Cari Blog Ini

Khamis, Jun 30, 2011

checklist barang yang nk dibeli [tunang]

salam sayang untuk semua :)

hehe wt pe tue??sibuk ke?agagaga...saja je dba nk listkan barang yang berpotensi untuk digunakan dan diperlukan untuk majlis nnt.

1. kain untuk baju tunang
2.kain untuk baju bakal-tunang pakai t
3.kek
4.coklat
5.cupcake
6.buah-buahan
7.bunga rampai
8.sirih junjung
9.dh xtau dh..ada idea??

hehe..slow and steady

if you fail to plan,you are planning to fail.

salam sayang untuk semua:)

hehe pe khabar semua?:)dba minta maaf kawan2 dh lama xjenguk blog korang..dba banyak kena tolong family.hehe
pandai je kan aku bg alasan..hehe

thanks untuk semua wishes kt facebook on my success getting the job:)dba hepi sgt.at least rezeki untuk family aku xputus.alhamdulillah.plus leh ar ada modal untuk bisnes n kawin.hehe

now bila dh keje, so what i should do is to arrange masa aku untuk make sure master aku xtercicir n terus terkubur.no way!aku suka gler kot master aku nie.cuma lab work yang humph..amy n kak hana tau la..HAHA..tiba je petik nama korang!!agagagagaga..

insyaALLAH, keje aku nie by shift.so  another part of the day aku akan memaksimakan masa dengan writing at least bab 2,3 dan 4. bila ada day off aku akan gunakan masa itu untuk wt lab for last stage.if possible, kalo ada shift pagi,maybe petang aku leh rush wt 1 run ke haper k..yang penting aku mesti terus bersemangat untuk teruskan master nie...chaiyok2!!

next aku nk cter list to buy [tunang]!eceh!:) aku mmg hover!agagagagaga

Rabu, Jun 29, 2011

promosi sewa kamera !!!

salam sayang untuk semua :)
sempena dba br je nk buat perniagaan sewaan kamera polaroid nie ..dba adakan promosi!!:)

for the first 50 customer, dba akan bg harga sewa yang amat berpatutan :)

harga sewa : rm50/per event

harga deposit: rm200 -don't worry dba akan pulangkan balik..ini cuma untuk jaminan kepada kamera jer:)if kamera dipulangkan dalam keadaan yang baik,dba akan pulangkan deposit nie:)

tempoh sewaan: tiga hari -tp charge still ikut per event:) **if lambat,rm20/hari dikenakan**

untuk sapa2 yang berminat boleh la email pada adibahzack6@yahoo.com /sweetadibahzakaria@gmail.com

**instant film juga disediakan tetapi tidak termasuk harga sewa kamera**


hasil tangkapan menggunakan kamera polaroid:)

*untuk memudahkan dba n penyewa kamera,dba akan utamakan sesiapa di lembah klang* :)

Isnin, Jun 27, 2011

Demi masa

salam sayang untuk semua :)

apa khabar semua?:)sihat?just nk share ini pada semua dan juga jadi peringatan kita bersama :)





AL 'ASHR (MASA)

SURAT KE 103 : 3 ayat


Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

AMAT RUGILAH MANUSIA YANG TIDAK MEMANFA'ATKAN WAKTUNYA UNTUK BERBAKTI
1. Demi masa.

2. Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,

3. kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasehat menasehati supaya menetapi kesabaran.


Sabtu, Jun 25, 2011

rezeki itu kan keje ALLAH

salam sayang untuk semua:)

hehe pe khabar semua?sihat?wt pe je hujung minggu nie?sihat x?

hari nie duduk diam je kt rumah.pg tadi dh jadi parent g tgk result adik2 kt skola.haish.memasing result leh tahan.huhu

rezeki itu mmg keje ALLAH kan?xsemua orang mendapat rezeki yang sama.ada yang dapat rezeki yang melebihi dari yang diperlukan.ada juga yang mendapat rezeki yang kurang dari yang diperlukan.

bila aku mula rasa cemburu, aku selalu ingt yang itu.rezeki itu keje ALLAH.Ya ALLAH, aku mmg manusia biasa.tak lari dari sifat manusia yang cemburu.namun begitu,aku cepat2 istifar supaya tidak timbul sifat hasad dengki dan juga dendam.

jangan la kita cuba memburukkan orang lain jika diri sendiri pun tak betul.aku mengaku,hati nie bila panas,hamburan kata pasti akan menyakitkan.aku insaf.banyak kekhilafan aku.aku akan cuba berubah menjadi manusia yang lebih baik dari semalam.

siapa yang tidak suka akan kejayaan dan kekeyaan?tentu sekali mereka yang tidak mencapai nya.mereka mahu menjatuhkan orang lain.aku insaf.setakat ini, aku xla smpai menyebarkan surat layang atau memburuk2kan orang lain tapi aku sedih bila ada yang cuba melaga2kan dan bertindak menabur pasir pada periuk nasi orang lain.mungkin mudah lagi berkata,bukan kah kata itu lebih tajam dari pedang yang tajam??

aku bukanlah manusia sempurna.tapi aku cuba menjadi manusia yang mampu berusaha dan bersaing dengan yang lain.dari segi agama dan kehidupan.aku sentiasa mencari peluang yang boleh membantu aku untuk berjaya di masa akan datang.

tambahan pula,sekarang medium internet yang tiada sempadan.walaupun khabar angin yang tidak tahu puncanya pun boleh disebarkan sekelip mata.ALLAHUALAM. dulu tiada internet xramai yang tahu,kini hanya dengan tekan butang di facebook atau di blog..hampir semua orang tahu.

ah.rasanya semua orang pun sudah fahamla dba.

Jumaat, Jun 24, 2011

Calorie Count

salam sayang untuk semua:)

apa khabar semua??hehe xabis lagi citer pasal kalori.kalo entry yang lepas2 iaitu ini dan ini. kali nie nk cter pasal software yang memudahkan untuk mereka yang malas nk ingt satu2 jenis makanan yang ada kat entry ini.

memperkenalkan Calorie Count :) http://caloriecount.about.com/

pe yang best pasal software ini?:) mudah untuk kita keep track apa yang kita makan. dan yang paling best dier ada bg grade tentang pemakanan kita.HAHA..dba nyer overall C+ agagagagagagga

meh tgk pe yang dba dh key in :)

nampak x grade C+??HAHA

so korang pe lg??leh r try..then leh try kurang kan pengambilan kalori dengan mengambil makanan yang rendah kandungan kalori :) dan jangan lupa senaman!!:)

next dba nk review pe eyh?hehe

Khamis, Jun 23, 2011

mcmana nk kira keperluan tenaga kita?

salam sayang untuk semua:)

apa khabar semua?? mesti semua jadi konfius mcmana nk jaga pemakanan kita agar kita xterlebih makan or terkurang makan..HAHA..tp rasanya ramai yang takut terlebih jer..heee


meh kita belajar bersama-sama.


mengikut pembacaan dba[if salah tlg bgtau eyh] untuk mengenalpasti berapa kalori yang kita mesti amik kita mesti mengira BMR kita.


apa itu BMR?


BMR ialah basal metabolite rate. hahaha..


pe 2??BMR ini ialah keperluan dalam badan untuk berfungsi seperti mengepam darah, memperbaiki sel dan memberi tenaga kepada otot ketika badan sedang rehat.


dalam erti kata lain, BMR adalah keperluan kalori badan yang paling minima.
sumber sini


BMR tidak sama untuk semua orang. 


cara pengiraan BMR ialah


lelaki :       66 + (13.7 x berat(kg)) + (5 x tinggi(cm)) - (6.8 x umur (tahun))
perempuan: 655 + (9.6x berat(kg)) + (1.8 x tinggi(cm)) - (4.7x umur(tahun))
sumber sini


apabila sudah mengira BMR, kita harusla mengira kandungan kalori yang diambil dengan menentukan kegiatan kita sehari2 untuk mengekalkan berat badan.tetapi untuk mengurangkan berat badan kita harus la mengurangkan sekurang-kurangnyer 500 kalori sehari.

kegiatan sehari2 diambil dengan menggunakan formula harris benedict. sumber sini

-sedikit atau tiada senaman : kalori - pengiraan = BMR x 1.2
-senaman ringan /sukan 1-3 hari dalam seminggu = pengiraan kalori = BMR x 1.375
-senaman sederhana /sukan 3-5 hari dalam seminggu = pengiraan kalori = BMR x 1.55
-senaman secara aktif/sukan 6-7 hari dalam seminggu = pengiraan kalori = BMR x 1.725
-senaman sangat aktif / selalu bersukan dan kerja secara fizikal atau rutin latihan = pengiraan kalori = BMR x 1.9

cara yang paling berkesan untuk mengurangkan berat badan ialah dengan menurunkan 15-20% dari keperluan kalori sehari2.. :)

semoga kawan2 dapat menurunkan berat badan hingga ke berat badan ideal:)

Rabu, Jun 22, 2011

bagaimana mengira kalori makanan?

salam sayang untuk semua:)

apa khabar semua kawan2? untuk mudahkan kawan2 bagaimana cara mengira kalori makanan sehari2

PANDUAN MENGIRA KALORI MAKANAN

Kategori:Kuih Muih

1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori
8. Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori
9. Karipap (sebiji) = 130 kalori
10. Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori
11. Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori

Kategori: Lauk Pauk

1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepotong) = 210 kalori
5. Daging lembu kari berkuah (2 kotak mancis) = 130 kalori
6. Ayam kari berkuah (sepotong) = 250 kalori
7. Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori
8. Ayam tandoori (sepotong) = 220 kalori
9. Sambal udang (setengah cawan) = 70 kalori
10. Sambal sotong (setengah cawan) = 55 kalori
11. Telor goreng (sebiji) = 110 kalori
12. Taukua goreng (sekeping) = 110 kalori
13. Kacang panggang dalam tin (2 sudu makan) = 40 kalori

Kategori: Makanan Rutin

1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

Kategori: Makanan Segera
1. Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori
2. Nugget ayam (satu) = 60 kalori
3. Kentang lecek (satu tub kecil) = 90 kalori
4. Sayur kobis hancur (satu tub) = 75 kalori
5. Burger keju (satu) = 425 kalori
6. Kentang goreng (satu kantung kecil) = 405 kalori
7. Sate ayam (secucuk) = 35 kalori
8. Pizza berkeju (sepotong) = 240 kalori

Kategori: Buah-buahan
1. Tembikai (sepotong) = 20 kalori
2. Betik (sepotong) = 45 kalori
3. Pisang emas (2 biji) = 76 kalori
4. Durian (5 ulas) = 64 kalori
5. Limau (sebiji) = 42 kalori
6. Jambu batu (sebiji) = 110 kalori
7. Nenas (sepotong) = 59 kalori
8. Epal (sebiji) = 63 kalori
9. Ciku (sebiji) = 44 kalori
10. Mangga (sebiji) = 103 kalori

kategori minuman
minuman berkabonat 1 tin 285g - 120 kal
minuman kotak 250g - 105 kal
susu tepung penuh krim 1 sudu makan - 33 kal
susu tepung tanpa lemak 1 sudu makan - 25 kal
aiskrim 2 skop- 390 kal
susu pekat manis 1 sudu makan - 71 kal
yogurt rendah lemak 1 cawan - 90 kal
mentega 2 sudu teh - 75 kal
keju chedar 1 keping -58 kal


Petua memilih makanan di restoran :

sebelum menempah meja, dapatkan maklumat sama ada bahan ramuan hidangan dapat ditukar baca menu dengan teliti dan pilih makanan yang sihat.
Pilih makanan yang bersayur. Minta salad tanpa dresing minta makanan yang kurang berminyak, garam dan tanpa serbuk perasa (MSG).
Minta yang menggunakan perasa seperti rempah atau herba pilih hidangan yang dikukus, rebus, panggang atau dibakar jika ada sos, minta ianya disajikan berasingan jika anda memerlukan makanan yang rendah kolestrol, elakkan makanan berdaging seperti otak, hati dan buah pinggang atau ketam, udang atau sotong pilih makanan yang disediakan pada asalnya memang berkalori rendah

minta buah-buahan sebagai pencuci mulut minum air, teh atau kopi tanpa gula daripada meminum minuman ringan yang manis atau beralkohol

info ini dba amik kt sini-->http://www.langsingsihatformulasipakar.blogspot.com/2010/01/tips-pengiraan-kalori-makanan.html

next entry dba share mcmana nk kira berapa banyak tenaga yang diperlukan setiap hari:)

Isnin, Jun 20, 2011

revamp the budget:)

salam sayang untuk semua:)

apa khabar semua??:)hehe..harap2 xderla antara korang yang kena hack blognyer kan..amin2

hari nie adalah sambungan dari post yang ini -persiapan tunang? HAHA..

so kesimpulan mudahnyer ialah..


hantaran [still xberubah..rm600++]
cincin [ di strike out..huuu]
baju tunang[ hoho..ini masih sama rm400]
catering[masak sendiri..woot woot!!!jd masterchef la aku pasnie..chewah!!]
OP [encek saya nk gak..so rm400]

sumanyer ialah...rm1400..fuyoo..hebat!still leh direduce from time to time.eceh.ngada la kan.kalo nk seribu daya,xnk seribu dalih..agagaga...

jangan mondays blues yer kawan2!hehe..

Ahad, Jun 19, 2011

Shawl 3D

salam sayang untuk semua:)

apa khabar semua?happy weekend!hehe.smlm sakan berjalan sana sini.hari nie meh kita layan internet and terus2 menservey!:)hehe

pe yang 3D nyer?HAHA.. meh layan gmbr jap.

dari cik mek molek
dari cik mek molek

dari cek mek molek
teringin gak tudung segini..kan kina kan??HAHA..tiba petik nama ko.

rupanya ada kawan masa kt U aku yang jual tudung gini.aku panggil dier ja.kalo korang berminat nk beli leh ar PM si ja nie..nie alamat fb dier-->https://www.facebook.com/profile.php?id=1066784422

kalo xjumpa, search Nurul Hajar Razman :)


Jumaat, Jun 17, 2011

persiapan tunang?

salam sayang untuk semua:)

apa khabar semua?sihat? yer untuk pengetahuan kawan-kawan,saya memang belum bertunang.dan persiapan untuk tunang pun xder pe lg.persiapan pun masih pada peringkat perangkaan dan meletakkan budget.HAHA..

still bila budget,things yang kita kena consider is what is important and what is not.since duit xberapa nk ada, so dh calculate siap2..envy those yang dapat tajaan from FAMA [father n mother] for at least the essential thing.tp hey,lain orang, lain pengalaman.right?

nk list pe yang budget 2..

hantaran [secara kasar around rm600 ]
cincin [secara kasar around rm500]
baju tunang [harap2 lebeh kurang rm400 paling maximum]
photographer [rm400 la kalo leh..just shoot n burn]
catering [rm500 paling maximum]

total damage: rm2500. still rasa mahal..sigh..

lain? HAHA..maybe kalo ada rezeki lebih leh la kot.hehe..

korang ada tips kot2 mana yang leh kurang..or else maybe have some opinion..:)

Rabu, Jun 15, 2011

sapa peminat nescafe?

salam sayang untuk semua:)

hoho..br je tgk iklan kt tv.dapat rumah rege rm638,888!!!!meh layan gambar nie!excited woooo..walaupun xsuka nescafe..nampak gayanya kena la beli nescafe pas nie..hehe


berminat? sila layari laman web ini.http://nescafe.com.my/
dan ini   http://www.nescafe.com.my/peraduan_nescafe_rumah_idaman/

berpijak pada bumi yang nyata.

Salam sayang untuk semua :)

Kenapa aku nk bebel pasal nie?HAHA.

Kebelakangan nie mungkin stress kot.HAHA..2 yang banyak kena sabar dan berpijak pada bumi yang nyata dari berangan yang bukan susah tp tidak praktikal untuk aku dan keluarga aku.

Bagi aku setiap manusia itu ada kelebihan dan kekurangan.Nobody is perfect.So kita kena menerima seadanya keadaan kita dan orang sekeliling kita.Bukan dengan being not to accept the truth atau dengan kata lainnyer, menidakkan hak atau keadaan sendiri yang mana kelak akan menyusahkan diri sendiri.Sebagai contoh, ada kawan kita yang mampu untuk membeli kereta mewah atau rumah besar tetapi kita tidak.Dari kita nk menidakkan hak kita dengan mengatakan kita mampu tapi sebenarnya tidak hanya akan memakan diri di kemudian hari.Betul tak?

Memang benar kata pepatah 'hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih'. Namun sampai mana tahap kita dan jangka masa yang kita perlukan untuk mendapat sama taraf atau darjah dengan mereka yang lebih berada dari kita?Setahun,lima tahun?

Kata-kata yang diluahkan mungkin tidak tepat kerana ia seperti mengaku kalah sebelum berjuang.Namun begitu,tepuk dada tanya selera.Adakah kita perlukan kereta mewah atau rumah besar?Ataupun sebenarnya kita lebih memerlukan keperluan hak asasi seperti kenderaan dan tempat tinggal?

Sebenarnya kekayaan adalah subjektif.Mungkin lain orang,lain interpretasinya.Bagi saya,kekayaan itu merujuk kepada kebolehan seseorang menjaga dirinya dan kewangannya.

HAHA..Jeles pada yang berada?Sapa yang tidak merasa cemburu kalo kita tidak mempunyai sehebat seperti yang bernasib baik itu??Namun kita haruslah ingat bahawa semua orang itu dilahirkan berbeza-beza untuk kita saling mengenal dan merapatkan silaturahim.

Oleh itu,jangan la mudah berputus asa atau cepat rasa iri hati.Banyakkan berusaha dan cuba dengan cara kita sendiri.Mungkin kita kurang berada, tapi rezeki itu kan hanya ALLAH yang tentukan. :) Selepas berusaha,jangan lupa berserah kepadaNya. Kelak untuk tidak merasa sedih jika tidak berjaya.

p/s:muhasabah untuk diri sendiri.hehe


Selasa, Jun 14, 2011

Thanks alia:)

salam sayang untuk semua :)

apa khabar semua kawan2??:)thanks for all the love and support!:)sayang korang semua nya:)maybe ini petanda to continue study yang berbaki 1 sem lagi 2..insyaALLAH Allah akan permudahkan segalanya. kenapa thanks alia?btw sapa alia?for those who has followed her she is the owner of http://ofthedailybumf.blogspot.com/ .alia br je balik dari vietnam :)remember this post? http://sweetcandyme.blogspot.com/2011/04/songket-vietnam.html. kiranya bagai ulam pucuk dicita :)

budget dba rm100 and alhamdulillah harga dier rm99 :) seringgit 2 dba ckp xpela.cian kt alia.kira wt upah la.act dba bg lebih dari rm100 mcm rm110 kot kalo xsilap.sebagai ucapan terima kasih.sebenarnya xsetimpal,harap Allah dapat membalas budi alia :)

gmbr?:) hehe..xamik pun lg.nie pun gmbr alia nyer fb :)

sekarang leh pikir nk wt design pe.hehe.slow and steady.

Isnin, Jun 13, 2011

back to zero!

salam sayang untuk semua:)

apa khabar semua?sihat?tahniah to nana on her wedding :)and zimie n syira on their engagements :) masing2 suma comel2:)

semalam konon2 ada keje.tp rupanya mock keje je.haih..i guess skrg mmg susah nk cari keje kot.or mmg dba have to improve more on my communication skills[ sbb xterpilih huuu~]

so skrg maybe focus on study jela dulu :) thanks korang sbb baca blog nie.

Jumaat, Jun 10, 2011

sapa berminat nk beli sampin perantin??

salam sayang untuk semua :)


first of all :) dba nk bgtau yang ini iklan dari cikFM. ngada tau ckp ramai orang dtg jenguk blog dba.:)suma pun kawan2 kita jugak kan??:)

so dba nk bgtau yang cikFM nk let go sampin.. kale kuning+krim silver...
niela kain nyer:)

sampin ni baru je lagi beli.. tak pakai lagi..

sbb nyer tunang cikFM hantar kt tailor then tailor 2 ckp sampin 2 xsesuai langsung dengan baju melayu nyer..

sila email ke  fitria5225@gmail.com

mana tau dpt price yang reasonable kan kan??:)

we are what we write. kan?

salam sayang untuk semua:)

hehe..pe khabar kawan2??:)harap semua nya sihat walafiat:)hari nie dba ada interview keje lagi kt klang.despite all the obstacle, harap2 dba dapatla at least gain experience thus dapat job 2.amin~

we are what we write kan?kenapa nk ckp pasal nie?i think bila selalu blogwalking and read those blogger, kita boleh tau mcmana rupa dier or perangai blogger itu.

seriously bukan nk kondem k or nk membuka aib orang.it just nk ckp dba dari mula menulis kt blog,dari sebelum ramai kawan blogger dan skrg jumpa ramai kawan2 yang baik hati dan dba sangat senangi.

dba pun dulu boleh dikatakan emo sentiasa.tulisan nyer asyik meluahkan perasaan frust sahaja.dh la pasal cinta.haish.memang kekanak2an.HAHA

dulu senang sangat nk bergaduh dgn orang.pasal tulisan yang bukan bernyawa pun.bila pikirkan balik,malu la.kenapa la aku nie.

alhamdulillah bila kita semakin meningkat usia, pengalaman banyak mematangkan usia.

skrg ada masalah.kalo dulu ntah paper je nk tulis kt blog.xpasal ada yang sakit hati or kita yang sakit hati.HAHA. nampak macam alim kan kan kan??HAHA.ok poyos.

ALLAH maha mengetahui kan?:) moga lepas nie dapat hadiah menang moto..agagaga

Khamis, Jun 09, 2011

wedding review : cikkin

salam sayang untuk semua

apa khabar semua?:)mudah-mudahan sihat semuanya.:) hujung minggu lepas sangat packed dengan kenduri kawin kawan2 yang sangat dba sayang:) hari sabtu merupakan hari nikah cikkin.cikkin sangat comel n cantik masa nikah.i love her makeup, dress n pelamin.tahniah cikkin sayang.i love you so much darling!!:) meh layan gambar:)

doorgift cikkin:)
kami si kaki gosip:P
cantiknyer cikkin!!:)
suka!!:)
projector!we love it
hehe..saya tukang posing jer:)
paper pun, selamat pengantin baru buat cikkin dan zul:) semoga berbahagia hingga ke anak cucu :)sayang cikkin!!:) hujung minggu nie bertandang cikkin:)nk dtg leh??hehe

Jumaat, Jun 03, 2011

ThePhotoboothCorner fanpage!:)

salam sayang untuk semua:)

apa khabar kawan2?:)sihat?

dba just nk promote fanpage business dba yang baru je bertatih :)

http://www.facebook.com/pages/ThePhotoboothCorner/202831426427346

kalo xjumpa leh search : ThePhotoboothCorner

kami akan launching pakej2 yang sangat berpatutan!:)stay tuned!:)

thanks kawan2:)love korang:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX