Cari Blog Ini

Selasa, Mei 31, 2011

FierNawal Studio


salam sayang untuk semua :)

sapa orang johor??sila amik perhatian :)
ini adalah berita baik untuk orang selatan terutamanya:)

FierNawal studio menyediakan perkhidmatan tempahan baju pakaian untuk apa-apa majlis.FierNawal studio masih lg baru.

Studio ini baru je dilancarkan 28 mei 2011 di Plentong:) sesiapa yang tinggal berhampiran Jusco Plentong,boleh la melawat studio FierNawal :)

studio nyer cantik.mcmana saya tau??:)meh kita lihat gmbr:)

nice kan?

cantik!

love the chandelier:)

well FierNawal studio juga mempunyai white studio:)boleh jugak digunakan untuk mengambil gmbr :)

mereka cute bukan?:)
about the photographer??dun worry they are the talented Affiq Artisme and Fozan Artisme of Artisme Republic

the clothing line lum nmpk lg gmbr nyer:)but not to worry!you guys can always reached them at

fiernawalstudio@yahoo.com or call 0123985758.


for more info on prices and other services that they provide  go to their fanpage on facebook :)

FierNawal Studio ->hthttp://www.facebook.com/pages/FierNawal-Studio/205202336187733?sk=info

Isnin, Mei 30, 2011

nak jadi annoying orange leh x??:)

salam sayang untuk semua :)

HAHA..tajuk xleh blah la kan.kenapa plak nk jadi annoying orange nie??:)saya nk jadi peraih undi..

dengan ini secara rasminyer..saya ingin meminta kawan2 dan pembaca setia blog sweetcandyme :) untuk menyukai gmbr kami ini

comel x gmbr nie??hehe
tapi korang kena like fanpage nie dulu

---> https://www.facebook.com/pages/Pameran-Pengantin-Malaysia-by-Urban-Vibe-Event/186380094723180

then baru like gmbr kitorang 2 :)

---> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=225200344174488&set=a.222353757792480.66820.186380094723180&type=1&theater

thanks alot korang:) <3 <3  sayang korang sampai bila2:) kalo nk exchange vote pun leh!!:)muah!

Ahad, Mei 29, 2011

wedding review: cik Atia and nadira ismail :)

salam sayang untuk semua :)

apa khabar semua?:) 28 mei 2011 mmg ramai yang bernikah dan bersanding:) tp dba nk review gmbr 2 orang blogger yang dba kenal dan sayangi:) puan Atia dan puan Nadira Ismail :) mula2 dba nk ckp minta maaf kt puan Atia sbb dtg awal sgt.love yoouu okeyh..tgk kt gmbr member gmbr puan Atia sangat gojes!!:)

meh layan gmbr:)

wedding puan Atia

me at guestbook corner:)
kami model easel:)hehe
kami bergambar dengan artis.ahaks~!
entrance!:)hebat kan!:)
zimie, dba n hani :)
curik gmbr zimie:)hehe gmbr puan Atia:)


next wedding puan Nadira :)

comel!:)
cantik kan pengantin?:)
kami dan pengantin.:)
nice dais!:)
penat gler semalam..naseb bek ada driver :P hehe

Jumaat, Mei 27, 2011

Ice Cream Bar

salam sayang untuk semua :)


apa khabar kawan2??:)hari nie hari jumaat:)xsabar nk tunggu hari esok:)hari yang paling saya suka dalam byk2 hari dalam seminggu :) penah dgr ice cream bar??dba xpenah dgr:)tp dba tertarik dgn post bride on budget pasal ice cream bar :)

meh kita layan gmbr:)

dari amyatlas
dari amyatlas
dari eatdrinkchic
dari tomkatstudio
dba suka la idea nie.sbb pe?dba mmg suka ais krim coklat:)weeeeeeee~~ anything sweet:P

Khamis, Mei 26, 2011

black and white candid picture?

salam sayang untuk semua


owh..kenapa nk cerita pasal black n white nie? meh tgk contest ni dl.


"DREAM WEDDING-CANDID CONTEST"

Bagaimana untuk mengambil bahagian?
--------------------------------------
TERBUKA KEPADA SEMUA PASANGAN YANG BAKAL BERKAHWIN

PENYERTAAN UNTUK SATU GAMBAR SAHAJA

(1) Like page INI (Sekiranya anda masih belum berbuat begitu)
(2) ‘Upload’ gambar hitam-putih yang merupakan gambar kandid (anda & pasangan) di album gambar kami dengan memilih “ikon photo” daripada ruang “Attach di dinding FAN PAGE INI
(3) Sila tulis maklumat berikut (anda & pasangan) di gambar yang telah di “upload’:
Tarikh Penyertaan- Tarikh - Nama (Kedua-dua Peserta) - Umur (Kedua-dua Peserta)

Contoh: Tarikh Penyertaan – 25 Mei 2011 - Name (M): Hisham Bin Hashim Umur : 26thn (F): Hasanah Bt Abdullah Umur : 24thn - Lokasi: Restoran Wang Sulu, Ampang

so mcm trigger dba mcmana nk wt gmbr black and white yang paling gempak??[sbb nk menang contest kena la gmbr nyer pelik2 kan??] meh kt layan

dari sini [link]
mcm nie pun menarik..herherher...[link]
owh..ini cute [link]
cute gak mcm nie..hehehe~..[link]
so sweet :)hehe~ [link]
mcmanala nk wt gmbr black and white paling kewl??ingt senang ke contest like2 nie..payah gler hokey. tp demi mcm2 hadiah yang gmpak 2.aku turutkan..ekeke..jom kawan2 masuk kontest nie...then kita tukar2 like.boleh??HAHA

sapa nk dapat holiday free??

salam sayang untuk semua :)

bg sesiapa yang suka berjalan [mcm saya tp xder duit nk pg jln2],skrg ada byk contest yg bg trip sbg hadiah.

1. http://says.my/lovelyadibah/100-plus-thirst

Quench your thirst with a 100 PLUS because you might just win a Bali Adventure worth RM3,000 or the RM50 which is given out EVERY 10 Minutes, from 10am - 8pm! Not only that but you may also win yourself grandprize trips to Discover Ancient Rome in Italy, Masai Mara Safari in Kenya or experiencing Jet Fighter and V8 car in Australia!You will find a 3-digit code on 100 PLUS can tabs, and a 10-digit code on 100 PLUS bottle caps. Just SMS in that code with the instructions given to join the contest!
-nie dba amik dari iklan dier-

2. http://says.my/lovelyadibah/lays

Lay's is giving you a chance to win a Mazda 3 and other exciting holidays! All you have to do is rank these 12 Lay's happy moments.
Yes, it's that simple to win a happy moment.

-nie pun dba amik kt iklan dier-

well xsalah kan kalo nk mencuba.

ada satu lagi yang dba tgk mcm menarik sangat!nippon paint wt contest untuk home makeover rm15k:)owh..kalo la dapat menang.dba xyah risau kot pasal budget nk renovate rumah untuk majlis t:)

link dier kt sini untuk join: http://www.facebook.com/nipponpaintblobbies?sk=app_146717525397132

kalo xjumpa search : Nippon Paint Blobbies

Selasa, Mei 24, 2011

Sewa Kamera Polaroid :)

salam sayang untuk semua :)


terima kasih dengan email-email yang bertanyakan mengenai sewa kamera polaroid:)

kami akan membalas dengan secepat n sebaik mungkin:) terima kasih atas email2 semua:) dba n sepol sangat gembira untuk membantu:)

dan yang masih berkira-kira untuk menyewa,promosi masih lagi berjalan.jangan risau:) dan jangan malu2 untuk bertanya dengan kami:) terima kasih:)

sapa2 yang ingin maklumat lanjut boleh klik sini

1.http://sweetcandyme.blogspot.com/2011/05/hyenew-blog-to-be-followed.html
2.http://sweetcandyme.blogspot.com/2011/04/promosi-sewa-kamera.html
3.http://photoboothcorner.blogspot.com/

Isnin, Mei 23, 2011

sapa tau wt tudung awning chiffon??

salam sayang untuk semua:)

haha..sevey kemain la kan??bila time nk pakai br la terhegeh2 nk tanya orang nk wt mcmana...HAHA..memula terima kasih cik kina kita,padahal aku ada komen kt post ko yang nie..tp tanya gak kt ko...agagaga..ok2..abaikan kemerepekan aku...hehe~

nak tau link yang mana aku maksudkan??

---> http://our-wedding-journal.blogspot.com/2010/12/my-engagement-day-diy-tudung-chiffon.html

misi project runway..eceh..gedik kt situ..kahkahkah..

1. beli chiffon silk 1 meter.
2. kertas keras kt kedai stationery
3. kena jahit tepi chiffon 2
4. jahit kt area awning 2..huahuahua..

selamat berjaya pada diri sendiri.usaha tangga kejayaan.:)

sapa nk duit mudah??klik sini:)

Sabtu, Mei 21, 2011

thank you followers and dear friends:)

salam sayang untuk semua:)

kenapa nk cerita pasal nie??:)

tertarik dengan post dari alia pasal follower nie:) terima kasih pada semua kawan2 yang sentiasa membaca dan memberi apa2 jua komen dalam blog ini:) terima kasih atas hubungan yang mesra dan menjadi kawan dba di dunia maya ini:)

insyaALLAH dba akan give back to semua. dba akan bagi giveaway untuk semua kawan2 dba yang selalu menunggu dan membaca blog dba setiap hari tanpa jemu:)

pe yang korang rasa giveaway paling best??hehe~..tapi bukan yang too expensive lor!hehe~..i guess mesti korang ada idea in mind kan??:)

Khamis, Mei 19, 2011

SHOES GIVEAWAY CONTEST by AMY ABSOLUTELYGORGEOUS

salam sayang untuk semua:)

mcmana eyh nk mulakan..bismillah harap2 amy terpikatla dgn entri ini.amin~..
dari sini [link]

Syarat2 penyertaan:)
1. Ceritakan kepada kami kasut impian anda di blog ataupun di facebook.
- Anda boleh melakar(sketch) sendiri kasut impian anda.
- Anda boleh mencari kasut impian anda dengan cara men'google'.

2. Ceritakan mengapa anda memilih kasut impian tersebut?

3. Anda perlu link blog Absolutelygorgeous By Amy(http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/) di blog anda.
(jika tiada blog, anda boleh membuat Notes di Facebook)

4. Anda perlu menjadi sebahagian daripada kami iaitu perlulah LIKE di Absolutelygorgeous By Amy fan page.

4. Email kepada kami link entri atau Notes tersebut ke absolutelygorgeousbyamy@gmail.com


Syarat-syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia.
2. Penyertaan bermula pada 14 Mei 2011 sehingga 15 Jun 2011.
3. Keputusan akan diumumkan melalui Facebook, dan juga email.


pe yer kasut impian??:)


sebenarnya kalo boleh nk kasut yang sweet dan praktikal.leh digunakan lepas majlis.

tp bila browse kasut wedding yang ada,jatuh cinta dengan kasut yang berlace dan bunga tepek2 2..orang panggil pe eyh??



dari sini [link]

nmpk sweet x??[link]
dari sini [link]
dari sini [link]
dari sini [link]
dari sini[link]
nie pun dari jimmy choo [link]

 actually my dream shoes is the mixture of all this.errr..sapa fhm?? some how dba suka the flower but yet look so elegant. not to forget the lace fabric.wow~~...amy leh buatkan k??HAHA..berangan je tau. maybe xsuma feature can be fullfilled tp at least the character of delicate and soft 2 ada:)owh..aku mmg suka berangan~~..:)

i love the simple sling satin shoes by jimmy choo:) then kalo boleh ada flower but not entirely,up to creativity :) then the lace...covered maybe half or all of the shoes:)

there you have it:)hehe~~...ok x korang??:) 

mana lg bgs?berlian buatan manusia atau asli?

salam sayang untuk semua:)

sapa masih mrh pasal semalam??ekeke~...chillex k!!:)

hari nie saya nk bercerita pasal berlian buatan manusia.pernah dengar tak pasal berlian buatan?oh saya pun xpenah dengar.baru hari selasa lepas saya dengar pasal berlian buatan manusia.dalam bahasa inggerisnya Simulated diamond.

dari sini [link]


harga dier almost 80% cheaper dari berlian asli. tp bagi dba la kan yang mmg bukan fancy sangat on berlian.kilauan dier sangat cantik dba xreti bezakan pun. dba rasa sapa-sapa yang rasa mereka yang kurang berada untuk membeli berlian asli dari galian bumi.mungkin ini satu pilihan yang menarik :)


nie plak dba amik dari sini [link]

Scintilli usually known as simulated diamond. Scintilli is been recognized as one of the finest simulated diamond. Stone hardness is about 8.50 to 9.00 compare to real diamonds 10.00. In another words, you could purchase a "diamond" at 80% discount.

Scintilli also been cut by professional diamond cutter therefore the sparkle and fire is maximum brilliance.

harga: rm591 jer..terkejut i :)
cincin 2 sebagai contoh..yang lain ada pada brosure banyak lagi yang berpatutan :) mungkin dba n sepol akan beli berlian buatan manusia.

nk tau kt mana outlet dier ??most outlett ada kt singapura..leh rujuk sini [link]

Malaysia
KL, Sungei Wang Plaza
Tel No. 03-2143 8198

Selangor, Mines Shopping Fair
Tel No. 03-8942 9923


:)hepi bila ada option lain.insyaALLAH dipermudahkan

Rabu, Mei 18, 2011

wedding blogger kewl la~...ekeke


salam sayang untuk semua:)

HAHA..ini adalah post untuk bersantai..chill out okeyh!:)

saya sebenarnya bukan la wedding blogger pun..[eceh nmpak beno menipunyer..HAHA] tp saya skrg konon2 nk kawin.2 pasai la duk wt post pasal wedding ajor..HAHA

pas2 semalam topik hangat tp bg i lawak la..[i'm sorry~~ala2 amir ML] pasal ada hamba ALLAH duk compare wedding orang biasa lg hebat dr wedding blogger..mcm2 reaksi yang timbul.aku??chill babes..xsentap pun.tp kelakar pun ada.alahai..mesti hamba ALLAH 2 kanak2 baru baca beberapa blog wedding blogger kan??:)

aku xsentap pun.sbb aku rasa mmg betul la 2..wedding aku t bese2 jer..HAHA..pe nk diherankan..mmg tipikal wedding melayu.bukannyer wedding of the year atau wedding of the century pun.:)

tp mungkin ia menimbulkan sentimen perkauman iaitu kaum wedding blogger dan kaum bukan wedding blogger..paper pun chill k!!:)

maybe dier yang tukang membaca xtau kenapa kita jadi wedding blogger..dier kan hanya reader.sbb itu xtau kenapa wedding orang bese lagi hebat dari wedding blogger nyer wedding:)

sebagai wedding blogger,kami berangan untuk dapatkan dream wedding:)tp kebanyakan mmg kami xmampu. [tapi bukan semua,ada yang mampu]mcmana kita nk terangkan pada pembaca??kita tulis A, tp interpretasi boleh menjadi B,C. :)

kebanyakan yang konon grand ialah apabila ada usaha membuat sendiri..DIY :)mungkin itu yang digambarkan hebat :) xpela..bagus la kan:)

akhir kata, dba nk ckp terima kasih kerana memandang tinggi pada kami2..[eceh..over plaks!] :)keep on reading eyh!!:)

any comment??:)


Isnin, Mei 16, 2011

bagus kawin awal k kawin lambat?

salam sayang untuk semua

kenapa kah cerita pasal ini?? orang lain suma dok citer pasal progress..HAHA..aku plak duk bukak topik2 gini.hehe~~..

kawan saya up status kat facebook dier pasal ini:)artikel pasal kate middleton yang kawin pada umur 28.kalo xsalah la~~

dikatakan apabila kawin pada umur yang muda,kemungkinan untuk bercerai itu sangat tinggi:)
dan apabila dikatakan berkahwin pada umur yang lanjut.dalam area 27 tahun adalah sangat sesuai.

tp kan.ini semua pada kita yang hendak berkahwin.jangan berkahwin sebab nk ikut trend k??[ahaks!!] atau rasa suma orang dh nk kawin so kita mesti kawin jugak

tp biarla kita kawin kerana kita mmg betul2 sudah bersedia nk melangsungkan perkahwinan dan mmg cukup matang dalam menguruskan rumah tangga kelak.bagi saya kawin nie perkara yang besar..ibu bapa mana yang tak risau bila anak mereka hendak melangsungkan perkahwinan???ibu bapa saya pun risau kalo saya hendak berkawin.lama jugak la hendak beritahu tentang saya ingin mendirikan rumah tangga bila sudah mempunyai teman lelaki.

alasan mereka saya masih muda dan masih dalam alam pengajian. mereka takut kalo2 saya tidak dapat apa2 jika terus berkahwin dalam usia yang muda. kemudian mmg benar telahan ibu bapa saya,teman lelaki saya semasa itu tidak lama.dier pun hanya mahu berseronok sahaja.mungkin jika saya terus kan jugak idea nk kawin itu, mesti saya tidak bahagia.

apabila saya sudah habis pengajian, barula ibu bapa saya mula menerima idea hendak berkahwin. itu pun setelah merestui hubungan saya dengan teman lelaki saya. jika tidak, mereka lebih senang kalo saya hidup dgn mereka.

pe yang dapat saya simpulkan dari pengalaman saya itu?bahawa kawin ini bukan la sesuatu perkara yang mudah dan boleh dijadikan sebagai mainan sehari2. perkahwinan adalah satu perjanjian untuk hidup selama2nya [selagi diizinkanNya] dengan pasangan kita.

jangan mudah rasa sedeyh apabila ramai rakan2 mula menghantar kad kawin mereka. jodoh itu kan di tangan ALLAH. mungkin Allah itu saja menduga kita, mana tau Dia kurnia kan yang lebih baik:)

tapi bagi yang dh pun mempunyai pasangan dan mmg sudah ke arah pintu gerbang perkahwinan, harusla sudah mula mempersiapkan diri dengan ilmu rumah tangga dan selok belok tentang kehidupan seorang isteri/suami. jangan pula jadi pasangan yang cepat melatah dan mudah melafaz kan kata cerai. nauzubillah.

usia bukan pengukur pada tahap bersedia atau tidak seseorang itu untuk berumah tangga, tetapi bergantung terhadap mampu atau tidak seseorang itu memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri/ suami. serta bersedia menghadapi rintangan membina keluarga.

Allahualam

Sabtu, Mei 14, 2011

rintihan sekeping hati~

salam sayang untuk semua:)

mungkin sekarang hanya air mata yang dapat menjadi peneman aku.

kata2 sebenarnya lebih tajam dari sebilah pisau yang tajam.

kadang2 hanya orang lain yang dapat melihat sifat diri kita. kita nie banyak kelemahan.


argh...serabut la~...

Rabu, Mei 11, 2011

apa itu kanser servik??

salam sayang untuk semua :)

uik??masa tgk iklan nie, mmg tertarik la nk tgk sebab dier wane pink..ahaha~~
dari sini [link]
dari sini [link]

tapikan bila baca isi kandungan iklan nie tertarik sangat dgn kempen kesedaran nie..sangat penting untuk kita perempuan :) meh kita baca sedikit sebanyak tentang kanser servik nie.. link dari laman web kementerian kesihatan [link]

apa itu kanser servik??
ia merupakan kanser pangkal rahim -di mana servik adalah bahagian pangkal atau bawah rahim yang bersambung dengan vagina. owh sangat menakutkan..

bagaimana ia bermula??
apabila sel-sel di servik membiak secara luarbiasa -sel kanser mmg begitu kaedahnya
terbahagi kepada
1. peringkat awal - di sekitar servik
2. peringkat lewat - merebak ke tisu-tisu berhampiran atau organ tubuh yang lain (malignant)
sebagai contoh paru-paru melalui sistem aliran darah.

facts mengenai kanser servik!!

  • Merupakan kanser kedua terbanyak dikalangan wanita selepas kanser payudara.
  • Di Malaysia, senario yang sama berlaku dan terdapat peningkatan kes sejak kebelakangan ini.
  • Dianggarkan lebih kurang 18 orang wanita dari setiap 100,000 penduduk mengidap kanser ini.
  • 7.9% (2,000 - 3,000 kes setiap tahun) dari semua kes kanser yang dimasukkan ke hospital kerajaan adalah terdiri dari kanser servik.
  • 10.5% dari kematian wanita yang mengidap kanser di hospital kerajaan adalah disebabkan oleh kanser servik.
gejala dan simptom kanser pangkal rahim

sila rujuk dr jika korang mengalami salah satu daripada gejala di bawah:

  • Perdarahan yang luarbiasa dari vagina (bukan haid)
  • Perdarahan yang banyak
  • Perdarahan yang berpanjangan
  • Perdarahan di antara haid
  • Sakit
  • Kehadiran darah beku
    • Perdarahan dari vagina selepas hubungan seksual
    • Sakit semasa hubungan seksual
    • Perdarahan dari vagina selepas putus haid
    • Keluar cecair yang luarbiasa dari vagina
  • Berbau
  • Bercampur darah 

Bolehkan kanser pangkal rahim dikesan?
YA,boleh..so jangan risau yer kawan2:)

dengan melalui ujian PAP SMEAR

ok2..PAP SMEAR ini pe plak la kan??
PAP SMEAR ini ujian untuk memeriksa kesihatan servik.

 PAP SMEAR

  • Ia boleh menyelamatkan nyawa anda
  • Ia adalah satu saringan untuk mengesan keadaan pra-kanser (sebelum terjadi) iaitu terdapat sel serviks luar biasa yang boleh mengakibatkan kanser.
  • Ia adalah sempena orang yang pertama menjumpai cara ini pada tahun 1940 iaitu DR. GEORGE PAPANICOLAOU.
  • Ia adalah satu prosidur yang mudah dimana sedikit sel diambil dari servik dan dihantar ke makmal untuk kajian.
  • Tidak perlu ubat atau bius.
  • Mengambil masa beberapa minit sahaja.
so apa lagi kawan2..jom kita support kempen kesedaran ini :)

----> http://says.my/lovelyadibah/pocc3

untuk kita-kita ajer :)

persona!!!:)idaman ku~~

salam sayang untuk semua :)

sekarang nie asyik2 duk tengok iklan proton yang baru nie:) walaupun bukan la 1st priority aku [sbb konon2 nyer nk kumpul duit beli rumah yang rasa ntah bila nk dapat 2..huu~],kereta pun aku berkenan gak :)

kete yang ada dalam list aku
1.saga/saga FL
2.myvi
3.PERSONA :)

nie ada iklan persona yang baru nie :)nmpk menarik~..kawan2 aku pun ramai dh angkut persona :) menarik kan??rege pun sangat berpatutan dan luas utk famili kan:)

dari sini [link]


wah!!!menarik kan??:) kalo nk tgk spek yang best pasal persona nie leh pg sini :)

----->http://says.my/lovelyadibah/persona3

bak kata orang: sharing is caring :) enjoys peeps!!!

p.s:berangan dulu kan..kumpul duit t leh r dapat kete nie satu hari t..insyaALLAH:)

Selasa, Mei 10, 2011

honeymoon to Europe anyone??:)

salam sayang untuk semua :)
this is a great news!!:)kalo korang nk melancong to Europe k jakarta k or vietnam this is the one you should be looking now!!:)deal nie sangat best!!:) nie link dier [link]

some of the deal:)

nie dari KL :)

still nice kan harga dier:) so pe lagi??pg sini eyh!!! ----> http://says.my/lovelyadibah/mas

cheer up dba!!!:)chaiyok2!!:)

salam sayang untuk semua :)


this is for me and untuk semua yang sedang mengalami depression ~~..HOHO..aku xkan mengalah!! [link,link,link]

LIFE is either a daring adventure, or it is NOTHING -Helen Keller

 Anyone who has NEVER made a mistake has never tried anything new - Albert Einstein

 I think I can, I think I can - The Little Engine That Could

Success is not measure by the position one has reached in life, rather by the obstacles one overcomes while trying to succeed - Booker T. Washington

 A pessimist sees difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty - Winston Churchill

Never walk away from failure. On the contrary, study it carefully and imaginatively for its hidden assets -Micheal Korda

Kejayaan tidak akan datang pada manusia yang leka -Charles Cahier

Pengiktirafan dan ganjaran datang kepada mereka yang menunjukkan
kualiti yang baik dalam perbuatannya.
- Aristotle

Anda tidak boleh mencipta pengalaman. Anda mesti menghadapinya.
- Albert Camus

Minda yang mahu akan memudahkan perjalanan yang susah.
- Philip Massinger

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.
- Lao Tze

Kegagalan adalah asas kemenangan
- Lao Tze

Jika tujuan anda jelas, anda boleh mencapainya dengan mudah.
- Lao Tze

Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya
dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang.
- Cecil B. DeMille

Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.
- Peribahasa Melayu

Isnin, Mei 09, 2011

lost hope

salam sayang untuk semua

hari nie xtau kenapa..rasa lost hope la kot..ini entry negatif yer kawan2..sangat tidak membantu..baik korang tekan X je kt tepi.

kenapa nk rasa mcm hopeless??

sbb nyer lab progress shud be smooth..tp sbb xleh nk ngam dgn lab assistant..so sangat la xsmooth~~..

stage nie tinggal nk run HPLC.tp 2 la kena deal dgn tukang operator HPLC 2..ahhhh..aku nie xreti nk amik hati dier..seyes rasa hopeless..

aku rasa bila aku tulis nie lagi la xmembantu,lagi mengusutkan keadaan jer..

seyesly aku bukan nk bergaduh atau nk menyusahkan sesiapa..cuma aku buntu mcmana nk deal dgn orang yang mcm nie..

Ya ALLAH,tolongla bukakan hati dier untuk tolong aku run sample aku..xbanyak pun cuma 74 run jer..

:((

Jumaat, Mei 06, 2011

kualiti hidup :)

salam sayang untuk suma:)

apa itu kualiti hidup??

1. bila rasa semua masalah bukan satu pengakhiran
2.sentiasa rasa bersyukur dengan apa yang ada
3. bermaksud dapat menggembirakan orang lain tanpa perlu belanja orang.herherher
4.memberi inspirasi kehidupan orang lain
5.kekal "real" dalam dunia yang penuh dengan mereka yang "plastik"
6.tak tergugat intergriti bila dilanda masalah :)


ada sapa2 nak tambah??:)

Khamis, Mei 05, 2011

Persimpangan Dilema

salam sayang untuk semua:)

HAHA..tajuk kontrovesi x??[budget bgs la plak]

kenapa kah aku dipersimpangan dilema??

aku di persimpangan beberapa junction..HAHA

1.nk abiskan master
2.duit belajar dh nk abis
3.duit sara famili yang kini tiada punca
4.duit nk kawin~~~

skrg ada opportunity utk interview utk

1.dapat duit utk sara famili
2.leh kumpul duit

tapi..malangnya

1.master kena cari time terluang la plak. [extra time]
2.gigih writing time sabtu ahad.

doakan la aku eyh..interview sok.aku perlukan keje nie..sangat~~

Rabu, Mei 04, 2011

hehe

salam sayang untuk semua:)

sebenarnya saya malu~..ekeke~

korang suma mesti pelik bin ajaib kan..apsal si dba nie xpenah nk tunjuk sticker countdown nk kawin la pe la~..

bukan nk berahsia..tp malu ah!:)

yang pasti tarikh 2 makin dekat tp malu nk cter..[ok2..aku merepek ples tekan X]

majlis nie akan dikongsi..tp 2 la..korang doakan la eyh!!:)


'What I Want For My Engagement Favor'


salam sayang untuk semua:)

nervous okeyh!!!aku br semangat nk msk..skali hari nie last day daaaaaa~..

bismillah

pe yang saya nk untuk majlis saya:)

yup cute favors box!!HAHA

ye ye..nmpk simple:) tp aku kan comel..ahaks!!gitu~~~ 

tema saya ialah simple yet elegan..less is more kan??dalam dier dba nk bagi..

coklat!!my favourite!!:)

sebenarnyer kalo ikut hati nk bg gula2 jer..sbb tunang je kan? *tetiba malu..auwww**

tp sebab ole-ole manis sangat manis memberikan giveaway...hehe~..dapatla save budget untuk doorgift yang simple nie:)

pe 2 ole ole manis??

orang dulu panggil doorgift ole ole~~..[hehe..ok2..itu tipu..skrg pun orang panggil ole2]

ole ole manis menyediakan pelbagai jenis doorgift untuk pelbagai acara..kretif sangat la ole2 nie..best okeyh!!korang ckp je pe jenis majlis korang..utk baby shower, hen's party [aku br tau rupanya nama lain bagi bachelorette party],chinese wedding, english wedding ahh..suma la!!

xcaya?? sila tgk gmbr2 kt bwh..

english favor



baby shower
chinese wedding favor
nie leh r kot utk hen's party..hehe

ok byk lagi yang mmg menarik..so sila terjah ole ole..xmenyesal wei!!:)hehe~



amin~~~


Ahad, Mei 01, 2011

wedding and theme!:)

salam sayang to all:)

nowadays more and more creative weddings accordingly to fantasies theme were created!:)

this mean wedding have become more personal and customized!!:)oh how i loved to go to the wedding with this uniques ideas:)

recently i went to my dearest blogger friend's wedding..her wedding is totally about the hello kitty's character..:)nice ly done:)

hurm..before most of the bride and groom only play with colour theme..now the pressure is on bebeh..move to the level of having themes instead of having colour combination~~

me,i wish to have a fusion of traditional and modern at the same time:)pretty lame is it??HAHA

maybe the dais can be so effortlessly stunning in white but having the traditional kerawang. i heart this one..taken from creative bridal shop in ipoh..do check them out for the nothern area..especially from ipoh,perak..:)http://za8weddingplanner.blogspot.com/

owh..heart this!

love the backdrop:)

cool!


this will be the one i love to have..hopefully i can have this bridal shop to do my dais at my groom's side event:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnangX