Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, Ogos 15, 2011

cabaran menjadi manager restaurant.

salam sayang untuk semua:)

hehe.ini ada lah pemerhatian dba selama sebulan keje sebagai assistant manager kt Kenny Roger Roaster restaurant.

1. kena sentiasa bersedia menghadapi kerenah pelanggan yang mcm2 peel.
2. kena kebal muka kalo kena marah dengan area manager (pihak pengurusan atasan)
3. pandai amik hati staff tanpa wt diorg pijak kepala kita.
4. sentiasa senyum walaupun depan guest yang kerek.
5. jangan suka2 hati bagi guest masuk restaurant kalo dier nk large order tetiba
6. kalo hantar makanan/minuman, kena hati2 kang tumpah kt guest jadi hal plak
7. make sure faham guest nk pe.walaupun kehendak yang pelik2.haish

hahaha..ingt senang ke jadi tukang jaga kedai?pening bila dapat guest yang kerek.

7 ulasan:

farahfatihah berkata...

dba jaga kenny rogers yg kat ne? huhu kot la leh singah2 ke hehe

LisaLisut berkata...

waaa dba jd manager skrg :)
KRR mana eh? subang parade kan? hehe.i sll kata kenny rogers tu restoran KR tunang i sbb short form KRR ada nama KR ;p

Hidayati Farhan berkata...

wahh, assist manager le nihh. salute dba. nak KR free. ahaha

~ NANA ~ berkata...

wahhh kelas la dba...

if i dtg sana blh dpt mkn free x? hihi

Cik Zimie berkata...

dba patutla menyepi satu macam.dah menjawat jawatan assistant manager rupenye.wish u all the best!!!

haritu baru je makan KR.kat sunway piramid lah tapi :P

Renee Meow berkata...

last week baru je berbuka puasa kat kenny rogers ngan family.. kat subang parade.. dba keje situ ker???patut la my fiance ckp macam kenal je sorang staff situ, i ingatkan membe dia so xde la focus sgt staff2 situ..dah pulak xbwk specs so rabun xleh cam org... T_T

kalau kat subang voley la i singgah hello2.. hehe ;p

Cik Puan Mimi berkata...

mmg byk kerenah kan org ni.
tapi xpe~ as long as kta ada duit sendiri, gud luck dba!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX