Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Jumaat, Oktober 22, 2010

i am an annoyance~

hello~..huu~..yup..skrg nie aku mengalami masalah self-esteem yang sangat teruk..seriusly aku mengalami masalah nie dan aku rasa nie adalah masalah yang sangat berat..dan aku rasa kalo aku biarkan masalah nie boleh menjadi nanah dan akhirnya memakan diri..


aku nk bgtau kt blog..tp nk cakap mcmana??aku nie teruk??byk keburukan??hurm..akhirnya aku rasa baik aku senyap jer..


tapi2..akhirnya aku rasa aku kena luahkan juga kt dear blog diary nie..aku rasa sangat teruk kalo aku abaikan blog kesayangan aku nie..


so here's goes nothing


aku rasa sangat2 la sedih actually past few weeks..hanya Allah je yang tau macamana aku rasa bila aku xmampu dalam wt apa sahaja..keyakinan diri??lagila..macam bukan aku..aku dh xrasa aku nie worth apa2 pun..aku rasa sedih yang tidak tertahan..nasib baik aku masih ada orang yang ada mendengar rasa sedey aku nie..yang sentiasa ada bila aku rasa aku sendiri give up utk teruskan hidup..


aku rasa paling2 teruk is when people treat u wrongly..so aku start rasa xbest dalam bergaul..mula rasa mcm org start ignoring..2 yang aku wt kesimpulan aku senang membuat orang lain meluat..2 jer..cara aku susah untuk difahami dan disenangi..


sekarang aku harap aku dipermudahkan segala urusan aku..aku tau sekarang aku nie kena try ubah mana2 yang leh wt orang lain meluat..tanpa mengubah sifat aku semulajadi..aku tau sapa diri aku dan aku tau mana habit dan mana sifat..so aku cuba jadi orang yang lebih baik tanpa hilang identiti aku..


aku bukan mahu jadi hipokrit or jadi lupa diri..aku mahu jadi orang yang lebih kuat dan lebih matang..


senang lagi bercakap tapi mampukah aku wt suma 2??


orang lebih mudah menghukum dari menerima..


orang lebih mudah menghina dari memuji


orang lebih mudah mengkritik dari menolong


aku??aku tau mana yang kaca dan mana yang permata...
terima kasih la sbb jadikan aku mcm nie..

2 ulasan:

NahWaL berkata...

ingat Tuhan dan banyak2an berdoa. the hardest challenge is not for people to accept you, the hardest challenge is for YOU to accept who you are.

but you cant give up., amalkan baca ayat kursi selalu untuk orang anggap yang baik2 aje pada kita. dan selalu la baca surah2 terpilih. you can only help yourself sayang.

mwah2

lovelyadibah berkata...

huu~...felt much more relieve after let it out i guess..bukan nk mendabik dada..tp i am not suppose being like that..

thanks kak for ur love n support..susah senang bukan orang len kisah..so skrg nie just keep it low n being original is the best thing to do..

i will always remember ur advice n hope this time will pass by quickly..huuu~..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX