Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, Mac 14, 2011

hikayat merong mahawangsa!:)

hahaha~...mmg gedik kan hari nie..suma nk bedal 1 hari nyer post:) ampun nyer..:)


salam sayang buat semua sayang2 :) hehehe~


nk review pasal HMM!:)






SUKA GLER!!:) hahaha~..


so sapa2 rasa masih lagi teragak2 nk tgk..meh baca review dba..ecececehh..mcm pe jer..:P


dimulakan penceritaannyer oleh seorang raja la kot..HAHA..sejarah mmg fail..ttg siapa merong mahawangsa nie..


dan mulala pengembaraan yang hebat!!!:)
merong mahawangsa dikatakan mempunyai darah dgn rakyat di semenanjung emas..[ehem2 nie aku rasa kt semenanjung malaysia]


merong dikatakan melindungi putera ROM yang datang dari ROM untuk kawin dgn puteri CHINA :)dan diorg nk kawin kt semenanjung emas..:)


tp kan ada lanun yang dipanggil garuda menghalang perkawinan diraja nie!


pe kesudahannyer??sila terjah wyg sekarang!!:)




yang penting korg kena tgk 


1. camera shoot dier!!:)best sangat
2. sound effect yang mengancam
3. camera dier nyer effect pun suka sangat!!
4.tagline dier sangat comel!!:) 


"sampai masa tbanya waktu,redup hati kamu berdua,bila 2 jasad bersatu,hidup mati jadi bersama"




p/s: dba pegi semalam kt melaka,dataran pahlawan:) panggung yang besar pun penuh okeyh!korang jangan ketinggalan okeyh!support industri kita!:)

8 ulasan:

masmOna berkata...

dba best kan best kan cite nih! memang superb. smlm mas pegi tengok ngan husband. wuuu..tagline dia mmg best =)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ berkata...

Dba, br je tgk sabtu lps kat jusco balakong..ngee...

Afir berkata...

alamak, aku x nka mengharap sgt..kang harap menjulang2 satgi keciwa..ahhahaha..
xpe2 dibs bg aku tgk dlu

lovelyadibah berkata...

mas: besttttttt sggggttttttt!!!ehehe~...tau xpe!!tagline sweet sgt!:)

ct: ye k??lorh..nie kena jumpa skali nie...:)dkt je kot dgn rumah:)

lovelyadibah berkata...

fir: AHA..yola..mana la tau kan taste ko lain skit k per k kan:)

t review okeyh!:)

~ mizzAmy ~ berkata...

amy pun dah tengok citer ni hari ahad hari tuh. best tapi ada certain part perlu dibaiki. tapi ok lah kan, 1st time malaysia boleh hasilkan cerita macam nie.

nizabeba berkata...

review die mcm best la! jom pi tgk!

lovelyadibah berkata...

Amy: ye la.ada gak yang bit off mcm how umi nazeera's wore n sumtime ada part mcm xlogic but hey, its Malaysia's product!bangga jd rakyat Malaysia :)

niza: haha..jom2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX