Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Khamis, Mei 19, 2011

mana lg bgs?berlian buatan manusia atau asli?

salam sayang untuk semua:)

sapa masih mrh pasal semalam??ekeke~...chillex k!!:)

hari nie saya nk bercerita pasal berlian buatan manusia.pernah dengar tak pasal berlian buatan?oh saya pun xpenah dengar.baru hari selasa lepas saya dengar pasal berlian buatan manusia.dalam bahasa inggerisnya Simulated diamond.

dari sini [link]


harga dier almost 80% cheaper dari berlian asli. tp bagi dba la kan yang mmg bukan fancy sangat on berlian.kilauan dier sangat cantik dba xreti bezakan pun. dba rasa sapa-sapa yang rasa mereka yang kurang berada untuk membeli berlian asli dari galian bumi.mungkin ini satu pilihan yang menarik :)


nie plak dba amik dari sini [link]

Scintilli usually known as simulated diamond. Scintilli is been recognized as one of the finest simulated diamond. Stone hardness is about 8.50 to 9.00 compare to real diamonds 10.00. In another words, you could purchase a "diamond" at 80% discount.

Scintilli also been cut by professional diamond cutter therefore the sparkle and fire is maximum brilliance.

harga: rm591 jer..terkejut i :)
cincin 2 sebagai contoh..yang lain ada pada brosure banyak lagi yang berpatutan :) mungkin dba n sepol akan beli berlian buatan manusia.

nk tau kt mana outlet dier ??most outlett ada kt singapura..leh rujuk sini [link]

Malaysia
KL, Sungei Wang Plaza
Tel No. 03-2143 8198

Selangor, Mines Shopping Fair
Tel No. 03-8942 9923


:)hepi bila ada option lain.insyaALLAH dipermudahkan

11 ulasan:

~ NANA ~ berkata...

wahhh 1st time tahu...thnx 4 da info dba :)

cikFM berkata...

hye dba.. opis saya dekat dengan mines.. so selalu la g ponteng kat situ. hehe.. tiap kali g mines mesti singgah kedai tu.. memang cantik2 die punye cincin... harga pun not bad kan..

Miss Sunshine berkata...

dba... baru je harini nak buat entri pasal berlian...
Sebenarnya kita jumpa satu jenis batu yang menyerupai belian jugak.. tapi harga lebih murah... nama dia zirkonia...
Nanti kita kongsi2 info ye...
Kite rasa, kalau bajet lari... tak jadi kot nak beli diamond.. huhu

Hunny Kitty berkata...

adakah ianya zircon?

lovelyadibah berkata...

nana: sama la.dba pun baru je tau:)sbb xbyk lg kedai dier kt malaysia:)

cikFM: ye k??kira kita nie dekat la kan??dba kt bandar tun hussein onn jer:) dba tgk berlian nie pun kt mines la~~ :)cantik kan??dba dh cukup puas hati

sunshine: zirkonia??owh..xsure la dier nie sama dgn yang sunshine ckp.mungkin sama kan??:)

hani: xsure la yang.zirkon pun xpenah dgr..*sorieeee*

zimie berkata...

berlian buatan hanya RM591.murah!! ekeke yela sbb compared to other berlian.tapi utk nikah macam tak mahu pakai cincin dah.terlepas la nak pakai berlian.sobs.

A 'n' M berkata...

hi dears...actually zirkonia xsame dgn simulated diamond 2.zirkonia lebih murah & die punye shine xsame.if u buy SD u akan perasan batu die pny bling lebih terang dari zirkonia.i know..sbb my engagement ring is SD.hehe...
and may i say xmenyesal sikit pn sbb it looks almost as shining as real diamond!(i xmampu nak afford real diamond yg bsr cmni.hehe)
u boleh compare cincin batu zirkonia dgn SD.even kt tempat yg xterang pun batu SD lebih blink dr zirkonia.just my piece of mind.. =)

lovelyadibah berkata...

zimie: 2 la kan!!murah okeyh:)ala..xsemestinya untuk wedding kan??:)

a & m: ye k??wow~~..nie yg rasa nk beli lg menebal:)thanks for sharing awak!!:)

Cik Deby berkata...

ade satu lg outlet jual scientifically made diamonds, diamoney. try la check. harga murah, ade some die gune platinum rolled gold, sgt shining aritu ble deby survey2. hihi.

n sgt cheap, tp i rase SD lg better kot? sbb kt diamoney nie, 1 simple ring solitaire cut dlm 400++ gtu je. huhu

UyaRayza berkata...

dh tau murah nie ble terus ajak tunang pegi beli trus next week hehehehe...thankz dba..xpe la x berkilauan sgt pn xpe hehehe..asalkan nampak mahal hehehe..ble ke mcm tue?

lovelyadibah berkata...

deby: owh..mahal la kot.HAHA..sbb yang dba tgk nie mmg sarat dh kot dengan belian buatan 2..harga still berpatutan.tp i will cekidout:)thanks for sharing deby!!:)

uya: yer sangat murah.bagi dba la~~..:) berlian buatan nie berkilaula uya:)try la tgk n beli:)t review tau kalo jadi beli:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX