Cari Blog Ini

Ahad, Februari 27, 2011

Bridal Fair 2011

heee~...salam sayang2 ku!:)hari nie cepat je kan berlalu..huuuu~..nk lepak2 tp jadi nyer sibuk je memanjang hari nie..:)


sebenarnya semalam saya mengedate dgn encek b saya..suka sangat!!!heeee~...kitorang n my youngest brother jalan2 kt midvalley :) sbnrnyer my fren ajak g midvalley..sbb katanya ada bridal fair kt midvalley..OH SUKA bridal fair..walaupun dah tau nie lebih untuk cina..tp why not kan??ada salah k??heeee~..cuma my b malu nk masuk..rasa mcm pelik jer...


meh kita layan gmbr2 dress yang ada dalam bridal fair 2:)



comel kan??masa masuk bridal fair..suma vendor kt situ wt muka pelik..HAHA..dulik r..:P


minggu depan byk tmpat karnival pengantin untuk kaum melayu..huuu~..xsabar i:P heeee~

Sabtu, Februari 26, 2011

kamera polaroid!:)

hey sayang!!:) rindu kat korang!wt pe je??heee~


sapa penah baca entry nie??:) heee~..so encek b dan kita jalan2 kt midvalley td..:)dan kitorang duk survey kamera..LOL..encek b mmg suka DSLR tuh..tp i minat polaroid plak..heeee~


comel x??[link]
cute jer! [link]
suka yang vintage!:) [link]
tp kan film dier leh tahan gak mahal..kira2 10 keping pun rm40..maknanya 1 keping rm4..whoa...pikir2 lagi..uwaaa~...

Jumaat, Februari 25, 2011

makeup set vs toiletries set vs skin care set

hari khamis (24 Feb 2011)  pg SOGO..huu~..yes!SOGO..gigih okeyh..seb baik la i nie bukan keje kt ofis yang mesti 8am to 5pm kt ofis.


jalan2 cari paper yang patut untuk hantaran..walaupun ditegah KERAS oleh encek b..hehehee~..yela dier seram okeyh,dapat gf mcm aku nie..xmenyabar..HAHA~..


so, sale xde sangat pun..sesuai untuk family matters jer..:) yang perfume set k, makeup set or wuteva suma tarak!heeee~...


jalan2 kt area ladies 2...nmpk set2 makeup,toiletries n skin care ..huuu~...murah pun dalam rm2++ tp kan suma pack yang comel2..huuu~.. 


pe yang best ea??makeup k skin care k toiletries??heee~...


meh tepek gambar!:)


dari sini [link]
dari sini [link]
dari sini [link]
dari sini [link]

i am officially braced!:)

heee~..mmg agak lari dari cter preparation..:) nk wt mcmana..heee~..dh lama kot tunggu giliran untuk dapat service..:)


hari nie dalam sejarah. 25 Febuari 2010, adibah zakaria dh pakai braces..fuyoo..:)


huuu~...meh kita cari gmbr yang sebelum aku pakai braces:)





hehe~..gmbr dh pakai braces lum ada ..tp just tangkap gmbr gigi yang dh dibraces jer..aci x??haha


huhu~...malu i..bibir kering kontang~
heee~..meh sini kepada pencinta2 yang dh pakai braces. saja nk tunjuk alat2 untuk memberus gigi yang sudah dipasang braces:)


Source here
ok nie ada lah interdental brush..untuk berus celah2 besi yang menghalang dari berus gigi biasa bersihkan gigi..


source here
satu lagi berus gigi ortho nama dier :) mmg khas untuk gigi yang pakai braces..cari gak gmbr dier ..xde plak..:) t bila dba dah beli sok i tunjuk k!:)




p/s: HOMAIGOD! skrg sgt sakit:(  sila bertahan dba..:)

Khamis, Februari 24, 2011

INSPIRING WEDDING AISLE:)

afternoon sayangs!!heeee~...[i nk speaking leh x??sementara ada mood nie..heeeeeee]

just wondering around in the internet..:)hahaha~...[ada k ayat nie?] and guess what??? i've found these!!!:)

have fun girls!:)

source here

source here
source here
source here
source here
source here
source here

PERIOD PAIN!

morning to all!:) heee~..


argh..no wonder la i am abit emotional few days back..[few days k??macam lama dh emo..HAHA]


well,i am anxiously waiting for this time of the month..eventhough i hate it when it comes,but i can go wayyyy crazy if it come super late!hukhuk...


today is the time of month!huuu~...[happy yet in vain!haih~] urgh!


so let ask uncle google wut to do when we have this pain..heeeee~




source here




what causes period pain?? 


sources here
prostaglandin [hormonal that is from our body] to help our muscle of the uterus to contract! this allows uterus to expel its lining (endometrium). this is because when there's no egg being fertilized, the endometrium will be removed..huuuu~

the period pain is depending on the amount of prostaglandins that your body produces. if your body produces a lot of these molecules, or if we are sensitive towards it, we can have the period pain.


HOW TO REDUCE THE PERIOD PAIN??

  • Soak in a warm (not hot) tub, or use a hot water bottle on your lower back or abdomen
  • Avoid standing for a long time or walking on hard pavement
  • Avoid drinks that contain caffeine e.g. tea, coffee, cola just before and during your period
  • Gently massage your lower abdomen
  • Have regular checkup with your healthcare professional, including a Pap test
  • Do pelvic tilt exercises to help relieve menstrual pain:[HAHA..i really dont know there ARE exercise for THIS!!HAHA]

1) Stand with your feet about a foot apart and your knees bent. Place your hands on your hips near the hip bone


2) Rock your pelvis forward and back 10 -15 times. This can also be done while lying on your back with your knees bent. Tilt the abdomen upward keeping the buttocks on the floor and then press the small of your back to the floor.


  • Exercise is another useful way to prevent menstrual cramps. Exercises such as walking or swimming may improve blood flow and ease cramping
  • Women who are active usually notice their pain less. Having your period should not restrict your day – go to work, the gym, take a shower or a bath, go on a date, or go out with friends
want to know more???please click here:)

Rabu, Februari 23, 2011

CONTEST MESTI MENANG by cik tatie







heeeeeeeee~... suka suki je kan nk masuk contest..


mula2 layan T & C dlu..mcm biasa:)




Cara-cara nak sertai contest ini adalah :=
1) Anda perlu google (ATAU design sendiri)
- 1 gambar pelamin nikah/pelamin kahwin paling anda suka
- concept hantaran impian anda
- baju pengantin impian anda
2) Setiap gambar itu haruslah mempunyai caption yang tersendiri
3) Buat satu entry mengenainya, dan entri anda itu haruslah dimulakan dengan ayat ini... "Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana......"
*bebas kepada anda berapa patah perkataan pun asalkan kreatif*

Hadiah-hadiahnya adalah :

Hadiah Utama
-wang tunai bernilai rm250
-2 keping tiket wayang di Cathay Cineplexes Platinum Movie Suite
-1 hadiah misteri

Hadiah Tempat Kedua
- sepasang kasut dari HEY GILFRIENDS
- sehelai baju dari MNG
- Wang Tunai rm50

dan
5x hadiah saguhati misteri

ALERT!!! tanpa ini, penyertaan anda tidak sah

1) Follow blog ini terlebih dahulu
2) Jangan lupa save banner ini sebagai bukti anda sertai contest ini
-cara nak save banner , tekan right click untuk dapatkan code banner
3) Pamerkan banner dan link blog ini di akhir entry anda

____________________________________________________

dh baca kan T & C, sekarang nk wt entry konon2 nyer best 2..heeeeeeee~ [tapikan tatie..kita xleh nk copy banner uuuuuuuu...uwaaaaaaaaaaaaaa~]

so here's goes nothing!:) [gudluck utk suma!]

PELAMIN NIKAH / KAHWIN YANG PALING SAYA SUKA

sapa xkenal puan ann nie??:) gorgeous ok!




CONCEPT HANTARAN IMPIAN SAYA
VINTAGE!:)


mcmana nk describe eyh?? sbb cari xde la ~..heee leh x bayangkan??

dari little flower pot :)
ada rantai2 vintage gini:) ok x?


BAJU PENGANTIN IMPIAN SAYA

dari sini
dari sini
Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana

SAYA RASA LEBIH YAKIN DAN BAHAGIA.
SAYA RASA TIMELESS GITU
SAYA SUKAKAN KEUNGGULAN
SAYA RASA LAIN DARI YANG LAIN
SAYA CINTAKAN CLASSIC MODERN
SAYA SUKA VINTAGE!!!!!


heee~..contest ini ditaja oleh cik tatie


miss tatie


p/s: tatie..dba tampal gmbr banner leh x??sbb xleh nk letak copy banner u.i will link the picture to ur blog..dun worry k!:)

Selasa, Februari 22, 2011

nk wt sendiri cupcakes untuk hantaran ok x??:P

sapa dh rindu kat dba???angkat tangan!!!! hahahaha~...okeyh2..abaikan kepoyosan..heeeeeeeeeeee~


nk tau x kenapa xnk tulis persiapan majlis jeng3 kt blog??sbb takut la xjadi
[lagipun jauh lagi tarikhnyer...muahahaha..tiru gaya seseorang jap..]


doa2 kan la majlis jeng3 2 jadi..[hahaha..faham2 sendiri jela..]






ok2..tajuk sangat terang lagi bersuluh..[apakah??haha abaikan tatabahasa merepek 2] pasal aku nk wt sendiri cupcakes nyer.. sbb budget aku rendah kan..[aku mmg cheapskate!] so bila tanya2 suma lebih dari budget aku...aku kena ukur baju di badan sendiri.. sob3*


so hari nie aku memilih untuk wt cupcakes sendiri..HAHA..cakap senangla kan..xpe2..aku akan cuba..:)


aku penah je wt cupcakes tp resipi kek..HAHA..faham x?aku wt adunan untuk masak kek tapi sbb aku xder bekas nk masak kek,aku bantai masuk dalam cupcakes..sedap wooo...tp byk kolesterol..huuuuu~...[ok2..sangat xmembantu]


so hari nie aku nk share resipi yang aku jumpa online..sangat famous amos ok resipi nie..aku taip je resipi coklat kek kt pak cik google,terus kuar resipi nie..SAYANG pakcik google..:) hahaha...


so nie kredit pada tuan punya resipi :) [eh dh jadi sharing resipi plak..paper jela labu..layanzzz]


kredit dari sini [link]


mmg sedap..cubala!hehe..[lum paper lagi dh ckp sedap..hahahaha]



Bahan-bahan:
2 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1 cawan gula perang
Bahan A
1 sudu kecil vanila
1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
Bahan B
2 sudu kecil sodium bicarbonate
1 sudu kecil baking powder
1/2 cawan serbuk koko
2 cawan tepung gandum
==============================
** Topping **
1/2 cawan koko van hauten
1/2 cawan susu pekat
1 sudu besar minyak masak
Cara-cara:
  • Pukul telur hingga kembang
  • Masukkan gula dan pukul lagi
  • Kemudian masukkan minyak masak
  • Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
  • Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
  • Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok…taruk je atas kek yg dah sejuk
Sumber resipi: fendy75@myresipi.com



hehehe~...gmbr yang menunjukkan i penah wt mende nie..jap eyh..HAHA...


hahaha~..ok..mmg mcm ntah paper..:P
p/s: dba xsabar nk tunggu weekend nie..nk g karnival pengantin kt Mid Valley..hehehe~..jom2..tensen sbb baru hari selasa..huahahaha~

Isnin, Februari 21, 2011

FACEBLOG!:)

hehehe..nie mmg post ngada2..haha~..saja gatal nk masuk satu komuniti baru nie..:) lagi2 tgh xde idea nk cter pe kan..HAHA


mcmana nk ckp ea??ramai kot yang dh join mende alah nie..so rasa tertarik..bukan nk tambahkan traffic pun..saja gatal!:P


ok2..mcmana nk join?? leh baca kt link nie [link]


so sapa rasa gatal nk join mcm aku nie..hehe..jom terjah faceblog..hihi






leh men tekan2 kt gmbr nie


Sabtu, Februari 19, 2011

CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography

salam semua pencinta!:) 


argh..mmg xtau nk tulis pe kt blog.bila g blogwalking mcm neves plak..suma dh ada progress..aku nie masih lagi terkial2 survey barang2..stresss tau!hurm..meh la kita mengisi masa lapang kita dgn memasuki peraduan nie..[ada byk lagi peraduan yang tertangguh2 xmasuk nie..huuu~..]


terima kasih la cikkin sebab tag i yang xberapa nk semenggah nie..LOL


pe dia contest yang aku masuk nie??


jeng3... :)




hehe~...




sayang2 suma meh sini..i nk bgtau nie..sapa nk penggambaran percuma???cepat angkat tangan!!!hehehehe~...


leh masuk pertandingan yang meletup2 nie..heee~... tp sebelum paper kena layan T&C dlu:)




syarat2 penyertaan melalui blog:
1 ) Buat satu entry berkaitan contest ni. ( CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography ) & letakkan banner contest di entry dan sidebar anda.
2 ) Dalam entry tu, tulis SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, tulis TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Kalau ada contoh gambar lagi bagus. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :)
3 ) Link kan blog ni dalam entry anda.
4 ) Diwajibkan follow blog ni untuk mendapat tahu updates terbaru tentang contest ni & kalau nak LIKE page Faridism Photography di SINI pun boleh :)
5 ) Tag minimum 3 orang kawan dan make sure kawan anda tahu yang dorang kena tag.
6 ) Tinggalkan link entry contest anda dalam komen dibawah.

psss...minta maaf cikkin..mmg copy paste dari kamu dong!



__________________________________________________________

1) buat entry..DONE
2)SEBAB kenapa nk photoshoot nie + with TEMA dan shoot yang mcmana..ok2..nie kena wt special skit untuk tarik perhatian si faridism nie:)

heres goes nothing!













3 ) Link kan blog ni dalam entry anda.


kawan2 meh terjah link nie [link]



4 ) Diwajibkan follow blog 

nie buktinyer!
maafla..edit xcantik..hehe

5 ) Tag minimum 3 orang kawan dan make sure kawan anda tahu yang dorang kena tag.

sapakah yang bertuah itu kawan2 suma??hehehe


6 ) Tinggalkan link entry contest anda dalam komen dibawah. will do!hehe~



all the best untuk semua!:)

Khamis, Februari 17, 2011

MY SUPER HERO!

SALAM semua pencinta:)


hari nie dba xberapa nk sihat sangat..pening kepala dengan jurnal yang xjumpa2..plus dengan xwt paper experiment lg sbb xjumpa jurnal yang nk dijadikan rujukan..


mungkin ini ujian dari ALLAH kot..sbb mcm pas satu, satu musibah datang melanda..bukan tak bersyukur dgn apa yang ada tp mungkin nie untuk menguji sama ada aku mampu ke tidak untuk mengharungi dunia yang serba tidak adil nie..


tp yang aku sangat2 bersyukur ialah aku masih lagi mempunyai HERO yang aku rasa sangat2 membantu bila aku perlukan. pe yang terjadi sebenarnyer??


semalam kete tiara kesayangan aku tiba2 dier ada bunyi yang menakutkan [macam ada yang stuck kt roda lebey kurangla] aku mmg sayang dengan kete tiara aku nie..so untuk tidak memaksa dier jadi lagi teruk, aku pun berhenti kt kawasan masjid UKM 2..aku pun tanpa berfikir telefon ABAH aku..huuuu..dier mmg superhero aku setiap kali kete aku rosak..walaupun ada jer kawan2 yang terer bab kete nie,tp aku ttp selesa lagi suh ABAH aku yang tgk kan keadaan kete aku nie..


yang wt aku rasa tersentuh sangat,bila masa aku susah aku tau aku ada superhero aku..tiba2 aku terpikir..t aku akan kawin...dier akan lepaskan aku pada bakal suami aku..aku mcm sedey plak..aku manja dengan diorg.even diorg garang or tegas dengan aku..tp aku masih lagi manja dengan diorg..aku tak tau aku masih lagi kuat untuk terus hidup tanpa diorg di sisi nnt..


ucapan untuk abah..


along sayang sangat kt abah!sayang yang amat!xder yang lebih penting dari keluarga untuk along..along janji untuk jadi yang terbaik dan tidak akan lupa pengorbanan abah sepanjang menjaga dan mendidik along..i will always love u and ibu!


nk tulis panjang..tp bila nk taip jer air mata nie meleleh jer..t la~


p/s: sori..abit emotional plak

Selasa, Februari 15, 2011

HONEYSUCKLE!

salam maulidur rasul untuk semua pencinta:)


pe 2?honeysuckle..nie adalah warna yang di war-warkan oleh PANTONE (sebuah syarikat yang dikatakan mempunyai authority pada warna dan pembekal sistem warna. Pantone juga adalah standard yang dikenali world wide sebagai "bahasa warna" dari para designer, manufacturer,retailer dan pengguna:) tapi aku pun baru je tau pasal Pantone nie..hehehe~ if nk tau lebeh leh pegi facebook PANTONE [link] )  





akan menjadi warna 2011..jom terjah warna nie:)

dari sini [link]
dari sini [link]
Pantone cakap mcm nie pasal warna honeysuckle nie:) [link]

A Color for All Seasons
Courageous. Confident. Vital. A brave new color, for a brave new world. Let the bold spirit of Honeysuckle infuse you, lift you and carry you through the year. It’s a color for every day – with nothing “everyday” about it.

dari sini [link]



dari sini [link]
nie leh wt headband



dari sini [link]
antara contoh2 dress:)
dari sini [link]

dari sini [link]
invitation cards



dari sini [link]
warna bilik :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX