Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Sabtu, Ogos 20, 2011

depression!

salam sayang untuk semua:)

tajuk mmg dh cukup jelas menerangkan perasaan aku skrg.depress?sapa yang tak pernah rasa?bgsla.hargai la keaadaan korang kalo xpenah rasa depress.

kenapa la aku depress sangat?hurm..smlm jumpa supervisor.suppose dpt motivasi or at least an idea to proceed master aku.tp benda yang lain aku dapat.aku dh cerita pasal semangat aku untuk teruskan master aku yang tinggal beberapa step lagi,alih2 dier leh ckp aku bagaikan nasi dh jadi bubur.dh terlambat sbb dh cukup 4 sem aku wt master.plus dier ckp aku nie high spirited tp xder self-discipline.quite frustrated.dier bukan seorang motivator yang bagus i guess..

dh la ptg smlm aku g keje.depress dh hilangkan kunci kedai.tp to my suprise my Restaurant Manager xmrh pun.he is so nice.kadang2 aku rasa dr saja nk sabotaj aku supaya aku xteruskan master aku.bukan tanggungan dier dh pun.baik dier lepaskan aku jer.sedihnyer.kalo dr dh xnk supervise aku,ckp la siang2.senang.

skrg nie aku nk teruskan.biarla dh sampai 4tahun k.yang penting aku dapat sijil master 2.kenapa nk halang aku?aku xder guna duit dr pun.even geran untuk projek aku pun aku guna sikit je.2 pun dh byr balik guna biasiswa NSF.kenapa nk rendahkan semangat aku?haish.aku mmg mcm nie.bukan budak master yang lain.nerd and duk je dalam lab.aku aktif berkawan dan wt mcm2 selain dari master.

sori sangat.kadang2 aku xpandai nk sorokkan pe yang aku rasa.

3 ulasan:

Miss Sunshine berkata...

dba... jadikan kritikan dia tu sebagai pembakar semangat untuk teruskan perjuangan dba..

kita penah dapat sorang lecturer cmni, sentiasa mengkritik dan menyakitkan hati, tapi hasilnya laporan Action Research kitorang memang terbaik..

amy fahmi berkata...

dba ku sayang..sabar tau. bukan kau sorang je mcm tu. ade gak kawan2 aku da lepas 4 sem still tak dpt habiskan master. and supervisor ni biasalah..mcm2 perangai.
yg penting skrg kau buktikan kat sv tu and semua org kau boleh berjaya gak. berjaya dgn cemerlang lg tu. chaiyo!!!

Renee Meow berkata...

dba dearie sabar kay..biase in work life mesti ada boss/colleague yg camtu.. mesti akan terjumpa punye.. juz take it as life lesson.mane tau bile da keje full time ada lagi yg teruk kan.. ni kire mcm practice yer..huhu..

atleast bila u da dpt master nanti, keje company yg tinggi2, jadik boss ke, manager ke.. bleh la singgah sana one day n tunjuk kat dia yg u lagi 'high rank' dari dia.. hahahaha evilnye i nih..ahaha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX