Cari Blog Ini

Khamis, April 28, 2011

coming soon~

salam sayang untuk semua

insyaALLAH dba nk sewa kan barang yang satu dba beli kt b2b blogger.

boleh email untuk maklumat lanjut :) adibahzack6@yahoo.com /sweetadibahzakaria@gmail.com

nmpak x pe dier??HAHA
hehe..leh tolong dba kumpul duit untuk kawin:P

Rabu, April 27, 2011

teaser lagi~~!!!aku excited!!

salam sayang untuk semua:)

tau x si penjual nie ngada tau!!saja bg i excited gituewwwwwwwww~...saja je tau uuuuuuuuuuuu~..

meh layan gambar..kan korang nk gambar..ekekeke




pandai x aku blur kan??mcm xpandai je..HAHA


Selasa, April 26, 2011

teaser~~!!

salam sayang untuk semua :)hehe~

td baru je excited dok bayar satu barang kt blogger b2b gak:) sonok sgt!!!:)

so pas nie dba nk share untuk semua b2b:)

pe dier?? huhu~.. yang penting ia akan amat memudahkan semua b2b yang nk mengabadikan kenangan..gituewwwwwwww....HAHA..pe la aku nyer teaser nie??

yay!!sok dier nk pos then nnt lusa dapat!!!yay!!ok2 aku mmg excited sbb xpenah lagi beli online ok!!debor sungguh awok..:P hehe

kayangan?


salam sayang untuk semua:)

kenapa cter pasal kayangan nie:)xder la kebelakangan nie aku asyik tgk pelamin yang temanya ala2 kayangan kan..mcm sapa nie si ayu raudhah n yg baru2 nie aku tgk si ashraf muslim tunang..wow..tunang pun over okeyh!!..napa la sepol bukan ashraff??hehe..

hari 2 pun sepol suh wt tema kayangan..yela aku kan realiti dewi dalam fb..HAHA..so dier nk jd realiti dewa la konon2 nyer..HAHA..*ok2 merepek ajor* HAHA..

meh layan pelamin kayangan :)

dari sini [link]

haha nie dari post aku dulu nie:)

dari renee [link]


Isnin, April 25, 2011

Bersyukur!

Salam sayang untuk semua:) dba rasa tiap kali kete tiara 2 wt hal, sangat menduga emosi abah ibu n dba. Bukan nk mengeluh..tau sbnrnyer byk pintu rezeki kalo kita usaha.Tp waktu2 skrg nie,terasa sangat duit diperlukan. Bukan nk ckp aku xder duit,tp kurang utk berbelanja:) semua orang ada masalah.hurm..cuma cara mengatasi n menghadapinyer yg membezakan kita.. Ya Allah,permudahkan urusan ku dan semoga semua kesusahan nie berlalu dengan mudah dan jauhkanlah ku dan keluarga dr segala musibah dan bencana.amin.

Ahad, April 24, 2011

1st GA from HanaKimiey



meh kita join GA dari hana kimiey..takut nor xder orang nk join..ekekekeke...dari aku dok layan perasaan..meh kita join GA yang mudah nie!!:)

meh kita layan syarat penyertaan dari aimi:)

1. rakyat malaysia
2.mesti follow blog hanakimiey http://akemiey.blogspot.com/
3.wt entry bertajuk "1st GA from HanaKimiey" berserta banner yang ada backlink http://akemiey.blogspot.com/
4. tag 3 orang kawan n make sure diorg sedar diTAG
5. last kena jawab soklan2 dari aimi :)hehe


so meh kita truskan dgn memenuhi syarat2 aimi:)

1. saya rakyat malaysia..hehe
2. xsure dh follow ke tak..rasanya dh follow..hehe
3.yup.dh wt !!
4. saya nk tag sapa eyh??haha
    nana, cikku nadia, oshin :)

5. meh kita jawab soklan nyer:)

tarikh nikah aimi dan hakim : 20 Jan 2012
siapa sebenarnya aimi: manusia..HAHA..ok2..seorang cikgu kt KL??btul x?
kenapa aimi perlu pilih saya??
1.sbb saya comel..HAHA
2.saya sbnrnyer sll je nk stalker aimi..HAHA
3.nk hadiah..agagaga

last but not least t dba akan tinggalkan link kt post aimi..hehe

meh la kita join reramai:)



YA ALLAH, kuatkan la hati ku~

salam sayang untuk semua:)

xder pe nk cter pasal wedding sgt...hehe..malas kot.HAHA..rasa mcm nk cepatkan masa jer..xsabar nk tggu sepol bis bljr then br leh trus pkr pasal kawin...

aku kebelakangan nie duk mimpi dan rindu kan cinta lama aku..Ya Allah,kuatkan la hati aku..aku sayang sepol..

pantang berpatah aral sebelum waktunya

salam sayang semua :)

banyak nyer contest2 yang menarik..tp aku malas nk join..HAHA..:) gudluck untuk semua kawan2:)suka kalo tgk kawan menang contest..hehe..mcm aku yang menang..HAHA..aci x??

hurm..aku tau dari dulu lagi sampai skrg aku agak pelik..aku tau aku tau..HAHA..cara aku xsama sangat dgn orang lain..HAHA

tp byk hati nk kena jaga, banyak pandangan nk kena amik kira..urgh!kengkadang aku malas nk amik pusing.

namun begitu,pe aku nk ckp,aku dengan rendah dirinya akan terus bertahan dalam perjuangan aku nie..walau apa pun pandangan dan pendapat..tggl skit lagi je kot..kalo aku rajin dan gigih..miracle could just happened.kan??

pedulik r pe orang lain nk ckp..2 cuma omongan kosong kan??

emo sbb rasa diperkecilkan??HAHA..*mood over sensitif* HAHA

Sabtu, April 23, 2011

okeyh nie post ngada2..HAHA

salam sayang untuk semua:) sebenarnyer malu ah nk ckp..tp i have to let it out somewhere kan??HAHA..sila muntah..HAHA

semalam dh jumpa dr gigi..so tanya soklan yang korang sll tanya..HAHA..sll k??



dba: bila leh cabut braces nie dr?
dr: xleh tau lg..
dba: agak2 dlm thn dpn?
dr: xkot..lmbt lg..sbb gigi awak lum lg tersusun..sbb xder ruang nk betulkan lg..

sedey2..so kesimpulannyer di sini..aku nk ckp t aku mmg confirm jadi pengantin braces...HAHA..leh r jadikan tema perkahwinan aku t..HAHA..[ok2 gler ke pe nk wt tema braces]


then ptg nk siap2 untuk akad nikah kawan aku kt setapak..dh separuh jalan dh nie..kt taman melawati dh pun,then sepol nk singgah pos ofis untuk beli sampul surat express dier 2..then tetiba kete tiara kecintaan aku 2 plak kepanasan..uwaaaa...kipas xjalan..seb bek dpt laki bakal engineer kan...so dier r yang reti bab2 enjin suma nie kan..aku serahkan pada pakar..HAHA..kalo x,mmg aku tunggu bantuan jer..HAHA..

sedih pun ada,marah pun ada,panas pun ada...HAHA...sedih sbb xdpt nk tgk afiq nikah,marah sbb sepol ajak blk rumah so xdpt pg tgk nikah afiq..panas plak sbb panas ok2 tgh2 hari berhenti kt stesen minyak!dh la cantik2 makeup..HAHA..cantik k??kuikuikui...


tp kan tp kan..rasa hepi sbb rasa sgt cinta sepol kt i tau~...geli sgt!!:)HAHA...i love u cik abang!!eceh!!dier snggup ok duk sejukkan enjin tiap2 kali berhenti kt stesen minyak...cute sgt!eceh!aku over!


blk rumah time maghrib..dpt layanan VIP dari parent aku..sonok la si sepol 2..[leh tahan ngada sepol nie..HAHA] then hantar dier g lrt bts..


td dier col dr ipoh..

sepol:eh xsabarnyer nk kawin.t kita wt majlis kita cepat2 tau.
dba: napa lak nie?
sepol: yela dh macam keluarga kan smlm..
dba: OMG!!ngada!!

HAHA..kan aku dh ckp..nie post ngada2..uhu~...sila muntah berirama~..HAHA..

Jumaat, April 22, 2011

Door Gift - coklat



salam sayang untuk semua:)

kali nie nk cter pasal vendor coklat plak :)hehe..saya suka coklat!!lagi2 dark chocolate!!:)yummy!!:)

firstly dba recommend puan jaja a.k.a puan butterfly:)hehe

website:http://invinciblesweettooth.blogspot.com/
fb page:https://www.facebook.com/pages/Invincible-Sweet-Tooth/191282550909593

gmbr? :)

yummy!!:)
oreo truffles

nie plak dba br je tgk hari 2 sebab sepol suka sangat dgn lolichoc dier :) leh r tgk kan :)



comella lolichoc dier:)

nie masmerahcupcakes:)


huhu~

hehe~..hepi hunting:) HAHA..mata dh ngantuk sgt..2 entry pendek jer..HAHA

Rabu, April 20, 2011

Door GIft -gula2

salam sayang untuk semua:) 

tau x aku wt entry berjadual..tapi salah tarikh dan waktu..pas2 kan aku duk belek2 rupanya blog aku nie guna time pacific time..apa kejadahnyer!!!uwaaaaaaaaaaa...padanla sll post tgk tarikh lmbt ..HAHA

so sila baca entry yang sebelum nyer okeyh!!sbb publish dh pg tadi tp dier kira publish kul2 pagi @_@

so gula2..hurm vendor yang jual gula2 sahaja rasa nyer mmg xder..:)tp ada b2b yang wt candy buffet :)

dan dba kenal satu jer..HAHA..

nie dari miss X. ala..dari blog when he proposed i said yes  tueeeeeeee....hehe ..

website: http://theweddingheaven.blogspot.com/
fb page:*updated* https://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100000132558821

meh tgk jenis2 gula2 yang dier ada :)

ada MARSMALLOWS

macaroon:)

nie ntah..HAHA

tp kan sebenarnyer kan..best lg beli gula2 yang jual dalam bekas mcm kedai runcit jual gula2 tue kan??HAHA..tp dba xsurvey2 lg..penah baca ada kedai yang heaven beli gula2 nie kt blog elya:) hehe..elya amik post link tau!!:)

http://elmoblogspot.blogspot.com/2011/02/kedai-borong-gula-gula.html kat sini leh borong macam2 jenis gula2 yang besh2!!:)hehe..tips yang best untuk beli gula2 ..g kt pasar borong!!berbaloi2 :)hehe..mcm xberapa nk membantu plak..HAHA..

next kita pegi Door gift  len plak:) coklat!!!HAHA..haih..semua nyer untuk makan:P

*updated*

the wedding heaven ada wt promotion for the candy buffet:) so sila terjah the wedding heaven ok!!:)

Door Gift -muffin and also cupcakes

Salam sayang untuk semua:)

oleh kerana dba mmg xleh nk online masa kat lab..*sob2*..maka, nie adalah entri berjadual:) atas permintaan cik comel Hidayati a.k.a poyaty..:) meh kita listkan door gift yang bagi pendapat dba is nice and affordable..

nie pun still depends on individuals kan??:)kalo suka, ok la..kalo x suka, sori tau!!dba nyer taste kengkadang xsama dgn sesuma...huhu~...:)

shall we go right to the gees??hehe


ok2 ini mmg door gift yang paling popular la kan..kan kan??sbb mostly dba pg wedding mesti at least dapat 1 muffin :)

this is vendor2 yang i can think of..services??insyaALLAH baik2 sayang..hehe

most of it kawan2 dba yang skrg dh meniaga wt kek n muffin..dan ada gak vendor yang dba penah order kek dengan dier :) why not share the good thing kan??:)

meh kita singgah blog yang pertama nie:)kak lia is my dear friend kt UKM..walaupun dier baru je meniaga wt kek n muffin nie..tp dier ada talent okeyh!!try la!!you will be surprised:)

nie blog dier ---->http://dahliasweetcake.blogspot.com/ tp dier jarang bukak blog nie..leh g trus kt fb fan page dier ---->https://www.facebook.com/DahliaSweetCake?sk=info

nk tgk hasil dier yang terbaru??nampak sedap wooo~

next is my dear friend kak ash:) kawan ms skola..HAHA..[2 pun nk cter..HAHA]


nie fb fanpage dier..dalam gmbr nmpk coklat jer..tp cuba try kan..harga pun bleh runding :)
fb page dier---->https://www.facebook.com/pages/UMIS-TRADING-SHOP/116815388365549

hehe~

ok2,seterusnyer mmg pujaan hati dba dari dl lagi...anis bakery:) sedap okeyh!!:)puas hati beli kek dier hari 2..tp harga a bit pricey la kan..xpela..kita leh survey2 mana yg kita berkenan kan??:)


kan dh cakap..sgt suka!
sedapsedapbelaka..adoi hai..asyik2 dier je kan..HAHA..xpela hana..diorg duk tanya xkan la nk sorok hana just becoz hana dh byk kali kuar kt blog nie..ye x??HAHA..xnk ckp byk..


sedapsedapbelaka!!hehe
nak lagi x??hehe~..addictive rupanya jd merequest2 nie...HAHA..sok kita cter door gift gula2 plak..:)ke ada yang nk request door gift lain in mind??

Selasa, April 19, 2011

Payung Lace

Salam sayang untuk semua:)

wow br 2 hari xdpt nk online baca suma2 nyer blog dah mcm2 tertinggal:)hehe~..

ok2 kali nie dba nk jadi orang tengah lagi untuk vendor2 payung lace plak:) HAHA...last2 dba nie tukang promote orang jer..HAHA...xpela..yang pntg niat dba nk tlg b2b kat luar sana berhubung dengan vendor2 yang bagus kan??:)kira xyah risau2 dh mcmana dgn kualiti suma..sbb dba kenal diorg..dan alhamdulillah mmg bagus service diorg..:)insyaAllah..tp kan orang ckp kita berbudi,orang berbahasa:) kalo kita pandai berurusan, insyaAllah semua nyer akan jadi mudah dan senang..insyaAllah:)

ok kali nie dba list kan vendor2 yang sewakan payung lace :)

dba rasa mcm byk masa jalan2 jenguk2 blog kawan2..tp tetiba tau dua jer yang sewakan payung lace nie..sori tau..sapa2 yang nk tlg tambahkan dalam list sila kan eyh!!:)

nie miss K.I.N.A :) orang nyer lemah lembut ajor:) suka:) dier ada sewakan payung lace dier yang comel 2 :) meh tgk payung dier :) dier siap ada wt satu entry khas pasal penyewa2 yang dh sewa payung lace dier :) kt sini --->http://our-wedding-journal.blogspot.com/2011/04/gambar-penyewa-payung-lace.html

nie gmbr nyer :)

kina dba curikk..huhu~

next is dear miss dyn :) nie blog dier :) ---->http://handbagandnecktie.blogspot.com/

gmbr dier??nie dier :)

comel kan??:)
pe lg sila tanya if diorg available untuk di sewakan kan kan??:)

korang2 kalo ada yang sewa gak tp dba xletak gtau eyh!!leh kita share untuk tontonan semua:)

*updated*

cik fazura ada gak sewa dan beli payung lace - tp untuk kawasan johor bahru!:)


dari blog sini [link]
:)


Ahad, April 17, 2011

hand bouquet

salam sayang untuk semua sayang2 :)

dba dapat email dari seorang reader dba [thanks korang yang sentiasa support dba..love korang] yang tanya kan pasal hand bouquet:)

dear sayang, dba xwt la hand bouquet..tanya kt kawan2 diorg kata leh jadi business plak kan..dari kita minat berblogging jadi business plak..HAHA..bukan xnk tp dba mmg xreti nk business nie..:)so dba rasa ada orang yang lebih layak dan berbakat dari dba yang leh dijadikan rujukan untuk semua bride-to-be di luar sana yang masih xtau nk cari kat mana orang jual hand bouquet yang comel dan murah :)

most of the vendor yang dba listkan nie..ada la kawan2 bbf dba yang dba rasa berbakat sangat dalam buat hand bouquet dan diorg sangat2 friendly :) so highly recommended from dba:) dba will list nama dan juga hasil yang pernah mereka buat:) harga??mmg berpatutan :)

first i love yanie's hand bouquet :) she is seriously into hand bouquet's business:)

this is her craft potion's blog ----> http://thecraftpotion.blogspot.com/

pictures??savors your eyes ladies!!:)

my old time favourite :) 

next will be sedapsedapbelaka :)eventhough hana is specially into cupcakes n cakes for hantaran..but still she can do hand bouquet :) do visit her sedapsedapbelaka's blog :) -----> http://sedapsedapbelaka.blogspot.com

nice is it??:)
this is aim our ex b2b blogger..yang wt gak pasal hand bouquet:)
this is her blog -----> http://fabulousfloral.blogspot.com/

comel jer:)


last but not least :) from the glamorous b2b renee meow :)hehe~..this is her famous blog :) http://reneemeowwedding.blogspot.com/

dier yang wtkan hand bouquet  for our recently married b2b nizabebe :)hehe

gmbr nie dicilok dari fb niza..HAHA
*updated*

korang lupa la..ada dua dearest bbf yang wt gak handbouquet!!!

this is the one n only nyomel --->http://lurvyu.blogspot.com/

haha~sori nyomel..curik gmbr tau!!:)
nyomel is superb in DIY hand bouquet!!:)do considerate her:)

then lyana mk:)how can i forgot??sori syg!!!this is her gadisdanbunga's blog:)
---> http://gadisdanbunge.blogspot.com/

nice x??:)



dear sayang2 :) i hope i've helped enough in being the middle girl in getting to know your future vendor:) 
do shower me more with your's enquiry k!!:)

p/s: tp if korang nk gak my hand touch do inform k!:)HAHA

Sabtu, April 16, 2011

Karnival Pengantin Bangi

salam sayang semua:)

apa khabar korang??sihat x??:)sorila lama xupdate..eceh..padahal baru 1 hari..ekekekeke

so dba smlm g midvalley sebenar nyer...gi karier fair kt midvalley exhibition hall tingkat 3 midvalley megamall 2..:)byk pekerjaan yang ditawarkan..i siap hantar resume kt media prima..gediks sgt!HAHA..

pe yang leh dba ckp..fair yang sngt byk variety..puas hati if u in customer service or banking or it nyer line..kalo sains mcm dba nie terhad la..2 yang hentam ajor..HAHA

then g karnival pengantin bangi!!YAY!!kawan2 dba kena r temankan dba..HAHA...sbb diorg tau betapa hepinyer dba kalo dpt tgk karnival pengantin..HAHA...ok2..merepek jer..:)

sebelum cter lebeyh2, meh layan dua gmbr nie..HAHA...sorila...sbb len dh lupa nk snap gmbr,sbb excited nor..HAHA

pentas utama!i loike!:)

rumah kebaya in the house yo!!
napa hepi sangat la??HAHA

sbb nyer most of the vendor from the area kajang n bangi:)mmg senang for those yang mmg rumah kt area situ kan..HAHA...xdpt bayangkan kalo ada karnival pengantin kt bandar tun hussein onn t..mesti melompat2 hepi jer.HAHA

meh dba share pakej yang dba rasa berpatutan untuk korang yang masih lagi mencari pakej OP...

sbb pe?mmg menarik sangat2!!

sat nor..g godek2 beg...

rolandhashim..kenal x??:)

leh g sini ----> http://rolandhashim.com/

owh..what can i say..meh kita listkan pameran nyer promosi

pakej custom album
nikah sanding &outdoor (hari lain) -->kira 3 event yg lain2 la kan??whoa
1 custom storyboard album 12x 36 (20 pages)
unlimited snap, tiada had masa
1 cd

just rm2199

murah x?? and guess what??dier nyer gmbr xder edit colour gradient k, xder edit muka jd lain k or nmpk sgt edit makeup yang pelik2...capture moment pun mmg best!!i love it!!:)

plus..album yang high quality okeyh!!..

nk letak depo pun xmahal..rm200 jer..xdela kena 30% k or 50% ke..sangat flexible..
kalo xde tarikh pun xpe uuu...sgt berdiplomasi tau!!:)


if nk amik make up artist dier sangat la cantik!!!:)tp harga makeup biasa la..rm450 sekali makeup..tp mmg rasa plg cantik uuuuuuuuu~~...


then jalan2 g jumpa this one bridal andaman :) mas andaman pengantin..i loike PR dier..friendly sgt!:)xder pun rasa xnk layan:)huu~...leh g facebook dier okeyh ---> mas andaman pengantin

promosi kt karnival pengantin bangi dier sangat reasonable..ada satu promosi 2, dier wt rm2050 untuk baju (p),makeup 1 sesi, pelamin mini dan arabic canopy dgn scallop n kerusi meja:) bagi dba murah la...senang la kan..tinggal nk pkr catering jer..HUUU~

g tanya sepol..dier kata murah..tp kena bersabar..HAHA..haih..korang2 yang lum pg lg..pelis!!!grab promosi yang ada..sangat berbaloi!!!:)

p/s:xg pun kt booth rumah kebaya..i takut..HAHA..gediks sangat!!

Rabu, April 13, 2011

sanggul lintang


salam sayang untuk semua:)


rindu nk cerita pasal wedding kt blog nie:) suma pun duk cerita progress and stuff..my progress??..biarla rahsia..eceh!!gediks sangat!:)

sapa tau sanggul lintang nie pe??hehe

sanggul lintang nie sangat terkenal kt melaka:) ibu dl dier kawin pakai sanggul lintang nie:) i wish i can put up the picture..tp mana ntah pegi gmbr 2..dh la tinggal 2 jer kenangan hari perkahwinan diorg..huhu~..see??susah nk wt kenangan kalo xder orang tangkap gmbr kan??*sigh*

ok2..meh kita tgk sanggul lintang nie pe:)

dari sini [link]
dari sini [link]

dari kak salima :)[link]
dba tertarik dgn artikel dalam pengantin yang terbaru nie..:)yg cover girl dier faezah elai 2..:) dba sgt suka everything yang vintage when it comes to events or function!it just sounds everlasting and immortal..tp bila bab rumah kinda thing, i prefer white modern..walaupun sepol ckp t cepat kotor dan dba nie malas nk mengemas n bla bla bla..so on..HAHA..tiba lari topik!

kalo dlu maybe mmg sll nyer untuk pengantin yang tidak bertudung:) tp skrg ada je pengantin bertudung mengenakan sanggul lintang untuk majlis bertandang:)

okeyh nie panduan dari artikel 2 :)enjoy peeps!!


1.Andai anda memiliki rambut yang panjang, pastikan anda mencuci serta mengeringkan rambut beberapa jam sebelum jurusolek tiba. ini akan menjimatkan msa jurusolek daripada terpaksa berjam-jam mengeringkan rambut anda untuk disanggul

2. bagi mereka yang gemar mewarnakan rambut, pastikan anda memaklumkannyer kepada jurusolek. ini bagi memudahkan jurusolek membawa sanggul yang serona dengan warna rambut anda.

3. Berbincang terlebih dahulu dengan jurusolek tentang bentuk sanggul yang sesuai dengan bentuk wajah serta ketinggian anda. ini bagi memastikan sanggul tersebut tampak manis buat anda.

4. pilih hiasan sanggul seperti bungaan segar yang benar-benar segar serta berpadu serasi dengan pakaian yang anda gayakan di hari persandingan anda.

5. Jika mahukan menghias sanggul dengan cucuk sanggul, pilih cucuk sanggul yang kecil dan pastikan susunannyer menepati bentuk wajah anda. Ini untuk mengelakkan ia terlalu sarat di atas kepala anda.

6. Minta jurusolek mengemaskan dandanan sanggul anda di semua bahagian. sanggul yang dibuat dengan rapi menandakan kecantikan sanggul tersebut 


source: gayarambut, pesona pengantin keluaran mei 2011 :)

things that bothered me~!

salam sayang untuk semua:)

thanks sbb kawan2 singgah dan komen blog :)

tp ada things yang mengganggu dba la..lately..

seyesly dba xreti nk console people..lagi2 orang yang dba sayang..u know..kalo ckp leklok or bagi nasihat kinda thing...is just not me..me is the one orang cari for having fun n stuff..

right now rasa sedeyh for my dear fren..tau dier mesti ada shoulder to cry on..tp dba harap sangat problem dier dpt selesai dgn cepat..ramai kot yang sayang dier...tp yela bila dh ramai yang sayang,mestila ada yang xsuka gak kan??lumrah la kot..

dear kak, i know i was like the last person you would like to turn to..but aku sll doakan yang terbaik untuk ko..ko mmg kuat dan semoga pe pun masalah yang mengganggu ko dapat diselesaikan dengan cara yang paling baik skali!! [haha~..eventhough ko ckp ko ok jer..]

*hugs*

rindu~!

salam sayang semua!

firstly nk gtau...dh seminggu lebeh xdpt online kt lab...so mmg xdan nk publish post baru..dan blogwalking..

rindu kt korang!!!seyes!!thanks untuk kawan2 baru yang dh follow dba:) sori kalo xbertegur lg..sbb dba pun xdpt nk online kt lab..*sob2*

if anything just email or drop by kt comment box:) kalo mana yang dba leh tolong, i will gladly help!!

SAYANG KORANG *peluk kuat2*

Isnin, April 11, 2011

Review wedding elya:)

salam sayang semua:)

tau ramai kot yang update pasal wedding elya..almaklumla..ramai yang datang kan..:)haha..tp saya xbyk amik gmbr..hset biasa jer..malas nk lawan kamera lain..HAHA..alasan:)

well meh layan gmbr:)

auwwwwwwwwwww....comel x guestbook elya??:)

hani yang friendly:) suka tau jumpa hani:)

owh!muka sangat hepi :)HAHA..me, yumie dan kina:)

hani lagi..HAHA me dan nadya :)

HAHA...napa kah mata ku itu??me n sara!:)comelnyerrrrrr~

yay!!peminat cik syahirah no 1..HAHA..ok2 itu peace

oo-my-gosh!!yanie yang comel bangat!:)


ok2 yang nie obviously amik kt blog yana mk yang gorgeous!ok2 pendek kata semua nyer gorgeous!i je comel..HAHA~

kenapa suma comel2 nie:) hehe~


mana satu saya??HAHA

ok2..pe yang cuba dba lakukan 2??HAHA

hehe:P
last but not least,the couple:) elya dan izmi :)

heart everything bout her:)cantik!!:)

Jumaat, April 08, 2011

telur tiruan..watdehel??@_@

salam sayang untuk semua:)


ok2 nie bukan concern pasal wedding..eh chop..kalo orang kenduri yang bagi telur pun kira concern pasal wedding gak kan kan??HAAH la..gler r diorg nie..sabo jela..


meh kita baca keratan akhbar berita harian hari nie..[link]



Telur tiruan dihantar ke Kuala Lumpur untuk ujian makmal

2011/04/07

GEORGETOWN: Jabatan Kesihatan Pulau Pinang sudah menghantar contoh telur yang dipercayai tiruan yang diperoleh dari dua penjual telur di pasar Pulau Tikus, untuk ujian makmal di Kuala Lumpur. 

Timbalan Pengarah Bahagian Kawalan Kualiti dan Keselamatan Makanan, Ku Nafishah Ku Ariffin, berkata contoh telur itu dihantar ke makmal di Kuala Lumpur kira-kira 2 petang tadi.

"Kami akan menguji contoh telur itu dan hasil ujian dijangka diperoleh dalam tempoh seminggu," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau berkata, ini adalah kali pertama beliau berhadapan dengan kes telur tiruan sepanjang 22 tahun bekerja di jabatan itu. 

Mengikut Peraturan Makanan 1985, tindakan undang-undang boleh diambil terhadap penjual dan pengeluar telur jika telur itu disahkan tidak tulen. 

"Kita perlu menunggu keputusan ujian itu sebelum menentukan tindakan selanjutnya yang boleh diambil," katanya. 

Sementara itu, Prof Abd Karim Alias dari Fakulti Teknologi Industri Universiti Sains Malaysia, berkata beliau telah mendengar kes seumpama itu beberapa tahun lalu. 
Beliau berkata, semua perkara perlu diuji untuk menentukan sama ada telur tiruan itu boleh mendatangkan bahaya kepada kesihatan. 

Semalam, Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), SM Mohamed Idris berkata beliau menerima aduan daripada seorang suri rumah yang membawa telur berkenaan ke pejabatnya selepas mendapati sesuatu yang mencurigakan ketika cuba memasaknya. 

Siasatan yang dijalankan oleh persatuan itu mendapati kulit telur palsu itu diperbuat daripada lilin parafin, serbuk gypsum dan kalsium karbonat manakala kuning telur dan putih telur menggunakan bahan daripada natrium alginat, alum, geletin, asid benzoik, kalsium klorida, air serta bahan pewarna makanan. - BERNAMA 



2 satu..nie plak baca kt blog puan vagginie..[hasil dari google'an] [link]

meh kita baca..okeyh..gigih taip balik sbb blog cik ninie 2 xleh copy paste!HAHA..teruk btul la dba nk copy paste..HAHA

Cara mengenal telur tiruan:

1. Selepas telur dipecahkan, PUTIH telur dan KUNING telur akan segera bercampur. 
2. Cangkerang telur tiruan agak BERKILAT berbanding telur sebenar, TETAPI tidak begitu ketara
3. Apabila disentuh dengan tangan, ia terasa AGAK KASAR berbanding telur sebenar.
4. Apabila telur tiruan digoncang ia akan BERBUNYI kerana AIR BERLEBIHAN daripada BAHAN PEPEJAL.
5. Telur sebenar AGAK BERBAU seperti daging mentah.
6. Ketuk-ketuk sedikit telur itu. Telur sebenar berbunyi LEBIH RAPUH berbanding telur tiruan.
7. Selepas memecahkan telur tiruan, kuning telur dan putih telur akan CAIR BERSAMA. Ini disebabkan kuning telur dan putih telur dihasilkan daripada bahan mentah yang SAMA.
8. Ketika menggoreng telur tiruan, KUNING TELUR akan MENGEMBANG tanpa disentuh.
9.Tambahan pula,telur tiruan mungkin mengandungi GELATIN yang HARAM dimakan oleh orang ISLAM.

ok2..gmbr ada kt blog cik puan ninie..saya xleh nk copy paste..HAHA..


kat link nie plak..cara2 nk wt telur tiruan 2 plak..haih~...

argh!!rindu kt blog:) ahaks!!

salam sayang untuk semua sayang2:)

tau x saya pening dgn post blog yang baru bertukar wajah nie..

semalam panik okeyh!!suma dh jadi celaru then jadi 1 line ajer..byk menda la yang jadi hodoh dah..-_-*

skrg nie dalam proses nk baikpulih blog..HAHA..oleh kerana saya pun xberapa nk pandai, so nie je yg mampu..pening dh nk cari link2 suma 2..HAHA..seb bek widget suma ada lg..kalo dgn widget2 pun hilang..mmg ada rasa nk buang blog jer..HAHA..ye saya mmg cepat give up kalo saya xreti..:(

thanks untuk korang2 yang bg komen!!tau korang pun xleh nk tlg sgt kan..

oh!nk cakap thanks gak kt sara sayang!!:)pandai la sara!!:)dba pun terkial2 bagai..HAHA

weekend nie patut byk je tempat untuk diterjah..tp kan tapi kan..saya xder geng nk jalan2..pas2 duit pun jadi satu kekangan gak untuk jalan2..HAHA..

p/s: xsabar nk g wedding elya!!:) dan esok nk g mandi manda dgn girlfren kt sg gabai!!:)huuu~..

hepi wiked sayang2!!!:)

Khamis, April 07, 2011

napa?

korang tgk blog nie okeyh k??

apsal bila dba buka blog dba nie jadi mcm 1 line sumanyer..xmcm dulu..:(

seyesly xfhm..

sedeyh...:(

tau x aku leh naik seh kalo tgk gmbr VINTAGE??haha

salam sayang untuk semua:)

YAY!!tau korang ada promotion yang super duper giler murah!!:)whoa!!pengsan jap..HAHA

meh datang dekat..*praktis jadi promoter jap* HAHA..

kenal x artisme??xkenal??tipu ah!HAHA..*ok mmg fail jadi promoter*

dari sini [link]
Ya ALLAH!!super vintage okeyh gmbr diorg..*drooling*..

dari sini [link]


retroperspective!!cair...[link]


HAHA..bila nk kawin nie??uwaaaa~..Haha [link]


Rabu, April 06, 2011

Jom Berangan!!HAHA

HAHA~..tmpt paling best untuk berangan!:P 
salam sayang semua:)


HAHA...jom berangan wei!:)


aku kan suka sangat wedding yang comel kalo leh nk detail yg bukan2 2..HAHA


saya skrg tgh blank...tau x saya xleh nk fokus dh skrg nie..sejak2 g PPM yang baru2 nie kt PWTC 2..HAHA..napa la? [kejap saya, kejap aku..HAHA]


baru gatal nk tanya pasal katering..kira mmg gatal sgt dh nie nk kawin..HAHA..baru tau kalo nk yang siap dapat free catering ms nikah 2 kena at least deposit RM3100 HAHA..bestnyer business catering...banyak wooooo dapat duit..nie yang catering puteri bongsu..sedap woooooo....


naseb bek xberapa best masak..HAHA..kalo x,dh leh bukak business catering...HAHA


then g amik free photoshoot untuk PPM 2..mestila amik kan ..HAHA..masa kt PPM Shah Alam pun amik gak..so nk merasa yang kt PWTC plak..HAHA nk tgk x??adan photography yg sponsor okeyh..cantik sgt..tp kan tapi kan..RM1800 owh salah..masa kt PPM dier bagi RM1400..untuk 4 jam photoshoot n custom album yang berat 2..HAHA..


comel x?HAHA..encek sepol nmpk kurus x??HAHA


haha~..selain 2 gler nk g amik pakej pre wedding yang cino buek 2..gler ke pe??adoi hai..aku nk yang pakej nikah n sanding jer..tp dier soh depo dl untuk pre weddd....uwaaaaaaa...mcmana nk ckp xnk??aku seyes sgt mudah diperdaya...HAHA

then jalan2 kt area pelamin..ada yang menggetar jiwa..pelamin mcm SK 2 dgn kerusi sampan..[eyh?yeke nama dier 2??] baju n aksesori RM1,600..fresh flower okeyh!!HAHA..apsal la aku nie??hilang suma budget bila tgk booth2 kt situ..huu~

pas2 kan..g tgk krulmatric lagi..HAHA..OV dier RM1 ribu okeyh..huaaaaaa....murah ke x??aku pening2..tau x, si sepol dh geleng pala dah..HAHA..[kejap sepol,jap encek b..lantok r]

pas2 ada plak budak2 pakai skirt men bagpipe.korang suka x bagpipe nyer koir??fulamak kalo diorg tiup bende alah 2,lagi sakit telinga dari bunyi kompang dalam dewan..HAHA..aku mmg trus turn off..HAHA..ah,byk songeh aku nie..

aku nk berangan lagi pelis..HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX