Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Khamis, Oktober 28, 2010

tips nak hilangkan rasa bosan bila study untuk final

hahaha~...baru je konon2 nk semangat study untuk final aku nie ha..tiba2 wt post lg..apa kejadahnyer??


hahaha~..nk wt mcmana dh mmg perangai lama aku datang balik..malas giler nk study bila nk exam..lagi suka tgk gmbr orang kt dalam facebook orang,facebook orang dan blog orang..hahahahaha~...[nampak sangat giler surfing internet!!!]


huuuu~...so sekarang nie aku leh fokus dalam setengah jam je untuk study pas lagi 4 jam menghadap facebook..hahahahaha~


meh la kita kongsi2 tips nak hilangkan rasa bosan bila study untuk final [version aku!!]


1.kalo rasa xleh nk study bila dh bosan sangat, g la makan buah..xkisah buah betik k buah mangga k apa k..bukan pe t pas makan buah mesti rasa bertenaga nk study blk..


2.kalo orang mcm jenis aku nie,yg xleh nk berjauhan dengan internet..kena la pg tmpat yang xleh nk access internet..br leh nk fokus study..kalo dh mcm nie..jawab nyer aku lg byk online dari study:D


3.bila dh rasa ko jenis xleh nk senyap2 sunyi mcm kat library..mcm aku..hahaha..sila la pergi tmpt yang ada dj2 untuk memainkan lagu2 hits yang sesuai untuk membantu otak korang menerima nota2 yang harus dibaca untuk final..


4.bila rasa nk nk tdo or malas melanda..sila ganggu sapa2 yang korang suka..hahaha~..mcm aku..harusla kaco encek b..hahahaha~...sampai dia gelak2 je..:D


tp jangan la lama sgt break nyer 2..kang t bukan study tp melaha~..hahahaha~

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX