Cari Blog Ini

Jumaat, Julai 30, 2010

S.A.S LULUS!!!wee~

hahaha~


mende la cik dba nie..lum paper dh gelak..hahaha~...yeer..saya sangat hepi..saya dh LULUS oke..hahaha..dgn cemerlang plak 2..heeee~


S.A.S 2 pe ea??hahaha~..utk yg xtau,S.A.S 2 salah satu alat utk analisis data yang telah dapat dalam lab..kira dgn analisis nie la kita dapat tau samada keje lab kita 2 sia2 atau tidak..hahaha~


kalo nk tau lebih lanjut leh g sini atau tanya pakcik google jer:D


so,dalam seminggu nie..aku diberi kursus hand-to-hand utk wt S.A.S..hahaha~..tp utk menyenangkan dia gak..hahaha~..hampeh tul r..hahaha~...


so cukup seminggu diberi kursus..smpai 2-3 hari nie aku asyik pening2..sbb S.A.S nie xfriendly..tp result dia senang nk baca:D


paper pun walaupun xfriendly,aku lagi prefer dia dari alat statistik yg len..


senang cter,dengan pening2..[tue xmasuk lagi amarah daddy..hahaha~..tau jela dia..mgomel je tau..HA HA~]


akhirnya aku LULUS..hahaha~..[suka hati dia je kan..dh kerah aku then ckp aku dh LULUS..hahaha~]


so sapa2 nk minta tlg aku wt S.A.S, sila la yer~..sbb aku dh LULUS..hahahaha~

Khamis, Julai 29, 2010

street dance:D

hahaha~..hari nie aku nk review cter yg br jer aku tgk smlm:D..aku tgk dgn adikku..haha~..aku suka hari rabu..tiket dia half prize :D


aku tgk cter street dance nie dgn adikku yg tersayang..hahaha~..


aku nk cter skit la kan..


tajuk pun dh clearly stated cter nie pasal apa..penari jalanan..aku pun minat gak nk menari..haha~..tue nk g tgk gak 2..hahaha


oke2..meh aku review for real...leh baca sini  hahaha..cerita pasal satu team nie jadi kaco bilau bila head team diorg quit street dance time2 nk jd UK championship..mmg bengang la yg len..dgn xder funding nk menari kt studio yg tenteram..hahaha~..


then diorg jumpa dis org dari akademi balet r..diorg berlagak r ckp menari balet nie bosan dan xder feel..then lady dari akademi nie cabar diorg masukkan best team ballet dia join dgn budak2 street dance nie..mencabar siot..yela ko street dance yg ganas 2..tetiba nk join budak ballet yg sll lurus kan kaki diorg 2..


then apa jadi??hahaha..korg kena tgk la~..


aku rasa best sbb tarian dia mantap dan bertenaga..walaupun balet yg aku rasa susah nk fhm 2 pun aku leh fhm..hahaha~..


then cinematografi dia best!!!pandai angle dia shoot:D

Selasa, Julai 27, 2010

rasa pedih...

oke..sapa rasa menyampah..sila cari tong sampah berdekatan..utk menyampah..hahaha~


aku benci lelaki yg xmau kata dia xmau aku lagi..tp wt aku ternanti2..


kenapa nk wt aku mcm nie??then rupanya ko dh blk dgn ex ko..apa kes??kan senang gtau..apa susah sgt bgtau..


tp honestly,aku lebih rasa sedih dari marah..perlukah ko bg aku harapan??ingt sng k hati nie terima org??


mata nie bengkak tp utk apa??aku sejujurnya mmg ikhlas..tp mungkin bukan gaya ko utk bersama aku..
aku mmg ikhlas doakan ko gembira..


mungkin ko lebih bahagia begitu...


[maafkan kata2 yang agak kasar..hahaha..luahan rasa:D]

Isnin, Julai 26, 2010

International Symposium on Lactic Acid Bacteria (ISLAB)

hahaha~..semalam cter pasal ICFR..skrg cter pasal ISLAB plak..gler jurnal k apa nie kak diba nie??? [motip akak??]


International Symposium on Lactic Acid Bacteria di anjurkan oleh Fakulti Bioteknologi dan Molekular Sains, Universiti Putra Malaysia..


xmacam ICFR, ISLAB tgh berlangsung skrg sampai sok..aku datang ISLAB atas pujukan kawan..dia minta tlg gantikan dia..haha~..


then aku kan kebetulan nk wt pasal probiotik utk chitosan aku 2..so aku rasa nie opportunity yang baik utk aku tambah pengetahuan tentang LAB..


so aku datang utk dgr Keynote dan plenary talk dari prof Chen dari Taiwan dan Prof Lee dari Singapura..


apa aku yang dapat??


Prof Chen Ming-Ju cter pasal Immunomodulatory Effects of Kefir Lactobacilli


dia cerita macamana kefir lactobacilli leh jadi anti-allergy dan anti-colitis..which is very interesting..tp unfortunately aku xdpt tangkap sangat mcmana..sbb byk sgt nama cytokines yg terlibat wat kepala aku pening kelapa..eh kepala..:D


then 


Prof Lee Yuan-Kun cter pasal What Do We Know of Probiotics in Health and Diseases??


ok..typically public known probiotic as good bacteria in our guts..the environment of microbiota in our intestinal is closely related to the diet intake..hahaha~..[terus ckp english..hahaha~..sorry guys]
tp dia mempersoalkan mcmana kalo kita makan too much fats can effect good bacteria in our guts..


dan mcmana kalo kita avoid fats akan menyebabkan risiko kita dapat metabolic disorder...dia gak g tau kalo terlalu minum teh pun akan suppress sebahagian good bacteria dalam sistem penghadaman kita..


so macamana??hahaha~...dun take everything too much or too little...


hahaha~...


then aku tggu utk oral speech..yang aku plg suka is virgin coconut oil (VCO)  [minyak kelapa dara] from philipines:D


rupanya VCO sgt bgs utk kulit yang pecah dan berkedut..so pe lagi guna la VCO bagi sapa yang kulit dia berkedut2 2..hahaha~


yg len aku xbp fhm sgt..mungkin level diorg terlalu tinggi utk aku fhmi..hahaha


tp nk bg kredit kt cik lan sbb temankan i..i lap u la..hahaha~

International Conference on Food Research

oke3!!cukup la cerita pasal lara' [melalaikan]..hahaha~...asyik2 cter pasal movies la pe la..cuba la cter ilmiah skit..hahaha~


International Conference on Food Research(ICFR)...huu~..link dia di sini..ia dianjurkan oleh UPM..


dr suh aku n anak2 dr yang len wt abstrak so leh hantar kt sini..
deadline utk abstrak 15 bulan depan..tapi diorg ckp sapa yang hantar awal dapat masukkan paper dia dalam journal..[wow..t senang aku nk grad..dh ada satu paper publish..]..


tp seyesly aku blank..dr ckp pakai data SEM jer..[kalo korg nk tau SEM 2 pe pg sini] ..
hurm..mcmana nk tukar tajuk tesis aku kepada abstrak yang hanya guna kan data SEM???


any idea??

Ahad, Julai 25, 2010

inception..wow!!

hey3!!..meh suma org aku nk update blog lagi..meh baca review aku pasal cter terbaru Leonardo DiCaprio nie..hahaha~...

cter Inception nie agak berat [to be frank].kenapa???sbb dia lebih kepada cter tentang benda yang tidak jelas dan tidak dapat ditunjukkan dengan mata kasar..dia mcm cter yang lebih kepada pemikiran yang lebih kreatif dan kritis..

generally, inception pasal seorang lelaki (dom-Leonardo) yang pandai memerah idea dari orang lain melalui mimpi. dia mempunyai team dia sendiri...dia ada arkitek utk design latar belakang mimpi..chemist utk bagi sedatif yang leh wt diorg trus tdo utk bermimpi..seorang pemalsu yang leh tiru gaya org len utk si pemimpi dan sorg lagi pemerah mimpi yang sama macam dom..

then diorg cuba utk menanam satu idea dalam seorg pewaris syarikat bekalan tenaga utk porak-peranda kan syarikat ayah dia..

berjaya k x Dom menanam idea 2???

bagi aku cter nie diceritakan dgn bagus skali..[sbb apa???] jalan cter dia xboring dan penuh dengan suspen..ko mmg xkan rasa bosan oke!!..selama 2 jam 30minit aku xrasa langsung..seyes!!

lagipun penuh sgt dgn misteri..aku bg 5 bintang dari 5 bintang..

pe lgi??p la tgk!!:D

jogging2...haih...

hi uolls..well wt pe je hari nie??mesti sibuk dgn program masing2 kan??aku plak xder paper nyer plan..buhsan..hahaha~..[eh apa kaitan dgn tajuk entry??sat la..hahaha]

aku ingt sbb buhsan, konon nk g la jogging..[yay!!]..tp cabarannya dia sgt meletihkan ...uwa..aku kan sejak semanjak nie asyik dapat komplen dari abah aku yang aku nie dh gain weight..kawan2 aku pun duk ckp aku dh berisi dari dulu..eeeeeeee....geram oke!!!hahaha~...

so pe bgsnyer jogging nie??

hahaha~

aku kn dulu bljr r gak pasal nutrition..tp aku xingt plak pasal exercise..rasa nya xder ajar..[hahaha..ke ada tapi aku xingt???hahahha]

the things is jogging is good for ur heart ..and feet..sbb jogging is running but not that fast..so dia leh tlg dari segi pernafasan dan cardio..jogging gak leh kuar sweat dan tlg in buang those fats..hahaha~

but do remember..xleh secepat like skali dua ko jogging dh kurus...mesti regular..at least 3times a week..tp untuk sihat 2 times a week pun cukup..hahaha~

and the food intake..tlg la..kalo nk kurus,takat g jogging..tapi duk makan benda lemak2..minta maaf la mmg xdpt oke!!

paper pun good luck utk aku..hahahah~..cepatla kurus!!:D

Sabtu, Julai 24, 2010

sorcerer apperentice!!!!!..dan..dot.dot.dot..hahaahah~

ok2..sebelum nk cter kena ada lagu secret-one replublic dl..baru ngam..sbb lagu 2 soundtrack utk cter nie..hahaha..[suka hatila~..ngehngehngeh..]

hahaha..aku nk cter malam khamis yang sgt bagus cuaca nya..hahaha..[motip???]..ok2..aku,ja n yaya nk g tgk wyg..hahahaha~...aku ingt nk g tgk inception..tapi sold out plak yg kul 10.30 kot..xingt dh..yg ada pun midnight nyer..[nk mampus g midnight???parent aku t dtg bwk penyapu suh balik kang..hahaha]

so g la tgk cter lain...teng3...[hahaha...suka wt suspen...eh..suspen k???] cter sorcerer apperentice...hahaha

so beli kul 10.30 malam nyer...sementara nk tggu kul 10.30..g la makan dl...jeng3...[duh...bp byk kali da...hahaha..]

g makan kt noodle station..then nmpk sorg mamat hensem...wooooo...[gler gatal..]
tp rupanya sangat familiar...sapa ea..rupa2nya si kaer..yup..budak AF1 kot kalo xsilap..[kalo silap,ampun!!!]

aku sgt la excited...hahaha~...ja n yaya pun sama gak..last2, masa dia nk nek g parking atas sebelah noodle station kt alamanda 2..aku ja dan yaya pun terkinja2 lambai2 kt dia...gigih x???dhla kt dalam noodle station...TAPI yang sweet sangat...dia pun balas balik kitorg nyer lambaian dengan senyuman yg sangat manis..:D..[cair i tell u..]hahahaha~..walaupun ada bad..kitorang pedulik apa..hahaha...

then dh excited dgn kaer 2,g la karok..hahahaha~..dan2 la kan nk nyanyi izinkan ku pergi...hahahhaah~..lawak sungguh...tp aku rasa havoc gler..duk nyanyi lagu2 kt club ajor..[motip???ko penah g club k cik diba oi???..hahaha..xpenah...rasa2 je]

lagu baby (Justin bieber)la,nobody(wonder girls) la,senggol2an(mas idayu) dan lain2 lagi..hahaha~

then time for movies!!!!![yay!!!!]

meh aku cter sneek peak pasal cter nie...

cter nie way back to the time of merlin in england...then perebutan kuasa menyebabkan merlin mati dan meninggalkan 3 apperentice iaitu Balthazar Blake (Nicolas Cage),Maxim Horvath (Alfred Molina) dan sorg chick nie...hahaha[mmg malas nk ingt nama heroin..hahaha] then maxim nie paling tadah...2 yg gaduh2 2...merlin suh balthazar nie g cari sorg prime merlinenan utk musnahkan rancangan maxim nie..sgt lama oke nk cari si prime nie...leh gak g sini nk baca lebih2

bila dh jumpa,yg apperentice nie gler GEEK..nerd gler..aku rasa connected siot..aku pun nerd gak..hahaha[motip???]

yg penting,aku gler suka dgn cter ini!!!!pegila tgk wei...kalo korg yg suka science pun leh connected dgn cter nie...dia bukan fiction semata...

ONe of the Best NIght ever...thanks GIRLS!!:D

Jumaat, Julai 23, 2010

baik hati???hahaha~

oik2..pasal plak cik dba nie..tiba baik hati tanda soal??pelik sangat k??  [hahaha~..sila abaikan monolog dalaman]

kenapa aku nk cter pasal baik hati plak nie??oke2..mcm nie,this sunday ada kwn mintak tolong saya replace dia la..sbb dia ada hal..then dia rasa terharu sangat sbb i sanggup tolong replace dia..

laaa..aku nie pelikla kan..apa masalah dia sampai nk terharu2??

rupa2nya dia dh tanya like 10 org sebelum aku..and suma ckp ada hal hari ahad 2..

hahaha~..pastu dan2 la kan tanya aku, aku trus ckp ok..[hahaha~..patut aku ckp xok k??]
sbb aku rasa aku pun xder nk kemana hari ahad 2..aku duk kt rumah jer..

then aku rasa bukan luak sgt pun..upm jer..rumah aku lagi dekat dgn upm dari ukm..alangkah ukm pun aku sanggup ulangalik..nie kan plak upm..

huuu~...tapi biasa la kot..aku nie mmg dikategorikan baik..sbb sll tolong org..[motip puji diri sendiri???giler k pe??]

hahaha~..aku rasa biasa jer uolls..
yg pntg kita tolong menolong..hahaha~..

moral of the story:kalo leh tolong, apa salahnyer????:D

Khamis, Julai 22, 2010

kelas microbiologi makanan lanjutan~

oh tidak!!!!!!!!!!!!

oke2..rileks..pada sapa2 yg xbaca entry i yg nie..nk gtau..aku dh drop operasi 2 [yay!!!]..hahaha~..tinggal la satu subjek nie...

then kena r g kan kelas dia..mak ai...bapak gila banyak terms2 yg susah nk sebut...aku panik dh nie wei...
first klas aku xtakut sgt..nie dh masuk babphysiology and biochemistry microorganisms...dgn prokaryotes nyer..eukaryotes nyer...arggggghhhhhh!!!..

nie nmpknyer kena study dari skrg...kalo x,aduhai..kena la dengar lecture daddy...xlarat la aku~

Rabu, Julai 21, 2010

bf or bff???

eh pe nie??td cakap capek..hahaha~..

aku nie rasa terpanggil plak nk wt post nie..sbb pe??aku rasa ramai dh sedia maklum pe maksud bf dan bff..

BF -boyfriend..org yg kita suka n sayang n cinta...paper la

BFF-best friend forever..nie kita panggil kawan sehati sejiwa kita,sahabat susah senang..

oke3..cukup dh dgn penerangan mudah 2..

dh 2 napa dgn tajuk entry??? [eh..napa ea??hahaha]

yela,apa yg aku cuba sampaikan ialah..yela skrg kan aku masih lagi single n available..hahaha~..
so, aku penah la gak cuba nk berkawan [konon2 skandal la..]tp mcm xleh ngam la..hahaha
2 yg aku pkir..mana lagi best ada bf k bff...

then aku pkr..aku lg selesa dgn bff..seyes..aku hepi kot dgn bff..leh gelak tawa n then leh wt ntah paper..leh suka hati nk gedik2 k apa k..

masa aku duk dgn skandal2[ramai la konon2nya..]...aku mcm bukan aku..hahaha..[motip??]aku kena kontrol bis..bila tergedik skit,mula la pelik2 diorg pkr..haih..seb baik tunjuk awal2 perangai..kalo tau dh terlambat, abis la..

so pe pendapat korg??

Selasa, Julai 20, 2010

arrrggghhh..aku capek!!!

hahaha~..capek 2 pe??[haih..capek 2 penatla dik oi..]

apsal lak minah nie tiba penat...xder angin xder ribut...[oi2..mana ko tau...eh tiba monolog dalaman..abaikan]

the reason aku capek sbb kesibukan aku wt lab...SANGAT2 SiBUK..:(

apsal plak??yela mana tak nyer..hari nie aku datang awal kot..kul8 dh dtg lab...wt fermentation..then wt solubility test...ptg plak g wt S.E.M..mana xsibuk...full gler hari nie...meh aku cter pe menda yg wt aku xmenang tangan..[eh..ada x wt lab dan menang???]-oke2..meraban je keje aku

meh la cter bg korg yg blur ayam bila aku cakap fermentation...solubility test dgn S.E.M..mesti xfhm pe jadah...

FErmentaTION..

nie utk bg enzim yang aku guna hidup dalam sampel aku supaya dia dok potong2 sampel aku jadi kecik..enzim nie sgt berguna utk aku...the main reason aku ada research...

[oke2..nie bg korg fhm jer..kalo xfhm leh tanya oke..!!-motip org nk tanya???hahahaha]

SOlubiliTY test

nie plak bg sampel2 aku yang dh dipotong2..akan di uji kebolehlarutan dalam air..kalo xlarut dalam air,kira 'wat abis beras'(dalam loghat nogori tau) la research aku...[fhm x??]

S.E.M

oke..nie kena terang lebih skit...Scanning Electron Microscopy...oke..secara senang nk fhm,utk tangkap gambar sampel aku..oleh kerana sampel aku nie kecik,2 yg kena pakai S.E.M...leh r nampak diorg senyum k masam k..eh2..salah2..diorg bukan alien dlm saiz kecik..mampus aku kalo korg slh fhm..:D

so akhirnya dtg kul8pg blk kul5.30ptg....

sok wt solubility lg...haih...

Isnin, Julai 19, 2010

berpuasa..apa kebaikannya????

hey ladies...[background lagu rossa hey ladies]..hahahaha..[motip????]


hari nie aku berpuasa oke..[yer..aku yg susah nk puasa nie BERPUASA!!!..arggghhh!!]
napa nk puasa nie cik diba??..'ala nk menghabiskan pe yg tertunggak uolls!!!'..paham2 jela oke..


hari nie aku rasa hari yg paling bagus untuk berpuasa..sebab hari nie hari isnin..n dh masuk bulan syaaban..
apa kebaikan berpuasa nie sebenarnya selain menahan diri dari lapar dan dahaga???


yang ku belajar dl masa kelas nutrition,berpuasa nie dapat membantu badan kita meproses toksik dalam badan supaya mudah dibuangkan..ini kerana apabila badan kita tidak menerima sebarang makanan..oleh itu,badan kita dapat membuang toksik2 yang berlebihan dalam badan dgn lebih baik


selain itu gak,bila kita berpuasa sumber tenaga kita untuk melakukan perkara seharian akan diambil dari stor makanan dalam badan.ini bermakna sumber tenaga kita dari lemak2 yang ada dalam badan..secara tidak langsung, kita dapat menguruskan badan..[namun diingtkan kepada mereka yang nk diet..kalo takat pose then buka melantak..tidak berguna berpuasa oke!!!]


kalo secara spiritiualnyer plak,bila kita berpuasa kita perlulah berusaha dari menahan diri daripada pelbagai bentuk cacian dan makian [motip cacian n makian..???]..senang cter tutur kata, gerak badan..ah...paperla..


so dh la kita xmakan,so pandai2la bawak diri yer anak2...


lagi sejam nk buka...[yay!!!!]


selamat berbuka pada suma yg berpuasa hari nie...:D

Sabtu, Julai 17, 2010

F.L.O.R.I.A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

hahahahaha~...pada sapa2 yang duk jauh dari bangi dan putrajaya..mesti pelik..mende la floria nie cik dba..hahaha~...

floria ini ada lah pesta bunga..ya..bunga...sangat-sangat banyak bunga!!!!:D

sapa nk tau leh lanjut leh search ok..xpun g sini...

aku kan minah bunga..harusla aku nk pg tgk..hahahaha~...dan semalam bila si ja ajak g floria..pe lagi..aku tak pikir 2 kali..hehehehe~...:D

aku pg dgn kwn2 dia masa mrsm bp..:D

han,atilia n yaya!!![mmg best la korg!!]

kitorg wt pe nk tau??[motip org nk tau pe ko wt..hahahaha]
kitorg masuk setiap lanskap jer mesti nk amik gmbr..hahahaha~..dh la gmbr nyer ntah paper je uolls!!!hahaha
pendek kata mmg mengarut jer...
aku suka jumpa ada satu abg nie,dia cat satu badan dia jadi patung..i tell u...gler fake..aku siap kaco2 dia lg..'bang senyumla' ,'hensemla abg','abg nk sign'..hahahah~..trus abg 2 gerak2..ahahaha~...lawak siot!!!!

dh abis menghabiskan bateri kamera si yaya, pg la pasar tani ..konon2 nya nk g makan..tp ntah pe jer yg ada ...malas aku..beli apam balik..tp xmakan pun..hahahaha~

then nk g solat..g la masjid putrajaya yang merah itu..[oh bukan yang masjid besi oke!!]
kan kitorg nie sopanla sangat baju2 nyer..[oh..tp masih menutup aurat yg penting...hahahahha]
so kenala pakai jubah konvo 2..hehehehe~...
aku start wt gler konon2 nyer jadikan jubah 2 macam mantel kt blkg..hahahaha~
aku rasa aku mmg btul2 loose r time 2...smpai ada makcik ckp kt ak mcm superwomen...hahahahah~

sesudah itu,kami g BBB tomyam...hahaha~..seperti biasa tomyam nyer sgt PEDAS!!!hahaha

paper pun mmg best la!!!!pas nie nk karok plak korg!!!!!!!!!

Jumaat, Julai 16, 2010

hipokrit..bgs k x sebenarnya??

hahaha...tiba je bagi tajuk provokasi...hahaha~


motip???aku td pg wt lab...[tp mmg aku sll wt lab kebelakangan nie pun..malas nk tggu2..t data dpt lambat]
dan2 dalam kul 11pagi cm2, daddy ak dtg...hahahaha~...


aku nie sll jer kena tegur dgn dr sbb xwt kje bila dr dtg...kali nie x...[hahahaha~...gler berlagak]
then secara tak langsung aku wt la bersungguh2 wt keje..padahal aku rasa bese jer...hahahah~..


tiba2 aku teringt ada member satu SV dgn aku nie..sama masuk time aku master dl..dia mmg hipo gler...
asal dr dtg jer mmg tiptop la..tgh wt lab,padahal dia r plg pemalas...


2 aku terpikirr...bgs k x hipo nie????hahahha~...aku rasa walau apa pun alasan still xbgs hipo nie...utk pe beb???tuhan 2 nmpk jer kot...kalo ko nk cover pun, xperlula nk tunjuk kt suma org yg ko nie dpn jer wt keje...meluat...[eh salah plak..jadi luahan emosi plak...ngehngehngeh]


so dr,saya mmg sibuk...:D

Khamis, Julai 15, 2010

apakah mood aku hari nie??confius leh x??

huu~..oke2..kebelakangan nie aku asyik termenung jer..apsal la kan..kalo dlm kete 2 jarang dh aku nk bukak radio..padahal lama kot pg blk rumah UKM..apsal la dgn aku nie..aku ada masalah k??[hahaha..motip sendiri xtau pe masalah???]

semalam aku kuar g tgk wyg dgn ja,fir, yaya, dan cik lan..hahahah~..[yer..malam...aku dh minta izin oke...!!!]
g tgk eclipse[hahahaha~...ye kak aku tgk 2 kali...satu dgn ko,nie dgn diorg plak]..hahahhaa~

masa aku tgk yg first time 2..bapak lambat..like 30 minit kot...hahahah~..[ampun kak..suma slh aku...]
so motip aku pg tgk sekali lg sebenar nya nk tgk yg depan jer..hahaha~...[ampun pada kawan2..yer..aku berniat jahat..ngehngehngeh~]

akhirnya..pas yg aku lum tgk 2 dh tgk...aku duk tdo jer..hahahaha~..hampeh tul la aku nie...org len suma dgn espresi aku nie ha duk nyendor kt seat 2..hahaha~..aircond sedap jer membantu aku tuk tido~..yay!!..[eh..slh tmpt plak nk tdo..]

akhirnya time vampire lawan dgn vampire newborn jer aku sedor..sbb bunyi kuat sgt..hahaha~..selain nyer yg mellow2 aku dh selamat dlm mimpi~:D

eh..nie dh lari dari topik plak..apa point aku nie ha sebenarnya??

aku nk ckp yg walaupun aku hepi gler kot dgn mereka2 nie..tp hati aku kosong..kuangkuangkuang~...

leh x aku nk abaikan..bosanla perasan nie~...hahahaha~..

Rabu, Julai 14, 2010

kelas oh kelas~

apa??? oh no!!!!ye adik2 n kwn2..aku masih lg di bangku sekolah [eh..bukan di kerusi la..heee~..pe ntah aku meraban nie

aku kena masuk kelasa untuk kali yang terakhir..[jap2..terakhir k???harap2 la]

oke..udah dgn dramatik segala..aku nk cter pasal kelas yang aku akan amik..huu~..mgada la kan sebenarnya~..
[eh..amik kelas pun ngada ea??...]...

mungkin aku akan amik 2 kelas kot..hahahah~..sebenarnya kalo leh patut amik satu jer..[nie nama nya dh gler kelas..eh..apakah gila kelas???]

aku rasa aku nk amik kelas operasi pemprosesan makanan dan teknik semasa dalam mikrobiologi makanan...hahahaha~...giler tamak...

aku kalo leh xnk amik operasi 2..sbb ada daddy ngajar..mampus aku kalo dia tau aku jarang datang klas t...yela kalo dia ngaja xpasal aku kena hipokrit..hahahah~..[penah k aku hipo???]

then teknik semasa dalam mikrobiologi makanan...aiseh..kalo bleh aku xnk amik paper pasal mikrob..hahaha
tp..ada plak response aku berkaitan dgn antimicrobial n prebiotik..hampeh tul la...hahahaha~..[macam xikhlas jer wt lab...ngehngehngeh~]

paper pun..gudluck r utk diri aku...hahahaha~..dan suma yg belajar:D

Isnin, Julai 12, 2010

selamat datang junior2:D

hahaha~..ni ditujukan untuk suma budak2 yg baru masuk U sem nie...tahniah2..korg mmg hebat sbb dapat masuk U..:D

datang2 U jer ..ada budak sesat nk g geologi...alololo...sian siut..teringat masa aku dgn kak nawal sesat ntah mana2...siap redah hujan lg...[urgh..marah plak kt abg yg dera kitorg ms 2..]

pe lg..aku nie tunjukkan la..[tp setakat tunjuk jer..xtolong escort pun..hahaha]..then masa nk meeting dgn dr pun..mak ai..ramainyer kanak2 riang...hahaha~...

yg pelajar master yg baru masuk pun ada gak..pg td kenal ada kakak nie..nama dia leha k zela..hahaha..[short term memory]..yg wt dia spesial..[eh..bukan sial oke..] dia a survivor..[theme lagu survivor oke..]

sbb pe??dia br jer baik dari cancer..[eh biar btul??]sbb aku tgk dia leh jalan sihat jer..[hahaha..andaian semata2..mungkin dia sihat utk satu jangka masa..tp leh sihat la..dl prof aminah penah kena cancer gak.(haih..monolog dalaman..sila abaikan)...]

semangat macam akak nie r yg kita nak dalam belajar..bak kata dr..'teruja uolls'..[eh..uolls i tambah..:P]
paper pun selamat datang pelajar UKM sem 2010/2011 ..:D

Ahad, Julai 11, 2010

choices oh choices..ehe~

hey..tetiba la kan nk ckp omputih..hahaha~...ikut dan je aku nie...

pilihan???apsal plak dgn aku pagi2 nie...[eh pagi lagi kan??]
hurm...aku nie byk keburukan [hahaha..perlula kan dimention..]
tp...nk yg terbaik utk diri aku..aku rasa aku perlu pentingkan diri sendiri..
tp...[sigh...]..aku xhepi..huuu~...rasa mcm nk makan ice cream or nk karoke jer...
nk buang perasaan ntah paper nie dari diri aku~...

argh..stresss!!!!

Sabtu, Julai 10, 2010

award:D...[yay!!]

hahaha~...nie adalah benar oke...saya dapat award...heee..walaupun ssh untuk diterima..terima kasih la untuk cik fara yg berbesar hati bagi kredit kepada saya ini...[chewah..over tau]

1. Anda mesti memberi pujian kepada pemberi 'award' ini.
pujian...hehehe~..eh salah2..cik fara nie comel cantik...pandai..[eh betul k pujian mcm nie???]
hahaha~...paper pun akak mmg rock la..[eh..tiba jer]

2. Sila beri 'award' kepada 10 bloggers yang lain.
  aiyoyo...apakah nie??aku sesungguhnya malas nk menyambung2 awards..ampun2..oke2..aku pilihla ea sapa2..yg aku sll bc r blog dia..:D
 
cik nawal [ye aku tau..nak wt cmner..xyah buat pun i phm..]
cik padi..[akak sll baca perkembangan..err..bukan perkembangan badan..awak]
cik mimi..[kalo rasa mcm kurus mesti nk baca..thanks yer nutritionist to be]

adoi..10..ramai la plak aku rasa...

kak zue..[oh yeay..dis girl is cool chick..hahaha]
uda..[oke2..untung ko dpt aku as akak..haha..motip??]

yg len sapa lg???t la aku pkr..hahaha~


3. Anda mesti beritahu kepada 10 blogger ni.
arghh..mmg malas thp gaban...t aku bgtau...

4. Bagaimana anda boleh di gelar 'blog' yang 'Best and Great'?
hahaha...apakah???xtau la wei...aku nie blogger picisan...sekadar menulis pe yg terlintas dan bila rajin jer kot...terima kasih kepada cik fara la yer..:D


arguing~...hahaha~..[eh..ptt nyer xgelak]

apakah??..smlm aku merasakan sangat xsedap hati [eh..bukan nk makan hati lembu k pe..] tp rasa gundah gelana yang boleh dikatakan melampau...kenapa aku cakap mcm 2?aku nyer jantung mcm xbdenyut..napa tah..

menci oke..ingt pe best k?? [sori...emo plak] so start calling frens tanya sihat x..or oke k x??bla2...hahaha~..then rasanya suma oke jer..

then aku duk tanya la Mr. X..hahaha..[perlukah nama dirahsiakan???jeng3..] if aku ada wt dia marah or kecik hati??...

dia xjawab...just ckp xtau2..[hish..gedik plak u nie..heee]
so g jalan2 cari ice cream kt kajang..masa duk makan ice cream dia start dgn ceramah nyer...which is maksudnya dia marah...[haih..aku nie dh la xreti nk selindung2...manala aku nk tau dia marah k x...emo lagi]

so kitorg gaduh...hahaha..perlu k di terangkan???

tp yg pntg kitorg make up blk [eh..bukan duk make up muka oke..]

now kena try to make this relationship work la kan...
ssh gak when dh ada sumone...pelik plak bila nk gaduh 2...huuu~...

so mmg rasa ssh la~...hope for the best:D

Rabu, Julai 07, 2010

things you should not know...

hahaha~..hi uolls..napa tetiba emo ea..ntahla..nk kena bersabar is one of the most hardest thing!!!!!!!!!!t je la smbg cter~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX