Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, April 04, 2011

bunga telur:)

salam sayang untuk semua:)


mmg persediaan untuk kawin 2 dh ada walaupun kitaorang lum ada ikatan rasmi as petunang ke apa..haih..maafla kalo korang rasa dba mcm a bit show off..


napa cter pasal bunga telur nie??


my mom is conservative.tapi sangat sayangkan dier walau apa pun!:)


dba xnk ada telur sebenarnya as doorgift..tp ibu nk..huuuu~...Ya Allah..rasa nyer dh start mula faham pe perasaan b2b & ex-b2b yang pasal bergaduh2 nie..


kesimpulannyer,mostly dba akan turutkan jer..sbb kita dapat kawin nie pun atas ehsan diorg gak..xkan la pasal telur pun leh gaduh kan??ye x??


HAHA..2 je nk ckp..

9 ulasan:

~ NANA ~ berkata...

dda...selamat merasa 'kehangatan' tu...kekekeke

btw dba, u ikot je la ckp parents tu eventho byk yg kite x setuju...kira baik mujur kn diorang nk tlg? hehe

cheQmOomOo berkata...

most of us kot ade nk gado2 ni, tp as ank..ikot jek la, kecuali y mengarut amt :))

LisaLisut berkata...

telur best ape..sentimental..hihi..cost pun skit.heeee.just my opinion.(editor majalah mana tah pun kata dia kata adat beri bunga telur adat melayu yg semakin dilupakan pdhal tak sedar majalah dia pn asik tnjuk wedding gempak2 yg buat org kg ternganga je tgk haha)

♥ Kasut Pink ♥ berkata...

Dba anak sulung kan, ok lg kot. mcm sy, kakak2 pnye pendpt kena jaga jugak. dorg tu cerewet ya amponnn.. x tertahan rasanye.. tp name pon adik bradik kan.. redha je la..

"cikkin" berkata...

betul tu dba..ikut kan aje..huhu..tp ibu cikkin ni..kite nk telur biase..die nk telur puyuh laa plak..over the bajet..aduhh..hahaha..

cheQmOomOo berkata...

kasut pink: org ni ank bungsu..huhu pun byk wedding planner :p

cikkin: lg mahal??ms tunang aritu guna tlur pindang :) johor la katekn :p

lovelyadibah berkata...

nana: 2 la..dba sbnrnyer kan xnk la berpatang arang sbb majlis kawin nie ha..buat pe..bukan majlis kita tp majlis famili..:)

cheqmomo: huhu~..2 la..selagi xpelik dan membebankan,dba insyaALLAH leh ikut:)

lisa: adoi hai..lawak r lisa nie~..2 la..murah 2 murah tp leceh..

ct: kalo adik2 beradik2 2 dba berkeras gak la kot..tp ntahla..setakat majlis kawin 2 sehari,mana yg remeh2 2 xpela kot..

cikkin: hoho..ye k??adoi..mmg kena ikutkan je kan..:)yg pntg kita n famili hepi

nYomeL berkata...

ye btul tu dba.. ikut kan aje ape yg parents kite nakk.. lepas ni bile dah kawen, nak kene lebihkan suami.. so skang ni la masenye nak lebihkan dorang.. yg penting dorang hepi! :D

zimie berkata...

dba, kite ada kawan yang pernah cakap, telur tu prosperity. tau tak prosperity tu hape?haha. maknenya melambangkan kesuburan. kalau bagi kat tetamu, maknanya nak mendoakan anaknya itu subur dan dapat anak ramai. kite pon 1st gak dengar kawan kite bgtau.hihi! jangan gado2 k ngan mak. waaa sayang my mummy (tetbe emo)!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX