Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Jumaat, Disember 17, 2010

10 jurusolek terbaik perkahwinan :)

ok kawan2..yang nie dba nk share dari majalah yang baru dba beli td ..majalah glam..majalah yang tebal tapi murah jer..rm8 :) tertarik dengan artikel nie...leh share dengan korang suma :)

10 jurusolek terbaik perkahwinan

1. Sheng Saw...-ok..actually,nie baru first time dengar nama dier...tp rasanya dier dh popular dalam industri nie..hahaha~...dier sangat terkenal di kalangan artis bukan melayu dan untuk wedding bangsa cina la kot.. :)

2.Khir Khalid ..- xjumpa website dier..huu~..hanya jumpa facebook account dier jer..:) so dalam majalah glam nie ckp khir khalid mmg terkenal dengan tatarias neutralnya..:)

3. Razlan Bahari ...- ok..dierr nie pun xjumpa blog rasmi...huu~...i guess dier terkenal within the makeup industri very well..sbb bila search nama dier..ramai rupanya dah quote nama dier in makeup review..:) kalo ikut majalah nie razlan bahari suka dengan stail moden,minimalis dan manis.:)

4. Nurul Shukor..-ok..akhirnya..saya kenal orang ini...[kesian pada diri sendiri..xkenal sangat dengan jurumekap...] tau dari jurumekap kak nawal salima punya blog..sbb dier ckp nurul shukor nie sifu dier..kira pangkat besar gak la si nurul shukor nie :) rupa2nya nurul shukor nie dah 16 tahun dalam industri makeup nie ..:) dan dier dh byk makeup kan artis yang terkenal macam dato siti nurhaliza dan ziana zain.

5.sue cantik...-wah..rupanya yang makeup kan nawal masa bertandang 2,bukan calang2 orang...[ok..down sbb jahil...] trademark sue ialah 'as sweet as princess for solemnization or glamor and regal for reception' ...

6. ayang kamell -yup..nie dba penah dengar gak :) mengikut majalah nie ..ayang kamell mengambil masa hampir satu jam untuk menatarias bahagian mata sahaja :) wow...sapa2 yang suka  nk stresskan mata dier boleh r consider ayang kamell..

7.saidatulnisa - ok,kalo xsilap saidatulnisa yang makeup kan untuk raja farah nikah baru2 nie :) dier lebih suka menekankan seri pengantin daripada tatarias yang berlebih2an :)

8.ezral nordin - dier ckp kt sini sebelum sesi solekan ,ketulan ais dipedap pada muka untuk menyurutkan sembap..dan rawatan muka perlu dibuat tiga bulan sebelum pekahwinan :)

9. tiar zainal - ikut majalah nie,dier ckp tiar zainal nie suka tekan kan pada mata :) supaya nmpk timeless :)

10. najeeb azami- wow..kalo tgk kt blog dier..dier makeup kan dato siti nurhaliza..n fazura :) hebat kan??:)

kalo korang nk tgk artikel nie dalam majalah 2..leh cari nama majalah GLAM..cover page gmbr marion yang comel 2 :)harga sangat berpatutan rm8 jer :)

kredit dari blog sheng saw

p/s: korang kalo perasan..suma nyer lelaki..ada sorang je pmpuan..huuu~...

3 ulasan:

iedayah berkata...

btul tu..hasil tangan dorg mmg superb.

lovelyadibah berkata...

huu~..2 la..hebat kan.kesian kt dba baru nk kenal sapa2 yang handal dalam industri jurusolek nie :)hehehe~

Tanpa Nama berkata...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX