Cari Blog Ini

Ahad, November 28, 2010

bunga fresh:)

salam suma kawan2:)


hari nie dba nk cerita pasal pengalaman yang sedikit pasal bunga segar (fresh flower)


hari jumaat hari 2,dba n kawan2 dba g survey fresh flower..kawan dba 2 nk guna fresh flower utk tunang dier nnt..bgs gak..t dba pun leh guna utk dba tunang t :) huuu~


jalan2 kt petaling street..actually kawan aku nie dh pg survey pun fresh flower nie..but then dier xsure nk guna fresh flower k x..then hari 2 baru dier decide nk guna fresh flower untuk tunang dier..


aku rasa bunga fresh sngt comel..senang nk nmpk sweet :)


huu~..aku jadi sangat rambang mata nk pilih..:) murah n leh pilih yang mana kita berkenan:)


tp xamik gmbr plak:)


nie gmbr kt blog orang jer :)
leh klik kt sini kalo nk tgk lg byk :)
nie dari sini :)

Jumaat, November 26, 2010

bridesmaid-curse or good charm??

huu~..hey2 kawan2 comel ku:) meh2 aku kongsikan pe yang aku dapat bila borak2 pasal bridesmaid..:)


ada orang ckp bila kita jadi pengapit nie...t jodoh kita lambat sampai..tp ada gak yang ckp bila kita dh jadi pengapit..t xlama lg turn kita plak:)


so aku rasa tertarik nk wt post pasal nie..:)


kenapa aku rasa ada orang ckp pengapit nie t lambat dapat jodoh..???
-hahahaa~...aku rasa diorang jeles sbb xder orang nk pilih dier jadi pengapit..hahaha!![nie pandangan aku je ok!]
-mungkin sbb rasa mcm dh bis seri ea kalo jadi pengapit..ntah..aku xrasa mcm 2 pun :)


kenapa plak aku rasa ada orang ckp kalo jadi pengapit nie lagi cepat jodoh nyer??
-2 senang jer..kang t masa duk kipas2,t ramai la duk usha pengapit 2..yg macek2 suma duk doa pas nie turn pengapit plak:)
-t lum lg bila kena tangkap gmbr:) huuu~...saham naik ok!![hahaha~..:) mentang2 aku jd pengapit jer keje nyer]


kawan2..tahun nie jer dh 2 kali jadi pengapit..:) thanks to my dearly sis, kak nawal n my dearest cousin kak yah..muah3..t bulan dpn bridesmaid lg :) utk bride-to-be mida :)


so kesimpulannyer???
nah..aku suka tgk kawan2 aku happy,yang penting bila dpt jadi part of it!!memory last 4ever...:)
from bridesmaid.com :)
owh..kalo aku pakai macam nie pengsan encek b:)

Selasa, November 23, 2010

" Our true love story {CST PRODUCTION}"







sila play lgu nie dl ea:)


hurm..mcmana nk cerita nie ea???huhu~...cerita aku dan dier bukanla mcm orang lain...yang bercinta dah lima tahun or bercinta dari sekolah...huuuU~...

kalo ikut sticker daisy 2..baru hingusan lagi hubungan kitorang nie..hehehe~...
so mcmana cerita cinta nie happens???

sebelum bercinta nie,aku rasa aku sangat malang dalam bercinta..asyik2 jumpa pakwe orang la..duda la..hish..kalo ada pun kira ntah paper la..aku sampai jadi malas nk bercinta ..


so aku ada belajar doa nie dgn kawan aku:)ada aku wt dalam post nie.tp aku tukar skit doa 2..


"Ya ALLAH kau jodohkan la aku dengan lelaki bujang,taat kepada MU,direstui familiku,leh terima aku seadanya,baik hati,bijak,kaya,kelakar dan rajin."


and aku harap aku jumpa jodoh aku masa 1st day ramadhan..then??berjaya k??tunggu hingga abis cerita~



satu malam yang boring..mcm biasa la ..aku online as my favourite pastime is surfing the net...huuu~..tetiba ada sorang mamat nie dier add aku kt YM..tgk request 2 nama saiful..aku ingat sepupu aku yang jauh kt kelantan 2..sebab ym dier pun epul..sama je nama panggilan dengan sepupu aku 2..so xtau apsal ntah..aku duk excited nk ym si epul nie..hahaha~...aku kan peramah terlebih..ngeh3..

then dier blur2 ayam..huh??dier bukan sepupu aku rupanya..seriusly aku malooooooo....adeh..time aku jd peramah,bukan la plak..dem..huuu~

so kiranya kitorang berkenalan secara rambang..[oi2..tp bukan hubungan rambang..-_-* pela aku merepek nie...]

dier budak final year kt utem so dier kena wt fyp= final year project..aku kan budak master..[eceh..berlagak plak..heeee~]..so dh lepas r seksa wt fyp nie..aku nie duk la beriya nk mengajar mcmana nk cari jurnal la pe la..[ok2..terlalu boring ea..huhuhu~]

then dier selamba je minta no phone..tp aku mmg xleh lupa cara dier minta no phone.

dier: awak ada no phone x?
aku: hahahaha~...awak rasa??
dier: huuuu~...ada la kot..
aku:hahahahaha~...

then seterusnya aku bagi no phone aku kt dier...tp seriusly sangat lawak..[ok2..kalo xlawak, korang mmg xder sense of humor!!]

aku bukan la nk berlagak diva k pmpuan rebutan k..tp aku bukan senang dimiliki kecuali orang 2 ada kualiti yang aku suka..so sbb 2 aku xkisah kalo nk bg no tepon pun..kalo xsuka, aku wt bodo jer..hahaha~..jahat nyer..huhu~..

kenapa aku wt statment diva mcm 2??sebab bila dier phone aku malam 2..eceh..senang je aku borak2 dengan dier..rasa mcm kawan lama..aku rasa aku dilayan seadanya:D..eceh~..dier nmpk ikhlas nk berkawan dengan aku..bukan mengorat aku mcm tipikal laki yang baru nk berkenalan dengan pmpuan dengan cara yang merimaskan..heehehehe~..

xlama kitorang kenal,tepat 1 ramadan lepas tahun1431 hijrah..aku dilamar untuk menjadi teman dier..huu~..faham2 jela ok!!sangat sweet!..dier sangat sweet...dier serius dalam ingin menjadi bakal suami ku..:) leh bayangkan x??dier propose on phone jer..n kitorang xpernah jumpa lg face-to-face..berani x dier??:) [doa ku dimakbulkan ALLAH]


ingt lagi bila first time jumpa,aku ikut parent aku hantar adik aku.dier belajar kt UTEM gak..ingt lg,baru seminggu pas kot pose..bygkan..1st time jumpa,terus jumpa parent aku..tp dier sangat OK..so aku terharu dengan keikhlasan dier..:)


aku rasa dier sangat sweet:) xtau mcmana nk ckp..aku ingt lagi masa kitorang jumpa [ala..kira ala2 dating gitu] dh la puasa..tp aku leh bwk dier pusing 1 mines:)hahaha~..cian dier..tp plg sweet2 ialah..dier beli cincin utk aku..katanya supaya suma orang tau aku nie dh ada yang berpunya:)..aku sangat suka:)


walaupun usia hubungan kitorang nie br jer bp bulan, tapi dier xnk rahsia lama2 dengan mama & abah dier..cuma kampung dier kt ipoh sana..so agak jauh la aku nk dtg semata:)haha~..lagipun xnk la nmpk aku beriya..huuu~..


mungkin ditakdirkan ALLAH..adik dier konvo kt putrajaya 13 oktober hari 2..satu famili datang untuk konvo adik dier..aku nie haa..kecut perut oooo~..hahaha~..tp Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..mama dier suka kan aku [harap2 la!!]..walaupun aku takut2 nk jawab mama dier nyer soklan,tp aku jawab dengan ikhlas..mmg tiada yang lain selain dier..
yela..mama dier xnk la anak dier bercinta xtentu hala kan:)


dulu masa orang cakap ada orang leh kawin dengan orang yang kenal kt internet aku perlekehkan..ckp 'eeee..leh plak diorang percaya ea orang kt internet..low class'..aku konon nyer mesti nk jumpa orang yang aku berpotensi utk suka berbanding kenal kt internet..skrg hambik ko..jumpa kt internet ajor..hahahaha~..


so kesimpulannyer skrg aku rasa gembira sangat...dier mmg sebahagian dari aku...kalo dulu aku mcm xpercaya orang ckp pasangan kita patutnya jadi sebahagian kita..tp skrg pe dh jadi??mmg seyes dier 2 sebahagian dari aku..pe yg dier xtau pasal aku pun xtau la..sedangkan kitorang nie hubungan jarak jauh kot..dier leh tau emosi aku dari nada suara aku jer..hebat!!syabas bette!!hahahaha~

pendek citer pe yang aku rasa dulu cinta 2 memberikan pengalaman buruk suma dh berakhir..terima kasih encek saiful rahim alias sebab sayang saya seadanya...moga2 hubungan nie pun berakhir dengan ikatan perkahwinan..huuu~...

tp skrg mama dier n parent aku ckp mende yang sama..skrg nie fokus belajar dl:)walaupun mcm 2,dier kalo bleh xnk lama2 hubungan tanpa ikatan nie..haahaha~..aku pun xnk lama2..:) [aiyoo nmpk gatal di situ!!]..hahaha~..


ucapan untuk my dearest,
terima kasih atas segala sokongan,dorongan,kasih sayang dan cinta yang diberikan..tiada kata yang dapat digunakan untuk menggambarkan betapa berharga nya kamu dalam hidup ku..
setiap kali aku mendengar lagu cinta,aku teringat kan mu..setiap kali aku bernafas,ku teringatkan mu..
terima kasih juga kerana sabar melayan karenah aku yang tidak menentu..terima kasih atas segala pengorbanan yang dilakukan..
doa ku semoga segala urusan mu dipermudahkan ALLAH dan semoga ALLAH memberkati hubungan ni sehingga ke syurga~


amin~

[CST~..kalo aku menang contest nie..korang leh tggu wedding kitorang x??hahahaha~...tiba jer!]

pilih la aku..heeeee~



kawan2: mesti klik www.facebook.com/cstproduction


comel x dier?huhu~
saranghae:)

saya sayang budak comel ini:)

bak kata bait2 lagu nie...[cis ada la rupanya!:)..ingt dh bis..LOL]

Caramu membuatku tak berdaya
Mata hatiku pun ikut terjaga
Kau ubah hidupku ini
Jadi sempurna...

Meski bercinta kadang tak indah
Tapi 'tuk buktikan kau yang terindah
Dan ku pastikan
I'm the lucky one
Nikmati cinta
Nikmati cinta
Nikmati cinta
Nikmati cinta
Nikmati cinta
Lebih dari...
Segalanya...
Lebih dari segala-galanya:)

Isnin, November 22, 2010

he is just too sweet :)

ok..entry ini sebenarnya lebih kepada emosi aku yang sedih la ..huhu~...2 la mengharap benda yang bukan2 lagi ..hahaha!


so sapa stalker CST production [mcm aku..ahaks!] mesti dh tau yang CST dh pun short list kan sapa finalist yang layak di beri hadiah percuma video shoot..:) sapa yang lum tau lg leh klik sini tau :) 


but then b sangat sweet..nk tau x kenapa??[budget orang kisahla sangat]


dier ckp 'xpela sayang..t kita wt gak dengan diorang..' aku dh melompat2 la [oke2..dlm hati jer..hahaha]


dh leh masuk dalam must list :)


thank you sweetheart..nie yang makin rajin belajar nie..nk kawin!!:P

Ministry of Moment : Just Click contest



huu~..nk masuk k tak..nak masuk k tak contest nie??huuu~..aku dalam dilema..
mmg!!aku dalam demam musim orang kawin n tunang...tp aku bukan la dlm masa terdekat nie nk tunang or kawin..tp suka sangat if ministry of moment tangkap gmbr aku..hahahahahaha~...

sebenarnya post nie dh lama aku wt..huuu~...tp rasanya masa 2 dh bis tarikh tutup pertandingan nie..then bila aku masuk pertandingan CST nyer contest, ada my blogger fren roe ajak masuk pertandingan nie..:)then..aku rasa aku xrugi paper pun kalo aku masuk kontest nie kan??:)

sapa ministry of moments nie??huuu~...sila klik sini : http://www.facebook.com/#!/pages/Ministry-Of-Moment/114773941920760 diorg nie sangat comel tangkap gambar :) dan aku sangat suka gambar comel!!hahaha!!

mereka skrg wt contest yang sangat menggetarkan jiwa:) hahaha~...iaitu...jeng3



pakej fotografi PERCUMA yang bernilai RM2,000 sekali dengan album kepada SEORANG blogger yang bertuah!!:) wink wink ^_^

hahaha~...harusla excited ok!!gila x excited..suka la ditangkapkan gmbr untuk tambah koleksi :P


dan..bukan 2 jer:) hahaha~...[lagi la aku excited ok!! ]

dapat 30% diskaun untuk pakej fotografi yang kita pilih:) yay!!!






so here's goes nothing!!!:D



:) kenapa gmbr nie???:)

well rasa sweet sangat gambar nie..penuh rasa syahdu dan kemanisan dalam satu masa:) rasa penuh kesyukuran dan keinsafan :) juga nampak suci..cantikla puan roe nie:) paper pun ,hope sangat dapat menang :)

diorang pun ada website..klik sini tau..byk gmbr cantik menanti anda :)
http://www.ministryofmoment.com  :)

Rabu, November 17, 2010

persiapan untuk hari raya haji..

selamat hari raya haji untuk semua penganut agama Islam dan selamat bercuti pada bukan penganut beragama Islam..

honestly aku sebenarnya anxious sangat dengan pertandingan CST 2..seriusly hari2 bila aku bukak fb jer.2 jer yang aku duk tgk..dhla skrg penyertaan dh masuk 53 orang..aku nie haa..xkan la ada yang sudi nk baca :)..dh yang awal2 kan masuk..mestila orang nk tgk yang paling latest kot...

aku nie mmg paranoid abis la..dh la cst nk wt grand prize wt shooting then shown on TV3..lagila aku nyer paranoid bertambah2..:(..aku harap cepat2 la pertandingan nie tamat..seriusly sangat menyakitkan la penantian..huuu~

dh2..meh2 aku cerita pe aku wt untuk persediaan menyambut hari raya haji bersama keluarga yang tercinta..

semalam aku wt lab yang sangat mendukacitakan..so aku balik awal..[eceh..alasan sebenarnya..hahaha]

so masa aku dh balik 2,angah pun dh blk..:)..abah lum balik lagi..[ok2..pe daa..citer pasal orang balik2 plak nie..]

so persiapan mula2 ialah dengan bergegas ke carrefour..sbb dh lewat..kalo nk g pasar basah time petang2 mcm smlm mmg dh xde daging dh...suma orang dh berebut nk wt rendang..

so blk jer dari carrefour..mula2 skali g masak rendang..lama tuh..huu~...:) angah sibuk wt kuah kacang dier:)..ibu wt nasi himpit n kari ayam..nyum2..

huu~..tp pas je aku siap wt rendang..aku duk tepon b..pas 2 aku trus tdo..hahaha~...suara b mmg sll wt aku mengantuk...ngeh3...

then keesokkan hari nyer..which is hari nie..adik2 laki aku n abah g solat sunat hari raya haji:)

aku n ibu duk siapkan makanan untuk diorang t:)

walaupun nampak simple,tp aku ttp suka:)

selamat beraya kawan2:)

Khamis, November 11, 2010

patut k x aku pg interview PTM selasa depan??

hurm..pe yg aku wt hari nie ?? aku duk temankan my dear fren g interview..jawatan Pegawai Teknologi Makanan...dengar cerita kerajaan nk 40 orang..tapi interview 400 orang..hurm..


so ramai la kan..pelbagai rupa dan ragam...walaupun suma amik background yang sama iaitu food tech/food science..tp...ada yang fresh graduate..ada yang dh lama graduate..ada yang dh keje kerajaan tp kontrak...ada gak yang sambung belajar mcm aku nie ha...


so bila aku dgr diorg pas kena interview..suma macam soklan leh g jauh x..or mampu k bagi komitmen if dapat yang jauh2..


so bila aku pikir balik..aku btul k leh bagi komitmen bila dh dapat keje nie t??aku still ada 1 sem nk abiskan lab work suma..kalo aku dh tggl writing,br la leh ckp aku leh bg komitmen..


so mcmana??patut aku pegi as spirit of interviewing atau biar je xpayah pg..sbb mmg konfem aku xdpat kot..sangat obvious!

Rabu, November 10, 2010

tips2 untuk menjaga gigi supaya lebih bersih dan cantik:D

ini ialah tips2 yang aku rasa sangat berguna untuk kamu semua:D

kalo perempuan selalunyer kena pakai berus gigi yang medium bukan large..sebab selalu large 2 untuk lelaki..diorang kan mmg selalunyer lebih besar dari kita:D

kalo nk pilih berus gigi bukan dari segi saiz jer,tp kena amik kira pasal kelembutan gigi..[eh.. salah bulu berus 2].kalo kita jenis yang kuat berus gigi,baik amik yang soft..kalo biasa2 je berus,baik amik yang medium jer..kalo keras 2 selalunyer untuk orang yang malas nk berus gigi kot..hahahahahaha~..[oke yang nie bukan dari dr gigi..nie dari aku...]

then abis je gosok gigi,kumur untuk buang sisa2 yang ada dalam mulut..then kita kena flos gigi untuk buang kaviti yang ada di celah2 gigi yang susah dicapai oleh berus gigi...ini penting untuk elakkan plak gigi terkumpul kt celah2 gigi

so untuk melengkapkan rutin regim membersihkan gigi ialah dengan berkumur dengan ubat kumur..kenapa??
nie untuk membantu membersihkan gusi gigi dan membantu menguatkan gigi kalo dia ada floride:D

tp make sure yang bila kita guna ubat kumur 2,JANGAN campur dengan air ..sebab pe??t dier xdpt berfungsi langsung...so just guna ikut tudung botol ubat kumur 2..then after kumur, sekali lagi JANGAN kumur plak dengan air..oke??:P

additional info is..make sure tukar berus gigi at least 3 bulan sekali untuk memastikan penjagaan gigi yang sempurna:D

Selasa, November 09, 2010

bila research bukan lagi obsesi ku~

aku rasa hari nie hari yang patutnyer aku rasa bersemangat untuk wt lab work and teruskan usaha aku untuk menyiapkan kerja research aku..tapi aku rasa aku dh mula rasa reseach 2 bosan dan mengantukkan ~

i know2 ...benda nie patut aku buang jauh2 dari kepala hotak aku yang tengah serabut dengan mcm2 masalah2..

aku perlu kembalikan keobsesian aku terhadap research mcm masa mula2 teruja nk amik master nie..hebat kot keobsesian aku nie..siap selamba jer nk amik master tanpa ada rasa halangan menimpa..walau apa pun orang duk ckp2..aku tetap wt gak..giler kentang masa 2...huuu~...

aku rindu masa2 itu...sekarang nie aku duk pikir mcmana nk kawin jer...letih nyer bila tgk diri aku sendiri nie..kenapa aku berubah?

aku patut kembali pada yang asal dan mulakan keobsesian aku terhadap research balik..

bila kita menjaga hati dan perasaan~

hurm..aku rasa kita semua ada masalah nie..kerana nk jaga hati ramai orang, ada yang kita xleh wt atau xleh senang2 je nk cakap..suma sbb xnk melukakan hati orang yang kita sayang atau kasih..


tapi kalo kita sendiri yang rasa sakit??xkan la nk jaga hati orang lagi, btul x?


aku nie mmg asyik2 sakit hati nie kenapa??HAHAHA..giler dh kot..


contoh nya, bila aku tulis kt blog nie..aku nk jaga hati orang dalam penulisan..tp dalam masa yang sama aku nak rasa kepuasan diri aku..last2 aku rasa aku nie LOSER..hahahah~...


sbb dua2 aku xdapat..huuuu~...


so kalo ada sapa nk terasa leh x nk ckp..biar la..aku xkaco ko pun..baca diam2 dh la..huhuhuhu~...






so itu jer la...sakit x hati korang baca post nie???

Sabtu, November 06, 2010

yea2..leh letak button like n share kt blog nyer post:D..woot woot!!

hahahaha~...ok2..aku teringin nk mende alah nie br je lagi..td bila pegi blog encek dapur tanpa sempadan..aku g like dier nyer post..then aku terpikir..apsal aku xwat menda yang sama kt post blog aku...


pe lagi..dengan pantas aku mencari kt internet mcmana nk wt button like 2..


memula g ckp omputih..mcmana nk like button 2..alih2..aku confius..encek cinta pun pening gak..hahaha~..
yela dier kunun2 belajar c++ tp xingt sudey..huu~..aku nie haa yg ptt bljr c++..minat sangat nk blogging:D


give up..then aku gigih gak nk cari bila aku try guna bahasa kebangsaan kita:D


belasah la tatabahasa aku..hahaha~..akhirnya aku jumpa blog ini:D..wah..blog ini sangat famous amos!suka plak..blog cik Liyana Lunia..hebat2!!cik liyana,saya follow awak!!:P


so aku ikut jer dier nyer tutorial..tada:P


akhirnya dapat gak..hehehehehehe..puas hati aku:P


so pe lagi kawan2..jom2 wt :P

sinki pilihan:D..huuu~

aku rasa dh leh tukar genre blog la..genre blog perkakas dapur:D..hehehehe~..

kali nie aku nk tunjuk sink pilihan aku:D . ada gak kepala paip..huhu


suma ihsan siniP
nie dari sini..

huuu~

Jumaat, November 05, 2010

design dapur yg berkenan di hati:D

ok2..oleh kerana aku still dalam mood nk renovate rumah.so aku survey2 jenis2 dapur yang aku suka:D

nie dari sini

sama gak:D

pun dari sini:D

kredit dari sini
huu~..nk dapur mcm nie..leh x??:D..agak2 mahal x??

Rabu, November 03, 2010

merdeka dalam erti kata masuk exam!!

alhamdulillah setelah aku bertapa selama 3 hari yang kunun2 nyer nk study hard 2..akhirnya td aku telah memuntahkan segala yang aku rasa patut dimuntahkan dalam exam pg td..

tahniah yer cik dba awak dh lepas seksa selama 3 sem masuk kelas..seksa??hahaha~..aku kan susah nk skor kalo exam2 nie..sbb malas nk studi..huuu~...

sekarang nie aku membalas dendam wt entri hahahaha~..

meh aku cter la pe yang aku wt td

exam 2 ada dua part..
1.dr mohd khan
2.dr.norra

so aku nie jawab la suma soklan yang diberi..antara soklan yang ada
dr mohd khan -sanitation, cleaning, microbiology test, mechanism of fever by salmonella, MPN method,virulence
dr norra- predictive food microbiology,risk assessment,risk management,risk communication,monte carlo stimulation

sebenarnya ada gak yang aku hentam..hahaha!..tp xla byk sgt..stkt 2 markah 2 aku hentam la..

doa aku biarla aku dapat result yang cemerlang..amin2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX