Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Khamis, Mac 17, 2011

ini post untuk luahkan rasa marah..[mesti nyesal pas post nie:(]

salam sayang untuk suma:)


kenapa nk marah sangat?? 


penah dgr PTPTN x??hurmm...xpenah??


PERBADANAN TABUNG PENDIDIKAN TINGGI NASIONAL.


tau x pe yang ptptn nie leh wt??dier leh bg hutang kt pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran di institusi pengajian tinggi macam dba nie:)


diikutkan cerita..dba ada meminjam skit dari ptptn..sbb pe???sbb dba dapat JPA nyer scholarship..so ada la dalam rm5k


and seriously dba anak orang sederhana jer..xmampu nk bayar hutang ptptn secara lumsum mcm kawan2 lain yang dapat scholar ptptn gak dan pas2 sama2 dapat JPA scholarship.:(


so dba ada wt perjanjian dengan ptptn supaya dba dapat byr sikit demi skit..xpela kan..at least t adik2 leh pakai ptptn,xdela kena blacklist t..


so dari 2nd year sampai la master pun dah 2 thn..bulan nie patutnyer last byr..masa telefon bulan januari ari 2, dh tanya macamana nk lepas dari list hutang ptptn?dan diorg suh isi borang pengesahan baki hutang bagi tujuan penyelesaian hutang..dan dba pun dah buat dh..


diorang janji 21 hari bekerja..


dba tunggu sampai bulan nie..kira dh lebih dari 21 hari la kan..sbb dh tolak feb dan hari nie pun dh separuh bulan..bukan awal bulan...


telefon lagi td sbb ibu dah bising bila nk dapat penyata so leh byar last payment...bila tanya2 rupa2nya diorg xamik apa2 tindakan lg..


rasa sangat2 tertindas..


untuk pengetahuan kawan2 semua,saya yang sulung..belum pun bekerja..adik beradik ada 6 orang..yang bekerja hanya la abah jer..rasa sangat sedih la...*sob3*


ibu plak ckp dba nie xnk dgr ckp dier..mcmana xsedih?bukan salah dba yang ptptn tue xwt apa2 tindakan...


sangat tensi....


p/s: bukan nk merungut cuma sedih yang amat sangat...sori kalo rasa annoyed dgn post nie



3 ulasan:

anaztasias nora aira berkata...

sabar ek dear... biasala birokrasi hurm ..

cheQmOomOo berkata...

hurmm saba e..
org pun tgh membayar ptptn ni..
lg la 12.5k :S

lovelyadibah berkata...

nora: thanks..sedey

cheqmomo: thanks cheqmomo..sama2 la kita membayar kan~..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX