Cari Blog Ini

Sabtu, Ogos 27, 2011

persiapan raya

salam sayang untuk semua:)

hai korang!!pe persiapan raya korg?haish.mine is not so meriah la. sbb pe?kena keje la hari raya.seb bek tutup kedai.leh r cium tangan ibu n abah di pagi raya.eventhough xdapat beraya kt kampung,yang penting dapat beraya bersama2 dengan ibu n abah n adik2.cuma terkilan xdapat nk bawak famili balik kampung.sob sob.

oleh sebab xraya kt kampung,ibu sibuk kemas rumah.dapur, hall, porch kt depan suma dh berkemas.hepi sangat bila tgk diorg kemaskan.terima kasih ibu n adik2 yang sangat memahami.lagipun adik2 yang kecik ada peperiksaan besar.sorang PMR dan sorg lagi SPM.diorg bese2 jer.harap2 dapat la jadi manusia yang boleh berdikari nnt.amin.

nnt nk bawak la rendang n ketupat untuk staff di petang raya.adala rasa beraya kan untuk budak2 tue.xder la tensen sangat nk keje.

thanks sbb baca gak ngomelan  yang tak seberapa nie.mmg xpandai nk tulis pepanjang pun.huuu

Jumaat, Ogos 26, 2011

bila dh keje

salam sayang untuk semua:)

entry nie mcm ngada pun ada,mcm sedeyh pun ada.so layan kan jela k!

sepol kan dh keje start hari isnin 2.yea..aku mcm clinging sgt kt dier.rasa mcm obsessed pun ada.mcm nk wt paper mesti kaco dier.tp skrg xleh nk kaco sgt dh.seyesly.dier dh sibuk kot dgn keje.haish.dulu banyak masa,tp xder duit.skrg ada peluang cari duit tp xder masa.

paper pun kena bersyukur sebab dier dh keje,aku pun dh keje. even though gaji aku mmg kecik dari dier.tp ntahla.aku maybe risau kot.even aku yang baru keje hari 2 pun jadi ngada kena ngorat.apetah lagi sepol.tau dier mmg baik sangat.seyes!layan aku paling berhemah dan penuh bijaksana.cuma aku kengkadang mcm budak hingusan je.

risau dier kena ngorat dengan engineer pmpuan yang hot kt sana.
risau dier jadi lupa diri sbb gaji dh besar
risau gak aku jd obsessed sangat smpai dier rimas.
risau bila xdpt dgr suara dier bila dier bz.
risau bila dier bzzzzzzz smpai lupa aku.

banyaknyerrrrrrrrr risau!!!!

hari2 pun cerita kan pasal dier.haish.kena stop kot.

Khamis, Ogos 25, 2011

kenapa mesti wt entry kutuk?

salam sayang untuk semua:)

aku mmg ngada la kan.saja je nk tumpang glamor wt tajuk hangat.

aku pelik dengan perkembangan terkini pasal elia dan hater elia. sapa elia?ala..si bekas tunang fahmi footballer 2..ok2.kenapa aku nk membebel kosong nie?

aku semacam xpuas hati kenapa orang mesti nk kutuk2 hover2 pasal mende yang mcm xdela sangat besar isu nyer.like skrg elia dh putus.so? apsal kena nk reveal ntah paper pasal elia 2?aku plak yang annoyed.aku tgk minah 2 xder la nk update hari2 dh pasal si fahmi 2.dh setel kan pasal putus tunang 2.

best eyh kalo kutuk orang?haish.aku rasa orang yang kutuk nie mesti xder hidup.sampai nama blog pun tiru si elia.nmpk sangat jeles dengan elia sbb elia ada trademark sendiri kot.ko?haters je kot.pe identiti ko?seyes wt aku pening and annoy bila baca suma yang konon2 laser sangat nie.

link? haha..dier sama je url dengan elia cuma ubah skit jer.type je kt google.malas aku nk bg traffic kt orang mcm 2.sian. low life.

hahaha..aku nie nk dtg period kot.suma pun nk hangin.hahaha

Rabu, Ogos 24, 2011

orang yang annoying.

salam sayang untuk semua:)

apa khabar korang?sihat?hehe saja nk cerita pasal orang yang annoying plak hari nie.ini bukan korang2 k!sbb mmg xder kaitan dgn b2b or watsoeva dalam hidup i.

hari senin dapat berbuka dgn sepol.sob sob.tinggal bp hari nk raya br dapat buka dengan sepol.so sgt excited g makan kt nando's.ok xpenah makan kt sana.1st time nk makan dgn sepol kt situ.sepol pun xpenah makan kt situ.ok fine.dh booked awal sbb mmg alang2 ada training kt berjaya times square.so g la nando's yang br bukak tueewww...haha nk rasa gak rasa makanan pesaing terdekat kenny rogers nie.hehe

ok2,xmasuk point pun lagi.sapa yang annoying sangat tueeewwww??so sepol dh sampai kt nando's bawah tue dalam kul 6.45pm.kitorang masuk awal2 la tmpat reservation.lepak2 siap dh beli kurma n soya bagai.hepi giler ah nie sbb makan dgn bf kan.1st and last kot buka sama.sob sob.excited sangat2!!!!tp boleh plak ada guest yang duk sebelah kitorang yang sangat annoying hokeyh!!

kenapa annoying sangat?

sbb aku kan dengan bf.even kitorg duk berhadapan pun,still ckp romantik la kan.tp orang sebelah kitorg xhormat langsung orang2 kt sekeliling dier.seyesly.kitorg yang mula nya asyik borak je leh diam sbb dier yang annoying 2 kuat gler ckp sampai kitorg senyap sbb xleh dgr sore kitorg sendiri.

alih2 nk tunggu buka macam tunggu buah durian yang xgugur.seyes slow sangat.dh la ckp kuat2.pas2 berlagak plak kan....haish!aku nie pendam rasa jer..nyesal plak xmeletup kt situ.aku pikir nk hepi makan kt nando's sbb yela nando's kan up.stylo sgt sapa makan kt nando's.

alih2 ada minah perasan omputih duk ckp kuat2 pasal betapa hebat nyer dier dalam bersabar dgn service restaurant sepanjang bulan ramadan.nampak sangat kan ko xpenah nk masak time pose kan?fine la kan kalo nk complen pun tp xpayah la nk ckp kuat yang ko 2 regular customer kt chili's r, wendy's.kenny rogers pun kena bantai.haish.geram btul aku.leh men kompare2 mcm budak lima tahun.

pmpuan annoying:eh antara kenny rogers dgn nando's mana lagi best?
kawan dier: kenny rogers
pmpuan annoying: kenny rogers dgn kfc? [aku mcm,waddehek]
kawan dier:kfc [aku macam, puhless la orang2 mcm nie]

ntahla aku seyes rasa paling menyampah bila dier duk kutuk2 masakan melayu.apeedaaa..

pmpuan annoying: dalam famili i suma akan pilih masakan melayu last skali.first chinese food, second siamese then br masakan melayu.
kawan dier: ....silent je..[aku rasa laki 2 pun malas dh nk layan kawan kerek dier tuh]

sbb dier hentam masakan melayu 2 yang buat aku menyampah.xder langsung rasa sayang kan malaysia kot.apeedaaa..buat malu jer.

ingtkan dh msuk azan maghrib senyap la kan?nie x,duk komplen sana sini.OMG!!!tolong la.dh la macam bagus makan pakai sudu garfu.aku mmg pakai tangan.salah k?sangat annoying.ntah2 dier mesti nk ckp aku n sepol orang xreti nk blend dgn jenis restaurant.&R$^&*^(*%^$

haha.dh la 1st time makan kt luar selain dari rumah n kedai,alih2 dapat pengalaman mcm nie plak.sabo jela.

Ahad, Ogos 21, 2011

rindu kawan2!

salam sayang untuk semua:)

pe khabar semua?sihat?hari ahad nie korang wt pe jer?dba mcm biasa la keje.nie pun dh siap2 wt post berjadual.bila buka facebook tgk kawan2 kita berkumpul ramai2 tanpa kita.rasa rindu sangat!sedeyh pun ye gak.apsal la aku nie xdpt nk kuar makan2 dgn kawan2?haish.rindu gak kt korang2!bila la nk jumpa?

rindu time nie!!

rindu korang!sob sob!
rindu korang!!!
rindu bbf!!!
rindu!!!:(
sayang sangat2 korang!!
hehe..tempek suma yang dirindui.
put!!haish.suma rindu dh.
hurm..pendek kata suma korang!!!muah!!!

Sabtu, Ogos 20, 2011

depression!

salam sayang untuk semua:)

tajuk mmg dh cukup jelas menerangkan perasaan aku skrg.depress?sapa yang tak pernah rasa?bgsla.hargai la keaadaan korang kalo xpenah rasa depress.

kenapa la aku depress sangat?hurm..smlm jumpa supervisor.suppose dpt motivasi or at least an idea to proceed master aku.tp benda yang lain aku dapat.aku dh cerita pasal semangat aku untuk teruskan master aku yang tinggal beberapa step lagi,alih2 dier leh ckp aku bagaikan nasi dh jadi bubur.dh terlambat sbb dh cukup 4 sem aku wt master.plus dier ckp aku nie high spirited tp xder self-discipline.quite frustrated.dier bukan seorang motivator yang bagus i guess..

dh la ptg smlm aku g keje.depress dh hilangkan kunci kedai.tp to my suprise my Restaurant Manager xmrh pun.he is so nice.kadang2 aku rasa dr saja nk sabotaj aku supaya aku xteruskan master aku.bukan tanggungan dier dh pun.baik dier lepaskan aku jer.sedihnyer.kalo dr dh xnk supervise aku,ckp la siang2.senang.

skrg nie aku nk teruskan.biarla dh sampai 4tahun k.yang penting aku dapat sijil master 2.kenapa nk halang aku?aku xder guna duit dr pun.even geran untuk projek aku pun aku guna sikit je.2 pun dh byr balik guna biasiswa NSF.kenapa nk rendahkan semangat aku?haish.aku mmg mcm nie.bukan budak master yang lain.nerd and duk je dalam lab.aku aktif berkawan dan wt mcm2 selain dari master.

sori sangat.kadang2 aku xpandai nk sorokkan pe yang aku rasa.

Jumaat, Ogos 19, 2011

fashionista?

salam sayang untuk semua:)

hehe sihat ke korang?:)wtpe je tue?haha

ok2.nk jadi fashionista x?huhu.rupa2nya skrg nie ada mcm2 jenis gaya tudung yang ranggi xmacam ms dulu2 kala.hehe

ikon yang selalu dilabel sbg fashionista yuna, hana tajima dan heliza (ok nie yang bertudung jek)

dari INI SUHAILA PUNYA



dari AKUGEREK

dari ARNIE
suma yang diorg pakai mesti diamati dan seterusnya menjadi trend semasa.tp ada gak yang bukan dari artis, tp berkembang sendiri.macam tudung yang ada bunga 3D 2..haha..aku yang berkenan sebenarnya.

skrg nie aku tgk orang ramai suka pakai tudung yang melekat kt kepala 2.nampak mudah untuk digayakan dan xpayah nk tiup2 tudung takut senget.haha

kalo nk pakai tudung ranggi time ehem2 ok x?hahaha...fashionista la katakan.hahaha.perasan yang amat.

Rabu, Ogos 17, 2011

innershine.hehe

salam sayang untuk semua:)

suka je kan dba nie.saya nk bersedia dari segi mental dan fizikal untuk hari raya and hari ehem2 saya.wah!hover la kan.hehe

nk kuar duit untuk makeup pun boleh je kan?haha.tp nk minum innershine gak.aci x?hehe.beli?belum lagi.tgh consider la nie.rupanya ada tiga jenis innershine.HAHA.ingt ada satu je.meh kita tgk jap.

innershine berry
innershine pati berry ada 7 jenis beri (blueberi, kranberi, chokeberi, strawberi,acai beri dan elder beri). kaya dengan  anthocyanins, vitamin A,C, E, zink dan nutrient penting untuk mengekalkan mata yang bersinar sepanjang hari.eceh!hehe

innershine quince essence
yang ini plak untuk mereka yang aktif sepanjang hari.dier ada 14 multivitamin dan mineral.sesuai untuk mereka yang aktif sepanjang hari.

innershine prune plus
haaa...yang nie aku berkenan sangat.eceh.sbb dier ckp bagi radiant pada satu badan.hehe.setiap botol memberikan bahan yang dapat menyahtoksin dan mencantikkan badan .memberikan kecantikan dari dalam.kaya dengan gentian fiber, antioksidan, vitamin C dan nutrient yang diperlukan oleh badan.ia juga mempunyai rasa manis prune.

untuk maklumat lanjut boleh layari laman web rasmi innershine. http://www.innershine.com.my/

harga dier?haha xsure la.sapa tau?lgpun botol dier nk wt benda lain t.eceh!

Selasa, Ogos 16, 2011

sepol dh dapat keje!yay!!

salam sayang untuk semua

yay!!hepi sangat! walaupun dier yang keje, tapi saya yang hepi.haish.

sebenarnya tau dah seminggu lebih tp baru sekarang nk share the good news.eceh!saja je nk wt suspen.suspen x?hehe

dier dapat keje as R&D engineer kt JVC shah alam.hehe dekat la tuh dengan subang parade.leh r dier datang lepak kt subang parade weekend.hehe tp tgk jela aku keje.haish.

tu satu. satu lagi leh r kumpul duit yang lebih untuk kami.hehe.xsabarnyer nk tunggu bulan yang dinanti2 :)hehe

doakan kami cepat kumpul duit tau!thanks korang!muah!

Isnin, Ogos 15, 2011

cabaran menjadi manager restaurant.

salam sayang untuk semua:)

hehe.ini ada lah pemerhatian dba selama sebulan keje sebagai assistant manager kt Kenny Roger Roaster restaurant.

1. kena sentiasa bersedia menghadapi kerenah pelanggan yang mcm2 peel.
2. kena kebal muka kalo kena marah dengan area manager (pihak pengurusan atasan)
3. pandai amik hati staff tanpa wt diorg pijak kepala kita.
4. sentiasa senyum walaupun depan guest yang kerek.
5. jangan suka2 hati bagi guest masuk restaurant kalo dier nk large order tetiba
6. kalo hantar makanan/minuman, kena hati2 kang tumpah kt guest jadi hal plak
7. make sure faham guest nk pe.walaupun kehendak yang pelik2.haish

hahaha..ingt senang ke jadi tukang jaga kedai?pening bila dapat guest yang kerek.

Jumaat, Ogos 12, 2011

saya budak nakal!

salam sayang untuk semua:)

huhu~..napa nk ckp mcm 2 plaks?HAHA

semalam saya kena marah dengan encek sepol.haha.sbb saya mmg budak nakal.haha.

sbb apa?saya nie kan dh nk kawin.tp leh ngada2 g jadi budak belasan tahun men sms dgn laki lain.ala2 ms skola crush kt orang lain.haish.mcmana leh terjebak nie?

walaupun saya dh berterus terang saya dh berpunya.tp diorg nie degil.haha.last2 kena marah dgn sepol sbb nakal sangat.HAHA

pasnie saya dh xlayan dh diorg.janji.kalo x kena panah petir.

Khamis, Ogos 11, 2011

Setahun!

salam sayang untuk semua :)

yay!!kami dh setahun.kejap je kan dh setahun.

seronok rasanya bila dh cukup setahun.hehe tahun nie celebrate sebagai girlfriend and boyfriend. harap2 tahun depan as tunang or suami isteri.eceh!HAHA

banyak halangan n rintangan yang kita lalui bersama kan abg.semoga hubungan nie kekal hingga ke jinjang pelamin.amin!:)

Jumaat, Ogos 05, 2011

tau x sll je nk update blog?

salam sayang untuk semua

hahaha pe da punya tajuk?sebenarnya dh lama sangat xonline 2 pasal la kan nk update blog.tp bila ntah nk updatenyer.hampeh.HAHA berangan je la kalo nk online.

cter pasal berangan bila dgr lagu nie. pasha ungu feat dgn adelia - penghujung cintaku.KONFIRM aku akan berangan abg wira tolong wt kan video nikah aku.haish.xtau la dapat abg wira ke x nnt.lambat nor nk tetapkan tarikh.gigit jari jela t.HAHA

setiap bait lagu 2 mmg leh aku terbayang muka sendiri yang cun nnt.HAHA then ada muka si epul nervous.hoho aku mmg suka berangan.

meh la kita layan video clip abg wira. HAHA tetiba promote abg wira. haha xpe murah rezeki abg wira!:)amin2:)



PERNIKAHAN NADHIRAH & BUKHARI from WIRAVISUALS on Vimeo.

Khamis, Ogos 04, 2011

kenapa mesti ada orang ketiga?

salam sayang untuk semua :)

haish.saja je kan bg topik hangat.eceh!kebetulan dengan cerita KF putus tunang dengan elia.so meh kita bercerita pasal orang ketiga.

pe itu orang ketiga?HAHA dh mcm wt assignment plaks..

selalu dikaitkan dengan perbuatan curang dengan pasangan masing-masing.itu yang jd ada pasangan lain.haish.pelik aku. kalo ko dh xsuka dengan pasangan ko,apsal xberpisah je cara baik dari simpan kekasih gelap.haish.aku pandai mengomel jer.hehe

baru -baru keje dh kena ngorat.haha. eh nie cter sapa nie?HAHA tau xpe.aku dh berpunya okeyh.kalo kena ngorat dgn kt fb mmg dh xder.terpanpang kt dpn profile "in a relationship with" kot.

tp bila dh keje, diorg bukan tau kita nie ada pasangan ke tak.so konon2 comel nk ngorat la..ecececeh..hover!mcm la ko sorg je yang comel.HAHA..

so terus terang ckp, saya dh berpunya. n akan melangkah ke satu tahap yang serius satu tempoh lagi.cuma xtau bila.kalo aku nk ada kekasih gelap,bebila pun boleh kan.tapi yang penting diri kita.nk curang ke tak.HAHA 2 yang aku pelik kenapa mesti ada kekasih gelap a.k.a orang ketiga?

selamat menyambut ramadhan.HAHA maap dh hari ke bp br  nk wish?

Rabu, Ogos 03, 2011

bila dh lama tinggalkan labwork

salam sayang untuk semua

tensen nyer bila kita salah buat labwork.seriously!sebab banyak abis masa,tenaga dan jugak pikiran kita pun dh terganggu.hurm..tambah lagi dengan layanan yang diterima.okeyh xnk elaborate la yang itu.semua orang tau.malas nk cakap benda2 yang menyakitkan hati lagi.saya yang bersalah so patut la diterima hukuman.

mulai hari nie,aku berjanji akan cuba pegi lab setiap hari without fail.sbb pe?at least otak aku tak berkarat sangat.lagipun nk daftar sem dh bulan 9 nnt.extend satu sem.haish.xsangka dh dua tahun buat master.stage tinggal skit tp kena keje plak untuk tolong keluarga.xpela aku kira ini suma cabaran untuk aku di masa depan.

skrg berharap epul keje, then aku leh bertahan setahun dua,pas2 hehe ditanggung suami.eceh.gatal sudah.

tensen?xyah cter la..keje penat tapi sok nyer kena masuk lab.pas2 wat lab salah.haish.pe la nk jadi dgn aku nie..seyes mmg salah aku.aku salah.hurm...pas nie aku janji aku xkan wt salah lagi.

haha..sorila dh la dh lama xupdate paper pasal wedding k journal diri alih2 mengomel pasal nasib diri.

sok dpt gaji!yay!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX