Cari Blog Ini

Ahad, Oktober 31, 2010

nak renovate rumah a.k.a besarkan rumah..hahaha~

morning sunday:D


hahaha~...aku rasa sebelum aku trus dan trus demam pasal nk musim tunang dan kawin nie..baik aku pkr kan mcamana aku nk besarkan rumah aku untuk majlis tunang dan kawin aku t..


sebab aku ialah budak kecik dalam keluarga yang sederhana dan tidak sangat kaya atau berada..huuu~..[tp aku xlah malu dgn keadaan aku okeh!]


so skrg nie aku tinggal rumah teres 1 tingkat yang ada 3 bilik tdo,2 bilik air dan 1 dapur,1 ruang tamu+makan.


kalo ikut kitorang yang makin membesar mmg la sangat2 xcukup..hahahaha~..[dulu masa kecik leh ar..]


so aku pkr kalo nk wt majlis paper pun mmg xleh langsung..parent aku dh lama kot xwt open house..aku determine gler nk siapkan rumah aku before raya thn dpn..aku nk wt open house tahun depan..hahahaha~..


oke2..aku teringin nk besarkan rumah aku so..t ada 2 ruang tamu + luaskan ruang dapur.then bilik air tambah lagi satu untuk dapur..bilik air yang ada utk 2 bilik kecik aku nk wt leh access dari dalam bilik jer..senang..
aku nk ada ruang untuk almari besar nk letak baju yang banyak 2..hahaha~


lagi aku nk luaskan bahagian porch kt depan 2..at least 2 kete kecik yang keluarga aku ada 2 leh msuk dalam porch..huu~..


ape pun aku nk wt ikut budget dan kemampuan aku..huuu~

Sabtu, Oktober 30, 2010

having a great time:D

hey u'oll!!:D

starting the day with nice smell of ibu's cooking..hahahaha..[ok2..i know..biar la..still mummy's kid]
hepi sgt today..kenapa??

sbb nk jumpa my best of friends..hahaha~..xtau la..everytime wt gathering of friends..mmg seronok..lg2 with good friends..always feel good..:D

hantar kete in the morning at taman pelangi,sentul kl..with abah..thanks abah for being such a good advisor n friend..kalo xder abah,i dun think i can handle my problem kot..hahaha~..

enuf with dat..then g jalan2 at jusco..seb baik mmg nk jumpa suma at jusco..huuu~..

makan2 with friend mmg xrasa masa berlalu..lagi2 when jumpa yang dh lama lost contact..seyesly..huu~...sweeet ajor..huu~...

last but not least,having a good quality time together..huu~..:D..felt in love again~...hepi2..

Jumaat, Oktober 29, 2010

luahkan rasa kalo xsuka~

aku tulis nie semata2 atas perasaan dan pendapat aku sahaja..sebab aku rasa benda nie sangat subjektif dan abstrak..sapa2 pun ada pendapat mereka sendiri..tak perlu nk emo2 if rasa apa yang aku cakap nie salah or tak bertempat..


aku rasa aku lagi selesa kalo orang berterus terang dengan aku daripada duk rasa xpuas hati kt belakang..t jadi nanah kan xelok..


prinsip aku,kalo aku xsuka aku cakap..then kalo aku xleh nk g dgn orang 2 gak..aku xbenci cuma aku kurangkan aktiviti dengan dia..sbb aku rasa BENCI nie satu kuasa yang hanya akan buat orang menyesal je satu hari nnt..


wt pe nk menyampah lama2??kalo dh xsuka,jangan la duk sibuk2 lagi kan??


apa pun,aku selalu melihat perangai nie dan doa aku supaya aku xla mcm 2 sebenarnya~..


mana la tau kan..aku duk lantang menegur tp rupanya aku pun sama duk memendam..btul x??2 dh nama nyer hipokrit..


yang penting kita kena la sentiasa menerima diri kita dan menerima orang2 sekeliling kita..


aku rasa bila aku menerima diri aku dan menerima orang2 lain di sekeliling aku,aku lebih mudah menikmati hidup aku..


so??

Khamis, Oktober 28, 2010

tips nak hilangkan rasa bosan bila study untuk final

hahaha~...baru je konon2 nk semangat study untuk final aku nie ha..tiba2 wt post lg..apa kejadahnyer??


hahaha~..nk wt mcmana dh mmg perangai lama aku datang balik..malas giler nk study bila nk exam..lagi suka tgk gmbr orang kt dalam facebook orang,facebook orang dan blog orang..hahahahaha~...[nampak sangat giler surfing internet!!!]


huuuu~...so sekarang nie aku leh fokus dalam setengah jam je untuk study pas lagi 4 jam menghadap facebook..hahahahaha~


meh la kita kongsi2 tips nak hilangkan rasa bosan bila study untuk final [version aku!!]


1.kalo rasa xleh nk study bila dh bosan sangat, g la makan buah..xkisah buah betik k buah mangga k apa k..bukan pe t pas makan buah mesti rasa bertenaga nk study blk..


2.kalo orang mcm jenis aku nie,yg xleh nk berjauhan dengan internet..kena la pg tmpat yang xleh nk access internet..br leh nk fokus study..kalo dh mcm nie..jawab nyer aku lg byk online dari study:D


3.bila dh rasa ko jenis xleh nk senyap2 sunyi mcm kat library..mcm aku..hahaha..sila la pergi tmpt yang ada dj2 untuk memainkan lagu2 hits yang sesuai untuk membantu otak korang menerima nota2 yang harus dibaca untuk final..


4.bila rasa nk nk tdo or malas melanda..sila ganggu sapa2 yang korang suka..hahaha~..mcm aku..harusla kaco encek b..hahahaha~...sampai dia gelak2 je..:D


tp jangan la lama sgt break nyer 2..kang t bukan study tp melaha~..hahahaha~

final exam is just around the corner:D

salam to all:D


huuu~...skrg mmg musim exam bagi UKM..aku kan ada amik 1 je lg subjek yang aku dh cerita kt sini dan sini...


so sekarang aku menjalankan tanggungjawab utama aku sebagai seorang pelajar master kt UKM nie..BELAJAR utk final exam:D..huuuu~...


hahaha~..di sini aku ingin merakamkan selamat berusaha kepada semua pelajar yang menghadapi peperiksaan akhir tahun atau akhir semester di mana jua anda berada..:D


mari2 kita belajar bersungguh2..!!!!

Selasa, Oktober 26, 2010

CST production!!hahaha~



hahaha~..kenapa aku nie ???masih lagi demam dengan video kawin..dh la tgk dengan ibu...huuu~...ibu dh membebel2..ckp bende2 nie membazir...hahahahahahahaha~...TAPI..bila dia tgk vid nie...dia ckp t kena kurangkan part hantaran or pelamin..OMG!!!dia agreeeeeeeeee~..love u ibu:D

meh2 kita demam lg..if korg nk lg tgk yang lain meh g link nie:D..CST production


Akma & Syakir 9.10.10 from cstproduction on Vimeo.

appointment dengan dr gigi~:D

hey bloggers and readers..:D..heppy day to all:D

hari nie aku pegi jumpa dr gigi..ada appointment gg dengan dr farah dari fakulti pergigian, UKM. so semua orang maklum kot fakulti pergigian UKM kt sebelah Hospital Kuala Lumpur...huuu~..

ok2..macamana aku leh ada appointment gg dengan dr gigi nie??

mcm nie..aku ada g ikut kawan aku si nana ms mula2 aku start masuk master ari 2..dia mmg dh pakai braces dengan fakulti pergigian UKM lagi awal dari aku..huuu~...aku bila tgk orang len leh dapatkan perkhidmatan braces dengan murah plak 2..aku pun suka la nk amik peluang 2...huuu~...

then masa pun berlalu dengan pantas...huuu~...sedar2 je aku dh masuk sem 3 utk sem nie...[uwaaaaaaaaaaaa~...bila nk start writing nie??]

tup2 aku dapat phone call dari dr farah yang nk tanya aku still berminat x nk pasang braces??then aku cakap nak!!!hahahahaahahahahaha~..over tau...:D

then td aku g jumpa dr...sgt scary la..hahaha..aku nie mmg takut jumpa dr gigi sebenarnya..tau xpe..ironi kan???giler...takut jumpa dr gigi tapi beriya nk wt braces...hahahahahaha~

so seb baik dr farah 2 xla menakutkan sangat...ada interview skit then tgk gigi aku yang mcm pe ntah~..hahahaha~

after that, aku kena wat acuan utk gigi aku...atas dan bawah...[mak aih...nie sampai aku menangis2 kot..huuuU~]

lepas tue, aku kena g x-ray plak..scary gler..huuu~...

pg aras lain then g jumpa unit radiologi ..dia x-ray gigi aku depan dan belakang..[pening gler kepala aku masa 2...huuu~]

so skrg nie aku tunggu next appointment...:D

p/s: jumpa si misya masa tunggu dr farah...huuu~....tiba2 jumpa hilang skit gemuruh aku:D

Isnin, Oktober 25, 2010

antara cita-cita dan cinta

salam pada suma pembaca blog ku:D


hari nie aku rasa terpanggil untuk bercerita pasal cinta dan cita-cita..mungkin tajuk nie mmg biasa bg semua.sapa yang xtau makna cinta dan cita-cita??semua orang cukup maklum dan arif tentang semua nie..tapi btul k kita benar2 memahami apa maksud cinta dan cita2 sebenar2 nya??


aku rasa hubungan cinta antara dua insan haruslah ada landasan yang betul..jangan la sebab cinta kita sanggup abaikan tanggungjawab kita sebagai seorang anak,pelajar atau pekerja..


cinta juga seharusnya menjadikan kita jadi lebih matang dan lebih bertanggungjawab..


kenapa aku tiba2 bersikap lebih serius nie??hahahaha~..ampun la rakan2..aku nie baru jer kena nasihat dengan abah aku pasal cinta nie..


dia mesti nak yang terbaik untuk anak2nya..walaupun dia xla tunjuk secara direct tp aku tau sebenarnya dia sangat2 mementingkan kebahagiaan anak2 nya dari kebahagiaan dia sendiri..


dia bagi nasihat walaupun bercinta, tapi make sure encek cinta paham dan menyokong cita2 kita..jangan kerana cinta, cita2 terhalang..itu yang dia xnak..


dia juga ckp,jangan terlalu mengharap kalo tiada landasan yang jelas dalam satu2 perhubungan 2..takut2 t tak kemana..


so kesimpulan yang aku dapat dari perbincangan /nasihat nie ialah: jangan jadikan cinta sebagai alasan untuk tidak berjaya..tapi jadikan cinta sebagai asas yang kuat untuk mengapai kejayaan di masa akan datang..


ngerti??

Ahad, Oktober 24, 2010

wedding cinematography~

ok2..aku sangat suka tonton video klip kahwin..sbb pe??hahahaha~..sbb berangan la wei~..hahahaha~


aku currently yg dalam top list of wedding cinematography ada la beberapa..such as cst production, shutterspeak studio, wira visual..ada gak yang best mcm myshot weddings~


suma nie aku rasa leh wt terapung2 dan melayang... meh aku bg pendapat aku pasal suma2 jenis production nie:D


cst production: nie sesuai utk mereka yang lebih bersifat open dan modern..aku rasa kalo untuk nikah xsesuai kot..tp nie suma pendapat aku jer...:D


shutterspeak studio: nie aku rasa sesuai utk custom or inspired video..idea diorg sangat fresh dan mmg unik setiap kali shoot..aku rasa diorg dapat deliver setiap kehendak pelanggan dengan hebat skali..:D


wira visual: nie aku rasa shooting nyer penuh dgn drama dan emosi..bukan aku nk cakap yang lain xder emosi dan drama..tp xsebanyak dalam video wira..nie sangat sesuai utk akad nikah where semua perasaan ada;nervous,risau,hepi,sedih..:D


myshot wedding: huuu~..aku rasa dia mcm cst production cuma dia xla modern sgt..lebih beridentiti melayu:D


pe lagi..jom jalan2 ke blog diorg nie:D

hunting~..oh yea~

currently i'm in hunting mood~..yup2..hunting for whut??huuu~...pretty obvious kot..:D


tgh cari2 pakej2 yang menarik utk kawin n tunang..:D


hepi2..dan aku rasa ini adalah obsesi yang terbaru aku~..hahahaha~..tahniah kepada diri aku kerna demam musim perkahwinan dan pertunangan~...bila kah majlis aku itu??hahahahahahahahahahahahah~..sebenarnya berangan je wei..b dh ajak merancang...hehehehehe..thank you cinta sbb bg i lagi demam dgn semua perkara nie..hehehehehehehehehehehehehehehehehehehe~


but then..dia sangat la mementingkan berjimat cermat..huuu~...bertuah i oke..sbb i nie suka sangat boros..so,dgn adanya dia..kewangan aku boleh dikawal secara menyeluruh..:D


skrg nie aku tgh giler pakai website nie..setelkawin..heee...jomla kawan2..best tau benda nie kalo nk hunting pakej2 yang best..byk yang aku jumpa dan aku leh kawan dgn vendor lg tau..yang terbaru aku berkawan dgn make up artist, cik aidajasmeen..heee...~..dia sgt sweet dan friendly..huuu~..


so pe lg??

Sabtu, Oktober 23, 2010

time out!!

ok2..aku rasa aku perlukan blog aku untuk aku rasa lebih gembira setiap hari..hahhahaa~..thanks blog for always being there for me when i need u the most..hahahahahaha~

ok2..skrg nie aku kt rumah having the best time of my life at home...online!!hahahhahaa~...yup..cinta sgt dgn internet sampai rasa kalo xder internet leh mati..hahahahahahahahaha~...oke..xkan la aku mudah sangat nk bunuh diri..

berapa byk kali ok2 da??hahahaa~..

aku rasa bersyukur bila sebenarnya kita xperlu la nk rasa bersalah sbb jadi diri sendiri..
aku rasa kita xperlu jd lain hanya untuk 'in' dalam satu2 klik..
sori kalo ada yang terasa..bende nie mmg lumrah kot..mayb the reason aku cannot in mana2 klik pun..sbb aku mmg malas nk jadi org lain hanya sbb nk masuk mana2 grup..huuu~

aku rasa when aku hepi itu yang paling penting..[pendapat aku yer suma, so kalo xsuka xpe]

Jumaat, Oktober 22, 2010

i am an annoyance~

hello~..huu~..yup..skrg nie aku mengalami masalah self-esteem yang sangat teruk..seriusly aku mengalami masalah nie dan aku rasa nie adalah masalah yang sangat berat..dan aku rasa kalo aku biarkan masalah nie boleh menjadi nanah dan akhirnya memakan diri..


aku nk bgtau kt blog..tp nk cakap mcmana??aku nie teruk??byk keburukan??hurm..akhirnya aku rasa baik aku senyap jer..


tapi2..akhirnya aku rasa aku kena luahkan juga kt dear blog diary nie..aku rasa sangat teruk kalo aku abaikan blog kesayangan aku nie..


so here's goes nothing


aku rasa sangat2 la sedih actually past few weeks..hanya Allah je yang tau macamana aku rasa bila aku xmampu dalam wt apa sahaja..keyakinan diri??lagila..macam bukan aku..aku dh xrasa aku nie worth apa2 pun..aku rasa sedih yang tidak tertahan..nasib baik aku masih ada orang yang ada mendengar rasa sedey aku nie..yang sentiasa ada bila aku rasa aku sendiri give up utk teruskan hidup..


aku rasa paling2 teruk is when people treat u wrongly..so aku start rasa xbest dalam bergaul..mula rasa mcm org start ignoring..2 yang aku wt kesimpulan aku senang membuat orang lain meluat..2 jer..cara aku susah untuk difahami dan disenangi..


sekarang aku harap aku dipermudahkan segala urusan aku..aku tau sekarang aku nie kena try ubah mana2 yang leh wt orang lain meluat..tanpa mengubah sifat aku semulajadi..aku tau sapa diri aku dan aku tau mana habit dan mana sifat..so aku cuba jadi orang yang lebih baik tanpa hilang identiti aku..


aku bukan mahu jadi hipokrit or jadi lupa diri..aku mahu jadi orang yang lebih kuat dan lebih matang..


senang lagi bercakap tapi mampukah aku wt suma 2??


orang lebih mudah menghukum dari menerima..


orang lebih mudah menghina dari memuji


orang lebih mudah mengkritik dari menolong


aku??aku tau mana yang kaca dan mana yang permata...
terima kasih la sbb jadikan aku mcm nie..

Sabtu, Oktober 16, 2010

Islam itu indah dan menenangkan~

Salam semua pembaca..hope korang enjoys~


di kala aku rasa kesunyian dan rasa kesepian...


di kala aku rasa semua menjauhkan diri


di kala aku rasa tiada yang menyayangi


di kala aku rasa tidak diperlukan


di kala aku tidak mampu mendongakkan kepala dan berkata 'aku ok'


di kala aku hanya ingin duduk di satu hujung 


di kala aku rasa aku ingin menangis semahunya


aku akan pergi kepada Mu
mendekatkan diri kepada Mu
memuji2 diri Mu
aku tahu aku alpa
aku tahu Kau mahu aku kembali kepada Mu
aku tahu Kau sayangkan hamba2Mu
thank You Allah..
aku sangat2 bersyukur dan terus bersyukur kerana masih ada Kau  Ya Allah..


aku cintakan Mu Ya Allah...

Jumaat, Oktober 15, 2010

honey~

hurm...sapa sangka madu leh menstresskan aku..sampai leh rasa sensitif..mcmana 2??adei la~..


aku rasa mcm payah je nk siapkan asignment nie..hurm..mcmana??aku letih la nk extract data n prosess data 2..data byk tapi dari sumber yang terhad..ala..mcm wt keje cincai..aku xsuka..tp nk wt keje betul2..mmg stress yang amat la..nk baca byk giler journal n website..


napa la baca artikel pasal madu xseseronok macam baca blog k gosip k???letih la nk memikirkan...


takat nie aku adalah yang dh siap..tp yang tak siap???T_T....


doakan aku dapat siapkan gak hari nie...kalo mood aku ok la..kalo terganggu...mmg lambat la lagi nk siap...

Sabtu, Oktober 09, 2010

kak dila tunang~..huuu~..makin la aku demam kalo mcm nie..heee~

hahahaha~..aku mmg la kan..gedik tgk org btunang...heee..org dh ajak la katakan ..rugi tau kalo xpg..heeee~~~

ini gmbr2 dari hset ku:D
huu~..saya dan kak dila yang comel:D

kak dila n kak kinah:D[dua2 comel..huu~]

kak alin n kak dila..huuU~..[apsal paut mcm 2 kak dila~]

kak ash n kak dila:D

congrats kak dila:D

hahahahahahaha~..suka:D

Jumaat, Oktober 08, 2010

terima kasih!

huu~..saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua yang care dan ambil berat pasal saya..saya juga ingin mengucapkan terima kasih juga kepada rakan2 yang banyak memberi dorongan dan sokongan terhadap saya tanpa berbelah bahagi..saya sangat terharu dan rasa disayangi sangat2..thanks alot my friends~..

Khamis, Oktober 07, 2010

felt like a l****~

hurm..aku rasa give up la..aku tau..nabi xsuka umatnya putus asa..tp aku rasa nk give up la..talking about being baby..mmg..aku sangat rasa kecewa yang amat sangat dengan diri aku nie..aku xde self esteem or confident..aku rasa mcm nk duk je kt satu hujung blek sampai bila2..

aku rasa sedey sgt...hurm...rasa mcm susah je nk truskan hidup nie..nk bunuh diri mcm orang l****...tp...aku kena kuatkan semangat..leh x kalo aku xnk trus kan pe yang aku tgh wt..aku xder support system yang kuat aku rasa..aku kena let go kot..byk bende yang bukan boleh mengikut kehendak kita..

kenapa la aku emo sangat nie...ya Allah tolong hamba Mu ini..aku mmg xstabil...

Ahad, Oktober 03, 2010

omaigod!!food..T_T"

kenapakah???ok2..mentang2la hari nie hari ahad..aku leh post sampai 2-3 post dalam 1 hari..hahaha~..kira mmg membalas dendam menulis blog time2 aku kering idea..hahaha~..


food..huuu...aku sangat takut nk makan la kebelakangan nie..seyes..omaigod..aku rasa ada harapan aku kena gastrik balik..uwaaaaaaaaa~...


aku tau 2 suma dalam kepala otak je kot..apsal la nk kalut sangat..hahaha~..


kenapa aku takut dengan makanan??aku xpatut takut dengan makanan sbb aku nie master dalam sains makanan...haih..ironi2...


kerana aku takut gemuk..sangatla obses..hahaha~...sila marah saya..haahahaha~..saya sangat rasa xleh nk suka makanan..sebenarnya suka gak..tp kek,coklat..omaigod2...seyesly scary!!hahaha~...

tanggapan aku tentang lelaki yang sejati~

hurm..aku xtau pe yang patut aku tulis sebenarnya..banyak sangat yang ada dalam kepala aku nie..tapi bila aku try susun ayat untuk tulis..dia jadi terlalu memuji atau terlalu bongkak..padahal ini cuma la pendapat aku yang banyak kekurangan...


so aku padam dan padam balik kata2 aku..takut2 ada yang merasakan aku nie berlebih2 dalam perkataan..


mmg la aku cakap aku peduli apa tentang orang len..tp aku kena pikirkan tentang aku gak..aku pedulik apa yang aku cakap..aku xnk orang senang2 je nk gunakan pe yang aku cakap atau tulis untuk jatuhkan aku atau musnahkan hidup aku..huuu~...


ok2..leh stop merepek cik diba...hahaha~


lelaki yang sejati:(bagi aku)


1.lelaki yang taat setia kepada agamanya dan keluarganya..
2.lelaki yang tidak akan memudaratkan dirinya untuk menyusahkan orang yang dia sayang
3.lelaki yang tau bila dia patut merendahkan egonya dan masih mengekalkan martabatnya sebagai seorang lelaki..


4. lelaki yang tidak akan berputus asa untuk mencapai cita2 nya walau apa pun yang berlaku
5.lelaki yang bertanggungjawab dalam setiap pe yang dia lakukan
6.lelaki yang mampu berdikari dengan kudratnya sendiri
7.lelaki yang tau menghargai teman hidupnya..
8.lelaki yang tidak mengharapkan balasan dalam setiap pertolongan nya
9.lelaki yang berani mengaku kesalahan dan berjanji tidak mengulangi nya..
10.lelaki yang memikirkan kesan panjang terhadap setiap perbuatannya


sapa2 yang nk tambah sila2..:D

Sabtu, Oktober 02, 2010

nk start berangan leh x??

hahaha~..aku rasa its time to start planning ahead...be strong but at the same time be prepared..the thing is kita hanya mampu merancang but Tuhan menentukan..rite now being stubborn is the best thing..walau apa pun orang cakap,but yang menanggung is us..not those yang cakap2 tue..if we want to build sumthing,jangan harapkan orang len to build it for us..biarla orang ckp pe pun..talking is cheap..rite??

yang penting skrg kita planning what should be ahead of us..aku dh malas nk amik hati orang yang memang xsuka kita..for what??btul x??being forever nice isn't going anywhere..being nice but if we are hurt inside..bagus k???

pe la yang aku merepek nie??hahaha~...luahan emosi yang aku rasa xpatut aku tulis dalam blog..tp aku tulis gak...haih...

pe yang aku nk ckp skrg..rite now we r planning ahead..with our own hands n might...aku doa planning nie akan selari dengan perhubungan ini~...perhubungan ini harusla kukuh dan semakin utuh...walau apapun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX