owh yg lain kt dpn mcm crowded sudah~
argh..pink chocolate dari weddingbysher~..comelnyer!
weddingbysher..mcm nie pun ok gak:)



2. hantaran

skrg rasa suka plak tgk hantaran yang xpakai dulang yg berkaki ..mcm bakul or sangkar or just plain dulang..haha~..aku rasa mesti nmpk elegan gler kalo aku wt mcm 2 t..hahaha~..or just leh guna dulang pweter yang dh siap kerawang so t just letak barang jer..aku sangat minat hantaran yang nmpk elegan and simple..:)xcrowded sangat..

huu~..
aku berkenan la pulak~..haih
huu~
bakul mcm nie :) comel x?
erk..apsal nmpk crowded nie??huu~..
dari dinigifts :) nice x??
hoho..:)



3. baju untuk bertunang t.

ha la..kena la ada uolls!! abis 2 xkan la nk pakai bese2 je??haha~..[huu~..dh kata diba diva]
yang nie aku dh serahkan pada kawan aku..huuu..harap2 aku dapat baju yang aku berkenan. mcmana agak2 rupanyer??aku nk simple but wow!haha~..demand x??pakai kurung moden jer..tp aku harap detail dier aku suka t..:)
my all time favourite:) rizalman:)
qudyn:) comel sangat!


4.katering

yang nie aku ingt nk wt utk 200 pax..ok kan??huu~..aku still berpikir2 nie..menu yang akan dihidangkan aku xdecide lg..nie leh bincang lagi dgn famili n katering t..



5.photography

ha yang nie aku nk ! HAHA.. aku harap photography nie leh tlg serlahkan kecomelan aku t..heee~.. yang penting aku harap dier leh tangkap gmbr semua yang hadir t.leh??hahaha
dari adinang..huu~..verangan je mak!:P
yg penting nk diorg capture yang hepi2 ajor..mcm nie kan kan??:)
dari andaQ:)



6. door gift

hurm..yang nie nk bg pe eyh??dalam fikiran nie nk bagi bahulu..or cookies..or chocolate..hurm..yg nie aku confius lg..kalo aku bg dalam box or tin je nmpk kemut x??hahaha~..

tin ala2 melayu mesti lg comel x?
baldi korang nk??
kotak cengini k?
xpun bagi nie je..korang nk x??hehehe~
dari weddingcottage
 huu~..ada yg tertinggal lagi x??hehehe~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX