Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Jumaat, Mac 18, 2011

ce cite ce cite!

ok2...sebenarnyer br tau dialog nie dari cter hantu kak limah balik kampung..[correct me if i'm wrong]


salam sayang untuk semua :)


xtau nk ckp pe..


nk ckp yang skrg nie masih lagi dalam proses surveying..


so far, encek b sangat supportive dalam semuanyer..bersyukur sangat..


kitorang bersetuju untuk tidak keluarkan belanja yang banyak untuk majlis kami nnt..dba lagi risaukan kehidupan selepas kawin..


memula mmg rasa nk sangat suma yang dba tgk kt wedding kawan2 lain..ada nie la, tue la..


tp bila pikir blk..dba nk yang sempurna dek adat dan sempurna dalam agama.


-pelamin biarla cantik dan simple..leh tambah dengan DIY thing kan??
-catering biarla makanan yang sedap dan cukup untuk tetamu kan..2 yang penting
-hantaran biarla lahir dari hati yang ikhlas.sbb nk beri pada pasangan kita
-pakaian biarla yang boleh diguna pakai selepas kawin..xperlula yang sarat2..cukup sekadar yang comel dimata..chewah!
-doorgift plak biarla yang sedap mata memandang dan beri tetamu rasa gembira


memula bila baca ex b2b yang tulis mcm nie rasa mcm pelik je kan..kenapa nk biasa2?2 kan majlis sekali dalam seumur hidup...


owh..lupa plak masa 2 tak pikir pasal budget.xpikir kehidupan selepas kawin.xpikir perancangan keluarga yang hendak dibina.






HAHA..nie la akibatnyer bila tgk blog2 b2b yang banyak wt progress...stressssssss~




-sok nk jumpa iman :) HAHA...bestnyer!:)then g cari keje kt jobDb fair!yuk kawan2.kita cari keje:) saya nk cari mata pencarian untuk dapatkan belanja kawin..heeeeeeeeee~




-currently tgh cari fabric felt!thanks to BBF.t i g terjah tmpt2 yang disuggestkan!:)then pe lagi..project DIY!!yuhuuuuu~~



9 ulasan:

kuKu berkata...

dba dh tunang belom? ^_^

lovelyadibah berkata...

nadia: not yet sayang:) napa?

hana yoriee berkata...

betul dba!! u r absolutely correct. life after marriage is more important than the 1 day ceremony..huhu..

tp kalau ada tanbungan yg byk ape salahnya. but, dahulukan mana yg penting aje..nasihat hana laa.. =)

fani cun berkata...

yer dibah..aku 200% sgt setuju dgn ko..xpelah kalau x dpt nak kawen grand2 pon (feeling2 sedey skit). janji kehidupan pas kawen terjamin...kalau kawen grand tp berhutang pon x besh jugakkk kan....heheh...kite buat biase2 jer.ehh kite? gaya cam aku plak dah nak dekat kawen kan...hahahahha

lovelyadibah berkata...

Hana: HAHA..betulla nasihat hana 2.dba mesti tau bezakan keperluan dan keinginan..HAHA.. Yg pntg tetamu hepi, keluarga hepi dan si bakal suami hepi..ececececeh..

Fani: feeling sedeyh 2 mmg sgt2! Kita 2 mesti! Sama2 la kita plan..HAHA xpela fani,yg pntg kawin.ececececeh...

~ NANA ~ berkata...

dba...i dulu kan slalu je berangan nak wedding yg grand2, buat kat hotel or dlm kapal...

tp bile da dkt nak kawen, tibe2 jadi berubah suke yg "simply elegence" pulak...kekeke...maybe lebih realistik kot :P

lovelyadibah berkata...

2la nana.samala kita!skrg bila tgk budget n kehidupan pas kawin.kena wt simple elegant plak..ngeee :)

kuKu berkata...

oh..kiranya nak tunang ms wedding tu la eh..hehe

lovelyadibah berkata...

Xtau lg syg!harap2 mcm 2 la.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX